Jump to content

Αποριες Για Φιλτρανση


stanisalus18

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας για το ενυδρειο που ετοιμαζω σιγα σιγα και για την φιλτρανση του.


Στηνω ενα ενυδρειο στις εξης διαστασεις 70x30x35h με ενα sump 50x30x30h (απο κατω) για 5 μικρα neolamprologus ocellatus gold, θα γινει species tank, με αμμο ψιλη, μερικα κοχυλια και ισως με μερικα φυτα ευκολα.


Το sump εχει μερικα διαμερισματα, στο πρωτο διαμερισμα θα καταληγει ο σωληνας με το νερο που θα κατεβαινει απο το ενυδρειο πανω, στο δευτερο και τριτο διαμερισμα θα εχει μονο ψιλοτρυπο μπλε σφουγγαρι για μηχανικη φιλτρανση, το τεταρτο και πεμπτο διαμερισμα θα εχει βιολογικο υλικο (βιολογικα μακαρονια της Resun + ελαφροπετρα απο το Praktiker) και λιγο ενυδρειακο βαμβακι για τα πολυ ψιλα. στο τελευταιο διαμερισμα θα μπουν τα υπολοιπα πραγματα (θερμαντηρας, αντλια για την ανοδο του νερου, ανεμιστηρι μεγαλο για ψυξη και κιτ αυτοματης αναπληρωσης)


Λοιπον εχω δυο επιλογες:


Η πρωτη επιλογη ειναι η εξης, βαζω μια αντλια που θα ανεβαζει το νερο απο το σαμπ στο ενυδρειο, η οποια θα ανεβαζει πραγματικα περιπου 700 λιτρα νερου την ωρα (εκανα τεστ) η αντλια ειναι μια Eheim Compact 1002 (υπαρχει ηδη) και αυτη θα ειναι η φιλτρανση του ενυδρειου.


Η δευτερη επιλογη ειναι η εξης, βαζω μια αντλια που θα ανεβαζει το νερο απο το σαμπ στο ενυδρειο, η οποια θα ανεβαζει πραγματικα περιπου στα 400 λιτρα νερου την ωρα (εγινε τεστ και με αυτο) η αντλια ειναι μια Sicce Nova (υπαρχει και αυτη επισης) και μαζι με αυτην την αντλια στο ενυδρειο θα μπει ενας wave maker, το Sicce Voyager Nano 1000 (δεν υπαρχει ακομα, θα αγοραστει ομως) και αυτη θα ειναι η φιλτρανση του ενυδρειου.


Η πρωτη επιλογη καταναλωνει πραγματικα ρευμα περιπου στα 18W συνεχως.

Η δευτερη επιλογη καταναλωνει πραγματικα ρευμα περιπου στα 8W συν το wave maker αρα το υπολογιζω γυρω στα 10W με 12W συνεχως.

Οι μετρησεις εγιναν με ενα μικρο μηχανηματακι καταναλωσης ρευματος που εχω.


Ποια απο τις δυο επιλογες θα επιλεγατε και γιατι?


Θα ηθελα πολυ να ακουσω τις γνωμες σας. Ευχαριστω προκαταβολικα. Γιαννης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...