Jump to content

Chemiclean


Recommended Posts

Εχετε χρησιμοποιησει chemiclean? Εκανε την εμφανιση του κυανοβακτηριο στο ενυδρειο μου και θελω να το χρησιμοποιησω τωρα πριν αρχισω να φορτωνω ψαρια κοραλια κλπ

Link to comment
Share on other sites

άφοβα!! με θρησκευτική ευλάβεια τη ποσότητα που χρειάζεσαι στα καθαρά σου λίτρα, φούλ ανατάραξη και μια αεραντλία μέσα για οξυγόνο. Θα χεις βγάλει άνθρακα- αντιφώσφορο και το skimmer κλειστό το πρώτο 24ωρο. Στις 48 ώρες αλλαγή 30%- 50% τα ανοίγεις όλα και επαναφέρεις τη normal λειτουργία.

Α! τη σκόνη για να τη ρίξεις τη διαλύεις σε ένα ποτηράκι νερό όσμωσης

προσοχή λίγο όταν ξαναβάλεις το skimmer μπροστά γιατι θα υπερχειλίσει από τους αφρούς!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ειναι ολοκληρη ιστορια... με αλλαγες νερου και σιφωναρισμα σιγα σιγα θα το πολεμησεις.. εισαι σιγουρος οτι ειναι κυανο?

Link to comment
Share on other sites

η αλήθεια είναι οτι με υπομονή θα γίνει δουλειά.. αλλα θέλει πολύ υπομονή. Οι αλλαγές νερού δεν βοηθάνε απ όσο έχω διαβάσει.. κλήσιμο τα φώτα και ελάχιστη τροφή για τα ψάρια.

πάντως 2 φορές που εχω κανει χρήση του chemi δεν είχα καμία ένδειξη strees και φυσικά καμία απώλεια. Το αποτέλεσμα άρχισε να φαίνεται στο 1ο 24ωρο. μετα το 48ωρο δεν υπήρχε μέσα απο κυανιο τίποτα. Δεν το έκανα τόσο γιατι δεν είχα υπομονή αλλα γιατι το κυάνιο είχε αρχήσει να πνήγει κοράλια.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου δεν ειναι θεμα υπομονης. Σκεωου σε καινουριο ενυδρειο με νεους κατοικους να κοψω την τροφη και να αρχισω καθε μερα να βαζω τις σκουπες στο ενυδρειο. Νομιζω οτι και να το διωξω το κυανο, θα εχω στρεσσαρει τα ψαρια περισσοτερα απο αν ειχα ριξει εξαρχης το chemiclean, παντα βασισμενος στα λεγομενα σου και σε γενικοτερη ερευνα.

MfJones ειναι τσεκαρισμενα κυανο... διστυχως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...