Jump to content

Μεγαλωνοντας Μκρα Ψαρακια Σε Ενυδρειο Με Μεγαλυτερα Και Ενηλικα Ψαρια


georot1981

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολη την παρεα. Εψαξα αλλα δε βρηκα παραμφερες θεμα.

Λοιπον ξεκινωντας θελω να σας πω οτι το ενυδρειο που ζουνε οι φροντοζες μ ειναι το anubias700 δηλαδη αυτο που εχει μηκος 1.80.

εδω και λιγες μερες εγω αγορασει απο συμφορουμιστα 20 λελουπι περιπου που ειναι απο 2-4 εκατοστα περιπου και τα μεγαλωνω σε ενα 70λιτρο μηκους μηκους 0,60 περιπου.μεσα στς επομενες μερες θα παραλαβω και καμια δεκαρια φροντοζακια 4-5 εκατοστα.

Ολα αυτα τα μικρα ψαρια δεν ειναι ολα δικα μ κ θα τα μοιραστω με ενα φιλο μ.

Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης.υπαρχει περιπτωση με καποιο τροπο να βαλω ολα αυτα τα μικρα ψαρακια στο μεγαλο ενυδρειο μ και να μη γινουνε μεζες απο τα μεγαλα;να φτιαξω δλδη μια κατασκευη απο ξυλα λεπτα η καποιο αλλο υλικο και γυρω γυρω να βαλω τουλι για παραδειγμα ωστε να μην ερχονται σε επαφη τα μικρα με τα μεγαλα ψαρια;εκτος απο προστασια θελω να πετυχω την ιδανικη διαβιωση των ψαριων σε συνθηκες ενυδρειου που θα μπουνε στο μελλον αλλα και εξοικονομηση χωρου δλδη να μν εχω 2 ενυδρεια στο σπιτι και με πεταξουνε οι γονεις μ εξω με τς κλωτσιες.

Υγ το ενδεχομενο να χωρισω το ενυδρειο στα δυο δε μου αρεσει γιατι προτιμω να μην περιορισω τις μεγαλες φροντοζες αλλα και επειδη θα ηθελα να δωσω μηκος για κολυμπι στις μικρες.

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να μαζεψεις ξερα κλαδια απο πλατανο τα οποια να ειναι κομμενα τουλαχιστον πριν απο ενα χρονο για να μην εχουν ζουμια κ να τα κανεις ενα δεμα δένοντάς τα.Δεσε αναμεσα τους κ μια πετρα ωστα να μην επιπλεουν.Ετσι σχηματιζοντε πολλες κρυψωνες.Το θεμα ειναι ομως οτι με το που θα ριξεις τα μικρα ποσα απ αυτα θα καταλαβουν οτι πρεπει να κρυφτουν εκει πριν φαγωθουν απ τα μεγαλα.

Link to comment
Share on other sites

Ονομος της φυσης λεει το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο! Αν δεν θες να διαχωρισεις το ενυδρειο το βλεπω δυσκολο να επιβιωσουν ολα!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου επειδη εχω μεγαλωσει τουλαχιστων 800 κιχλιδες δεν ειναι βεβαια φροντοζες ειναι convict και εχω κανει απειρα πειραματα πανω σε αυτο σεν υπαρχει μεση λυση. Η θα χωρισεις το ενυδριο που δεν ειναι οτι καλυτερο Η θα εχεις αλλο ενα για να μεγαλωσουν. Ειχα φτασει σε σημειο να εχω στο σπιτι 9 ενυδρια γιατι γεννες με διαφορα 20 ημερων εχουν προβλημα ποσο μαλων ενηλικες με μωρα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε παρη εγω σκεφτομουνα αντι για να το χωρισω να εφτιαχνα αυτο που ελεγα με το τουλι. Δλδη ενα μεγαλο ορθογωνιο ´´κουτί´´ διαστασεων 1.20•0.30•0.20 το οποιο να επιπλεει στην επιφανεια του ενυδρειου ακομα και οταν κανω αλλαγες νερου.αυτο π θελω να πετυχω με αυτη την κινηςη μ ειναι τα μικρα να ζουνε με τις συνθηκες του μεγαλου μ ενυδρειου.θα ψαχτω και λιγο στο youtube μηπως και δω τιποτα ενδιαφερον.

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω δει πουθενα κατι τετοιο αλλα και παλι μειωνεις αρκετα το χωρο για τις μεγαλες ,οι μικρες με τη σειρα τους χρειαζονται και αυτες καποιο βαθος και αφου οπως ειπες ειναι 4_5 εκατ θελουν οπωσδηπωτε κρυψωνες.

Link to comment
Share on other sites

Να ξερεις επισης οτι οσο πιο πολα λιτρα εχουν τοσο πιο γρηγορα θα μεγαλωσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...