Jump to content

Ρεύμα & ενυδρείο


george hmmy

Recommended Posts

Εξαιτίας των "επιστημονικών μου ανησυχιών" δεν μπορούσα να μη δοκιμάσω τα όσα αναφέρθηκαν εδώ και φυσικά στη συνέχεια να μοιραστώ τα συμπεράσματα που προέκυψαν μαζί σας! :wootwoot:

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του εξοπλισμού και του τεστ που πραγματοποιήθηκε:

Μια κοινή μπαταρία 12volt καλά φορτισμένη



mpatariald8.th.jpg

Ένα ηλεκτρονικό πολύμετρο με κλίμακα της τάξης των μΑ



polymetrobf0.th.jpg

Mια ράβδο από βέργα ψαροντούφεκου για γείωση

rabdosmd2.th.jpg

Ένα ηλεκτρονικό παχύμετρο για μέτρηση της μεταβολής της στάθμης

caliperfl6.th.jpg

Καλώδια, μια φωτογραφική μηχανή, το ενυδρείο μου και τα ψάρια μου ως πειραματόζωα.
:thaman:

Το πείραμα απλό: σύμφωνα με τη θεωρεία στο προαναφερθέν τόπικ, μια 9βολτη μπαταρία είναι ικανή να σκοτώσει τα σαλιγκάρια του ενυδρείου μας καθώς και την ευαίσθητη βιολογία μας. Προσωπικά δε με έπεισε και είπα να το δοκιμάσω. Το τεστ διήρκησε 24 ώρες, μετρήσεις πάρθηκαν στην αρχή (πριν μπει σε λειτουργία η πειραματική διάταξη) στη διάρκεια του τεστ και στο τέλος, μετά το πέρας δηλαδή των 24 ωρών.

Πρώτη παρατήρηση ότι δε μετρήθηκε καμία μεταβολή στο pH, NO3, GH και KH. Να διευκρινίσω ότι δεν παρατηρήθηκε μεταβολή άξια λόγου με δεδομένο το σφάλμα που έχουμε από τα υγρά τεστ πλην του pH που μετρήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή.

Δεύτερη παρατήρηση ότι τα ψάρια δεν έπαθαν τίποτα (δόξα τω θεώ....) και τα σαλιγκάρια ζουν και βασιλεύουν! (τα άτιμα... ;) ) Το ρεύμα που διέρρεε το ενυδρείο ήταν της τάξης των 40-50mA και για δοκιμή ανοιγόκλεισα το κύκλωμα μερικές φορές να δω αν ενοχλούνται (πχ τινάζονται) τα ψάρια από τη μεταβολή. Απολύτως τίποτα.

Τρίτη παρατήρηση ότι η βιολογία κατά πάσα πιθανότητα δεν επηρεάστηκε καθώς ενώ τάιζα πολύ παραπάνω από ότι συνηθίζω δε μετρήθηκε αμμωνία.

Τέταρτη παρατήρηση, εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης του νερού (φαινόμενο κατά τα οποίο το νερό διασπάται στα συστατικά του) μειώθηκε η στάθμη του νερού κατά μισό περίπου χιλιοστό, μετρήθηκε με το ηλεκτρονικό παχύμετρο.



Πέμπτη παρατήρηση, μετρήθηκε το νερό του ενυδρείου για πιθανη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος με τη βοήθεια του πολυμέτρου (σε λειτουργία βολτομέτρου αυτή τη φορά) και δεν ανιχνεύθηκε η παραμικρή τάση. Επαναλήφθηκε το ίδιο πείραμα με το ενυδρείο γειωμένο και πάλι δεν ανιχνεύθηκε ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.

Τα σχόλια σας παρακαλώ καθώς και πιθανές παρατηρήσεις. :thaman:

ilektrolisiqz8.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα σχόλια σας παρακαλώ καθώς και πιθανές παρατηρήσεις.

Δεν έχω πείρα ούτε πολλές γνώσεις σε αυτό το θέμα αλλά για να είμαι ειλικρινής με "καίει" αυτό το διάστημα μετά από τις ατέλειωτες συζητήσεις, ακόμα και εκτός ελέγχου περί αυτού.

Νομίζω όμως υπάρχει διαφορά στον συνεχόμενο ηλεκτρισμό που δείνει ας πούμε η ΔΕΗ από τον εναλλασσόμενο ηλεκτρισμό μιας μπαταρίας.

Ηλεκτρολόγοι, τα φώτα σας!

...και ας ευχηθούμε φίλε Γιώργο να μην μας πατήσουν στο λαιμό! :thaman::thaman:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Βασίλη τα μπέρδεψες λίγο. :thaman: Συνεχές ρεύμα δίνει η μπαταρία και εναλλασσόμενο η ΔΕΗ, αλλά το πείραμα έγινε με συνεχές καθώς αναφέρονταν ότι σκοτώνει τα σαλιγκάρια μια 9βολτη μπαταρία. Δεν είναι δύσκολο να επαναλάβω το ίδιο και με εναλλασσόμενο, μετασχηματιστές έχω μπόλικους. :thaman:

EDIT: το πείραμα έγινε εξαιτίας ακριβώς του ντόρου των ημερών και τη χρησιμότητα της γείωσης στη βιολογία-ισορροπία του ενυδρείου. Προσωπικά δεν παρατήρησα μεταβολή από τα παραπάνω και αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

EDIT: το πείραμα έγινε εξαιτίας ακριβώς του ντόρου των ημερών και τη χρησιμότητα της γείωσης στη βιολογία-ισορροπία του ενυδρείου. Προσωπικά δεν παρατήρησα μεταβολή από τα παραπάνω και αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Δηλαδή φίλε Γιώργο, μου λες να ησυχάσω, να μην αγχώνομαι που δεν έχω καμιά συσκευή στο ενυδρείο μου που να έχει γείωση!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή φίλε Γιώργο, μου λες να ησυχάσω, να μην αγχώνομαι που δεν έχω καμιά συσκευή στο ενυδρείο μου που να έχει γείωση!

Θα το γράψω κάπως διαφορετικά για να το καταλάβεις φίλε Βασίλη. Όταν είχα και τα δύο σύρματα μέσα στο ενυδρείο, το θετικό και το αρνητικό, το όργανο τότε και μόνο τότε μετρούσε ρεύμα. Διαφορετικά η ένδειξη ήταν μηδέν. Πάμε στην πραγματικότητα τώρα, ότι γδέρνεται το ένα από τα δύο καλώδια μιας συσκευής του ενυδρείου μέσα στο νερό χωρίς την ύπαρξη γείωσης. Η μοναδική περίπτωση που θα ενοχληθούν τα ψάρια αλλά και εσύ είναι όταν βάλεις τα χέρια σου μέσα και φυσικά οι συσκευές είναι στην πρίζα. Σε κάθε άλλη περίπτωση τίποτα δε θα συμβεί. Το έχω πει και το ξαναλέω, αν βγάζεις τι πρίζες του ενυδρείου από όλες τις συσκευές πριν βάλεις το χέρι σου μέσα δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να σε χτυπήσει το ρεύμα ή να σκοτώσεις τα ψάρια σου. :thaman:

Μην ανησυχείς λοιπόν φίλε Βασίλη! :thaman:

Link to comment
Share on other sites

Γενικά και εγώ δεν πολλή πιστεύω τα όσα αναφέρθηκά για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά για λίγο θα κάνω τον συνηγορώ του διαβόλού. :thaman:

θα μπορούσε λοιπόν κάποιος υποστηρικτής της αντίθετης άποψης να ισχυρισθεί ότι σε 24 ώρες δεν προλαβαίνει να γίνει μεγάλο κακό αλλά στην πάροδο του χρόνού π.χ. να ισχυρισθεί ότι τα σαλιγκάρια με το ρεύμα χάνουν την αναπαραγωγικοί τους ικανότητα για αυτό εξαφανίζονται από το ενυδρείο, η εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών και αργά η γρήγορα αρρωσταίνουν κ.τ.λ. Που θέλω να καταλήξω,

1. Απέδειξες ότι άμα έχουμε ρεύμα σε ένα ενυδρείο της τάξεως που αναφέρεις δεν δημιουργούνται βραχυπρόθεσμα προβλήματα. :wootwoot:

2. Ερώτημα τη γίνεται μακροπρόθεσμα; π.χ. σε 30 η και παραπάνω μέρες; :thaman:

Link to comment
Share on other sites

...2. Ερώτημα τη γίνεται μακροπρόθεσμα; π.χ. σε 30 η και παραπάνω μέρες;...

Να σας πω εγώ τι γίνεται...

Εχετε δει τη φωτογραφία του SW1IXC στο διαγωνισμό αυτές τις μέρες?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...ost&id=9039

Ε, λοιπόν, κατσαρώνει η τρίχα και γίνεται αφάνα...! :thaman:;):thaman:

Υ.Σ.: Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς σας... it is only humor..! :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Με προβλημάτισε και μένα αυτό φίλε Χρήστο, αν είναι μικρής διάρκειας το τεστ. Το ζήτημα είναι ότι στην πραγματικότητα αποκλείεται να θέσεις τα ψάρια κάτω από μια διαφορά δυναμικού για τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια, ναι, μη σου φαίνεται περίεργο! Είτε διαρροή έχεις, είτε βραχυκύκλωμα θα πέσει η ασφάλεια ή το ρελέ σε μερικά δευτερόλεπτα, για να μην πω δέκατα. Πρέπει να ξεφύγουμε από το μύθο ότι μέσα στο ενυδρείο "κυκλοφορούν" ρεύματα! Το επόμενο τεστ θα είναι σε ένα μικρό ενυδρείο με 2-3 ψαράκια τα οποία θα είναι για τουλάχιστον 15 μέρες παρέα με εναλλασσόμενο ρεύμα. Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος περί αφανισμού βιολογίας κλπ καθώς το 90% των ενυδρειόφιλων δεν έχει γείωση αλλά έχει πετυχημένα ενυδρεία με απόλυτη βιολογική ισορροπία και φυσικά δε μιλάμε για 10-15 μέρες αλλά χρόνια. :thaman:

Τα υπόλοιπα είναι σαν τις τρίχες που μας έφερε ο φίλος Βαγγέλης (SW1IXC) και μας μετέφερε ο φίλος Ντίνος (filoxenos) :thaman:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος περί αφανισμού βιολογίας κλπ καθώς το 90% των ενυδρειόφιλων δεν έχει γείωση αλλά έχει πετυχημένα ενυδρεία με απόλυτη βιολογική ισορροπία και φυσικά δε μιλάμε για 10-15 μέρες αλλά χρόνια. :thaman:

Σε αυτό με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο :thaman:

Link to comment
Share on other sites

γιατι δεν δοκιμαζεις κατι πιο πραγματικο αλλα επικυνδινο;κανε το πειραμα με ρευμα απο την μπριζα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

lasal την ιστορία του φίλου με την μπαταρία 9 βολτ που σκότωσε ακαριαία όλα τα σαλιγκάρια στο ενυδρείο του την διάβασες ... πιστεύω τώρα να πείστηκες ότι είχα δίκιο, παρότι ο george hmmy δεν τα κατάφερε στο πείραμα του. Πάντως εγώ δεν το προτείνω σε κανέναν να σκοτώνει με ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ τα σαλιγκαράκια του... όπως πολύ κακώς ρωτούσες τον φίλο georgusa αν θυμάμαι καλά το ονομά του στο greek aquarist's. Στην εκεί απάντηση μου που ήταν λίγο σκληρή εναντίον σου με "διέγραψαν" λόγω της μεγάλης δημοκρατικότητας τους, γιατί όπως κατάλαβα προτιμούν να γράφουν μόνο όσοι συμφωνούν με τις δικές τους ιδέες και απόψεις.

Όσο για σένα,δεν θέλω να πετάς εξυπνάδες για το aquaclubdesign, θα ήταν καλύτερα αν παρακολουθούσες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα "ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΨΑΡΙΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ" περιμένοντας να ακούσεις και την γνώμη του masteraquariumteacher HEIKO BLEHER που του έθεσα το ερώτημα και θα απαντήσει μετά τις 15 Απριλίου που θα επιστρέψει από Ινδονησία. Περίμενε λοιπόν και εσύ και όλοι οι άλλοι αμφισβητίες που βιάζονται να "κλείσουν" το θέμα "ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΙΩΣΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ"

Ψάχνω να βρω το πείραμα με την μπαταρία και τα σαλιγκάρια που δημοσίευσε μάλιστα και με φωτογραφίες στο ποστ ο φίλος george hmmy αλλά δεν το βρίσκω... (το εξαφάνισε???) ήθελα να του επισυνάψω το πείραμα του georgusa που ήταν επιτυχές (σκότωσε όλα τα σαλιγκάρια του σε λιγότερο από 2 ώρες... ενδιαφέρον για εσάς να τον ρωτήσετε πως ακριβώς το έκανε, μιας και εγώ το γνωρίζω από πιτσιρίκος όμως δεν το εφαρμόζω ποτέ και ούτε το προτείνω σε κανέναν... απλά το ανέφερα ως απόδειξη ότι ο ηλεκτρισμός μέσα στο ενυδρείο σκοτώνει αργά η γρήγορα τα πάντα... και να ξέρεις ότι εγώ γηράσκω αεί διδασκόμενος... εσύ μάλλον τα ξέρεις όλα... και δεν δέχεσαι νέες θεωρίες και συμπεράσματα ανθρώπων με χρόνια έρευνας στην πλάτη τους.

Τον Bleher θα τον σεβαστείς για τις γνώσεις του... η θα του απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο όπως σε εμένα??

ΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ george hmmy ΤΟ ΘΕΜΑ 9ΒΟΛΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ μπας και το εμπαιδώσει καλύτερα το πείραμα με τα σαλιγκάρια του.

φιλικά ακόμα

Ν.Σ.

Υ.Γ. είπα ότι δεν θα ξαναγράψω στο ποστ για να μην έρχομαι σε αντιπαράθεση με αδαείς που επιμένουν... όμως για σένα έκανα μια εξαίρεση... επειδή δυσφημίζεις το μαγαζί μου και εμένα... ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΑ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!

Link to comment
Share on other sites

lasal Στην εκεί απάντηση μου που ήταν λίγο σκληρή εναντίον σου με "διέγραψαν" λόγω της μεγάλης δημοκρατικότητας τους, γιατί όπως κατάλαβα προτιμούν να γράφουν μόνο όσοι συμφωνούν με τις δικές τους ιδέες και απόψεις.

Εαν δεν κανω λαθος δεν σε "διεγραψαν" επειδη τα γραφομενα σου δεν συμφωνουσαν με τα δικα τους αλλα

για τον τροπο που εγραψες,τους χαρακτηρισμους που χρησιμοποιησες εις βαρος μελους του Aquatek και εις

βαρος μελους του Aquazone που δεν εχει την δυνατοτητα να ειναι παρων στην εκει συζητηση.Αυτα για να

μπαινουν τα πραγματα στην θεση τους.

Link to comment
Share on other sites

lasal την ιστορία του φίλου με την μπαταρία 9 βολτ που σκότωσε ακαριαία όλα τα σαλιγκάρια στο ενυδρείο του την διάβασες ... πιστεύω τώρα να πείστηκες ότι είχα δίκιο, παρότι ο george hmmy δεν τα κατάφερε στο πείραμα του. Πάντως εγώ δεν το προτείνω σε κανέναν να σκοτώνει με ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ τα σαλιγκαράκια του... όπως πολύ κακώς ρωτούσες τον φίλο georgusa αν θυμάμαι καλά το ονομά του στο greek aquarist's. Στην εκεί απάντηση μου που ήταν λίγο σκληρή εναντίον σου με "διέγραψαν" λόγω της μεγάλης δημοκρατικότητας τους, γιατί όπως κατάλαβα προτιμούν να γράφουν μόνο όσοι συμφωνούν με τις δικές τους ιδέες και απόψεις.

Όσο για σένα,δεν θέλω να πετάς εξυπνάδες για το aquaclubdesign, θα ήταν καλύτερα αν παρακολουθούσες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα "ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΨΑΡΙΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ" περιμένοντας να ακούσεις και την γνώμη του masteraquariumteacher HEIKO BLEHER που του έθεσα το ερώτημα και θα απαντήσει μετά τις 15 Απριλίου που θα επιστρέψει από Ινδονησία. Περίμενε λοιπόν και εσύ και όλοι οι άλλοι αμφισβητίες που βιάζονται να "κλείσουν" το θέμα "ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΙΩΣΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ"

Ψάχνω να βρω το πείραμα με την μπαταρία και τα σαλιγκάρια που δημοσίευσε μάλιστα και με φωτογραφίες στο ποστ ο φίλος george hmmy αλλά δεν το βρίσκω... (το εξαφάνισε???) ήθελα να του επισυνάψω το πείραμα του georgusa που ήταν επιτυχές (σκότωσε όλα τα σαλιγκάρια του σε λιγότερο από 2 ώρες... ενδιαφέρον για εσάς να τον ρωτήσετε πως ακριβώς το έκανε, μιας και εγώ το γνωρίζω από πιτσιρίκος όμως δεν το εφαρμόζω ποτέ και ούτε το προτείνω σε κανέναν... απλά το ανέφερα ως απόδειξη ότι ο ηλεκτρισμός μέσα στο ενυδρείο σκοτώνει αργά η γρήγορα τα πάντα... και να ξέρεις ότι εγώ γηράσκω αεί διδασκόμενος... εσύ μάλλον τα ξέρεις όλα... και δεν δέχεσαι νέες θεωρίες και συμπεράσματα ανθρώπων με χρόνια έρευνας στην πλάτη τους.

Τον Bleher θα τον σεβαστείς για τις γνώσεις του... η θα του απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο όπως σε εμένα??

ΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ george hmmy ΤΟ ΘΕΜΑ 9ΒΟΛΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ μπας και το εμπαιδώσει καλύτερα το πείραμα με τα σαλιγκάρια του.

φιλικά ακόμα

Ν.Σ.

Υ.Γ. είπα ότι δεν θα ξαναγράψω στο ποστ για να μην έρχομαι σε αντιπαράθεση με αδαείς που επιμένουν... όμως για σένα έκανα μια εξαίρεση... επειδή δυσφημίζεις το μαγαζί μου και εμένα... ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΑ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!

Μηπως πρεπει επιτελους να πεσουν οι τονοι? Εχει καταντησει κουραστικο να ανοιγεις τα θεματα και μεσα να βλεπεις κοντρες και τσακωμους..ο καθε ενας μας ειναι αρκετα υπευθυνος να πιστευει οτι θελει..

Μηπως πρεπει να ηρεμησουμε ολοι λιγακι?? :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

lasal την ιστορία του φίλου με την μπαταρία 9 βολτ που σκότωσε ακαριαία όλα τα σαλιγκάρια στο ενυδρείο του την διάβασες ... πιστεύω τώρα να πείστηκες ότι είχα δίκιο, παρότι ο george hmmy δεν τα κατάφερε στο πείραμα του. Πάντως εγώ δεν το προτείνω σε κανέναν να σκοτώνει με ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ τα σαλιγκαράκια του... όπως πολύ κακώς ρωτούσες τον φίλο georgusa αν θυμάμαι καλά το ονομά του στο greek aquarist's. Στην εκεί απάντηση μου που ήταν λίγο σκληρή εναντίον σου με "διέγραψαν" λόγω της μεγάλης δημοκρατικότητας τους, γιατί όπως κατάλαβα προτιμούν να γράφουν μόνο όσοι συμφωνούν με τις δικές τους ιδέες και απόψεις.

Όσο για σένα,δεν θέλω να πετάς εξυπνάδες για το aquaclubdesign, θα ήταν καλύτερα αν παρακολουθούσες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα "ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΨΑΡΙΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ" περιμένοντας να ακούσεις και την γνώμη του masteraquariumteacher HEIKO BLEHER που του έθεσα το ερώτημα και θα απαντήσει μετά τις 15 Απριλίου που θα επιστρέψει από Ινδονησία. Περίμενε λοιπόν και εσύ και όλοι οι άλλοι αμφισβητίες που βιάζονται να "κλείσουν" το θέμα "ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΙΩΣΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ"

Ψάχνω να βρω το πείραμα με την μπαταρία και τα σαλιγκάρια που δημοσίευσε μάλιστα και με φωτογραφίες στο ποστ ο φίλος george hmmy αλλά δεν το βρίσκω... (το εξαφάνισε???) ήθελα να του επισυνάψω το πείραμα του georgusa που ήταν επιτυχές (σκότωσε όλα τα σαλιγκάρια του σε λιγότερο από 2 ώρες... ενδιαφέρον για εσάς να τον ρωτήσετε πως ακριβώς το έκανε, μιας και εγώ το γνωρίζω από πιτσιρίκος όμως δεν το εφαρμόζω ποτέ και ούτε το προτείνω σε κανέναν... απλά το ανέφερα ως απόδειξη ότι ο ηλεκτρισμός μέσα στο ενυδρείο σκοτώνει αργά η γρήγορα τα πάντα... και να ξέρεις ότι εγώ γηράσκω αεί διδασκόμενος... εσύ μάλλον τα ξέρεις όλα... και δεν δέχεσαι νέες θεωρίες και συμπεράσματα ανθρώπων με χρόνια έρευνας στην πλάτη τους.

Τον Bleher θα τον σεβαστείς για τις γνώσεις του... η θα του απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο όπως σε εμένα??

ΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ george hmmy ΤΟ ΘΕΜΑ 9ΒΟΛΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ μπας και το εμπαιδώσει καλύτερα το πείραμα με τα σαλιγκάρια του.

φιλικά ακόμα

Ν.Σ.

Υ.Γ. είπα ότι δεν θα ξαναγράψω στο ποστ για να μην έρχομαι σε αντιπαράθεση με αδαείς που επιμένουν... όμως για σένα έκανα μια εξαίρεση... επειδή δυσφημίζεις το μαγαζί μου και εμένα... ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΑ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!

Αν δεν το έχεις καταλάβει μπλέκεις το θέμα γείωση ενυδρείου με το θέμα εξόντωση σαλιγκαριών με 9 volt μπαταρία.Άκου λοιπόν και κάτι από ένα πτυχιούχο ηλεκρονικό με ειδικότητα στα ιατρικά μηχανήματα λοιπόν το ρεύμα το οποίο έχει μία μπαταρία της τάξεως των 9V είναι κοματάκι δύσκολο να σκοτώσει τα σαλιγκάρια σε ένα ενυδρείο και μάλιστα σε 2 ώρες.Μία μπαταρία όπου οι πόλοι απλά μπαίνουν στο νερό το μόνο που προκαλούνε είναι ένα απλό βραχυκύκλωμα μιας και δεν υπάρχει καμία συσκευή κατανάλωσης του ρεύματος απλά το νερό παίζει τον ρόλο του καλωδίου αλλά σε άλλη μορφή.Αν πάρεις μια μπαταρία και απλά ενώσεις τους 2 πόλους αυτό που θα πετύχεις είναι η υπερθέρμανση της μπαταρίας.Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην κούρασα και τους αναγνώστες.Το να είμαστε εριστικοί καμιά φορά και δίκιο να έχουν μας κάνει να το χάνουμε, εξάλλου κάνουμε μια συζήτηση που αποσκοπεί στην γνώση αλλά προτού κάνουμε το οποιοδήποτε πόστ καλό θα ήταν να είμαστε σίγουροι για το τι π΄παμε να μεταδώσουμε παραπέρα.

Και πάλι ευχαριστώ για την ανοχή.

Link to comment
Share on other sites

Το μονο που εχω να πω ειναι ενα μεγαλο Bravo στο George για το πανουργο και ευφιεστατο τεστ που εκανε. :bowdown::thumbup::D

Link to comment
Share on other sites

lasal την ιστορία του φίλου με την μπαταρία 9 βολτ που σκότωσε ακαριαία όλα τα σαλιγκάρια στο ενυδρείο του την διάβασες ... πιστεύω τώρα να πείστηκες ότι είχα δίκιο,

Δεν εχω ανάγκη να πειστώ για τίποτε

Επιζητάς συνέχεια?

Και για να μην συνεχιστεί εδώ ΚΑΙ επειδή έχεις μαγαζί, σου απάντησα σε πμ

Ξεκόλα επιτέλους

Αν σε διέγραψαν το έκαναν γιατι φέρθηκες ανάρμοστα και απαράδεκτα.

Έγινε επεξεργασία - lasal
Link to comment
Share on other sites

;):bowdown:

Να σας πω εγώ τι γίνεται...

Εχετε δει τη φωτογραφία του SW1IXC στο διαγωνισμό αυτές τις μέρες?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...ost&id=9039

Ε, λοιπόν, κατσαρώνει η τρίχα και γίνεται αφάνα...! ;):blink::thumbup:

xmm...θα το δοκιμάσω να δω τι λουκ θα πάρει ο σαλίγκαρος

:rasp::D;);):rasp:

Υ.Σ.: Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς σας... it is only humor..! :blink:

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν το έχεις καταλάβει μπλέκεις το θέμα γείωση ενυδρείου με το θέμα εξόντωση σαλιγκαριών με 9 volt μπαταρία.Άκου λοιπόν και κάτι από ένα πτυχιούχο ηλεκρονικό με ειδικότητα στα ιατρικά μηχανήματα λοιπόν το ρεύμα το οποίο έχει μία μπαταρία της τάξεως των 9V είναι κοματάκι δύσκολο να σκοτώσει τα σαλιγκάρια σε ένα ενυδρείο και μάλιστα σε 2 ώρες.Μία μπαταρία όπου οι πόλοι απλά μπαίνουν στο νερό το μόνο που προκαλούνε είναι ένα απλό βραχυκύκλωμα μιας και δεν υπάρχει καμία συσκευή κατανάλωσης του ρεύματος απλά το νερό παίζει τον ρόλο του καλωδίου αλλά σε άλλη μορφή.Αν πάρεις μια μπαταρία και απλά ενώσεις τους 2 πόλους αυτό που θα πετύχεις είναι η υπερθέρμανση της μπαταρίας.Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην κούρασα και τους αναγνώστες.Το να είμαστε εριστικοί καμιά φορά και δίκιο να έχουν μας κάνει να το χάνουμε, εξάλλου κάνουμε μια συζήτηση που αποσκοπεί στην γνώση αλλά προτού κάνουμε το οποιοδήποτε πόστ καλό θα ήταν να είμαστε σίγουροι για το τι π΄παμε να μεταδώσουμε παραπέρα.

Και πάλι ευχαριστώ για την ανοχή.

Link to comment
Share on other sites

ADMIN NOTE:

Νομίζω ότι αρκετά τράβηξαν τα θέματα με την γείωση. Τα αναλύσαμε αρκετά, αλλά αυτή την στιγμή νομίζω ότι πάμε αλλού. Για τον λόγο αυτό κλειδώνω όλα τα σχετικά θέματα πλέον.

Ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματα του και νομίζω ότι είναι πλέον άσκοπο και "επικίνδυνο" να μένουμε στα ίδια και τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...