Jump to content

Η Άμμος Θαλασσής Καταστρέφει Τη Σιλικόνη????


Recommended Posts

Διάβασα ότι λόγο πυριτίου!!!!!!!! η άμμος έχει ανοίξει ενυδρεία σαν τριαντάφυλλά....από πλευράς χημείας είναι μία πραγματικότητα...αν δούμε και στην τεχνολογία για να φτιαχτεί ένα κύκλωμά η μια cpu το πυρίτιο τρώει κάνει την άμμο και την σιλικόνη ένα...δεν θέλω να πανικοβάλω κανέναν...γιατί ήθελα να βάλω στο καινούργιο μου άμμο την πέμπτη και ψάχνοντας διάβασα και αυτό το χαμπέρι... ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΓΑΛΤΕ ΜΕ ΨΕΥΤΗ :notfair: ....και συγνώμη αν τρομάζω κόσμο.... και σαν θέμα δεν το βρήκα στο ΄φόρουμ.. ίσως να έχει ξανασυζητηθεί παλιότερα και να έχει λήξει.....γράψτε μου ότι γράφω βλακείες :bigemo_harabe_net-99:και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Που το διάβασες ; Έχει συζητηθεί ξανά εδώ στο φόρουμ. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν άμμο θαλάσσης στα ενυδρεία τους για πολλά χρόνια , χωρίς κανένα πρόβλημα. :)

Link to comment
Share on other sites

δεν παιζει πιστευω αυτο..

πολλοι αφρικανοι που ξερω εχουν πολλααα χρονια ενυδρεια με αμμο απο θαλασσα.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω φίλοι μου απλά το διάβασα σε μια εργασία στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας....μετα το googlaro βρήκα κάτι σχετικά αλλά όχι βάσιμα....και πήρα και τηλ ένα φίλο από μεγάλη εταιρία με χρώματα σιλικόνες και τέτοια και μου είπε ότι σε αρμούς που έχουν αμμο αποφεύγουν την σιλικόνη αλλα για ενυδρεία δεν ξέρει...μου είπε πάρε σιλικόνη ξέρανε την μέσα στο σολινάριο και σπάστο....μέτρησε το με παχύμετρο βάλτο μία εβδομάδα σε κουβά και νερό με άμμο...μετά αφαίρεσε 1 με 1.5 μμ που είναι η διαστολή της σιλικόνης και ότι μένει θα είναι διάβρωση....το κακό με το πυρίτιο είναι ότι τρώει και τσιμέντο αλλά δεν βλάφτει ζωντανούς οργανισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Ολα τα ειδη αμμου εχουν μεσα πυριτιο,εχει ξαναγινει κουβεντα γι αυτο το θεμα εδω.

Και εγω ξερους πολλους που εχουν αμμο θαλασσης για χρονια χωρις προβλημα.

Και εγω στο δικο μου αμμο θαλασσης εχω αλλα δεν τρεχει ουτε ενα χρονο το ενυδρειο μεχρι στιγμης και δεν μπορω να σου βαλω και τον εαυτο μου μεσα σ αυτους.

Link to comment
Share on other sites

λόγο του ότι η άμμος της θάλασσας και ειδικά της δικιάς μας, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πυριτικές ενώσεις θα μπορούσε να καταστέψει την σιλικόνη αλλά αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου και σίγουρα το ενυδρείο θα θέλει αλλαγή για πολλούς και διαφορετικούς λόγους όπως οι γρατζουνιές στα τζάμια που προκληθούν ή η ανάγκη μας να φτιάξουμε καινούριο για να αυξήσουμε τα λίτρα. Παλιότερα ασχολούμουν με μεσογειακό ενυδρείο και είχα σε διάφορα ενυδρεία άμμο θαλάσσης, κάποια από αυτά άνοιξαν και άρχισαν να τρέχουν, αλλά νομίζω πως συνετέλεσαν και άλλοι παράγοντες, όπως πολλαπλές μεταφορές λόγω μετακομίσεων και κακή συντήρηση κατά την διάρκεια αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό πυρίτιο έχει και το απλό χαλικάκι 1-2μμ....θα φτιάξω έναν πίνακα με ουσίες που φθείρουν ως και το τζάμι...απλά ξεδιαλύνοντας τα πράγματα ένα ενυδρείο χάνει την ασφάλεια του μετά από 7-8 χρόνια...ακόμα και η σιλικόν στην Αμερική που έφτιαξε κάτι κολεγιόπαιδα (microf-appl) και τα έκανε άρχοντές ζητά απόσυρση της σιλικόνης σε 10-11 χρόνια, πόσο μάλλον η ενυδρειακή σιλικόνη (συγκρίνοντας τα συστατικά) που για να είναι μη τοξική για τα ψαράκια μας δεν έχει ουσίες που την παρατείνουν και σε ζωή και σε αντοχή...όταν κολλήσα το πρώτο μου diy ενυδρείο και το γεμίσα για τεστ είπα δες τι κάνει μια στάλα σιλικόνη σε 5 τζαμάκια κρατάει 170 κιλά βάρος....είχα ξεχάσει που κάποτε είχα δει να κολλάνε ντουλάπα σε μπάνιο με απλή σιλικόνη που ήταν κοντά στα 250 κιλά... :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

ξέρω δεν άνοιξα ευχάριστο θέμα...και κάπου εδώ πρέπει να ξαναμιλήσουμε για τους οικιακούς μας βιότοπους...απλά ένα τεστ στα τάνκ μας σε βάθος χρόνου δεν βλάπτει ίσως και μετά από ένα μεγάλο καθάρισμά η και αλλαγή περιβάλλοντος ...Πάντος εγώ θα βάλω άμμο και θα το κάνω Αφρικα εσείς μου δώσατε την εμπνευσή ...τώρα για το ΄θέμα κιχλίδες και λίτρα βλέπω αλλού :icon_dance:

Link to comment
Share on other sites

Ειχα ενυδρειο με αφρικανες και θαλλασινο αμμο για χρονια. Τουλαχιστον 4, ενα rio 300. Και εγω ειχα την "έννοια" αυτη αλλα οταν τελικα έδωσα τις αφρικανες και το έκανα μεσογειακό και τα έπλυνα ολα, δεν ειδα καμια φθορά στις μαύρες σιλικονες του rio. Ημουν τυχερός; Δεν επειρεαζει; Δεν μπορω να ξερω να ξερω με σιγουριά, απλα προσφέρω και την δικη μου εμπειρια σε αυτο το ενδιαφερων θεμα :)

Link to comment
Share on other sites

Όπως πολλοί φίλοι του χόμπι..........έτσι και εγώ θα βάλω την άμμο μου ...ευχαριστώ όλους τους φίλους που με ενθάρρυναν και είμαι σίγουρος ότι η σιλικόνη πάντα θα κερδίζει την άμμο στην μάχη με το πυρίτιο :bigemo_harabe_net-53: καλή δύναμη σε όλους

Link to comment
Share on other sites

η σιλικόνη δεν θα φθαρεί αλλά θα χάσει την συγκολλητική της ικανότητα. Υπάρχει πιθανότητα για διαρροή και όχι για να ανοίξει το ενυδρείο κυριολεκτικά(δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί σε rimless μιας και ποτέ δεν είχα). Ο αντιφώσφορος δεσμεύει και τις πυριτικές ενώσεις, οπότε θα μπορούσες να κάνεις χρήση αυτού!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...