Jump to content

Recommended Posts

post-58787-0-12921100-1395268902_thumb.jpgΚαλησπέρα! Έχω σχετικά μικρή εμπειρία στα ενυδρεία αφού άρχισα να ασχολούμαι πριν περίπου οχτώ μήνες με ενυδρείο 35lit στο οποίο έχω μόνο γκάπυ. Πριν περίπου ένα μήνα αγόρασα ένα juwel vision 260lit και αφού το προετοίμασα με βακτήρια, έκανα τις μετρήσεις μου (KH11, PH8, GH9, NO3 0, NO2 0, NH3 KAI NH3 0), έβαλα τα πρώτα μου ψαράκια ( 6 μόλυ, 6 ξιφοφόρους,6 πλάτυ, 2 γκάπυ και 4 μικρά αγγελόψαρα, 3 μικρούς πλακόστομους ) πριν τέσσερις μέρες. Τα αγγελόψαρα ξέρω ότι είναι άσχετα με τα υπόλοιπα ψάρια (το έμαθα εκ των υστέρων), όμως παρασύρθηκα από τον petshoρ πα και τα αγόρασα. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: σήμερα παρατήρησα πως ένα πλακόστομο έχει στο σώμα του και κάτω στην κοιλίτσα του άσπρα στίγματα σαν ich. Φοβάμαι μην επαληθευτούν οι υποψίες μου και μολυνθεί όλο μου το ενυδρείο. Αν χρησιμοποιήσω PROTOZIN θα δημιουργήσω πρόβλημα στα άλλα ψάρια του ενυδρείου, τα οποία δε φαίνεται να έχουν πρόβλημα; Η θερμοκρασία του ενυδρείου μου είναι 26.4 βαθμούς. Βάζω φωτο. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι ich. Παρακαλώ για την βοήθειά σας.

Έγινε επεξεργασία - despina22
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Δυστυχώς έβαλες τα ψαράκια σου σε άστρωτο ενυδρείο και μάλιστα όλα μαζί! Όταν έχεις αμμωνία 0, νιτρώδη 0 και νιτρικά 0 το ενυδρείο ακόμα δεν έχει στρώσει γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Πρώτα στρώνουμε το ενυδρείο και μετά βάζουμε τα ψαράκια μας. Ή αν στρώσεις το ενυδρείο με ψάρια μέσα, δεν τα βάζεις όλα μαζί από την αρχή. Επίσης η ψαροσύνθεσή σου δεν ξέρω αν είναι σωστή, υποθέτω πως όχι, αλλά αυτό ας το πει κάποιος πιο έμπειρος. Έτσι είναι λογικό να σου παρουσιαστούν προβλήματα.

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν είναι ικ ή κάτι άλλο, καλύτερα να περιμένουμε την άποψη κάποιου που ξέρει. Μέχρι τότε, συμπλήρωσε αν θες τη Φόρμα Διάγνωσης Ασθένειας για να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου και το ψάρι.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα Δεσποινα, οπως στα ειπε η Καλλιροη ειναι περι στρωσιματος.. επομενως βγαζεις αμεσα αγγελια για μπολι (εχει συνχομπιστες στον εβρο.. πιστευω θα βρεις)

οσο για το ψαρι, δεν βλεπω κατι περιεργο στην φωτο.. αν εννοεις τι ασπρες κουκιδες, ειναι φυσιολογικο.

Οσον αφορα την ψαροσυνθεση τωρα.. εχεις αρκετα λιτρα και οι επιλογες σου δεν ειναι λιγες.. αλλα τα ψαρια που εβαλες δεν ταιριαζουν μεταξυ τους..

Καταρχην οι πλεκο, μεγαλωνουν πολυ και δεν κανουν για το ενυδρειο σου.. θα πρεπει να φυγουν..

οπως και τα αγγελοψαρα που ειναι μαλακου νερου και δεν ταιριαζουν επισεις..

Τα υπολλοιπα ταιριαζουν στο νερο σου.. αλλα.. οι ξιφοφοροι υβριδιζουν με τα πλατυ και θα πρεπει αμεσα να διαλλεξεις ενα απο τα δυο ειδη(και να δωσεις το αλλο) για να μην ζευγαρωσουν μεταξυ τους (αν δεν το εχουν κανει ηδη).

Επισεις υπαρχουν αναφορες περι υβριδισμου μολυ με γκαπυ πιστευω αν ειναι σε σωστες ομαδες ομως (κατι που δεν ειναι σε εσενα) δεν θα υπαρξει προβλημα..αρκει να εχεις 1 αρσενικο με 3 θυληκα απο το καθε ειδος..

Αν θελεις την γνωμη μου και να μην εχεις προβληματα, θα πρεπει να κρατησεις μονο, πλατυ και μολυ ή ξιφοφορους και μολυ..

Έγινε επεξεργασία - tsala
Link to comment
Share on other sites

Έχεις πάρα πολλά ψάρια στο ενυδρείο σου. Αυτά στο τέλος δεν θα κολυμπάνε, αλλά θα κουτουλάνε μεταξύ τους. Η γνώμη μου είναι να κρατήσεις ένα είδος ψαριών και να προσπαθήσεις να φτιάξεις το νερό όσο το δυνατόν κοντά στις παραμέτρους τους. Ζωοτόκα και αγγελόψαρα μαζί δεν βάζουμε, εκτός και αν θές να προσφέρεις ζωντανό μεζεδάκι στα αγγελόψαρα σου. Δεν πρόκειται να δεις γόνο από τα ψαράκια σου με τίποτα. Στο θέμα μας τώρα. Αν όντος είναι ICH το καλύτερο φάρμακο είναι η αύξηση της θερμοκρασίας σταδιακά στους 30 βαθμούς και να παραμείνει εκεί για μια εβδομάδα .

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Ξέρω ότι έκανα λάθος με τα αγγελόψαρα και το διαπίστωσα αφού τα αγόρασα (ύστερα από την διαβεβαίωση του καταστήματος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα άλλα ψάρια) και διάβασα στο internet ότι είναι εντελώς άσχετα από τα υπόλοιπα. Όσο για τα άλλα μου ψαράκια είχα διαβάσει σε κάποιο άρθρο ότι όλα τα ζωοτόκα γλυκού νερού μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά γι' αυτό και αποφάσισα να τα αγοράσω μιας και τα μικρά ψαράκια είναι η αδυναμία μου. Δεν γνώριζα περί υβριδισμού και τώρα να δω πως θα τα ισορροπήσω. Τα αγγελόψαρα όσο είναι μικρά θα ψάξω να τα χαρίσω σε κάποιον που έχει ομοειδή τους. Για το ich φοβάμαι, το είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν στο μικρό μου ενυδρείο όπου έχω μόνο γκάπυ με φάρμακα και ευτυχώς είχαν πάει όλα καλά .Στο καινούργιο μου ενυδρείο προβληματίζομαι για το αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα ψάρια. Άρχισα από σήμερα να ανεβάζω σταδιακά την θερμοκρασία του ενυδρείου μου και ο Θεός βοηθός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...