ioannisb Posted March 19, 2014 #1 Share Posted March 19, 2014 Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και στο χόμπι. Έχω ένα μικρό ενυδρείο 30 λίτρων. Είμαι στην διαδικασία του στρωσίματος με μπόλι κτλ. εδώ και μια εβδομάδα. Μέσα έχω βάλει μόνο μια anubia και ένα φυσικό ξύλο. Τελευταία έχω παρατηρήσει την anubia να μαυρίζουν τα φύλλα της. Δεν είναι φυτεμένη στο χαλίκι απλά την κρατά μια σχισμή του ξύλου. Έχω ρίξει και υγρό λίπασμα μια φορά και από κάτω της στην αρχή είχα βάλει μια ταμπλέτα. Επειδή ξέρω ότι την επηρεάζει το φως και σε τόσο μικρό ενυδρείο δεν έχω που να την κρύψω, έχετε καμιά ιδέα; Να βάλω κανένα φυτό επιφανείας ; Είναι άλγη; ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted March 19, 2014 #2 Share Posted March 19, 2014 (edited) Καλημερα φιλε και καλως ηρθες! Καπακι εχει το ενυδρειο; Δεν χρειαζεται λιπασματα και ταμπλετες η ανουμπια! Ποσες ωρες ειναι ανοιχτο το φως; Edited March 19, 2014 by Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannisb Posted March 19, 2014 Author #3 Share Posted March 19, 2014 (edited) έχει καπάκι, ναι! 8 ώρες Ευχαριστώ Καλημερα φιλε και καλως ηρθες! Καπακι εχει το ενυδρειο; Δεν χρειαζεται λιπασματα και ταμπλετες η ανουμπια! Ποσες ωρες ειναι ανοιχτο το φως; Edited March 19, 2014 by ioannisb Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 Posted March 19, 2014 #4 Share Posted March 19, 2014 οταν στρωνομε με την μεθοδο μπολι, βαζουμε και ψαρια! εχεις μεσα ψαρακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannisb Posted March 19, 2014 Author #5 Share Posted March 19, 2014 όχι, αποφάσισα να το στρώσω με την μέθοδο της τροφής μόνο. οταν στρωνομε με την μεθοδο μπολι, βαζουμε και ψαρια! εχεις μεσα ψαρακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 Posted March 19, 2014 #6 Share Posted March 19, 2014 οκ δεν ηξερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm Posted March 19, 2014 #7 Share Posted March 19, 2014 Με καπακι δυσκολο για φυτο επιφανειας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael Posted March 19, 2014 #8 Share Posted March 19, 2014 Καλημερα κι απο μενα!Μπορεις να βαλεις κερατοφυλλο δεν εχει κανενα προβλημα με το καπακι.Μην ανησυχεις για την ανουμπια αυτο ειναι αλγη απολυτα φυσιολογικη για νεο ενυδρειο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael Posted March 19, 2014 #9 Share Posted March 19, 2014 (edited) Θα μπορουσες και pistia ,τραβαει νιτρικα και προστατευει απο αλγες Edited March 19, 2014 by rafael Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted March 19, 2014 #10 Share Posted March 19, 2014 (edited) Καταρχην και με καπακι θα πανε καλα τα επιφανειας,απλα χωρις θα πηγαιναν καλυτερα. Οταν στρωνουμε το ενυδρειο δεν ριχνουμε λιπασματα,ασε που και η ανουμπια δεν θελει καν λιπασμα. Ταμπλετες ηταν λαθος που εβαλες,δεν χρειαζονται. Αυτο που εχει η ανουμπια σου ειναι καφε αλγη,θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει μονη της. Edited March 19, 2014 by rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannisb Posted March 19, 2014 Author #11 Share Posted March 19, 2014 Ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις σας. Ήταν κατατοπιστικότατες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty Posted March 19, 2014 #12 Share Posted March 19, 2014 Καφε αλγη ειναι θα φυγει μονη της Για φυτο επιφανειας δες το Limnobium laevigatum το ειχα δοκιμασει σε δυο ενυδρεια με καπακι και πηγαινε παρα πολυ καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts