Scelazar Posted December 26, 2014 #1 Share Posted December 26, 2014 Μιας και εχει αρχίσει και στώνει ας παρουσιάσω και γω το ενυδρείο μου!Περίμενα τοσο καιρό! Γενική κατηγορία ενυδρείου Ζωοτοκα GuppyΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60x30χ32Συνολικά Λίτρα:55Sump (λίτρα):δεν ξέρω καν τι ειναιΟργανισμοίΦυτά: 1 χ microsorum pteropus 1 x java moss 1 x limnophilia sessiflora Ψάρια: 1 χαρεμι guppy (1 αρσ 3 θυλ)Άλλα είδη: -Διακοσμητικά υλικάΦόντο: -Πέτρες: -Ξύλα: 1 μεγάλο ξύλοΆλλα διακοσμητικά : -Υπόστρωμα: τοποθέτιση 3 σφαιριδίων jbl kugeln κοντα στις ρίζες των φυτώνΒυθός: 8kg χαλίκι μαύροΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 X 11W Daylight Power Compact 6500Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες 2μμ-10μμΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1 χ pat mini 400 l/h(το ειχε μαμα αλλα δεν έχει καδο για υλικα μονο εξωτερικό σφουγγάρι) και 1 χ HL-BT400 380l/h γεματο siporax mini και 2cm σφουγγάρι στο τέλοςΘέρμανση/ Ψύξη: 1χ 100w θερμοστάτηςΛίπανση: -Παροχή CO2: -Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: 2 φορές την μέρα guppy gran της sera εδω θελω να μου πειτε τι αλλες επιλογές έχωΠαράμετροιpH: 7,2-7,6Γενική σκληρότητα (GH): 7-14Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6-10Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 0-10Φωσφορικά (PΟ4): - Μέση Θερμοκρασία (°C): 24,5 (24 οταν ειναι κρυο το σπιτι 25 αλλιώς)ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: μεχρι να στρώσει εκανα καθε μερα 10% γιατι φοβομουν για την αμμωνια τώρα δεν ξέρω περιμένω συμβουλέςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: αγόρασα έναν κουβα μονο για το ενυδρείο βαζω τον θερμοστάτη ( 1 χ 50 watt) aquatan μετα απο 1,5 ωρα το nitrivec μολις δω την θερμοκρασια στο θερμόμετρο 24 ή 25 κάνω την αλλαγή με ενα μπουκαλι σιγα σιγαΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Εδώ θελω βοήθεια τι άλλο να κάνω;Τον βυθό να τον καθαριζω?καπου διαβασα οχι αν έχεις φυτα....Οτι άλλο πρεπει να μου πείτε!Περιμένω σχόλεια και συμβουλές για τυχον ελλείψεις και λάθοι! Ευχαριστώ!!!Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS Posted December 26, 2014 #2 Share Posted December 26, 2014 τον βυθο δεν τον ενοχλουμε καθολου.μονο σε περιπτωση εκτατης αναγκης.πχ να μας πεσει υπερβολοκα μεγαλη ποσοστητα τροφης. η συνηθης αλλαγη νερου ειναι 30% την εβδομδα.οχι υπερβολικο ταισμα.με τα γκαπυς συντομα πιστευω οτι θα δεις και ουριτσες.τις μετρησεις σου να κανεις καθε βδομαδα και θα εισαι οκ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 Posted December 27, 2014 #3 Share Posted December 27, 2014 Μια χαρούλα είναι. Βάλε μας και μία γενική του ενυδρείου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa Posted December 27, 2014 #4 Share Posted December 27, 2014 Γιατι δεν το αφησες να στρωσει και μετα να βάλεις ψάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts