Jump to content

Καλλιεργώντας Υπό Το Φως Των … Led


Recommended Posts

Λίγο νερό, ακριβώς όσα θρεπτικά συστατικά απαιτούνται και φωτισμό που μιμείται την ημέρα και τη νύχτα απαιτεί η πρωτοποριακή φάρμα που δημιούργησαν ιάπωνες επιστήμονες

Ενα εργοστάσιο παραγωγής μαρουλιού υπό το φως... φωτοδιόδων δημιούργησαν επιστήμονες στην Ιαπωνία. Η «υπερφάρμα» εσωτερικού χώρου, συνολικής έκτασης 2.320 τ.μ., διαθέτει 17.500 λαμπτήρες LED οι οποίοι με τη βοήθεια του φωτός που εκπέμπουν μιμούνται το φυσικό «χάδι» του ήλιου πυροδοτώντας τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και της ανάπτυξης των φυτών.

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=628914

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν μου έλεγαν πριν μερικά χρόνια πως θα καλλιεργούσαν μαρούλια με στολές από τα εργαστήρια της NASA, σίγουρα θα έσκαγα στα γέλια.

Πέρα από την πλάκα βλέπω πως ο τεχνητός φωτισμός, που μας ενδιαφέρει στο ενυδρείο, όσο πάει και προχωρά. Με την τεχνολογία των led μπορούμε να έχουμε ακριβός τον ιδανικό φωτισμό που χρειαζόμαστε χωρίς του περιορισμούς των λαμπών φθορίου και καταναλώνοντας σχεδόν την μισή ενέργεια.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε να δεις που σε λίγα χρόνια τα LED θα είναι ξεπερασμένα.

Link to comment
Share on other sites

πολύς λόγος για τα led ακόμη όμως η λάμπες φθορίου για τα ενυδρεία είναι αξεπέραστες. Τα τα led προς το παρών έχουν πολλά μειονεκτήματα,

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εδω μεγαλώνουν κοραλια, τα μαρουλια θα κολλήσουν; Μου θυμίζει ενα αλλο concept που είχανε οι Ιάπωνες. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς του 2004 βάλανε ελιές σε μια έκταση στην Ιαπωνία και τις φωτιζανε με metal halide για να εχουν το απαραίτητο φως.

Τα led εχουν ακομα θεματα να λύσουν για να δώσουν αυτο που θεωρητικά μπορούν να δώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα παιδιά έχουν πολλά ακόμα θέματα να λύσουν τα led και ένα από αυτά είναι το κόστος. Εμένα μου αρέσει που μπορεί να φτιαχτεί ένα φωτιστικό με το ιδανικό φάσμα φωτός που χρειάζεται . Επίσης σου δίνεται η δυνατότητα φωτισμού, με σωστή τοποθέτηση, σε όλο το ενυδρείο χωρίς να υπάρχουν <<νεκρά >> σημεία. Άλλο ένα θετικό είναι η τοποθέτηση φακών που μπορεί να κατευθύνει το φως και να αυξηθεί η διείσδυση του μέσα στο νερό. Σημαντικό σε ενυδρεία με μεγάλο ύψος που απαιτούν πολλά watt. Τέλος η κατανάλωση που είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με άλλο τύπο φωτισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...