Jump to content

Ευτυχισμένο Χρυσοψαράκι


Recommended Posts

Αχ, ειμαι πανευτυχης! Οπως προειπα σε προηγουμενη αναρτηση, χτες δεχθηκα για δωρο ενα χρυσοψαρακι shubunkin.. Το κρατησα προσωρινα στη γυαλα γιατι επρεπε να περιμενω τον πατερα μου να κατεβασει ενα ενυδρειο που παλια ειχαμε απο το παταρι.. Το ψαρακι στη γυαλα φαινοταν ΧΑΛΙΑ! Καθοταν στον πατο σχεδον ακινητο και πιστευα οτι θα πεθανει.. Εστειλα και χτες όντας σε απογνωση και μου ειπαν οτι πιθανον να εχει ich.. Ωστοσο σιγουρα δεν εχει, διοτι δεν βλεπω κανενα ασπρο σημαδακι στο σωματακι του... Επειδη ενιωθα τοοοοσες τυψεις χτες που ειχα το ψαρακι στη γυαλα και ξαπλωσα και δεν με επαιρνε ο υπνος... Τελικα 3 η ωρα το βραδυ ανεβηκα η ιδια στο παταρι και κατεβασα το ενυδρειο.. Εστρωσα το χαλικακι, εβαλα καποια διακοσμητικα, γεμισα με νερο, εβαλα αντιχλωριο και εβαλα το φιλτρο να δουλευει.. Αφησα για περιπου 20 ωρες και πριν καμια ωρα εβαλα το ψαρακι στο ενυδρειο (50λιτρων).. Θαυμα! Το ψαρακι δεν εχει σταματησει να κολυμπα να εξερευνα και να ειναι χαρουμενο! Εφαγε, εκανε κακακια του και απολαμβανει το καινουριο του σπιτι! Φτου φτου φτου, μην το ματιασουμε.. Τελικα ακομη μια φορα η εμπειρια δειχνει το εξης: ΤΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΕ ΓΥΑΛΕΣ.. Αντε, να μου ζησει ο καινουριος μου φιλαρακος!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

αντε μπραβο!!

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στο τάισμα τώρα που είναι αρχή και άστρωτο το ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

βγαλε αγγελια για μπολι.. να σου ζησει!

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζήσει το ψαράκι!!!

Πάρε βακτήρια και ρίξε σύμφωνα με τις οδηγίες του μπουκαλιού για να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση. Το ιδανικό είναι αν μπορείς να βάλεις μία αγγελία για μπόλι.

Επίσης θα πρέπει να πάρεις τεστ για αμμωνία - νιτρώδη - νιτρικά για να ξέρεις που βρίσκεσαι από ποιότητα νερού. Όταν μηδενίσουν η αμμωνία και τα νιτρώδη και αρχίσεις να μετράς νιτρικά τότε έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Αν δεν έχεις βάλει στο φίλτρο σου βιολογικό υλικό να βάλεις όσο περισσότερο μπορείς για να μπορέσουν τα βακτήρια να αναπτυχθούν και να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου.

Δες την υπογραφή του dpap (η πρώτη επαφή με το ενυδρείο) και ξεκίνα διάβασμα. Θα σου λυθούν πολλές απορίες που δεν ξέρεις ακόμα ότι έχεις!!!

Προσοχή στο τάισμα (τάιζε λίγο κάθε δύο μέρες ίσως) μέχρι να στρώσει και κάνε τουλάχιστον εβδομαδιαίες αλλαγές 30% του νερού (γύρω στα 15 λίτρα δηλαδή).

Χρειάζεται πολύ διάβασμα τώρα που είναι αρχή. Ότι απορίες δεν λυθούν εδώ είμαστε για να βρούμε τις λύσεις!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...