Jump to content

Νέο Ενυδρείο. Συγκάτοικοι Pleco;


kadmos

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Ετοιμάζω ένα καινούριο ενυδρείο με διαστάσεις 120*50*50. Οι 10 πόντοι στη μία πλευρά θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πλαινού φίλτρου. Το ενυδρείο θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για τη φιλοξενία πλέκο. Θα ήθελα όμως να βάλω και ένα ακόμα είδος (όχι βυθού) και τείνω προς τα uaru, 2-3 άτομα. Το μέγεθος του ενυδρείου με προβληματίζει για τη φιλοξενία και αυτών των ψαριών, και θα ήθελα τη γνώμη σας για πιθανά προβλήματα μ'αυτή τη σύνθεση, σ'αυτά τα λίτρα.

Link to comment
Share on other sites

Υπεροχα ψαρια,δυσευρετα ομως!Αξιζει ο κοπος ,αν θελεις να ασχοληθεις.

Στα λιτρα εισαι οριακα θα ελεγα οκ,και καλυτερα βαλε 3 ψαρια,μιας κ στη φυση ειναι σε κοπαδια.

Μεγαλη προσοχη στα νιτρικα κ φωσφορικα,καθως επισης στις αποτομες αυξομειωσεις του ph.

Απο πλεκο τι σκεφτεσαι;

:)

Link to comment
Share on other sites

Είναι πράγματι ιδιαίτερα ψάρια χωρίς να το φωνάζουν... Γι' αυτό ίσως και λίγο παραμελημένα από το ενυδρειακό κοινό. Είχα δει σχετικά πρόσφατα στον Ωκεανό, κι ελπίζω να υπάρχουν ακόμα μέχρι να ετοιμαστεί το ενυδρείο. Το φίλτρο θα δουλεύει με μια eheim compact+ 2000 και πιστεύω ότι θα "σηκώσει" την ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου (συνυπολογίζοντας τον όγκο του φίλτρου και τις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού).

Από πλέκο, σκέφτομαι να διαλέξω μεταξύ ειδών που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά(;) σ' αυτή την επιφάνεια βυθού, και που τα σηκώνει η τσέπη μου :money: !!! Πάντως δε θέλω να κινηθώ προς την επιλογή ενός είδους(species). Με ψήνει η ιδέα συλλογής panaque και panaqolus.

Έγινε επεξεργασία - kadmos
Link to comment
Share on other sites

Panaque σε αυτα τα λιτρα οχι....panaqolus ναι....αλλα θα σε συμβουλευα για 1 ειδος και οχι διαφορετικα για την αποφυγη υβριδισμου....

Sent from my GT-N7100

Link to comment
Share on other sites

μην ανχονεσαι σήμερα που περασα απο ωκεανό για να παρω κάτι πράγματα μου έιπαν απο τετάρτη θα φέρουν πολύ πράμα

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.

Δεν ήξερα ότι υπήρχε περίπτωση υβριδισμου στα panaqolus. Mόνο για τον dolichopterus ήξερα. Husky_jim, αν μπορούσες να με βοηθήσεις με κάποια σχετικά links (έστω και γενικά), θα ήμουν υπόχρεος.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία ψάρια και τα δύο Δημήτρη. Ο L18 μου αρέσει πολύ, αλλά τον φοβάμαι γιατί είναι αρκετά άγριος και κάπως απαιτητικός στα νερά του,απ' ότι διαβάζω. Δε ξέρω αν η απαίτηση αυτή αφορά συγκεκριμένες τιμές του νερού(χαμηλό ph/σκληρότητες), αυστηρή σταθερότητα των τιμών αυτών, αυξημένη οξυγόνωση ή συνδυασμός όλων των παραπάνω. Ο L201 φαίνεται πολύ καλή πρόταση και θα τον επιλέξω σίγουρα (εφόσον βρεθεί στα μαγαζιά βέβαια...) Ένα ψάρι που μ' αρέσει πολύ,αλλά δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ στην αγορά http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=923.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα στην παρεα. Εγω θα κανω τον σπαστικο και θα σου πω πως ουαρου, σε τετοιο αριθμο, σε αυτα τα λιτρα, με αλλα ψαρια μεσα, ειναι δυσκολο! Και ειδικα αν βγουν παραπανω απο ενα αρσενικα! Τα ψαρια σου θα ασφυκτιουν και θα ειναι κυριολεκτικα το ενα πανω στο αλλο!

Αν θες να βαλεις ενα ζευγος μονο του το συζηταμε αλλα θα δεις οτι τα ψαρια σπανια θα κολυμπανε αφου δεν θα εχουν και πολυ χωρο!

Link to comment
Share on other sites

πος ανιγουμε νεο θεμα γιατι δεν ξερω πιτεμε σας παρακαλω :bow:

Πας στην κατηγορια που σε ενδιαφερει,δεξια επανω λεει ΝΕΟ ΘΕΜΑ,πατας γραφεις τιτλο,κατω γραφεις αυτα που θελεις και το ποσταρεις.

Παρακαλω σε λιγο να διαγραφουν τα ασχετα απο το θεμα του φιλουμας.Δεν μπορεσα να στειλω ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

Θοδωρή αυτά έχω στο μυαλό μου. Ένας απ' τους λόγους που άνοιξα το θέμα ήταν και η αναζήτηση συγχομπίστα με εμπειρία σε παρόμοιο σενάριο. Μάλλον θα ξεκινήσω με την επιλογή των pleco και θ' αφήσω το χρόνο να δείξει... Όποιες άλλες προτάσεις, ευπρόσδεκτες.

Link to comment
Share on other sites

Ξαναπάμε απο την ανάποδη τότε... :D

Πλέκο με στόχο αναπαραγωγή ή απλά μόστρα;

Ακόμη και για τα ψάρια,βλέποντας και κάνοντας θα πω,το βίβλιο δεν είναι πανάκεια,απλά ενας οδηγός.Ξεκινάς μελετώντας,αλλα η πραγματική μελέτη είναι το ενυδρείο σου,τα βιβλία ειναι απλά απεικόνιση μια στιγμής του ποταμού,που μεταβάλλεται διαρκώς και ετσι η εξέλιξη του δεν χωρά σε κανένα βιβλίο ή προφιλ.

Και θα ξαναπω,μήπως να ψάξεις κατι λιγο πιο σπάνιο σε πλέκο ,που να χωρά βεβαια στο ενυδρείο σου; :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Aυτό το ενυδρείο είναι βιτρίνα. Έχω ένα 200άρι με 3 dekeyseria brachyura (http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=706) προορισμένο για αναπαραγωγή. Δυστυχώς μου βγήκαν όλα αγοράκια... Θα συμφωνήσω με την πρότασή σου για πιο σπάνια πλέκο. Το κόστος -όπως και το διάστημα απόκτησης- είναι μεγαλύτερο, αλλά αξίζει την υπομονή.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Με την επικοινωνία στήνονται σωστά ενυδρεία που τα χαιρόμαστε για πολύ καιρό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραιος! Οποτε πρεπει να προσανατολιστουμε τωρα και σε τι αλλο θα βαλεις ή θα μεινεις μονο με πλεκο;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όπως είπα πρόκειται για βιτρίνα,θα ήθελα και κάτι στα άνω στρώματα. Αρχίζω να κοιτάω τα buenos aires tetra. Γνωστά fin nippers, αλλά γενικώς τα προτείνουν ως συγκάτοικους pleco. Είναι ψάρια εύκολα ως προς τις συνθήκες του νερού, που μάλλον αρέσκονται σε ισχυρότερες ροές( σε σχέση με τα περισσότερα tetra). Πιστεύω ότι με μια ομάδα 10-12 ατόμων θα σπάσει η επιθετικότητα και θ' αποφύγω σχετικά προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να παιξεις και με πιο ηρεμα ψαρια οπως ροδοστομοι, καρδιναλιοι, εμπερορ τετρα, μπλακ νεον, πιγκουινακια, σερπα που ειναι κι αυτα φιν νιπερς αλλα ειναι ομορφα.

Link to comment
Share on other sites

Emperor( :bigemo_harabe_net-162: ) έβαλα πρόσφατα σ' ένα 200άρι. Παλιά αγάπη!!!

Επειδή σ' αυτό το ενυδρείο η άμμος και η πλάτη θα είναι σκούρα, πιστεύω ότι τα buenos θα "βγαίνουν έξω" οπτικά, χωρίς να φωνάζουν με έντονα χρώματα. Το hardscape θ΄ αποτελείται από αρκετές ρίζες και κάποιες πέτρες. Αυτά από αισθητικής πλευράς. Πιστεύω επίσης ότι θα τα πάνε καλύτερα με τις πιο δυνατές ροές που μάλλον θα χρειαστούνε, απ' ότι άλλα tetra.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...