ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted September 13, 2014 #1 Share Posted September 13, 2014 Καλημερα στην παρεα. Η ερωτηση ειναι η εξης: απο χτες το μεσημερι δουλευω βαρελακι 70lt με φιλτρο και τυρφη. Χθες το ph (βρυση) ηταν 7,2 περιπου, σημερα το πρωι 6,8 που σημαινει οτι η τυρφη δουλευει. Ομως το νερακι ειναι διαφανο, δεν εχει σκουρινει καθολου.... ειναι φυσιολογικο; Αμομη χφειαζομαι αντιχλωριο στο βαρελακι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted September 13, 2014 #2 Share Posted September 13, 2014 Παρασκευα,το νερο ειναι αχρωμο μαλλον γιατι θες παραπανω τυρφη γι αυτα τα λιτρα.Επισης απο τυρφη σε τυρφη εχουμε δαφορες στο χρωμα. Και βεβαια θες αντιχλωριο στο βαρελι,η τυρφη δεν κανει κατι με το χλωριο και τα βαρεα μεταλλα. Αν θες χρωμα στο νερο,μπορεις να το κανεις αλλιως,αν δεν στο βγαζει η τυρφη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted September 13, 2014 Author #3 Share Posted September 13, 2014 Φιλε Κωστα μαλλον δεν μου βγαζει χρωμα η συγκεκριμενη τυρφη (fluval)... αλλο τροπο; Σκευασμα,alder cones? Τα ξυλα μου εχουν ελαχιστα κιτρινισει το νερο στο ενυδρειο.... (αμπελι) και τα φυλα (πλατανι) επισεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted September 13, 2014 #4 Share Posted September 13, 2014 Παρε μερικα φυλλα και βραστα,κρατα το ζουμι και ριξε λιγο στο ενυδρειο σου μεχρι να φτιαξεις το χρωμα που θες.Μετα,κρατα το υπολοιπο και μετα απο καθε αλλαγη νερου ριχνε λιγο.Φυσικο blackwater 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted September 13, 2014 Author #5 Share Posted September 13, 2014 Πλατανι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted September 14, 2014 #6 Share Posted September 14, 2014 Ναι Παρασκευα,αν ειναι ξερα μια χαρα κανουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks Posted September 14, 2014 #7 Share Posted September 14, 2014 Μηπως η τυρφη στο βαρελι θελει χλιαρο ή ζεστο νερο για να βγαλει πιο πολυ κιτρινιλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted September 14, 2014 #8 Share Posted September 14, 2014 (edited) Δεν νομιζω οτι παιζει ιδιαιτερη σημασια η θερμοκρασια. Ειναι αναλογα την τυρφη,αλλες βγαζουν πολυ και αλλες λιγο. Edited September 14, 2014 by rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap Posted September 14, 2014 #9 Share Posted September 14, 2014 Πλατανι; Το μόνο θέμα με τα πλατανόφυλλα είναι ότι μετά από καιρό αρχίζουν και διαλύονται και έτσι και τα ακουμπήσεις σκορπίζει παντού. Κατά τα άλλα , όπως είπε και ο Κώστας, είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare Posted September 14, 2014 #10 Share Posted September 14, 2014 Το ζουμί από τα πλατανοφυλλα βοηθάει μόνο στο χρώμα ή μαλακώνει και το νερό; καμιά επίδραση στο ph έχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted September 14, 2014 Author #11 Share Posted September 14, 2014 Το ζουμί από τα πλατανοφυλλα βοηθάει μόνο στο χρώμα ή μαλακώνει και το νερό; καμιά επίδραση στο ph έχει; Σίγουρα χρωματίζει αλλά και μαλακώνει ελάχιστα το νερό. Φυσικά μόνο με φύλα μάλλον δεν μπορούμε μαλακώσουμε ικανοποιητικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian Posted September 14, 2014 #12 Share Posted September 14, 2014 Μπα δεν κανει τρελη δουλεια το ζουμι στο μαλακωμα του νερου,μονο για χρωμα ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted September 14, 2014 Author #13 Share Posted September 14, 2014 Με βλέπω να βράζω πάλι.... σαν τον τρελό επιστήμονα....πρώτα έβρασα πέτρες και τώρα φύλλα....θα με κυνηγάει η σύζυγος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare Posted September 15, 2014 #14 Share Posted September 15, 2014 Με τόση προϋπηρεσία στην κατσαρόλα σε βλέπω να αναλαμβανεις και το μαγείρεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Posted September 15, 2014 Author #15 Share Posted September 15, 2014 Με τόση προϋπηρεσία στην κατσαρόλα σε βλέπω να αναλαμβανεις και το μαγείρεμαΧαχαχα!!!! Μα να σου πω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now