Jump to content

Recommended Posts

Αλαζόνας Βικιλεξικό .αυτός που έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους .

Να συμπληρώσω και εγω ότι ο αλαζόνας λόγω της υπεροψίας του δεν καταδέχεται να μιλήσει με άλλους " κατώτερους " από αυτόν , δεν θα επιτρέψει ποτέ να αμφισβητηθεί .

Όλους τους μετράω και όλους τους σέβομαι σαν ανθρώπους στο θέμα όμως χομπίστα , υπάρχουν αυτοί που ξέρουν και αυτοί που νομίζουν οτι ξέρουν .

Αυτοί που ξέρουν , γνωρίζουν οτι έχουν κι άλλα να μάθουν ,

Αυτοί που νομίζουν οτι ξέρουν .... τα ξέρουν όλα .

Θα σας πω κάποια πράγματα για μένα , αν και φοβάμαι οτι θα κατηγορηθώ οτι περιαυτολογώ .

Είμαι χομπίστας απο το 1980 περίπου .

Απο το 1990 μέχρι το 2011 το Δεκέμβρη επαγγελματίας στο χώρο του ενυδρείου .

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξα υπάλληλος σε χονδρική σε λιανική , ιδιοκτήτης καταστήματος λιανικής και ιδιοκτήτης επιχείρησης χονδρικής , πάντα στο χώρο του ενυδρείου .

Εχω στήσει τέσσερα τουλάχιστον καταστήματα στο τομέα του ενυδρείου σαν υπάλληλος και πάρα πολλά λειτουργώντας συμβουλευτικά στη χονδρική .

Εχω στήσει ή συμμετείχα στο στήσιμο σε πολλές 100άδες ( σίγουρα πάνω απο 1500 ) ενυδρεία και έχω ζήσει τη πορεία τους για χρόνια .

Έχω μιλήσει με χιλιάδες χομπίστες για το ενυδρείο τους .

Εχω μιλήσει με όλα τα μεγάλα ονόματα ( εκτός απο έναν θαλασσινό ) που έχουν έρθει στην Ελλάδα , διεθνώς αναγνωρισμένα , προσπαθώντας να λύσω απορίες ή να επιβεβαιώσω - απορρίψω προβληματισμούς .

Σαν τέτοιο οφείλετε να με δείτε και να με εκμεταλλευθείτε .

Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει άλλος χομπίστας που να γράφει στα φόρουμ σαν απλό μέλος , με τέτοια εμπειρία .

Σκόπιμα δεν αναφέρθηκα σε γνώσεις , γιατί υπάρχουν αρκετοί εδω μέσα ( όπως Husky_Jim , nidal , ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , Δίας , Dimitrig , delta66 , Χρήστος , Istellas , submarine1981 , Raven , Irinichan , Δημοσθένης , Nitrogenase , FotisGt , ΤΑΝ και άλλοι πολλοί ας με συγχωρήσουν που δεν τους ανέφερα ( η σειρά δεν παίζει ρόλο είναι όπως τους έβρισκα )) που ξέρουν πολλά περισσότερα απο μένα και πολλές φορές τους ζητώ τη συμβουλή τους .

Όταν καταθέτω μια εμπειρία δεν δέχομαι αμφισβήτηση , όταν προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση για αυτή την εμπειρία , υποχρεούστε να την αμφισβητήσετε και να τη ψάξετε ( άν το θέλετε φυσικά ) .

Αλαζόνας δεν είμαι , κατηγορήθηκα όμως όταν επέμενα οτι το στρώσιμο με αμμωνία δεν συγκαταλέγεται στις μεθόδους στρωσίματος .

Αλαζόνας δεν είμαι , κατηγορήθηκα όμως όταν επέμενα οτι τα ζωντανά βακτήρια είναι αποδεκτή μέθοδος στρωσίματος .

Αλαζόνας δεν είμαι , κατηγορήθηκα όμως όταν επέμενα οτι η τροφή δεν στρώνει ένα ενυδρείο .

Αλαζόνας δεν είμαι , κατηγορήθηκα όμως όταν είπα οτι με ενα μικρό εσωτερικό φίλτρο μπορούμε να δουλέψουμε 400 λίτρα ενυδρείο .

Αλαζόνας δεν είμαι , κατηγορήθηκα όμως όταν επέμενα οτι η χρήση υπερμαγκανικού καλίου δεν πρέπει να συνιστάτε στους χομπίστες .

Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα , αλλά ή δεν τα θυμάμαι τώρα ή δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου . Εκτός και εάν ο εγκέφαλός το έχει απορρίψει σκόπιμα γιατί ντρέπεται :glare: , έχετε υποχρέωση όμως να μου το υπενθυμίσετε αν το γνωρίζετε και να με αντιμετωπίσετε με την ίδια ειλικρίνεια που σας αντιμετωπίζω κι εγώ .

Αλαζόνας πάντως δεν είναι αυτός που επιμένει το άσπρο να το λέει άσπρο και το μαύρο μαύρο , αφού έτσι είναι .

Εχω παρεξηγηθεί αρκετές φορές όταν πράγματα που συμβαίνουν στο φόρουμ και που κατα την αντίληψή μου είναι λάθος τα καυτηριάζω δημόσια , βάζοντας λινκ τη δημοσίευση που μου έδωσε την αφορμή .

Και αντί να εκτιμηθεί η ειλικρίνειά μου που δεν κάθομαι απο πίσω να τα λέω με πμ ή σε πηγαδάκια , κατηγορούμε οτι έχω εμπάθειες . Στο κάτω κάτω εκτίθεμαι και ο ίδιος αν πράγματι είμαι λάθος , γιατί το κάνω δημόσια και περιμένω κι εγω να δω αν λειτουργώ σωστά απέναντι στους συγχομπίστες μου . Τις περισσότερες φορές κάνω και την αυτοκριτική μου ζυγίζοντας τις απαντήσεις που παίρνω . Κρίμα που έχουν αφαιρεθεί πολλοί έντονοι διάλογοι απο τους συντονιστές .

Με κανένα δεν έχω εμπάθεια , με δημοσιεύσεις έχω , άσχετα απο ποιόν γράφονται , εξαιρώ μόνο το διαχειριστή που θεωρώ οτι ο ίδιος έχει την ευθύνη του πως θέλει να πορευθεί το φόρουμ .

Τέλος , αν ήμουν αλαζόνας θα απαξιούσα να απαντήσω και δεν θα άνοιγα νέα θέματα για να μη χαλάσω αυτό απ το οποίο ξεκίνησε η διαφωνία . Σε καμία περίπτωση δε , δεν το κάνω για να εκθέσω το μέλος .... η άποψη με ενδιαφέρει που μπορεί όλοι μας να μάθουμε κάτι .

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...