Jump to content

Ερώτηση Για Α/ο


Recommended Posts

Χαιρετώ την θαλασσινή παρέα.

Πήρα και εγώ επιτέλους την Α/Ο μου (aquahobby osmotech) την οποία και έχω βάλει στο μπαλκόνι (δυτικό με τέντες για προστασία από τον ήλιο). Το νερό το μαζεύω σε 20 λιτρες πλαστικές φιάλες από ψήκτες εμφιαλομένου νερού. Πως θα την προστατέψω όμως το χειμώνα από παγωποίηση? Μου είπαν να φτιάξω ένα κουτί από φελιζόλ ή αυτό το μπλέ μονωτικό υλικό που μιάζει με φελιζόλ και να τη βάλω μέσα. Νομίζετε ότι αυτό είναι αρκετό ή θα πρέπει τις πολύ κρύες μέρες να τη βάζω μέσα στο σπίτι?

Μένω μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα οπότε γενικά το κρύο δεν είναι και τρομερό το χειμώνα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλητερα οταν δεν την χρειαζεσαι να την βγαζεις και να την βαζεις μεσα στο σπιτι, μια απλη συνηθεια θα ειναι, οπως εμενα που την βαζω και την βγαζω γιατι δεν μπορω να την εχω σταθερα :P

Το καλοκαιρι ασε την εξω γιατι θα χρειαζεται συχνα ισως λογο εξατμισεις....

Link to comment
Share on other sites

Τον χειμώνα και γω δεν θα την εμπιστευόμουν εξω. Αν για καποιο λόγο φτάσει η θερμοκρασια εξω στους - 6 τότε , μέσα στο φελιζόλ μπορει να φτάσει -1. Αν υπάρχει νερό ή σταγονίδια μέσα στις μεμβράνες ενδέχεται να στην καταστρέψουν. Έτσι πιστεύω δηλαδη.

Link to comment
Share on other sites

Εγω την ειχα μόνιμα έξω και την εβαζα μεσα μονο το χειμώνα οταν η θερμοκρασια κατέβαινε χαμηλά. Μια φορα την ειχα ξεχάσει οταν χιόνισε και πηρα την μεμβράνη στο χέρι. Δεν καταστράφηκε με την κυριολεκτικη εννοια του όρου, αλλα το tds μετα ηταν παλαβό, οποτε χάλασε απο την διαστολής του πάγου μεσα της.

Αν εισαι στην Αθηνα κοντα μη σε αγχωνει, στα μεγαλα κρύα ισως χρειαστεί, ετσι και αλλιως ειχαμε αρκετα μαλακούς χειμώνες τα τελευταία δυο χρονια, ας ελπίσουμε να συνεχιστεί ετσι :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...