Jump to content

Χρυσόψαρο Και Χελώνα Και Γατάκι...


Recommended Posts

Γειά σας!

Με λένε Αλεξάνδρα και αγαπώ πολύ όλα τα ζώα.Στο σπίτι μου έχω ένα ενυδρείο (χωράει περίπου 10 λίτρα νερού) με πολύχρωμο χαλίκι και 2 πλαστικά φυτά για το χρυσόψαρο μου και μια πλαστική επίπεδη και ορθογώνια γυάλα για την χελωνίτσα μου...Έχω ψάρια και χελώνες 4-5 χρονια τώρα.Δυστυχώς πέθεναν το ένα μετά το άλλο.Τώρα τα πράγματα άλλαξαν.Το ψάρι μου ζει έναν χρόνο και η χελωνίτσα μου 3-4 χρόνια περίπου.Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις για το ψάρι μου.

=> Πειράζει που του έχω βάλει μέσα στο ενυδρείο του μικρά θαλάσσια βοτσαλακια και κοχυλια?(Τα έχω αφήσει σε καυτό νερό 2-3 φορές πρώτα).

=>Με ποια άλλα είδη ψαριών μπορεί να ζήσει χωρίς να τα σκοτώσει :death: ?(χαχαχα)

=>Έχω ένα γατάκι 6-7 μηνών στο σπίτι (τον λένε Τίγρη αποκει προέκυψε και το όνομα μου). Δεν έχει πάρει μυρωδιά το ψαράκι μου ακόμα (φιου) γιατι το εχω στην κορυφη μιας βιβλιθηκη 1,50 -2,00 μέτρων.Το χελωνάκι όμως το έχει ανακαλυψει.Όμως το προβλημα μαζί του έχει λυθεί αφού του αγόρασα την καινούρια γυάλα που περιεγραψα που έχει προστατευτηκά σίδερα και έτσι ο μικρός άτακτος δεν μπορεί να το πηράξει.Πως θα μπορούσα να προστατεύσω το ψαράκι μου,(χωρίς να πάρω άλλη γυάλα εαν γινεται)?Ας πούμε πουλάνε στα Pet Shops σκέτα καπάκια για γυάλες? :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα. Ρίξε μια ματιά στο link που έχω στην υπογραφή μου.

Το χρυσόψαρο πρέπει να βγει από την γυάλα και να του παρέχεις ένα σωστό περιβάλλον.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε τα link που σου δί9νει ο dpap και θα καταλάβεις τι θέλει να σου πει. Όλα τα ενυδρεία "γυάλες" είναι, απλά κάποιες είναι κατάλληλες και κάποιες ακατάλληλες. ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλε...ποια γυαλα?! Εγω σε ενυδριο το εχω! :bigemo_harabe_net-66:

Καλώς ήρθες Αλεξάνδρα! :)

Το ενυδρείο των δέκα λίτρων είναι πολύ μικρό για το χρυσόψαρο, τα χρυσόψαρα θέλουν πολλά λίτρα. Έχεις μία φωτογραφία από το χρυσόψαρό σου να δούμε ποιο είδος είναι;

Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί τώρα είναι να φτιάξεις ένα σωστό περιβάλλον για το χρυσόψαρο, παρά μην το φάει η γάτα. Το ότι δεν έχει πεθάνει ακόμα σημαίνει ότι μάλλον είναι τυχερό αυτή τη φορά.

Το ενυδρειάκι σου δυστυχώς δεν είναι κατάλληλο έτσι όπως μας το περιγράφεις: μικρό για χρυσόψαρο, χωρίς φίλτρο και βιολογία, με πολύχρωμο χαλίκι που λογικά το στρεσάρει και ψεύτικα φυτά που δεν προσφέρουν τίποτα. Αυτή τη στιγμή το ψαράκι σου κινδυνεύει περισσότερο από το να πεθάνει από αμμωνία, λόγω έλλειψης φίλτρανσης και βιολογίας, και να πάθει νανισμό λόγω του μικρού ενυδρείου.

Διάβασε τα άρθρα για αρχάριους που σου είπαν και τα άλλα παιδιά και πήγαινε στο Φόρουμ --> Ψάρια κρύου νερού --> Χρυσόψαρα να δεις χρήσιμες πληροφορίες.

Καλή αρχή σου εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στην παρεα!

Ανοιξε ενα θεμα στην καταλληλη κατηγορια με της ερωτησεις σου γιατι εδω ειναι για τα καλωσορισματα και θα κλειδωσει σε 7 μερες!

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες Αλεξανδρα!

οπως στα ειπαν τα παιδια ειναι..

δυστυχως το χρυσοψαρο παρα εζησε στο "στουντιο"... καιρος ειναι να του παρεις μια "μεζονετα" , ωστε να ζησει αξιοπρεπως οσο του απομενει...

αρχισε το διαβασμα στα pin του κρυου νερου και στα pin των αρχαριων.. οτι απορια εχεις ρωτα

Link to comment
Share on other sites

Καλως όρισες......και εγώ με 12 λτ. ξεκίνησα και 2 χρυσόψαρα.Είναι πολύ λίγα για το ψαράκι σου......όταν τα έβαλα σε μεγαλύτερο χώρο σχεδόν διπλασιάστηκαν, και έμαθα επίσης τι είναι ¨νανισμός¨.Αργότερα τα έδωσα κάπου που θα μπορούσαν να έχουν τα λίτρα που πρέπει.....γιατί δεν είχα χώρο για μεγαλύτερο ενυδρείο... :geek: Διάβασε το λίνκ των παιδιών, και θα εκπλαγείς, με το τι βλακείες λένε οι πετσοπάδες, για να μας τα πουλήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες και από εμένα Αλεξάνδρα. Όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι ότι το χρυσοψαρο δεν πρέπει να είναι σε τόσο μικρή "γυάλα", το ίδιο ισχύει και για το χελωνακι σου, που χρειαζετε αρκετό χώρο και σωστή μηχανική υποστιριξη

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες, τα χρυσόψαρα είναι πανέμορφα και πανέξυπνα ψάρια αλλά έχουν κάποιες απαιτήσεις, πάντως μην στεχαριέσαι όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε. :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...