Jump to content

Τελικα Ειναι Κανονας Με Ελαχιστες Εξαιρεσεις!


Recommended Posts

Καλησπερα στο φορουμ! Σημερα βιωσα μια εμπειρια η οποια μου επιβεβαιωσε τον κανονα του πετσοπα και ειπα να την μοιραστω μαζι σας! Ξερω οτι εχει ξανασυζητηθει το θεμα και εχει εξαντληθει αλλα νομιζω οτι ελαχιστοι απο εσας θα εχουν βιωσει κατι αντιστοιχο! Σημερα ειπα να παω μια βολτα σε μια περιοχη λιγο εξω απο την δικια μου για να δω για κανα ψαρακι αλλα και για εξοπλισμο μιας και τα μαγαζια εδω στην επαρχια ειναι σχετικα ''φτωχα' και αναγκαζομαι καθε φορα να παραγγελνω απο ιντερνετ με οτι αυτο συνεπαγεται! Λοιπον μπαινοντας στο καταστημα βαραγανε μυγες και με το που μπηκα ηρθαν αμεσως να με εξυπηρετησουν αρχιζοντας μια θεωρια με σκοπο να μου προβαλει το επιπεδο εμπειριας του( ποια εμπερια δηλ απλα τις ονομασιες των ψαριων) τεσπα κανοντας του καποιες ερωτησεις σαν ''ανιδεος υποψηφιος χομπυστας'' καταλαβα οτι απλα ειναι αλλος ενας που εχει σαν θυμα τα ψαρια προκειμενου να βγαζει το ψωμι του! Προχωροντας προς τα μεσα βλεπω ενα ενυδρειο το οποιο ηταν ''ειδικο'' για μονομαχους.... το ενυδρειο αυτο ηταν φανταστειτε πολλα κουτακια μαζι σαν αυτα που εχουμε στα γραφεια για τα χαρτακια σημειωσεων δηλ 300 γρ νερου τα οποια ηταν συνδεμενα μεταξυ τους με μια μικρη τρυπα οπου ερεε νερο απο το φιλτρο το ενα μεσα απο το αλλο και ηταν ανα τετραδες σε σκαλοπατια..... δεν ξερω αν εχετε δει παρομοιο με αυτο που σας περιγραφω....αυτα ηταν χωρις καπακια! Προχωροντας λοιπον προς τα εκει τον ρωταω μονοομαχους εχετε και μου λεει βεβαιως εδω! και με το που παμε κοντα η αθλιοτητα στο μεγαλειο της! Στα περισοτερα κουτακια ηταν δυο ψαρια μαζι το ενα νεκρο και το αλλο σακατεμενο τα περισσοτερα με φιν ροτ και δωστου να χει! Ταυτοχρονα εχει μπει και αλλος πελατης και ερχεται προς τα εκει! Εκεινη τη στιγμη δυο ψαρακια τσακωνονταν και πηγε να βγαλει το ενα και του λεει ο αλλος πελατης αστο αστο να δουμε γελωντας σαν ηλιθιος! Τεσπα οταν τον ρωτησα γτ υπαρχει αυτο το χαος μου απαντησε με μια ανεση οτι πηδαει το ενα στο κουτκι του αλλου και οι μονομαχοι εχουν στη φυση τους η να πεθαινουν η να σκοτωνουν! Και του λεω τα τραυματισμενα ψαρακια τι τα κανετε και μου λεει τα πουλεμε δεν εχουν προβλημα θεραπευονται γρηγορα οι μονομαχοι! φυσικα σηκωθηκα και εφυγα χωρις να παρω ουτε μια τροφη ετσι για την επισκεψη γτ τετοιοι ανθρωποι δεν αξιζουν να τους δινεις τα λεφτα σου! Τα συμπερασματα δικα σας!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως θα έπρεπε να τους θυμίσει κάποιος ότι η διεξαγωγή αγώνων μάχης μεταξύ ζώων ειναι ποινικό αδίκημα, είτε πρόκειται για κυνομαχιες είτε για μονομάχους. Κ ότι με καταγγελία για βασανισμό ζώων το μαγαζάκι τους δεν θα έχει κ πολυ μέλλον.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε φιλε ποιο ποινικο αδικημα....?? Υπαρχει καμια σοβαρη νομοθεσια στην ελλαδα οσο αφορα τα ζωα?? τωρα 2-3 χρονια εφαρμοστηκε ο νομος που υπαρχει χροοοοονια περι κυνομαχιων με σκυλους.... στα ψαρακια θα δωσουν σημασια??? Το ζητουμενο ειναι οτι ο καθενας δεν εχει την στοιχειωδη παιδεια να προσφερει ενα ανεκτο αν οχι ευχαριστο περιβαλλον σε εναν ζωντανο οργανισμο που στο κατω κατω του αποφερει χρηματα! Οσο για τον πελατη ειπα να του την πω αλλα εχε χαρη που ειχα και τη γυναικα κοντα(εγκυος) και δεν ηθελα να την ταραξω.... αλλιως θα του ελεγα θες να μας κλειδωσουν σε ενα δωματιο και να σε εχω κατω να σε παταω και να μην ερχεται κανενας να σε γλυτωσει και να λενε αστους αστους να δουμε??? αλλα εδωσα τοπο στην οργη!

Link to comment
Share on other sites

Και να "την πεις" στον άλλο, και να τον σπασεις στο ξύλο, δύσκολα θα καταλάβει, μακάρι να άλλαζαν μυαλό οι άνθρωποι τόσο εύκολα. Απλά δεν ξαναπας εκεί!

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Σε καταλαβαίνω, το ίδιο πίστευε (όσο αφορά την έλλειψη νομοθεσίας) κ ο ηλίθιος που έσερνε τον σκυλί με αλυσίδα. 3000€ πρόστιμο + 2 χρόνια εξαγοράσιμη = κοντά στα 10.000 του ήρθε η μαγκιά.

Οταν στη γειτονιά μου έκλεισαν κατα λάθος μια γάτα σε ενα μαγαζί προς ενοικίαση, οταν πήρα τηλ μου λέγανε δεν μπορω να έρθω, ειμαι γριά γυναίκα, τι να κάνω τώρα, κ τους είπα, δεν πειράζει, μην κάνετε τίποτα, θα φωνάξω εγω την αστυνομία κ τον κλειδαρα. Σε 2 ώρες είχε έρθει κ είχε ανοίξει την πόρτα.

Δεν χρειάζεται τσαμπουκάδες κ τα λοιπά, απλά κ μόνο η ιδέα ότι θα πληρώσει το χ πόσο κάνει τον αρκουδογυφτο να αλλάξει αμέσως.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το συζητουσαμε στην τελευταια συναντηση,υπαρχουν κακοι επαγγελματιες και υπαλληλοι αλλα δυστυχος υπαρχουν και κακοι πεταλες..οταν ενας υπαλληλος λεει οτι το ταδε ψαρι δεν παει στο ενυδρειο σου η δεν παει με τα ψαρια σου και εσυ επιμενεις να το παρεις,τοτε δεν φταιει ο υπαλληλος...και το κακο ειναι οτι μετα οι περισσοτεροι κακοι πελατες βγαινουν και λενε οτι δεν τους ειπε τιποτα ο υπαλληλος...

Γι αυτο πρεπει να γυρνας πολλα μαγαζια και να βρησκεις αυτο που σου κανει περισσοτερο και που εχει καλες υποδομες για τα ψαρια.Τωρα θα μου πεις,οταν μενεις επαρχια δεν εχεις πολλες επιλογες και το καταλαβαινω,αλλα δυστυχος δεν γινετε διαφορετικα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

προσωπικη μου γνωμη ειναι παντως, στην ελαχιστη εμπειρια που εχω στο χωρο, πως ειναι δυσκολο να βρεις μαγαζι που οντως να νοιαζεται για το πως θα στησεις σωστα το ενυδρειο και ολοι σε βλεπουν σαν μια τσεπη με λεφτα... πολυ μικροτερος βεβαια αλλα ειχα αγορασει ενα 30λιτρο απο κεντρικο πετ σοπ της αθηνας, ουτε για βακτηρια ηξερα ουτε καν για αντιχλωριο και δωσε ψαρια και δωσε οι ψοφοι... το θεμα ειναι πως μπορει καποιος αρχαριος να ξεχωριζει τον ασχετο απο αυτον που θελει να πουλησει μεν αλλα σωστα για να εχει μακροχρονιο κερδος. αυτο πιστευω δεν καταλαβαινουν οι πετσοπαδες γιατι αν βοηθησεις τον πελατη σωστα στο να παρει το τελικο προιον, ενα ενυδρειο στημενο σωστα που θα φερει και το επιθυμητο αποτελεσμα, στην προκειμενη περιπτωση χωρις να του πουλησεις παραπανησια πραγματα τοτε σιγουρα θα σε προτιμησει οταν στησει το δευτερο του ενυδρειο και οταν στησει και η γιαγια του το ενυδρειο της.

τωρα βεβαια ολοι ξερουν πως δυο μονομαχοι δεν πανε μαζι, ποσο μαλλον σε κατι πλαστικα ποτηρακια που τα βαζουν και ταλαιπωρουνται τα ζωα αδικα και παλι καλα που υπαρχει και το aquazone για να μας καταριπτει μυθους και ανοησιες που ακουμε κατα καιρους και πιστευω πως οι πιο εμπειροι πρεπει να ενημερωνουν για παρομοια γεγονοτα ωστε να και μεις οι αρχαριοι να προσεχουμε παραπανω.

Έγινε επεξεργασία - PanosTetra
Link to comment
Share on other sites

Το κακο ξερεις ποιο ειναι στην υποθεση με το ''μαγκα'' που εσερνε το σκυλι? επειδη αυτο εγινε εδω στον πυργο.. εκτος αν λες για αλλο περιστατικο! Οταν τον σταματησε ενας αστυνομικος (φιλος μου) ο οποιος δεν ειχε εκεινη τη στιγμη υπηρεσια και του ζητησε το λογο που απαντησε δικο μμου ειναι οτι θελω το κανω! Και του λεει και το παιδι και γω τρελος ειμαι οτι θελω κανω και του δινει δυο μπουνιες! Το παιδι τρεχει στα δικαστηρια με κινδυνο να χασει τη δουλεια του! Αυτη ειναι η νομοθεσια της ελλαδας! Τεσπα παιδια οπως ειπε και ο ραστα στην επαρχια εχεις λιγες επιλογες και δεν μπορεις απλα να μην ξαναπας γτ ολο και κτι θα χρειαστεις αμεσα η κατι που εχει πολυ μικρο ποσο ωστε να το παραγγειλεις! Οπως εγω που εψαχνα λαμπα την προηγουμενη εβδομαδα και δεν βρηκα σε κανενα ηλεκτρομαγαζο! και αναγκαστηκα και πηγα στο πετσοπ και οχι απλα μου επιασε τον ......... εξεταση για προστατη μου εκανε! Αλλα τι να παραγγειλω μια λαμπα??? με τα μεταφορικα θα μου ερ8ει το ιδιο συν αν γινει καποιο λαθος διπλα τα εξοδα!

Link to comment
Share on other sites

Οσο ελλειψη παιδειας εχουν οι μαγαζατορες αλλοι τοση εχουμε και εμεις οι καταναλωτες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οσο ελλειψη παιδειας εχουν οι μαγαζατορες αλλοι τοση εχουμε και εμεις οι καταναλωτες.

Θα διαφωνήσω λιγάκι μαζί σου! Στους καταναλωτές το πρόβλημα είναι η απειρία !

Αν πάω εγώ και εσύ να ψωνίσουμε ενυδρειακα εγώ σαν αρχάριος θα την πατήσω, ενώ εσύ σαν έμπειρος θα κανεις σωστες αγορές !

Ο πωλητής κάνει απλά την δουλειά του, η οποία είναι να πουλάει και όχι να συμβουλεύει , όπως και το μαγαζί είναι επιχείρηση και όχι ίδρυμα !

Έγινε επεξεργασία - samilias21
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ελειψη παιδειας υπαρχει και απο μερικους καταναλωτες οπως ο δευτερος πελατης που ηρθε...... που ηθελε να δει μαχη μονομαχων! Αλλα αυτοι πιστευω ειναι ελαχιστοι! Οι υπολοιποι ειναι απλα απειροι οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω και δινουν εμπιστοσυνη στον πωλητη! Γτ παιδια κακα τα ψεματα εχουν ευθυνη να δινουν συμβουλες οι πωλητες και φυσικα οχι εκ του πονηρου! Εγω εχοντας δουλεψει πωλητης σε καταστημα με ειδη ψυξη -θερμανσης οπου το αφεντικο μου ηταν μηχανολογος αν εκανε μια μελετη λαθος και δεν ζεσταινε ο χωρος επρεπε να απολογηθει, η εγω αν εδινα κατι λαθος επρεπε να απολογηθω! Απο την στιγμη που ενας απειρος χομπιστας μπαινει σε ενα ενυδρειακο καταστημα και εξηγει τι θελει και ο πωλητης τον συμβουλευει οτι να ναι και δεν λεω μονο για λιτρα, μετρησεις νερου, και στρωσιμο, αλλα και για ψαροσυνθεση, οπως τελευταια φορα που γνωστος μου πηγε στο πετ σοπ τις περιοχης και ο πετ σοπας του ειπε να βαλει γκαπυ με τιγρακια! Και οταν του εξηγησα οτι αυτο δεν γινεται και του το ειπε με εβγαζε και τρελο ο πετσοπας οτι δεν ξερω εγω που ειναι δουλεια μου και τετοια! Αν λοιπον πας ομως μετα και του πεις γτ μου ψοφανε τα ψαρια δεν ξερει να σου πει αυτος που ειναι και η δουλεια του η απαντηση ειναι ε νταξει και γω εχω απωλειες κ.ο.κ

Έγινε επεξεργασία - karatasis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω λιγάκι μαζί σου! Στους καταναλωτές το πρόβλημα είναι η απειρία !

Αν πάω εγώ και εσύ να ψωνίσουμε ενυδρειακα εγώ σαν αρχάριος θα την πατήσω, ενώ εσύ σαν έμπειρος θα κανεις σωστες αγορές !

Ο πωλητής κάνει απλά την δουλειά του, η οποία είναι να πουλάει και όχι να συμβουλεύει , όπως και το μαγαζί είναι επιχείρηση και όχι ίδρυμα !

Δεν ειναι έτσι απλό το θεμα. Δηλαδή αν παει κάποιος βλαμμένος και ζητήσει γάτα γιατί έχει άγριο σκυλί κ τη βρίσκει, ο πωλητής θα κάνει τη δουλειά του αν του δώσει;

Μια υποχρεωτική πσραμετρος της δουλειάς.του ειναι να φροντίσει για την τήρηση των νομοθετημενων δικαιωμάτων των ζώων κ να μην γίνεται συνεργός στην καταπάτηση τους. Αλλιώς να πουλάει παντόφλες η καρέκλες.

Δεν θέτω θεμα ευσυνειδησιας, αυτή έχει στερέψει. Θέτω καθαρά θεμα νομιμότητας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι έτσι απλό το θεμα. Δηλαδή αν παει κάποιος βλαμμένος και ζητήσει γάτα γιατί έχει άγριο σκυλί κ τη βρίσκει, ο πωλητής θα κάνει τη δουλειά του αν του δώσει;

Μια υποχρεωτική πσραμετρος της δουλειάς.του ειναι να φροντίσει για την τήρηση των νομοθετημενων δικαιωμάτων των ζώων κ να μην γίνεται συνεργός στην καταπάτηση τους. Αλλιώς να πουλάει παντόφλες η καρέκλες.

Δεν θέτω θεμα ευσυνειδησιας, αυτή έχει στερέψει. Θέτω καθαρά θεμα νομιμότητας.

Στο παραδειγμα που λες εννοείται πως δεν διαφωνω! Αυτό που λες είναι κάτι μη φυσιολογικό !εγώ αναφέρομαι στο να έχουν όλοι σώας τα φρένας
Link to comment
Share on other sites

ο πωλητής πρέπει να είναι ενημερωμένος και καταρτησμένος σε σχέσει με το αντικείμενο που πουλάει είτε είναι ψάρια είτε είναι πλακάκια ....

έτσι ο ένας πρέπει να σου πει τι ψάρι ταιριάζει με τι και ο άλλος πχ αν το πλακάκι κάνει για έξω!!

δεν έχουν δικαίωμα κανένας από τους δυο να εκμεταλλευτεί την απειρία του πελάτη....

δουλειά του πωλητή είναι να καλύψει τις ανάγκες του πελάτη όχι να τον κοροϊδέψει!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά του πωλητή είναι να πουλάει! Καλώς η κακώς!

Τώρα αν το κάνει με σωστό τρόπο η όχι αυτό υπάγεται στους κανόνες δεοντολογίας

Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά του πωλητή είναι να πουλάει! Καλώς η κακώς!

Τώρα αν το κάνει με σωστό τρόπο η όχι αυτό υπάγεται στους κανόνες δεοντολογίας

όχι φίλε μου .... η δουλειά του πωλητή είναι να πουλάει σωστά.

είμαι πωλητής 20 χρόνια και εκπαιδευτής πωλητών τα τελευταία 5....

Αν έχεις ευχαριστημένους πελάτες τότε ο πιο σημαντικός σου δείκτης, που είναι η διατηρησιμότητα πελατολογίου, θα είναι στα ύψη με αποτέλεσμα, ορκισμένους πελάτες που θα σε ακολουθούν όπου και να πας!!!! Δηλαδή θα έχεις ΚΕΦΆΛΑΙΟ σαν πωλητής... :)

Έγινε επεξεργασία - symvoulos
Link to comment
Share on other sites

όχι φίλε μου .... η δουλειά του πωλητή είναι να πουλάει σωστά.

είμαι πωλητής 20 χρόνια και εκπαιδευτής πωλητών τα τελευταία 5....

Αν έχεις ευχαριστημένους πελάτες τότε ο πιο σημαντικός σου δείκτης, που είναι η διατηρησιμότητα πελατολογίου, θα είναι στα ύψη με αποτέλεσμα, ορκισμένους πελάτες που θα σε ακολουθούν όπου και να πας!!!! Δηλαδή θα έχεις ΚΕΦΆΛΑΙΟ σαν πωλητής... :)

Σωστά και εγώ πωλητής είμαι για αυτό ανέφερα τον ορισμό δεοντολογίας , και φαντάζομαι ότι με καταλαβαίνεις !

Εσύ μου περιγράφεις το αποτέλεσμα το οποίο είναι έτσι όπως το λες ! Ο πωλητής που εργάζεται με σωστές αρχές όσον αφορά τον κανόνα δεοντολογίας θα έχει τα αποτελέσματα που ανέφερες ενω τον άλλον θα τον φάει η μαρμαγκα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστά και εγώ πωλητής είμαι για αυτό ανέφερα τον ορισμό δεοντολογίας , και φαντάζομαι ότι με καταλαβαίνεις !

Εσύ μου περιγράφεις το αποτέλεσμα το οποίο είναι έτσι όπως το λες ! Ο πωλητής που εργάζεται με σωστές αρχές όσον αφορά τον κανόνα δεοντολογίας θα έχει τα αποτελέσματα που ανέφερες ενω τον άλλον θα τον φάει η μαρμαγκα...μαζί και το μαγαζί που αντιπροσοπεύει....

Link to comment
Share on other sites

Σωστά και εγώ πωλητής είμαι για αυτό ανέφερα τον ορισμό δεοντολογίας , και φαντάζομαι ότι με καταλαβαίνεις !

Εσύ μου περιγράφεις το αποτέλεσμα το οποίο είναι έτσι όπως το λες ! Ο πωλητής που εργάζεται με σωστές αρχές όσον αφορά τον κανόνα δεοντολογίας θα έχει τα αποτελέσματα που ανέφερες ενω τον άλλον θα τον φάει η μαρμαγκα...μαζί και το μαγαζί που αντιπροσοπεύει....

Μαζί σου!
Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά του πωλητή είναι να πουλάει! Καλώς η κακώς!

Τώρα αν το κάνει με σωστό τρόπο η όχι αυτό υπάγεται στους κανόνες δεοντολογίας

Εδώ ειναι που διαφωνούμε. Η εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας στις πωλήσεις δεν ειναι υποχρεωτική - πχ. Δεν έχει νομική ευθύνη ένας πωλητής αν σου πουλήσει ντίζελ γ το αμάξι σου που καίει βενζίνη, αν δεν τον ενημερώσεις η αν επιμένεις γιατί το έχεις πειράξει κ εσυ ξέρεις κσλυτερα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Σίγουρα θα έχει αρνητική επίπτωση στο πελατολόγιο του, οπως αναφέρει κι ο άλλος φίλος.

Όμως το να πουλήσεις ζώα κ να συνεργησεις στην πσραβιαση των δικαιωμάτων τους συνιστά ποινικό αδίκημα.

Δεν ειναι όλες οι πωλήσεις ίδιες, κ ισχύουν διαφορετικοί νόμοι γ αυτές. Πχ στις ΗΠΑ απσγορευετσι η πώληση ιστορικού εξοπλισμού σε μη ιατρικό προσωπικό. Τυχόν πσραβαση επιβαρύνει και τα δυο μέρη.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ ειναι που διαφωνούμε. Η εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας στις πωλήσεις δεν ειναι υποχρεωτική - πχ. Δεν έχει νομική ευθύνη ένας πωλητής αν σου πουλήσει ντίζελ γ το αμάξι σου που καίει βενζίνη, αν δεν τον ενημερώσεις η αν επιμένεις γιατί το έχεις πειράξει κ εσυ ξέρεις κσλυτερα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Σίγουρα θα έχει αρνητική επίπτωση στο πελατολόγιο του, οπως αναφέρει κι ο άλλος φίλος.

Όμως το να πουλήσεις ζώα κ να συνεργησεις στην πσραβιαση των δικαιωμάτων τους συνιστά ποινικό αδίκημα.

Δεν ειναι όλες οι πωλήσεις ίδιες, κ ισχύουν διαφορετικοί νόμοι γ αυτές. Πχ στις ΗΠΑ απσγορευετσι η πώληση ιστορικού εξοπλισμού σε μη ιατρικό προσωπικό. Τυχόν πσραβαση επιβαρύνει και τα δυο μέρη.

Ξαναδιαβασε λίγο αυτά που λέω διότι λέμε τα ίδια!

Να το πω απλά ο πωλητής πουλάει ! Μπορεί να πουλάει σωστά μπορεί να μην πουλάει σωστά!

Αυτός που πουλάει σωστά θα πάει και μπροστά! Ο άλλος θα ξεπεραστεί και οι πελάτες του κάποια στιγμή θα τον αφήσουν!

Το ίδιο πράγμα νομίζω πως λέμε! Και οι 3 ,D

Έγινε επεξεργασία - samilias21
Link to comment
Share on other sites

Εδώ ειναι που διαφωνούμε. Η εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας στις πωλήσεις δεν ειναι υποχρεωτική - πχ. Δεν έχει νομική ευθύνη ένας πωλητής αν σου πουλήσει ντίζελ γ το αμάξι σου που καίει βενζίνη, αν δεν τον ενημερώσεις η αν επιμένεις γιατί το έχεις πειράξει κ εσυ ξέρεις κσλυτερα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Σίγουρα θα έχει αρνητική επίπτωση στο πελατολόγιο του, οπως αναφέρει κι ο άλλος φίλος.

Όμως το να πουλήσεις ζώα κ να συνεργησεις στην πσραβιαση των δικαιωμάτων τους συνιστά ποινικό αδίκημα.

Δεν ειναι όλες οι πωλήσεις ίδιες, κ ισχύουν διαφορετικοί νόμοι γ αυτές. Πχ στις ΗΠΑ απσγορευετσι η πώληση ιστορικού εξοπλισμού σε μη ιατρικό προσωπικό. Τυχόν πσραβαση επιβαρύνει και τα δυο μέρη.

νόμοι υπάρχουν για όλα (προς εξαπάτηση) το θέμα είναι αν εφαρμόζονται...

πχ αν το πλακάκι δεν έχει προδιαγραφές για έξω και γλιστρήσεις υπάρχει ευθύνη στον πωλητή αν δεν σε ενημέρωσε.

τώρα το πόσο είναι αδίκημα για τον δικαστή αν σου πουλήσει ο petσοπάς ψάρια που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους .....σηκώνει πολύ κουβέντα δυστυχώς......

Link to comment
Share on other sites

Samila, εγώ λέω ότι υπάρχει νομική ευθύνη, όχι ότι θα τον παρατήσουν οι πελάτες του. Εγώ μιλάω για πρόστιμο και σε περίπτωση υποτροπής βραχιολάκια.

Symvoulos, τα δικαιώματα της Συνθήκης του Παρισιού είναι δεδομένα και το ελληνικό δίκαιο έχει εναρμονιστεί με αυτά.

Ο δικαστής οφείλει να εξετάσει το γράμμα του νόμου - δεν δικαιολογείται αμέλεια αν αυτός που πουλάει το ζωντανό είναι υποχρεωμένος από τη φύση της δουλειάς του να είναι ενημερωμένος. Το "δεν ήξερα" δεν ισχύει για τον πωλητή του petshop.

Βλέπε: http://dim-rizou.pel.sch.gr/ergasies/zoa/page10.html

Επίσης: http://www.zougla.gr/Uploads/iliopulu/ZwaDiamartyriaProtaseis.pdf

Link to comment
Share on other sites

τα λινκ ντεν ντουλεβουν καρντια μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...