Jump to content

Κατασκευή Εξωτερικής Λίμνης 100 Τ.μ.


Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι και Χρόνια Πολλά σε όλους!!! Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ όλους όσοι μου απάντησαν. Ακολουθώ λοιπόν τη συμβουλή σας και ανοίγω νέο θέμα, ελπίζω στη σωστή κατηγορία αυτή τη φορά!!

Όπως προείπα, θα ήθελα να κάνω μια κατασκευή τουλάχιστον 100 τ.μ. με την προοπτική εκτροφής ελληνικών καραβίδων (astacus-astacus) σε συνδυασμό με την παρουσία ψαριών και υδρόβιων φυτών.

Γνωρίζει κάποιος να μου δώσει σχετικές οδηγίες, αναφορικά με τα υλικά (χώμα, τσιμέντο ή liner?) και το βάθος? Γενικά, όποιος έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες, παρακαλώ όπως με βοηθήσει - ενημερώσει. Για να διαφωτίσω λίγο ο σκοπός μου είναι να φτιάξω μια λίμνη η οποία περιμετρικά θα έχει εκβολές λίμνης και σε ένα σημείο της, με διάμετρο 2 μέτρα θα καταλήγει σε διάφανο υλικό (γυαλί ή plexiglass) έχοντας έτσι τη δυνατότητα οπτικής επαφής.

Τέλος, τρεχούμενο νερό και ρεύμα υπάρχει διαρκώς διαθέσιμο.

Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.

Ευχαριστώ πολύ

Φιλικά,

Νίκος

Υ.Γ. Δεν υπάρχει καθημερινή επαφή με το internet γι' αυτό καθυστερώ να επικοινωνήσω (να διαβάσω και να απαντήσω). Πάντως και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον θέμα και είμαι περίεργος πως θα εξελιχθεί.


Αν μιλάμε για 100 τ.μ. με το λιγότερο 1 - 1.5 μέτρο βάθος, τότε μιλάμε για 100 - 150 κυβικά. Είναι πολλά τα λίτρα για να χρησιμοποιήσεις κυκλοφορητή και φίλτρα. Το καλό είναι ότι έχεις τρεχούμενο νερό το οποίο μπορείς και πρέπει να εκμεταλλευθείς.

Για ένα τόσο μεγάλο project φαντάζομαι ότι ξεφεύγει από μια λίμνη ενός χομπίτσα και θες κάτι το οποίο να το εκμεταλλευτής και επαγγελματικά. Αν είναι έτσι ίσως είναι καλύτερα να μιλήσεις με επαγγελματίες...


Ψάχνοντας στο google βρήκα αυτό το άρθρο


Το προτελευταίο κεφάλαιο "ΕΚΤΡΟΦΉ ΚΑΡΑΒΊΔΑΣ" αναλύει σε 4 σελίδες κάποια γενικά στοιχεία για τις δεξαμενές που μπορείς να φτιάξεις. (υλικά, βάθος, ποσότητα ατόμων, ροή νερού, τροφή κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...