Jump to content

Ο Βασιλιάς Των Ρεγγών


Recommended Posts

Ο βασιλιάς των ρεγγών
%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%

%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%
Το ψάρι αυτό που έχει την επιστημονική ονομασία Regalecus Glesne ζει σε πελαγικό έδαφος και σε βάθος από 20 έως 1.000 μέτρα. Είναι το ψάρι που ενέπνευσε τον μύθο της θαλάσσιας νερόφιδας που οι περισσότεροι γνωρίζουν. Είναι, δηλαδή, το τέρας των ναυτικών, αλλά στην πραγματικότητα δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο και δεν είναι παρά ένα φιλήσυχο και ντροπαλό πλάσμα, που ζυγίζει 270 κιλά και έχει μήκος από 8 έως 15 μέτρα. Ανήκει στην οικογένεια ονόματι Ρεγκαλισίδες.
Η διατροφή του αποτελείται από ψάρια όπως: σκουμπρί, σαρδέλλες, κεφαλόποδα και αρθρόποδα, τα οποία μόλις το δουν τρέχουν να κρυφτούν! Καταλαβαίνετε ότι έχει πολύ μεγάλη όρεξη και για όλο το τεράστιο χρειάζεται να εξασφαλίσει πολλή ενέργεια με το φαγητό του! 

%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%
Μήπως αναρωτιέστε αν διατρέχει κινδύνους αυτό το τεράστιο ψάρι; Σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει εχθρούς παρά μόνον τους ανθρώπους που το αλιεύουν για το κρέας του. Κατά τα άλλα δεν διατρέχει κινδύνους από άλλα θαλάσσια είδη γιατί το μέγεθός του είναι αυτό που τα τρομάζει όλα και τα τρέπει σε φυγή.
Το είδος αυτό είναι πολύ σπάνιο και οι άνθρωποι το συναντούν συνήθως μετά το θάνατό του όταν ξεβραστεί σε παραλία. Δε χρειάζεται να το βλέπετε μόνο ψόφιο, γιατί πολύ συχνά τα regalecus glesne αναδύονται και πηδούν έξω από το νερό, φαινόμενο σπάνιο που λίγοι τυχεροί έχουν το προνόμιο να το παρακολουθήσουν.
%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%
Αναπαράγεται μεταξύ Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου... Το καλοκαίρι δεν προβλέπεται να πετύχετε κάποιο ζευγαράκι. Η ειρωνεία είναι ότι αυτά τα ψάρια ξεκινούν από μισό μέτρο ως μωρά και καταλήγουν να γίνονται 15 μέτρα και να τρομοκρατούν τα άλλα ψάρια και πολλούς καρδιοπαθείς ή αμαθείς στα θαύματα της θάλασσας.
Το χρώμα του είναι ασημί και με μια σειρά από κάθετες μαύρες λωρίδες και γκρίζα στίγματα. Τέλος, ένα χαρακτηριστικό του είναι το μακρύ κόκκινο και εντυπωσιακό λοφίο του που φτάνει στα δύο μέτρα.
Link to comment
Share on other sites

Και νομιζα ότι θα έλεγες τον bob Marley

χαχαχαχα
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...