Jump to content

Πρόβλημα Με Ροή Εντός Ενυδρειου .


Recommended Posts

Γεια σας , εχω ενα ενυδρειο 120 λιτρων με φιλτρο το εσωτερικο eheim pickup 2012 .

Μετα απο αρκετες αποτυχημενες αποπειρες φυτεματος και αφου προσεθεσα εξτρα λαμπες (η μια που ειχε απο την μανα του το ενυδρειο στο καπακι δεν επαρκουσε) εχω παρατηρησει οτι διαρκως πανω στα φυλα των φυτων καθονται βρωμιες οι οποιες εαν δεν κουνησω εγω τα φυτα δεν προκειται να φυγουν απο μονες τους , αλλα ακομα κι οταν τις διωχνω μετα απο μερικη ωρα ξανακαθονται .

Υποθετω οτι ειναι θεμα ροης . Τι μπορω να κανω λοιπον για να σταματησει το ενοχλητικο αυτο φαινομενο και περα απο αντιαισθητικο εμποδιζει τα φυτα στην φωτοσυνθεση ;

Δοκιμασα ηδη ενα φτηνο wave maker αλλα τα αποτελεσματα ηταν μαλλον αρνητικα .

Link to comment
Share on other sites

Τι υλικά έχεις μέσα στο φιλτρο σου; Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία απο τις βρωμιές που λες οτι κάθονται πάνω στα φυτά;

Edit: o Sturm έχει δίκιο

Έγινε επεξεργασία - Safarpn
Link to comment
Share on other sites

Το φιλτρο το εχω τιγκαρει σιποραξ , ομως λογω περιορισμενου χωρου του φιλτρου αφαιρεσα αρκετα μεγαλο μερος απο το σφουγγαρι . Οι "βρωμιες" που αναφερω αποτελουνται κυριως απο ακαθαρσιες ψαριων και ισως απο υπολειμματα φυλων τυπου κερατοφυλλου που μαδησαν . Θεμα με αμμωνια παντως δεν ειχα ποτε . Για φωτογραφια προς το παρον δυσκολο ( τουλαχιστον για φωτογραφια που θα ειναι δυνατον να φανει καθαρα το εσωτερικο του ενυδρειου ) .

Μαλλον για φιλτρο με κοβω κι εγω . Τωρα θα εχω και μειωμενη μηχανικη φιλτρανση λογω αφαιρεσης σφουγγαριου λογικα .

Καμια προταση ή γενικη συμβουλη για φιλτρο ; Ποσες φορες να γυρναει το νερο του ενυδρειου κτλ. , γιατι τα λιτρα που προτεινουν οι κατασκευαστες για τα φιλτρα τους αποτι καταλαβαινω μαλλον ειναι πλασματικα .

Δεν σκοπευω να κανω μεγαλη ιχθυοφορτωση ( κοπαδακι τετρα , μερικα κορι και γαριδες ) , αλλα ποτε δεν ξερεις . Θελω ομως σιγουρα να εχω αρκετα φυτα .

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλυτερο εξωτερικο φιλτρο!

:thumbsu:

Fluval 206. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Απο θορυβο πως πανε τα εξωτερικα φιλτρα ; Ρωταω γιατι το eheim που εχω πραγματικα ΔΕΝ το καταλαβαινεις .

Μια από τα ίδια , μην τα φοβάσαι καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τους προλαλησαντες. Ενα εξωτερικο θα σου λυσει τα χερια. Μην αγχωνεσαι για τον θορυβο. Η συντρηπτικη πλειοψηφια ειναι αθορυβα.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ που έχω 96λτ ενυδρείο θα αγοράσω το fluval 206 πολύ σύντομα...

Link to comment
Share on other sites

Αμα δεν σε θελει , δεν σε θελει . Ξαναδοκιμασα σημερα το wave maker που ανεφερα στο πρωτο μυνημα κι απο εκει που δεν εκανε τιποτα απο αποψη ροης , σημερα μου εκανε το ενυδρειο "πλυντηριο" . Μια bacopa που ειχα μεσα την ξαπλωσε κατω .

Θα προχωρησω στην αγορα φιλτρου τελικα , αλλα εντος ολιγων ημερων αφου πριν λιγες μερες ξεπαραδιαστηκα για λαμπες και ειμαι "στεγνος" :money:

Link to comment
Share on other sites

Προφανως το φιλτρο σου μπουκωνει συχνα και δεν εχει την αναλογη δυναμη να ρουφηξει τα μικροσωματιδια! Με ενα εξωτερικο θα καθαρισεις και δεν θα σου τρωει και πολυτιμα λιτρα μεσα στο ενυδρειο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...