Jump to content

Τοποθέτηση Δυο Κυκλοφορητών, Σε Ποια Θέση;


Safarpn

Recommended Posts

Θέλω να αυξησω στο ενυδρειο μου την κυκλοφορία του νερού κυρίως στο βυθο, 1ον επειδή παρατηρω οτι με τον κυκλοφορητή που ήδη έχω, οι κιχλίδες μου το χαίρονται πολύ και κάθονται στο σημείο ροής και "γυμνάζονται" και 2ον επειδη μου παρουσιάζεται συχνά τον τελευταίο καιρο το κυανοβακτήριο (ευτυχώς πολύ ήπια) και θέλω να βοηθήσω την κατάσταση και με αυτο τον τροπο. Αυτη τη στιγμη έχω έναν κυκλοφορητή (wave maker) 3000lt/h και του έχω αλλάξει θέση 100 φορες μέχρι να πετύχω αυτο που θέλω. Πριν 2 μέρες παρήγγειλα έναν ακόμα μικρότερο και τον περιμένω. Τον έχω βάλει χαμηλά και να χτυπά παράλληλα στο βυθό αλλα μου σηκώνει την άμμο και δημιουργεί χαντάκια και μεγάλες λακκούβες. Παλιότερα τον είχα βάλει ψηλά, να κοίτα προς την άμμο. Η ερώτησή μου ειναι : ποια ειναι η καλύτερη θέση για να τοποθετήσω τους δυο κυκλοφορητές ώστε να πετύχω την καλύτερη κυκλοφορία νερού στα χαμηλά στρώματα, στο βυθό; Να τους βάλω στην ίδια πλευρα του ενυδρειου ή αντικριστά μεταξύ τους;

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω δυο φιλτρα με τις εξοδους απεναντι.Παλιοτερα σε αλλο ενυδρειο ειχα προβλημα απο κυανο ακριβως στη μεση στο βυθο.Για να μην εχω τα ιδια τωρα εχω εναν 2000 τοποθετημενο ψηλα δεξια και τερμα πισω να χτυπαει προς το βυθο στο κεντρο.Κανει καλη ροη και δεν κουραζει και τα ψαρια,ειναι και διακριτικος..

Έγινε επεξεργασία - Synagridas
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι κάτι που μόνο εσύ μπορείς να το βρεις... Η σωστή κυκλοφορία είναι από τα πιο δύσκολα μέρη! Στο θαλασσινό που είναι πιο σημαντική, γίνονται ολόκληρες μελέτες..

Δεν έχει κάποιους κανόνες.. Πρέπει να πειραματιστείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...