Jump to content

Νέο Είδος Δεινόσαυρου Ανακαλύφθηκε Στην Έρημο Της Γιούτα


Recommended Posts

dino-660_0.png?itok=iOFCilUn

Μία εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν οι παλαιοντολόγοι στην έρημο της Γιούτα,στα μέσα του 2013 όπου εντόπισαν ένα καινούριο είδος δεινοσαύρου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκει στην οικογένεια του Τρικεράτοπα.

Οπως αναφέρουν οι παλαιοντολόγοι, το νέο αυτό είδος, είχε μήκος περίπου πέντε μέτρα και ζύγιζε περίπου 2.5 τόνους, ωστόσο η μύτη του ήταν τεράστια σε σχέση με τους συνηθισμένους τρικεράτοπες και τα κέρατα του ασυνήθιστα μακριά.

Το νέο είδος ονομάστηκε Nasutoceratops titusi, και τα οστά του χρονολογούνται πριν 75 εκατομμύρια χρόνια στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου.

Παρά την τρομακτική του όψη ωστόσο, φαίνεται πώς το είδος αυτό ήταν ακίνδυνο και καθαρά φυτοφάγο, ενώ η τρομακτική «πανοπλία» του υπήρχε για να τον προστατεύει από τους επίδοξους θηρευτές.

Η έρημος στην οποία βρέθηκε ο Nasutoceratops titusi, σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, αποτελούσε κάποτε μέρος της χαμένης ηπείρου Λαραμιδία, που κρύβει θησαυρούς απολιθωμάτων, ενώ στην ίδια περιοχή είχαν βρεθεί στο παρελθόν άλλοι δύο παρόμοιοι δεινόσαυροι και ένα είδος χαδρόσαυρου.


Πηγή: Νέο είδος δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στην έρημο της Γιούτα

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...