Jump to content

Βοήθεια Για Το Χρυσοψαράκι Μου, Παρακαλώ!


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Σήμερα το πρωί δέχθηκα ένα πολύ όμορφο δώρο:ενα χρυσόψαρο shubunkin. Είναι πολύ όμορφο και το ονόμασα Μήτσουλα. Φυσικά το άτομο που μου το δώρησε μου το έφερε σε μια γυάλα μόλις 5 λίτρων-το γνωρίζω, έγκλημα-. Παλιότερα είχα 2 ψαράκια σε ενυδρείο 50 περίπου λίτρων αλλά κάποια στιγμή αρρώστησαν και πέθαναν, οπότε εγκατέλειψα το χόμπυ. Το ενυδρείο βρίσκεται στο πατάρι και περιμένω τον πατέρα μου να έρθει να μου το κατεβάσει διότι εγώ δεν μπορώ όντας μικροκαμωμένη γυναίκα, και μάλλον θα έρθει σε κανένα πενταήμερο. Ως τότε το ψαράκι δυστυχώς θα πρέπει να μείνει στη γυάλα. Σήμερα λοιπόν έβαλα αντιχλώριο στο νεράκι, ξέπλυνα το χαλικάκι, τα διακοσμητικά, και έβαλα τον Μήτσουλα στη γυάλα. Στην αρχή ήταν πολύ ζωηρούλης και κολυμπούσε και έπαιζε, όμως μετά από κανα μισάωρο και μέχρι και τώρα (εχουν περάσει γύρω στις 8 ώρες) κάθεται στον πυθμένα της γυάλας και μετα βίας κουνιέται ίσα ίσα για να αλλάξει προσωρινά θέση. Αναπνέει αργά, και ίσως να παρατηρώ άσπρες κουκιδίτσες στο σωματάκι του, οι οποίες πιθανόν να είναι και φυσαλίδες. Μήπως έχει στρες λόγω της αλλαγής του περιβάλλοντος ή μήπως είναι αρρωστούλης? θα αντέξει καμιά βδομάδα στη γυάλα (μέχρι να στρώσω και το ενυδρείο)? και πώς πρέπει να τον φροντίζω όσο θα είναι στη γυάλα για να έχει τις καλύτερες συνθήκες? αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει παρακαλώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες!

το ψαρακι σου εχει ich προφανως(θα βοηθουσε και μια φωτο), ειναι ασθενεια που προερχεται απο το στρες και την κακη ποιοτητα του νερου.. στην περιπτωση σου τα εχει και τα δυο.

δεν ταιζεις καθολου μεχρι να μπορεσεις να το βαλεις στο ενυδρειο και κανεις καθε μερα αλλαγες το μισο νερο (50%) με προσθηκη αντιχλωριου παντα..

για την ασθενεια δεν μπορουμε να κανουμε κατι απο την στιγμη που ειναι στην γυαλα..

αν συνεχιστει και στο ενυδρειο θα κανεις θεραπεια με ενυδρειακο αλατι (αλλα αυτα θα τα πουμε στην πορεια) , μην ανυσηχεις παντως ,δεν ειναι καμια σοβαρη ασθενεια για να χασεις αμεσα το ψαρι..

το σοβαρο ειναι η αμμωνια που το καιει αυτην τη στιγμη... αρα οπως σου ειπα καθολου ταισμα και καθε μερα αλλαγη το μισο νερο..

οταν μπει στο ενυδρειο ξαναμιλαμε..

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ, ειλικρινά είχα ανησυχησει! Αν και τώρα βλέπω οτι ζωήρεψε αρκετά και κολυμπάει και παίζει με τα διακοσμητικά φυτα, σίγουρα θα ξαναστείλω όταν θα τον βάλω στο ενυδρείο... Σε ευχαριστώ και πάλι.. Καληνύχτα!

Link to comment
Share on other sites

δεν διακρινω ικ απο την φωτο.. αλλα δεν ειναι πολυ φωτεινη.. τελος παντων... το παν ειναι να φυγει πρωτα απο την γυαλα...τα υπολλοιπα τα βλεπουμε..\

θα το βοηθουσες εαν εβγαζες τα παντα απο διακοσμητικα(ψευτικα φυτα), δεν υπαρχει που δεν υπαρχει χωρος.. ας μην του τον κοβουμε κι αυτον...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...