Jump to content

Αναπλήρωση


sunsity

Recommended Posts

Καλησπέρα , μιας που αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός πρέπει να προετοιμάσω το κυβάκι μου για το καλοκαίρι , απο θέμα ψύξης stc-1000 και ανεμιστιράκια (αξιόπιστη και πολυδοκιμασμένη λύση ) για το θέμα της αναπλήρωσης όμως είμαι σε σκέψεις .

Η πρώτη επιλογή είναι της waterwaves http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29960 αλλά το κόστος φτάνει τα 60 ευρώ δεν έιναι τρομερό ποσό αλλα δεν είναι και λίγο .

Η δεύτερη επιλογή είναι αυτη http://www.aquazone.gr/forums/topic/91245-eaoaoeaaoth-aoouiaoco-aiadhethnuoco-aooeueaaea-aioessao-aadheoonioetho/ πολύ εύκολη κατασκευή δοκιμασμένη και με δεδομένο ότι εγω θα την κάνω στην πιο απλή μορφή της το κόστος πέφτει σχεδόν στο μισό σε σχέση με την πρώτη

Και η τρίτη επιλογη που σκεφτομαι αλλά δεν την έχω δεί καθόλου εδω μέσα , είναι πολύ απλη με 3 μόνο εξαρτήματα χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα http://www.ebay.com/itm/DC24V-1-4-Inlet-Feed-Water-Solenoid-Valve-for-RO-Reverse-Osmosis-Pure-System-/251412750369?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a895e2021 που θα ενεργοποιείται απο ένα διακοπτάκι http://www.ebay.com/itm/New-Liquid-Water-Level-Sensor-Horizontal-Float-Switch-/230697911869?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b6aac63d με ένα μικρό πυκνωτή για χρονοκαθυστέρηση (για να μην ενεργοποιείται λόγο κυματισμού) , και στο τέλος για ασφάλεια ένα κλασικό μηχανικό φλοτέρ http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Plastic-Mini-Float-Valve-for-Aquarium-RO-DI-Reverse-Osmosis-System-/261152704203?pt=AU_Seed_Starting_Hydroponics&hash=item3ccdea06cb .

Το κόστος είναι ελάχιστο δεν υπάρχει βαρέλι ή άλλο δοχείο αναπλήρωσης στο σαλόνι (πράγμα πολύ σημαντικό) αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το αν θα δουλέψει και τυχόν άλλες προτάσεις .

Link to comment
Share on other sites

θα το συνδέσεις κατευθείαν με παροχή νερού η α/ο ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι με Α/Ο

Link to comment
Share on other sites

από ότι κατάλαβα θα παίρνεις κατευθείαν από την α/ο στο ενυδρείο με ένα σωληνάκι και χωρίς αντλία.

οπότε θα σου πρότεινα την 3 επιλογή με μια ηλεκτροβάνα και ένα 2 φλοτεράκια ( διακόπτες ) με το ένα 1-2 εκατοστά πιο πάνω για ασφάλεια σε περίπτωση που κολλήσει το 1ο.

το μηχανικό φλοτέρ που θα το τοποθετήσεις ? μέσα στο ενυδρείο ?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έτσι .

Το μηχανικό φλοτέρ μέσα στο ενυδρείο θα είναι και μέσα σε ένα πλαστικό κουτάκι με τρύπες (όπως και τα ηλεκτρικά φλοτεράκια) για να μην πάει κανένα σαλιγκάρι εκεί και έχω πρόβλημα.Το μηχανικό φλοτέρ σκέφτομαι να το βάλω έτσι ώστε σε περίπτωση που κολλήσει η ηλεκτρομαγνητική να μην πλημμυρίσω .

Link to comment
Share on other sites

αν σε παίρνει να βάλεις το μηχανικό μέσα στο ενυδρείο και να μην σου χαλάει την εικόνα τότε θα είσαι οκ και ήσυχος .

τα συγκεκριμένα φλοτεράκια ( διακοπτάκια ) τα λειτουργώ σχεδόν 6 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα .

Ηλεκτροβάνα δεν έχω οπότε δεν ξέρω για την αξιοπιστία της αν και πιστεύω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα + την ασφάλεια του μηχανικού φλοτέρ

Συνολικό κόστος ούτε 15 ευρώ και η χαρά της δημιουργίας :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...