Jump to content

S.OS-τι γινεtαι και πεθαινουν!!!!


Recommended Posts

εχω το ριο 400 με μονο εξωτερικο φιλτρο το 2217

η θερμοκρασια ειναι στους 26 βαθμους.

οι μετρησεις που εχω ειναι:

NH4/NH3 = 0

NO2 = 0

NO3 = 5

KH = 6

GH = 10

PH = 7,5 με 8.0

τα ψαρια που εχω ειναι:

6 μελανοταινιες = 2 πικοκ + 4 μποεσμανι

2 σκαλαρια

2 κις γκουραμι

2 λαμπεο = μπικολορ + αλπινο = εχει σταματησει το κυνηγητο

μεχρι στιγμης εχω χασει το ενα σκαλαρι, 2 μελανοταινιες και σημερα εχασα το ενα κις!!!!!

το μονο που σκεφτομαι ειναι μπας και τα ταιζω λιγο διοτι τους βαζω ξηρα τροφη-φυλλα μια φορα τη μερα την οποια και τρωνε μεσα σε 2 λεπτα.

τα ψαρια ειναι το πολυ γυρω στα 4-5 εκ.

μηπως ειναι μωρα και τα ταιζω λιγο?

ολα ξαφνικα καθοντουσαν στο βυθο και μεσα σε 2 μερες πεθαινανε....

Link to comment
Share on other sites

Η αναφορά σου ότι το ρΗ είναι από 7,5 έως 8,0 είναι πολύ παράξενη... Μισή μονάδα διαφορά στο ρΗ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ..! Ασε που τα ψάρια που έχεις θέλουν χαμηλότερο κατά τη γνώμη μου.

- Με τι μετράς τις παραμέτρους του νερού σου?

- Είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις που μας δίνεις?

- Πόσο καιρό είναι στρωμένο το φίλτρο σου?

- Από εκεί που πήρες τα ψάρια σου, τσεκάρησες πρώτα τα ενυδρεία που τα είχαν για συμπεριφορές ή παράξενα συμπτώματα των υπολοίπων ψαριών? Πολλές φορές έχει συμβεί να είναι άρρωστο κάποιο (ή κάποια...) και έτσι να μεταδίδεται και στο δικό σου ενυδρείο, προσβάλλοντας και τα υπόλοιπα, ξεκινώντας ένας φαύλος και δύσκολος κύκλος θεραπειών και ταλαιπωρίας - κυρίως των ψαριών αλλά και του φροντιστή τους - με δυσάρεστα άμεσα ή μακροχρόνια αποτελέσματα...

Δεν νομίζω ότι φταίει η ποσότητα της τροφής, τα ψάρια δεν πεθαίνουν εύκολα από τη πείνα. Προσπάθησε να παρατηρήσεις περισσότερο μήπως δεις και άλλα συμπτώματα, γιατί η περιγραφή είναι πολύ γενική και δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα. Μεγάλη αλλαγή νερού και καλός καθαρισμός του βυθού θα βοηθήσει σίγουρα (μόνο καλό κάνει).

Εάν φθάσεις να είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι το ενυδρείο είναι στρωμένο και φιλτράρεται καλά, ότι ΔΕΝ έχει μπει κάποιο παράξενο χημικό ή "δηλητήριο" μέσα, ότι εφαρμόζεις σωστά ΟΛΕΣ τις απαραίτητες ρουτίνες συντήρησης και ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ τα ψάρια σου ταλαιπωρούνται από κάποιο παθογόνο που τα σκοτώνει (και όχι από κάτι άλλο στη χημεία του νερού για παράδειγμα), τότε η λύση ανάγκης όταν δεν ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, είναι συνδυασμός φαρμάκων μεγάλου φάσματος για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις ταυτόχρονα, ελπίζοντας να "πιάσουμε" και την αιτία...

Τέτοιες θεραπείες όμως, είναι ΠΟΛΥ επιβαρυντικές για την μακροχρόνια υγεία των ζωντανών και καμιά φορά σκοτώνει σχετικά γρήγορα τα ήδη πολύ εξασθενισμένα ψάρια, ίσως και τη χρήσιμη βιολογία του ενυδρείου, ή μπορεί να επηρεάσει και κάποια φυτά. Καλό είναι σε τέτοιες λύσεις να καταφεύγουμε ΜΟΝΟ σε πολύ κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις, που απειλούν άμεσα όλο το πληθυσμό ενός ενυδρείου.

Ενας τέτοιος συνδυασμός για παράδειγμα είναι το FURAN-2 μαζί με το GENERAL CURE (ή το FUNGUS CURE ανάλογα τη περίπτωση) και με ταυτόχρονη προσθήκη ποσότητας ΕΚΤΟΖΟΝ και MELAFIX (τα δύο τελευταία είναι φυσικά προϊόντα), όλα σε κανονικές δόσεις με βάση τα λίτρα του ενυδρείου. Αφαίρεση τυχόν ενεργού άνθρακα, μείωση φωτοπεριόδου και έντασης φωτισμού, ησυχία στον περιβάλλοντα χώρο, μείωση τροφής και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ αερισμός κατά τη διάρκεια τέτοιων θεραπειών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αφού πρώτα γίνει μεγάλη αλλαγή νερού με διπλάσια ποσότητα αντιχλωρίου στο ενυδρείο. Προσθήκη φρήγορων φυτών επίσης μπορεί να βοηθήσει.

Ξαναλέω ότι αυτό που περιγράφω είναι λύση μεγάλης ανάγκης και καλό είναι να αποφεύγεται για απλές ή συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενειών. Το καλύτερο πριν από αυτό είναι να κάνουμε γενναίες και συχνές αλλαγές νερού με σωστό τρόπο και να προσπαθούμε με σχολαστική παρατήρηση να διαγνώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα ψάρια. Επίσης χρειάζεται πολύ καλό διάβασμα και ψάξιμο στους σχετικούς πίνακες με τα συμπτώματα και τις ασθένειες, όπου αυτοί υπάρχουν αναρτημένοι στο internet ή σε σχετική βιβλιογραφία (εάν κάνεις αναζήτηση θα βρεις πολλούς και εδώ στο Aquazone και αλλού).

Εύχομαι περαστικά και όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες...

Link to comment
Share on other sites

λοιπον κοιταξτε τι εχει γινει

πριν κανα μηνα εκανα μεταφορα απο 100λιτρο στο 400λιτρο.

ολα καλα με τις μετρησεις εκτος απο απο αμμωνια που ειχα παντα 0,5

επειτα απο διαβασμα πηρα τεστ της τροπικ μαριν διοτι αυτα που ειχα ηταν ολα της σερα τα οποια δεν ειναοι αξιοπιστα.

οποτε η αμμωνια ηταν τελικα 0.

ομως ολα τα υπολοιπα λογω του οτι ηταν καινουργια δε τα αντικατεστησα.

λετε να τα πεταξω και να παρω ολα τροπικ μαριν και να ξανακανω ολα τα τεστ?

υποψιν οτι τα ψαρια χανονται σταδιακα ενα-ενα με διαφορα βδομαδας που σημαινει οτι δεν ειναι επιδημια..... οπως επισης και κξαθε φορα απο διαφορετικο ειδος.

επισης τα λαμπεο που τα εχω απτην αρχη δηλαδη απο το 100λιτρο δηλαδη 4 μηνες ειναι υγιεστατα...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις το τρόπο να το τεκμηριώσεις αυτό που λες για τα τεστ;

Link to comment
Share on other sites

...επειτα απο διαβασμα πηρα τεστ της τροπικ μαριν διοτι αυτα που ειχα ηταν ολα της σερα τα οποια δεν ειναοι αξιοπιστα...

Φίλε Κώστα, η εταιρεία SERA είναι ένας κολοσσός σε προϊόντα γύρω από ενυδρεία και σίγουρα η παραπάνω θέση σου δεν τιμά τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή και προσπαθούν για το καλύτερο. :thaman: Το συμπέρασμα "δεν είναι αξιόπιστα" πρέπει να είναι σε θέση να το αποδείξεις με επιστημονικά τουλάχιστον τεκμήρια για να είναι αποδεκτό και να μη θεωρηθεί κοινή δυσφήμιση. :wootwoot:

Αναφορικά με τα ψάρια σου και τις απώλειες που έχεις, νομίζω ότι αυτά που σου πρότεινε ο φίλος filoxenos είναι αρκετά. :thaman:

Link to comment
Share on other sites

λοιπον κοιταξτε τι εχει γινει

πριν κανα μηνα εκανα μεταφορα απο 100λιτρο στο 400λιτρο.

ολα καλα με τις μετρησεις εκτος απο απο αμμωνια που ειχα παντα 0,5

επειτα απο διαβασμα πηρα τεστ της τροπικ μαριν διοτι αυτα που ειχα ηταν ολα της σερα τα οποια δεν ειναοι αξιοπιστα.

οποτε η αμμωνια ηταν τελικα 0.

ομως ολα τα υπολοιπα λογω του οτι ηταν καινουργια δε τα αντικατεστησα.

λετε να τα πεταξω και να παρω ολα τροπικ μαριν και να ξανακανω ολα τα τεστ?

υποψιν οτι τα ψαρια χανονται σταδιακα ενα-ενα με διαφορα βδομαδας που σημαινει οτι δεν ειναι επιδημια..... οπως επισης και κξαθε φορα απο διαφορετικο ειδος.

επισης τα λαμπεο που τα εχω απτην αρχη δηλαδη απο το 100λιτρο δηλαδη 4 μηνες ειναι υγιεστατα...

πιστευω οτι το ενυδρειο σου δεν εστρωσε ακομα.

περα απο αμωνια πρεπει να δεις και νιτριτηκαι νιτρικα.

μετα θα δεις αν ειναι ενταξει.

σιγουρα το μονο που δεν γταιει ειναι το φαγητο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Κώστα, η εταιρεία SERA είναι ένας κολοσσός σε προϊόντα γύρω από ενυδρεία και σίγουρα η παραπάνω θέση σου δεν τιμά τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή και προσπαθούν για το καλύτερο. :thaman: Το συμπέρασμα "δεν είναι αξιόπιστα" πρέπει να είναι σε θέση να το αποδείξεις με επιστημονικά τουλάχιστον τεκμήρια για να είναι αποδεκτό και να μη θεωρηθεί κοινή δυσφήμιση. :thaman:

ο φιλος μας ειναι καινουργιος και ειδικα στην ολη διαιδκασια των τεστ.

οταν λοιπον βρισκει διαφορα απο τεστ σε τεστ μιση μοναδα σιγουρα θα σκεφτει οτι καποιο δεν ειναι αξιοπιστο.

τωρα βεβαια στην δικη του περιπτωση εγω θα πιστευα το τεστ που του δειχνει αμωνια και οχι αυτο που του λεει 0.

ας μην του την "πεφτουμε" τοσο αγρια .

τα φωτα σας θελει ειδικα εσας των εμπειροτερων.

σημ .

εγω κανω πρωτα με τεστ sera και μετα παλι με τεστ api.

Link to comment
Share on other sites

Εάν αφιερώσει κάποιος χρόνο και ψάξει στο φόρουμ το πόσες και τι αναφορές έχουν γίνει για την αξιοπιστία ή όχι των συγκεκριμένων τεστ (και όχι μόνο), θα βρει πολλούς χρήστες να καταγράφουν μη σωστές μετρήσεις και ακόμα τόσους να δηλώνουν ότι δεν τα περιβάλουν με την ανάλογη εμπιστοσύνη... Θεωρώ ότι οι εμπειρικές αρνητικές αναφορές είναι τόσες πολλές και τόσο κατηγορηματικές μερικές φορές (όχι μόνο στο Aquazone αλλά και σε άλλα ενυδρειακά fora) που δεν θα έπρεπε να "διώκεται" ο rockxk για την ενδεχομένως ατεκμηρίωτη θέση του, που απλά και μόνο μπορεί να οφείλεται στον επηρεασμό του από τις αναφορές που έχει διαβάσει... (άλλος ένας λόγος που πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε και γράφουμε...).

Οσο για το "εταιρεία κολοσσός", εμένα προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτα (και για κανένα αντικείμενο), γιατί γνωρίζω πολύ καλά πως μια μεγάλη επιχείρηση μπορεί μέσω του πετυχημένου marketing και της διαφήμισης, να καταφέρει να κάνει ένα πολύ δυνατό όνομα στην αγορά που απευθύνεται, καθιερώνοντας "πλασματική" φερεγγυότητα ως προς την ποιότητα των προϊόντων της, κάτι που ενδεχομένως να μην ανταποκρίνεται απαραίτητα και στην πραγματικότητα... Και για αποφυγή παρεξηγήσεων δηλώνω σαφώς ότι δεν αναφέρομαι στην εταιρεία SERA και στα προϊόντα της, αλλά γενικά σαν θέση μου απέναντι στα πράγματα. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι εταιρείες "κολοσσοί" πουλούσαν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" (και πολλοί καταδικάστηκαν γι' αυτό), που ουδόλως ανταποκρινόντουσαν στις προδιαγραφές τους....

Η καλύτερη τεκμηρίωση για το αν κάποιο προϊόν είναι τελικά αξιόπιστο και κάνει σωστά αυτό που υπόσχεται, είναι η πρακτική του χρήση σε ευρεία κλίμακα και η καταγραφή των αποτελεσμάτων αυτής, ώστε να βγουν αντικειμενικά συμπεράσματα.

Και επειδή έχουν ακουστεί πάρα πολλά για τα διάφορα τεστ και την αξιοπιστία τους, προτείνω στους υπεύθυνους του Aquazone να έρθουν σε επαφή με τις διάφορες εταιρείες για να τους παραχωρήσουν ποσότητες των σκευασμάτων τους (ή ακόμα καλύτερα να τα προμηθευτούν μόνοι τους και με τυχαία επιλογή από ράφια μαγαζιών) και να προχωρήσουν σε ένα μεγάλης κλίμακας συγκριτικό τεστ με αντικειμενικά κριτήρια και δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε κάποτε επιτέλους να έχουμε μια αξιόπιστη καταγραφή της κλίμακας ποιότητάς τους, κάτι που είναι πολύ σοβαρό για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το χόμπι και που πολλές φορές στηρίζουμε τις ζωές των ψαριών μας στα αποτελέσματά τους. Ετσι, θα σταματήσουν και οι διάφορες ανυπόστατες ενδεχομένως αναφορές καθώς και η λάθος ή άδικη ίσως κριτική και αξιολόγησή τους...

Link to comment
Share on other sites

τα παρακατω δεν ειναι νιτριτης και νιτρικα?

NO2 = 0

NO3 = 5

αμμωνια μου εδειχνε παντα 0,5 παρολο που ειχα φτασει να αλλαξω και ολο το νερο!!!δηλαδη μεσα σε 6 ωρες ειχα αλλαξει απο 50%.

για αυτο και ειπα πως ισως το τεστ της σερα να εδειχνε λαθος.

Link to comment
Share on other sites

τα παρακατω δεν ειναι νιτριτης και νιτρικα?

NO2 = 0

NO3 = 5

αμμωνια μου εδειχνε παντα 0,5 παρολο που ειχα φτασει να αλλαξω και ολο το νερο!!!δηλαδη μεσα σε 6 ωρες ειχα αλλαξει απο 50%.

για αυτο και ειπα πως ισως το τεστ της σερα να εδειχνε λαθος.

αυτα ειναι αλλα εισαι σιγοθρος για τις τιμες?

νομιζω οτι ετρεξες λιγο χρονο το νεο σου φιλτρο αν θυμαμαι τα προηγουμενα ποστ σου

μαλλον εβαλες γρηγορα ψαρακια,

αλλαγες νερου και καθημερινη προσθηκη σκευασματος βακτηριδιων και αλλο ενα τεστ (προτεινω αpi=.

Link to comment
Share on other sites

Με το φίλο μου Κώστα έχουμε μιλήσει πάρα πολύ και όσο μπορώ τον βοηθάω με τις λιγοστές μου γνώσεις, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης ανάμεσά μας. Σε μια μεταξύ μας συζήτηση μπορώ να πω ότι τα τεστ της Χ εταιρείας έχω την αίσθηση ότι δεν είναι καλά, σε μια δημόσια τοποθέτηση πρέπει να είμαι σε θέση να αποδείξω σε πιθανή ερώτηση τα λεγόμενά μου. Φοβάμαι ότι ο φίλος Κώστας δεν μπορεί να το κάνει αυτό και είναι αρκετά έξυπνος ώστε να επικαλεστεί ως απόδειξη ότι επικρατεί ένα τέτοιο γενικό κλίμα σε αυτό αλλά και σε άλλα fora. :thaman:

Η αξιοπιστία δεν προκύπτει επειδή το Β τεστ μου δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ το Α όχι. Υπάρχουν άλλωστε πάρα πολλά βιβλία "ελέγχου και αξιοπιστίας" και οι έλεγχοι που γίνονται δεν μπορούμε ούτε να τους φανταστούμε. Θέλω να πω με αυτό ότι η υποκειμενική μας κρίση αποτελεί το ελάχιστο τεκμήριο καταδίκασης ενός προιόντος. Το να είσαι μηδενιστής και να τα αποδίδεις όλα σε θέματα διαφήμισης το θεωρώ και πάλι λάθος, κάποια στιγμή θα γίνει γνωστό ότι πουλά η Χ εταιρεία αέρα και θα βγει παραέξω η "βρώμα" της.

Τέλος πάντων, ξεφύγαμε από το τόπικ (πάλι :thaman: ) και θα έχουμε προβλήματα! Προσωπικά πάντως Κώστα σαν κυρίαρχο πρόβλημα βλέπω την αρκετά μικρή φίλτρανση... :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

...Το να είσαι μηδενιστής και να τα αποδίδεις όλα σε θέματα διαφήμισης το θεωρώ και πάλι λάθος...

Δεν είμαι μηδενιστής φίλε Γιώργο. Αλλά αυτό που είπα, νομίζω ότι όλοι μας το ξέρουμε ότι ισχύει. Η πραγματικότητα δεν είναι μηδενισμός. Ρεαλισμός είναι... :thaman:

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία φορά που θα απαντήσω γιατί οι κοι μοντ της κατηγορίας θα μας βαρέσουν... :thaman: Φίλε Ντίνο, πώς μιλάς για την πραγματικότητα χωρίς να τη γνωρίζεις? Με εικασίες? Όχι εσύ προσωπικά, αλλά όλοι μας. Δε λέω ότι οι εταιρείες είναι χρυσές και άγιες αλλά είναι τόσοι πολλοί παράγοντες που μετράνε και δεν γνωρίζουμε και τα πράματα δεν είναι απλά. Το να είμαι πονηρεμένος και να μην τρώω ότι μου λένε το δέχομαι, το να είμαι καχύποπτος και να κατηγορώ άπαντες γύρω μου για πιθανές δικές μου βλακείες (φυσικά άσχετα τελείως από την περίπτωση του φίλου μου Κώστα) ή άγνοια το θεωρώ απαράδεκτο. Και κλείνοντας, θεωρώ επίσης απαράδεκτο να πω ότι η Χ εταιρεία παράγει προιόντα αμφιβόλου αξιοπιστίας και θέλει να παράγει μόνο και μόνο για να κερδίσει χωρίς να μπορώ να παραθέσω ένα (σοβαρό) επιχείρημα για αυτή μου τη θέση. Για να κάνω λίγο το συνήγορο της SERA, προσωπικά της βγάζω το καπέλο γιατί εκδίδει πάνω από 15 βοηθήματα, για το χόμπυ μας, τα οποία μοιράζονται σχεδόν σε κάθε κατάστημα, δωρεάν. Αδυνατώ λοιπόν να πω ότι ενδιαφέρεται για το κέρδος αποκλειστικά και μας πουλάει φύκια.

Καλό βράδυ σε όλους. :thaman:

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

...Για να κάνω λίγο το συνήγορο της SERA, προσωπικά της βγάζω το καπέλο γιατί εκδίδει πάνω από 15 βοηθήματα, για το χόμπυ μας, τα οποία μοιράζονται σχεδόν σε κάθε κατάστημα, δωρεάν. Αδυνατώ λοιπόν να πω ότι ενδιαφέρεται για το κέρδος αποκλειστικά και μας πουλάει φύκια...

:thaman::thaman: Τι λες βρε Γιώργο..? !!!

Τα 'βγαλε μήπως για να μας "φωτίσει" πιστεύεις? Ή για το καλό του χόμπι..? Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω...! Καθαρά διαφημιστικά της εταιρείας είναι που κυκλοφορούν για να αυξήσουν τις πωλήσεις της, "εγκλωβίζοντας" μέσα σε απλές και "μισές" πληροφορίες, τους άσχετους αρχάριους νέους κατόχους ενυδρείων... Ασε που προσωπικά έχω εντοπίσει και κάποιες αναφορές μέσα, με τις οποίες δεν συμφωνώ καθόλου μα καθόλου..! Καθαρό και επιτυχημένο marketing, στο οποίο βέβαια σαν πρώην διαφημιστής κι εγώ, βγάζω το καπέλο για την έξυπνη ιδέα. Ως εκεί όμως...

Υ.Σ.: Τέλος και από εμένα στο off topic.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...