Jump to content

Πρόβλημα αναπνοής


Recommended Posts

Αγαπητοί ενυδρειόφιλοι, μόλις χθές παρατήρησα ότι ένα απο τα δισκάκια μου δεν αναπνεεί σχεδόν καθόλου από το ένα βράγχιο. Η αναπνοή εκετελείται μόνο από το ένα βράγχιο σε γρήγορο ρυθμό, ενώ το άλλο παραμ΄΄ενει σχεδόν κολλυμένο. Ανά διαστήματα σαν να ασφυκτιά το ψάρι και πέρνει πολύ γρήγορες και "βαθιές" ανάσες και από τα δύο βράγχια αλλά μετά επανέρχεται πάλι στα ίδια.

Λογικά πρέπει να είναι κάποιο παράσιτο, σωστά??

Ετοιμάζω άμεσα την καραντίνα και σκέφτομαι για αρχή να του κάνω μπάνια με αλάτι και αργότερα (αύριο) να του ξεκινήσω θεραπεία με general cure. Ακούω συμβουλές!! Από την στιγμή που δουλεύει UV λάμπα πώς είναι δυνατόν να παρουσιάστηκε παράσιτο?? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να προήλθε από την εισαγωγή των 2 ancistrus που έβαλα το προηγούμενο Σάββατο. Πρέπει να ανησυχώ και για τα άλλα δισκάκια??

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Σταμάτη το είχα διαβάσει το σχετικό θέμα πριν ανεβάσω το post. Η εξέλιξη του ψαριού του Ν. Ψάλτη δεν μου άρεσε, ούτε και στο Νίκο φαντάζομαι . Κατέληξα να κάνω την θεραπεία που προτείνει ο Nidal στο σχετικό άρθρο, αλλά τα πράγματα περιπλέχτηκαν και άλλο. Ο ασθενής έχει σταματήσει να τρώει και παρουσιάζει εκτός των άλλων και συμπτώματα εδοπαράσιτου, το οποίο ξέρω να το αντιμετοπίσω. Το θέμα είναι τι κάνω?? :bowdown: Θα του κάνω κοκτέηλ από φάρμακα ή καταπολέμηση κάθε αρρώστιας χωριστά?? Παρακαλώ τα φώτα σας!!

Link to comment
Share on other sites

λοιπον φιλε μου,δεν ειναι και πολυ ευχαριστα τα πραγματα.

αν του κανεις κοκτεηλ,το πιθανοτερο ειναι να το ζορισεις υπερβολικα(και ειναι ηδη ταλαιπωρημενος..)

καραντινα,αεραντλια με αεροπετρα,θερμοκρασια 32-33,αστο το ψαρι να ηρεμισει,και αυριο ξεκινας ενα και μονο ενα φαρμακο,η ενυδρειακο αλατι,και παραλληλα εμποτιζεις στο φαγητο του flagyl που θα αγορασεις απο ανθρωπινο φαρμακειο(θα ανοιξεις την καψουλα του φαρμακου για να πεσει η σκονη στο φαγητο του που προφανως θα ειναι καποιο κατεψυγμενο....)

το προβλημα ειναι οτι θεραπειες υπαρχουν πολλες και ο καθε χομπιστας ισχυριζεται οτι η ''δικη'' του μεθοδος πετυχαινει..

προσωπικα προσπαθω να καταπολεμω ολες τις αρρωστειες με αλατακι,αυξηση θερμοκρασιας,και προσθηκη του φλατζιλ που ειναι καλο για τα εσωπαρασιτα..

αλλοι ''δουλευουν bactopour direct-παστιλλιες mazi me mycopour...κλπ,κλπ..

ο θεος βοηθος,και ποτε μην μπερδεψεις τις θεραπειες..!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μία από τις θεραπείες "βίβλος" στο θέμα των δίσκων είναι μια τριήμερη θεραπεία με Furan-2 & General Cure. Συνήθως ό,τι παράσιτο παίζει (ενδο- και εξω- ) ψοφάει. Προσοχή χρειάζεται στα ασπόνδυλα γιατί το general cure περιέχει και χαλκό καταπολεμώντας όχι μόνο τα ενδο- αλλά και τα εξωπαράσιτα. Έχεις παρατηρήσει καθόλου τα κόπρανα του ψαριού για ύπαρξη ενδοπαρασίτων? Υπάρχει περίπτωση το ψάρι μετά τη θεραπεία να συνεχίσει να μην τρώει για ένα μικρό διάστημα αλλά θα πρέπει να αρχίσει να αναπνέει κανονικά και από τα δύο βράγχια.

Επίσης, να αναφέρω πως κατά τη διάρκεια θεραπείας θα πρέπει να κλείσεις τη UV και μετά το πέρας της να κάνεις μια καλή αλλαγή νερού (50%), να βάλεις φρέσκο ενεργό άνθρακα και να ξανανάψεις τη UV.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το δισκάκι σου και κράτα μας ενήμερους.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και τους δύο. Την θεραπεία την με το flagyl την έχω κάνει διατριβή πλέον, ευτυχώς με θετικά αποτελέσματα! Ο ασθενής μόλις μπήκε στην καραντίνα, με όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό και από αύριο ξεκινάμε.

Σχετικά με την ερώτηση του istella για τα κόπρανα, μιά φορά που κατάφερα να τον δώ του κρεμόταν αυτή η διάφανη-άσπρη κλωστή, και σε συνδυασμό ότι αναζητά το φαί αλλά δεν τρώει με κάνουν να πιστεύω ότι είναι ενδοπαράσιτο.

Σκέφτομαι αρχικά να του κάνω την θεραπεία για τα ενδοπαράσιτα και αργότερα την θεραπέια για το βράγχιο! Ανοικτός σε όποιες παρατηρήσεις και συμβουλές!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο αθενής μπήκε στην καραντίνα στις 4 του μήνα και όχι στις 2 που προανέφερα λόγω ανελέητου κηνυγητού. Ύστερα από ένα γύρο (δύο δόσεις) από Furan 2 & General Cure, δείχνει να αναπνεέι κανονικά. Να σημειώσω ότι αναγκάστηκα να του κόψω το κύκλο της θεραπεία λόγω απουσιάς-διακοπών. Συνεπώς σήμερα θα ακολουθήσει αλλαγή νερού και χορήγηση πάλι (για δύο μέρες) Furan 2 & General Cure, έτσι για να είμαστε σίγουροι. Δυστυχώς ο ασθενής δεν τρώει τίποτα, ελπίζω όμως με την θεραπέια με το flagyl που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες να φτιάξουν τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ο ασθενής δεν τρώει τίποτα, ελπίζω όμως με την θεραπέια με το flagyl που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες να φτιάξουν τα πράγματα.

...και παραλληλα μπορεις να τον δελεασεις με λιγο κατεψυγμενο κοκκινο σκουλικι,εμποτισμενο σε υγρο σκορδο..... :bowdown:
Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστες οι εξελίξεις, και ευελπιστώ να παραμείνουν έτσι. Ο δισκάκος αναπνέει κανονικά και εκτός του garlic flavoured σκουληκιού που έφαγε χθες, σήμερα τίμησε και την καρδιά γαλοπούλας που επίσης ήταν ποτισμένη σε σκόρδο. Κολυμπάω βέβαια λίγο πλάγια το ψάρι, αλλά πιστεύω από αύριο που θα του γίνει η αλλαγή νερού και θα κοπούν και τα φάρμακα να πάρει τα πάνω του. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και ενώ όλα πήγαιναν καλά και το δισκάκι ήταν έτοιμο να επιστρέψει στο κυρίως ενυδρείο διαπίστωσα ότι αντιμετωπίζει πάλι το ίδιο πρόβλημα αναπνοής, με το ένα βράγχιο κολλημένο. Του ξανάρχισα τα φάρμακα αμέσως (Furan 2 + general cure). Ελπίζω να έκανα καλά.

Παρακαλώ τα σχόλια και τις συμβουλές σας.

Καμιά ιδέα γιατί ξανακύλησε ο ασθενής??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...