Jump to content
Sign in to follow this  
Demy Varonou

Σοσ Αρχαρειοι- Φαγωμενες Ουρεσ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ PET SHOPEXOUME ENA 60L ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΦΕΤΟΣ. ΒΑΛΑΜΕ ΨΑΡΙΑ ΤΡΟΠΙΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΗΡΕΜΑ.ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΘΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΑΜΜΟ ΕΧΤΡΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΓΚΑΠΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ


ΦΑΓΩΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ.Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ.(ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΑΡΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΛΠ.ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ 2 ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΓΚΑΠΥ, 2 ΝΕΟΝ, 2 ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΛΑΡΙ! (ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΚΑΛΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ4 ΓΚΑΠΥ ΑΡΣΕΝΙΚΑ (ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΦΑΓΩΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ)


2 ΝΕΟΝ


4 ΠΛΑΤΥ + 2 ΤΥΠΟΥ ΠΛΑΤΥ (ΕΝΑ ΜΕ ΦΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΧΡΩΜΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΖ )(3 ΑΡΣΕΝΙΚΑ 3 ΘΥΛΗΚΑ?)


1 ΣΚΑΛΑΡΙ


1 ΜΟΝΟΜΑΧΙΝΑ (ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ)ΣΥΝΟΛΟ 14 ΨΑΡΙΑΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΓΚΑΠΥ???10174851_10203255717652155_630568571_n.jpgΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΘ ΠΟΙΟ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ. ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΛΑΡΙ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΝΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙ 2 ΓΚΑΠΥ ΕΧΟΥΒ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΣΠΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ? ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,
Share this post


Link to post
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ PET SHOP

EXOUME ENA 60L ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΦΕΤΟΣ. ΒΑΛΑΜΕ ΨΑΡΙΑ ΤΡΟΠΙΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΗΡΕΜΑ.

ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΘΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΑΜΜΟ ΕΧΤΡΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΓΚΑΠΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ

ΦΑΓΩΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ.(ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΑΡΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΛΠ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ 2 ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΓΚΑΠΥ, 2 ΝΕΟΝ, 2 ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΛΑΡΙ! (ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΚΑΛΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ

4 ΓΚΑΠΥ ΑΡΣΕΝΙΚΑ (ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΦΑΓΩΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ)

2 ΝΕΟΝ

4 ΠΛΑΤΥ + 2 ΤΥΠΟΥ ΠΛΑΤΥ (ΕΝΑ ΜΕ ΦΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΧΡΩΜΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΕΖ )(3 ΑΡΣΕΝΙΚΑ 3 ΘΥΛΗΚΑ?)

1 ΣΚΑΛΑΡΙ

1 ΜΟΝΟΜΑΧΙΝΑ (ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ)

ΣΥΝΟΛΟ 14 ΨΑΡΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΓΚΑΠΥ???10174851_10203255717652155_630568571_n.jpg

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΘ ΠΟΙΟ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ. ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΛΑΡΙ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΝΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΤΙ 2 ΓΚΑΠΥ ΕΧΟΥΒ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΣΠΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ? ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,

Σας ευχαριστουμε εκ των προτερων για το ενδιαφερον σας. Συγνωμη για τα προηγουμενα κεφαλαι γραμματα δεν το ξεραμε.

μετρησεισ νερου δεν εχουμε. μια φορα στισ 15 αλλαζουμε το 1/3 του νερου και βαζουμε αντιχλωριο και βακτηρια οπωσ μας εχουν πει. μετρησεις εχουμε παει 2 φορεσ δειγμα σε pet shop του νερου και μας ειπαν οτι ειναι οκ.

τα ταιζουμε 2 φορεσ την μερα. φλακεσ, σπυρουλινες και κατι μικρα μπιλακια που μας προτιναν.

τι ειναι το ικχ? ασθενεια? και αν ναι πως θεραπευετε?

το σκαλαρι ειναι το αγαπημενο μας γιατι το βλεπουμε παντα πολυ υσηχο και το χαμε εξαρχης και δεν ειχαμε ποτε προβλημα.

Νομιζω και εγω ειναι η μονομαχινα.

Σκεφτομαστε να βαλουμε φυσικα φυτα, αλλα τοτε γιατι ειναι γεματα τα pet shop με πλαστικα ειδη για το ενυδρειο? ειναι για τι τυπουσ ενυδρεια ο πλαστικος στολισμος? (αναφερομαι στα πλαστικα φυτα) ο αμφορεας που εχουμε μεσα και το καραβι ολα πρεπει να τα βγαλουμε? σκεφτομαστε αυτα να τα κρατησουμε και να βαλουμε φυσικα φυτα αντι αυτα τα πλαστικα γυτα του Jumbo.

Oι ουρεσ των γκαπυ ξαναεπαναρχονται?

το σκαλαρι θα πεθανει απο μοναξια? 2 μηνες τωρα μια χαρα τον βλεπαμε τον angel (ετσι τον εχουμε βαφτησει)

γενικα ολα τα χουμε αγαπησει σαν παιδια μασ και τα χουμε βαφτισει περα απο τισ καινουργιες αφιξεις ( μονομαχινα, 2 γκαπυ)

τα νεον ολοι μασ λεγανε οτι πανε με τα γκαπυ

(με το σκαλαρι μασ λεγανε οτι παιζει ο χαρακτηρας του σκαλαριου και οτι ειναι οκ επειδη το βαλαμε μεσα απο μικρο

σας ευχαριστουμε εκ των προτερων για το ενδιαφερον σας.

Λαμβανουμε ολες τισ πληροφοριες σας με προσοχη

post-58727-0-76781500-1396382758_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπερα και καλως ηρθατε!


Οπως καταλαβατε εχετε πολλα θεματα περαν των φαγωμενων πτερυγιων! Προεχει το ενυδρειο να γινει ασφαλες για τα ψαρια και μετα θα δουμε σπυρακια και φαγωματα!


Αμεσα πρεπει να μετακινηθουν τα ψαρια μαλακου νερου ( σκαλαρι, νεον και μονομαχινα ) γιατι εκτος οτι ειναι μαλακου νερου τα νεον θελουν κοπαδι και τα σκαλαρια θελουν κοπαδι και ισως φανε τα μικροτερα! Επισης τα σκαλαρια γινονται θηρια και θελουν παρα πολλα λιτρα και διαστασεις που δεν εχει το ενυδρειακι σας!


Απο τα ζωοτοκα ( γκαπυ, πλατυ ) που θελουν σκληρο νερο εγω θα κραταγα ενα ειδος σε τοσα λιγα λιτρα. 1 αρσενικο και 2-3 θηλυκα! Αρσενικα με αρσενικα ισον ξυλο!


Επισης οπως σας ειπαν τα παιδια θελουμε μετρησεις αμμωνιας και νιτρωδων ( καλυτερα με υγρα τεστ ) που ειναι δηλητηριο για τα ψαρια!


Καλο ειναι να προσομοιασετε τη φυση! Αμφορεις, κιουπια και οτιδηποτα αλλο ξενο σωμα που δεν εχει σχεση με τον βυθο καλο ειναι να αφαιρεθει! Κατλαβαινω οτι τα πληρωσατε και τα αγορασατε με αγαπη για τα ψαρακια αλλα δεν κανουν!


Τελος μια συμβουλη: Πριν κανετε καποια αγορα καλο θα ηταν να συμβουλευεστε το φορουμ!  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επισης τα πλατυ ειναι οκ που ειναι μεσα? Δεν θελαμε να κανουμε ενα μονοτονο ενυδρειο με ενα ειδος μεσα , αλλα με τροπικα ηρεμα ψαρακια που συνυπαρχουν αρμονικα.. Στα 60 λιτρα δεν εχεις πολλες επιλογες για πολλα ειδη ψαριων! Ενα ειδος ειναι σαν τα ζωοτοκα ειναι υπεραρκετο γιατι θα γεννοβολανε συνεχεια με αποτελεσμα να τιγκαρετε γρηγορα!

το φιλτρο εχει μεσα μακαρονακι κοφτο πως το λετε, και ενα σφουγγαρι ειδικο μεσα στο φιλτρο . σας βαζω και αλλες φωτογραφιεσ.

και ενα θερμαντηρα νερου ρυθμισμενο στου 26 βαθμους. και ενα καλαμακι που βγαζει φυσαλιδες

Σημερα βαλαμε και ενα κομματι υαλομβαβακα γιανα παρει την θολουρα του νερου απο την αμμο που στρωσαμε σημερα. (ετσι μας ειπε ο petshoper)

Βαλε περισσοτερο μακαρονι. Το βαμβακι βαλτο εσωτερικα οπω ειναι ηδη απ οτι βλεπω. Η αεραντλια αν εχεις φυτακια δεν πολυχρειαζεται.

Ισως στην φωτογραφιεσ να φανουν τα ασπρακια πανω στα 2 γκαπυ, επισης μια θυληκια πλατυ εχει στο στομα της ενα μικρο ασπρο εξογκοματακι που νομιζαμε δεν το χε εξαρχης αλλα το χουμε παρατηρησει εδω και 3 βδομαδες. Αυτο ισως να ειναι η ασθενεια ick!

ειναι σωστο που τα ταιζουμε πρωι βραδυ? Μια χαρα ειναι απλα μην ταιζετε παρα πολυ και δινετε τους ποικιλια τροφων με λιγη βιταμινη μια φορα την βδομαδα!

Το ick ειναι ασθενεια! Γιατρευεται! Απλα πρωτα πρεπει να εξαλειψουμε τις αιτιες οπως στρες, βρωμικο νερο, κακες συνθηκες διαβιωσης!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλως ηρθατε στο φορουμ μας!

Καταρχην εχετε παρα πολλα ψαρια και ασυμβατα μεταξυ τους.Στα 60 λιτρα δεν εχετε επιλογες για πολλα ψαρια.

Κατα τα αλλα,συμφωνω με οσα ειπε πιο πανω ο Θοδωρης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το scalari πιθανον στην εκανε !!!! Παθων του παρελθοντος!!! Να το πας σε αυτον που στο πουλησε μαζι με γκαπυ και να σου δωσει κι αλλα γκαπυ στη θεση του και μαλιστα θυληκα γιατι 4 αρσενικα ειναι πολλα μονα τους,πρεπει να ειναι 1 αρσενικο με 3-4 θυληκα...

Edited by Aleri14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...