Jump to content

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΔΙΣΚΩΝ


badz_d

Recommended Posts

Ξερει κανενας αν ηφισταται αιμομιξια στο ζευγαρομα δισκων που ειναι αδελφια? ή αν καποιος συνδιαζμος (πατερας με κορι κ.τ.λ.π)ειναι απαγορευτικος για να μην εχουμε αποτελεσματα νανισμου ή αλλων δισμορφιων?

Link to comment
Share on other sites

Στα ψάρια το φαινόμενο τον γεννητικών διαταραχών με αλλαγές στο DNA δεν είναι τόσο έντονο όσο στα θηλαστικά ή στον άνθρωπο. παρόλο αυτά από της υπερβολικά πολλές αιμομιξίες μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα. Με απλά λόγια δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι επιβαρημένο το DNA σε ένα Χ ψάρι και που μπορεί να οδήγηση, συνήθως τα προβλήματα εστιάζονται στα εσωτερικά όργανα του ψαριού. Με αποτέλεσμα ακόμη και τα ψάρια να παθαίνουν από εμφράγματα εγκεφαλικά, και άλλες ασθένειες που προκαλούν τον θάνατο πρόωρα και αφήνούν στον χομπίστα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Της τερατογεννήσεις γενικά δεν της αντιλαμβανόμαστε διότι τα ψάρια αυτά πεθαίνουν είτε σαν έμβρυα είτε μόλις γεννηθούν (τερατογεννήσεις δεν είναι μόνο ότι φαίνεται εξωτερικά αλλά και εσωτερικά). Επίσης με την προσπάθεια να πετύχουμε καλλίτερα και νέα χρώματα στα ψάρια έχουμε εκφυλισμό με παρόμοια συμπτώματα.

Συμπέρασμα κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι τα ψάρια θα είναι οκ. Αλλά για να σε ενθαρρύνω και λιγάκι δεν είναι λίγη αυτή που ζευγάρωσαν αδέρφια και όλα ήταν οκ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...