Jump to content

Ξέρει Κανεις Τι Ειναι Αυτό?


Recommended Posts

Καλημέρα σας παιδια.

Σε ενυδρείο φίλου έχει γεμίσει στο πίσω μέρος στο τζάμι αυτα που που φαίνονται στην ΄φωτογραφια. Φωτογράφισα τα 3 μεγαλύτερα και όπως βλέπετε υπάρχουν και άλλα μικρότερα.

(Σημείωση: Πριν 1 μήνα περίπου έκανε αλαγή νερού απο θάλασσα για πρώτη φορα)

Έχει κανείς ποτέ τέτοια πλάσματα? ξέρουμε τί ειναι? :bigemo_harabe_net-88:

20140731_161623_zps1b2019a3.jpg

Ευχαριστω :bigboss:

Link to comment
Share on other sites

Εχω και εγω, ηρθαν με κοραλλια και κανα δυο εχουν μπει κατω απ τον βραχο και εχουν γινει αρκετα μεγαλα.... Αλλα δεν ξερω τι ειναι, βγαζουν νομιζω βενταλια οπως οι σπειρογραφοι, αλλα δεν τους μοιαζουν πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχη πήγε το μυαλό μου σε "φουσκες" που κολάνε κάτω απο βάρκες σε μαρίνες. Αλλά δεν πρέπει να είναι. Στα τρώει κανενα ψάρι Ακρίδα? (Ξέχασα πάλι το όνομα σου :headonwall: Δεν το κάνω μόνο σε σένα πάντως :innocent: )

Link to comment
Share on other sites

Ίσως είναι κάποιο είδος από τα:

ΑΣΚΙΔΙΑ (ascidiacea)

Ομοταξία θαλάσσιων ζώων του φύλου των χορδωτών (υποσυνομοταξία χιτωνοζώων). Το σώμα τους είναι σκεπασμένο με ένα ανθεκτικό και ελαστικό περίβλημα που αποτελείται από μια χόνδρινη ουσία, η οποία αποκαλείται τουνικίνη, με χημική σύσταση ανάλογη με την κυτταρίνη των φυτών. Τα ασκίδια ζουν προσκολλημένα στον βυθό και παίρνουν τη μορφή μικρού ασκού (όπου οφείλουν και το όνομά τους). Επικοινωνούν με το εξωτερικό περιβάλλον με δύο οπές ή σίφωνες· ο επάνω σίφωνας είναι στοματικός και χρησιμεύει για την είσοδο νερού με θρεπτικές ουσίες και οξυγόνου που πηγαίνει στα αναπνευστικά όργανα (βράγχια), ενώ ο δεύτερος σίφωνας, στο κάτω μέρος του σώματος και πλάγια, χρησιμεύει για να βγαίνουν το νερό και οι άχρηστες ουσίες. Τα ασκίδια είναι ερμαφρόδιτα και αναπαράγονται με αβγά. Οι προνύμφες τους κολυμπούν στο νερό· είναι εφοδιασμένες με μακριά ουρά και έχουν μια νωτιαία χορδή (κύλινδρος κυττάρων που στα σπονδυλωτά δημιουργεί τη σπονδυλική στήλη) κατά μήκος όλου του σώματος, εκτός από το κεφάλι. Με τη μεταμόρφωση η νωτιαία χορδή απορροφάται, το ζώο χάνει την ουρά του και προσκολλάται στον βυθό. Μερικά είδη ασκίδια ζουν μονήρη· άλλα ζουν ενωμένα κατά αποικίες και πολλαπλασιάζονται με εκβλάστηση: βγάζουν παραφυάδες σαν ρίζες που έρπουν και λέγονται, όπως και στα φυτά, στόλωνες· άλλα τέλος λέγονται σύνθετα, επειδή αποτελούν συμπαγείς αποικίες· οι λεγόμενοι βότρυλλοι αποτελούνται από μικρού μεγέθους άτομα σε ακτινωτή διάταξη, όπως τα πέταλα ενός άνθους: καθένα έχει τον δικό του στοματικό σίφωνα και όλα έχουν κοινό το δεύτερο άνοιγμα που βρίσκεται στο κέντρο. Στα ασκίδια περιλαμβάνονται και οι βότρυλλοι, μικρά ζώα που ενώνονται σε αποικίες με διάταξη όμοια με τη στεφάνη των ανθών.

intro%20ascidiacea_besk%C3%A5ret.jpg

Έγινε επεξεργασία - orestis05
Link to comment
Share on other sites

Έχω από αυτά καιρό τώρα,είναι άκακα.

Νομίζω ότι φιλτράρουν και το νερό.

Link to comment
Share on other sites

Οχι φιλαρακι δεν μου τα τρωει κανενα, αλλα δεν εχω δει καποιο προβλημα καθως τα εχω 3 μηνες και!! Και εχω και σε κοραλια και δεν επιρεαζονται καθολου...

Link to comment
Share on other sites

Ναι άκακα φαίνονται. Ισως αν ο αριθμός τους ξεφύγει να υπάρξει ανταγονισμός σε τροφή τόσο αναμεταξύ τους όσο και σε κοράλια αλλά και σε filter feeders οργανισμούς.

(Για να έχει στομάχι σίγουρα πρέπει να το γεμίσει με κάτι...και αυτο θα είναι φυτο-ζωοπλαγκτόν) :detective2:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...