Jump to content

Μικρούλι Ενυδρειο


Recommended Posts

καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.  ολοτελα καινουρια στο μαγευτικο κοσμο των ψαριων και αυτο απο συμπτωση. εφεραν δωρο στην κορη μου εναν μονομαχο μεσα σε ενα πλαστικο ενυδρειο, χωρις εξοπλισμο (στην ουσια γυαλα) περιπου 10 λτ, οπως το εβγαλα απο τις διαστασεις του. τα οικονομικα δεν επιτρεπουν και μεγαλες επεμβασεις, δε θα μπορουσα δλδ να παρω μεγαλυτερο ενυδρειο.... θα μπορουσατε να με βοηθησετε να εξοπλισω το υπαρχον ενυδρειακι με τα απαραιτητα, ωστε να βελτιωσω οσο το δυνατον τις συνθηκες διαβιωσης του μικρου μας φιλου; εχω χαθει μεσα στο διαδικτυο με φιλτρα, θερμοστατες κ.λ.π. και δε βγαζω ακρη.... ευχαριστω εκ των προτερων

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλη χρονια.

Δυστηχος δεν ξερω πολλα για το συγκεκριμενο ψαρι αλλα θα σου προτεινα να διαβασεις το λινκ παρακατω για να δεις ποιες οι απαιτησεις του νεου σας φιλου.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/?p=323429

Οπως θα δεις, ενας θερμαντηρας ειναι απαραιτητος μιας και το ψαρι θελει υψηλη θερμοκρασια.

Επισεις απαραιτητο ειναι και ενα μικρο φιλτρο για να καθαριζει και να ανακυκλωνει το νερο.

Αντε καλη αρχη και καλη χρονια!!

Link to comment
Share on other sites

Πες μας αν θέλεις τις διαστάσεις του ενυδρείου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και καλή χρονια

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες και καλή χρονιά!

Στην αρχή οι πληροφορίες σου φαίνονται πολλές αλλά στο τέλος θα δεις ότι δεν είναι δύσκολο να προσφέρεις ένα καλό περιβάλλον στο μονομάχο σου. Λένε πως οι μονομάχοι θέλουν την τάδε θερμοκρασία, την τάδε σκληρότητα νερού και άλλα. Πρόσεξε μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και μην αγχώνεσαι, γιατί οι απότομες αλλαγές είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνουμε.

Θα χρειαστείς ένα μικρό φίλτρο με χαμηλή ροή, γιατί οι μονομάχοι ενοχλούνται από τη ροή του νερού. Μέσα στο φίλτρο θα βάλεις βιολογικό υλικό. Πάνω στο βιολογικό υλικό θα αποικήσουν τα ωφέλιμα βακτήρια που μετατρέπουν την αμμωνία (βλαβερή) σε νιτρώδη (βλαβερά) και τα νιτρώδη σε νιτρικά (μη βλαβερά). Αυτό είναι ο κύκλος του αζώτου (αμμωνία --> νιτρώδη --> νιτρικά) και θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να είναι ασφαλές το ενυδρείο, χωρίς βλαβερές ουσίες, δηλαδή "στρωμένο". Υπάρχουν ειδικά τεστ με τα οποία τα μετράς.

Η αμμωνία δημιουργείται από τα κακάκια του μονομάχου, από την τροφή που περισσεύει, κλπ. Μέχρι να στρώσει το ενυδρείο σου και να είναι ασφαλές, θα πρέπει να κάνεις κάθε μέρα μία μικρή αλλαγή νερού. Προσοχή, σιγά σιγά και απαλά. Θα βάλεις από πριν σε ένα δοχείο το νερό να αποκτήσει ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο και να εξατμιστεί το χλώριο. Αν έχεις αντιχλώριο, ακόμα καλύτερα. Αν δεν έχεις, σου προτείνω το prime το οποίο δεν είναι μόνο αντιχλώριο αλλά αν χρειαστεί είναι κατά της αμμωνίας.

Επειδή μπορεί να πάρει πάνω από μήνα μέχρι να στρώσει το ενυδρείο, και μέχρι τότε μπορεί ο μονομάχος να μην αντέξει την αμμωνία και τα νιτρώδη, μπορείς να πάρεις μπόλι. Το μπόλι είναι βιολογικό υλικό από κάποιον που έχει στρωμένο ενυδρείο κι έτσι την επόμενη μέρα μπορείς να βάλεις τον μονομάχο και να είναι ασφαλής. Μπόλι μπορεί να σου δώσει κάποιος από εμάς. Και σε εμάς άλλοι έδωσαν μπόλι για να ξεκινήσουμε. :)

Έπειτα θα χρειαστείς θερμόμετρο για να βλέπεις τη θερμοκρασία του νερού και έναν θερμαντήρα για να διατηρεί το νερό στους 26-28 βαθμούς που είναι η ιδανική για το μονομάχο. Σιγά σιγά με τη θερμοκρασία, όχι απότομες μεταβολές!

Τα τεστ που θα χρειαστείς είναι 3 για αρχή, αμμωνίας, νιτρωδών και νιτρικών. Καλύτερα πάρε υγρά και όχι στικ γιατί τα στικ δυστυχώς δεν δίνουν σωστές μετρήσεις πάντα. Μπορεί να σου φανούν ακριβά, αλλά θα σου κρατήσουν πολύ καιρό, πάνω από χρόνο, ανάλογα με το πόσο συχνά μετράς. (Υπάρχει ένα κιτ της aquili με 15 ευρώ περίπου)

Εγώ θα σου πρότεινα να τον βάλεις σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, 20-30 λίτρων ή και περισσότερων λίτρων αν μπορείς γιατί όσο πιο μικρό είναι το ενυδρείο, τόσο πιο γρήγορα αλλάζουν οι συνθήκες και είναι πολύ πιο εύκολο να πάθει κάτι το ψάρι, π.χ. από αμμωνία ή νιτρώδη, από απότομες μεταβολές θερμοκρασίας, κ.α. Κοίτα μήπως βρεις καμία καλή προσφορά, θα έρθουν και οι εκπτώσεις, ή δες στις αγγελίες για κάποιο μεταχειρισμένο ή κάποιο που πάει πακέτο με φίλτρο, φως και θερμοστάτη. ;)

Καλή αρχή και καλή συνέχεια, για ό,τι χρειαστείς ρώτα μας!

Έγινε επεξεργασία - kalliroi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

καλημερα και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. οπως το κοβω ενα κατοσταρι δε φθανει για να οργανωθω.... ας πουμε πως βαζω τα δυνατα μου και βρισκω (ή στην τελικη μπορει και να κατασκευασουμε) ενα ενυδρειο στα 30 λτ. αυτο ισως παρει και λιγο καιρο. μεχρι τοτε, για το ενυδρειακι που ηδη εχω, τι φιλτρο (λτ/ωρα) και τι θερμοστατη(watt) μπορω να χρησιμοποιησω; εχετε να μου προτεινετε κατι οικονομικο; επισης οταν λετε να βαλω βιολογικο υλικο στο φιλτρο, τι ακριβως εννοειτε; το μπολι το καταλαβα και αν δε με βοηθησει σε αυτο ο ιδιοκτητης του petshop, θα απευθυνθω σε εσας. να ειστε καλα για την αμεση ανταποκριση....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς ήρθες και από 'μένα!

Θερμοστάτη θα πάρεις τον μικρότερο που θα βρεις (25watt οι πιο συνηθισμένοι) γύρο στα 15 ευρώ από pet shop και φίλτρο να προτιμήσεις με όσο πιο λίγη λίτρα/ώρα (συνήθως 200lt/h ονομαστική ισχύ είναι απ' τα μικρότερα που παίζουν) γιατί οι μονομάχοι ενοχλούνται αν είναι ισχυρό.

Να υπολογίζεις για εσωτερικό φίλτρο, γύρω στα 5-8 ευρώ.Βέβαια το εσωτερικό έχει τα πλην του, όπως πιο δύσκολη συντήρηση, σου τρώει χώρο απ' τον λίγο που έχεις, αλλά είναι τα πιο οικονομικά.

Έγινε επεξεργασία - AgMa
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω agma. καπου διαβασα πως ο θερμοστατης υπολογιζεται σε 1watt ανα λιτρο νερου και το φιλτρο σε 3 λτ/ωρα ανα λιτρο νερου του ενυδρειου. δηλαδη στη δικη μου περιπτωση, συμφωνα με τα ανωθεν θα χρειαζεται θερμοστατης 10 watt και φιλτρο 30λτ/ωρα. ισχυει; συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα προσπαθω να φτασω σε μια οσο το δυνατον πιο ολοκληρωμενη λυση. ευχαριστω......

Link to comment
Share on other sites

Αυτός είναι απλά τρόπος για να έχεις έναν "μπούσουλα"¨, όχι πως πρέπει να το ακολουθήσεις κατά γράμμα.

Ο δικός μου να καταλάβεις στο 15lt που είναι 25watt, κλείνει για περίπου 1-2 λεπτά, άρα σκέψου τι θα κάνει στα 10watt, δεν θα κλείνει καθόλου.

Οι θερμοστάτες ξεκινούν από 25watt (πέτυχα βέβαια και σε ένα pet shop έναν στα 10watt, τάχα μου αυτόματο χωρίς ρύθμιση θερμοκρασίας που προσπαθούσε να μου τον σπρώξει και στην ερώτησή μου πώς ξέρει ο θερμοστάτης τι θερμοκρασία θέλω εγώ, μου άρχισε τα άκυρα).Άρα πας για 25άρι.

Σχετικά με το φίλτρο, τα λίτρα/ώρα που αναφέρουν είναι ενδεικτικά, αφού δεν μπορεί ο κατασκευαστής να υπολογίσει πως θα το έχεις εσύ τοποθετημένο στο ενυδρείο ή πόσο ψηλά θα χρειαστεί να ανεβάσει το νερό.

Ένα φίλτρο με ονομαστική ισχύ λοιπόν 150-200 λίτρα/ώρα είναι ό,τι πρέπει για το ενυδρειάκι σου (άσε που έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει πιο μικρό).

*Μη ζητάς συγνώμη... και εγώ περισσότερες ερωτήσεις από 'σένα έκανα ( και κάνω :usd: )

Α και αφού μιλάμε για λίγα λίτρα και μονομάχο, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο δικό μου θέμα που είναι όμοιο με το δικό σου.Θα σου λυθούν πολλές μελλοντικές απορίες.

Έγινε επεξεργασία - AgMa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλη χρονια!

Ακου τι θα κανεις μεχρι να φτιαξεις μεγαλητερο ενυδρειο για το ψαρακι σου.

Θα αγορασεις ενα κρεμαστο φιλτρακι,θα βγαλεις το ενα σφουγγαρι που θα εχει μεσα και στη θεση του θα βαλεις βιολογικο υλικο (siporax mini).Θα βρεις καποιον απο εδω να σου δωσει λιγο μπολι και θα το βαλεις και αυτο στο φιλτρο που θα παρεις.Μπολι παιρνουμε μονο απο συνχομπιστες που εχουν ωριμο ενυδρειο και χωρις να εχουν περασει ασθενεια.Δεν παιρνουμε απο πετ σοπ.

Θα παρεις εναν 50αρι θερμοσταση,εννοω 50 βατ και οχι 25 που γραφουν πιο πανω.Θα σου πω το γιατι.

Θα παρεις και ενα θερμομετρο απλο κλασικο.

Θα τα βαλεις αυτα στο ενυδρειο που εχεις τωρα,το 10λιτρο.

Θερμοκρασια θα ρυθμισεις στους 27,αλλα απο το θερμομετρο,οχι απο τον θερμοστατη.

Αλλαγη νερου θα κανεις καθε εβδομαδα το 30% του συνολικου νερου,το οποιο θα εχεις προετοιμασει απο πριν σε ενα δοχειο με αντιχλωριο.

Οταν με το καλο φτιαξετε το 30αρι που λετε,παιρνετε το φιλτρο και τον θερμοστατη που εχετε ηδη αγορασει για το 10λιτρο και τα βαζετε στο 30αρι και ειστε κομπλε.Θα σας λειπει μονο ενα φως και η διακοσμηση.

Στο 10λιτρο με αυτα που σας γραφω,μπορει να ζησει ο μονομαχος μερικους μηνες μεχρι να φτιαξετε το μεγαλητερο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

γεια σου κ απο μενα!ενα φιλτρο που θα σου προτεινα εγω που το εχω στο ενυδρειο μου ειναι το dophin kf150 ειναι ιδανικο για μικρα μονομαχοενυδρεια.μεγαλυτερο θα στο κανει πλυντηριο το ενυδρειο.βεβαια το συγκεκριμενο δεν χωραει βιολογικο υλικο κ δουλευει με σφουγγαρακι,εκει αποικουν τα ωφελιμα βακτηρια που ειναι για τον κυκλο του αζωτου.εγω δεν εχω κανενα προβλημα.οι μετρισεις μου ειναι οκ.ο μονομαχος δεν θελει δυνατη φιλτραρινση γιατι δεν ρυπαινει πολυ.μπορεις να παρεις ενα μπουκαλακι με ζωντανα βακτηρια κ να ριξεις μολις μπει το φιλτρο κ δεν χρειαζεσαι μπολι.μονο με αυτη την μεθοδο θα πρεπει να ταιζεις λιγο για ενα διαστημα κ να κανεις αλλαγες νερου.η τιμη του συγκεκριμενου ειναι 5 ευρω.

Έγινε επεξεργασία - piki
Link to comment
Share on other sites

Η καλυτερη λυση ειναι να παρει ενα κρεμαστο φιλτρακι για να το χρησμοποιησει και στο επομενο ενυδρειο που θα φτιαξει.Επισης δεν πιανει χωρο μεσα στο 10λιτρο και θα μπορει να μειωσει και τη ροη του.Συν οτι παιρνει και βιολογικο υλικο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ελεγα πως οτι φιλτρο και να μπει σε 10 λιτρα θα γινει πλυντηριο και ο μονομαχος θα παθει φιν ροτ 100% ποσο μαλλον κρεμαστο.

Έγινε επεξεργασία - argy1
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ελεγα πως οτι φιλτρο και να μπει σε 10 λιτρα θα γινει πλυντηριο και ο μονομαχος θα παθει φιν ροτ 100% ποσο μαλλον κρεμαστο.

Γιατι να παθει φιν ροτ με το κρεμαστο?

Αφου στα κρεμαστα μπορει να μειωσει τη ροη οσο θελει..Ασε που ειχα κρεμαστο σε 15 λιτρα με μονομαχο για 4 χρονια και δεν επαθε τιποτα..

Επισης το κρεμαστο θα μπορει να το βαλει και στο επομενο ενυδρειο και χωρις να πιανει και χωρο μεσα.

Αν βαλει εσωτερικο στα 10 λιτρα..θα κοψει και χωρο και λιτρα απο το ενυδρειο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστό το σκεπτικό να τα κρατήσει στο επόμενο, με την προϋπόθεση να φτιάξει μεγαλύτερο.Διαφορετικά με τον 50άρι στο τωρινό ενυδρείου ίσως δεν χωρέσει σε ύψος.Ο δικός μου 25άρης οριακά χώρεσε.

Και στο κρεμαστό συμφωνώ, το εσωτερικό το πρότεινα καθαρά για λόγους οικονομίας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν κρεμαστα με 10 ευρω που ειναι μια χαρα για ενα ενυδρειο με εναν μονομαχο.

Τον θερμοστατη αν δεν χωραει στο 10 λιτρο μπορει να τον βαλει διαγωνια,ετσι και αλλιως θα ειναι προσωρινο μεχρι να φτιαξει το αλλο ενυδρειο.

Ετσι θα κανει αγορα εξοπλησμου 1 φορα και θα τα εχει και για το επομενο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για να ειναι οκ θα πρεπει να βαλει την ροη στα 40 λιτρα την ωρα.Και παλι θα ειναι οριακα εως ενοχλητικα για τον μονομαχο.Εγω δεν θα εδινα χρηματα παραπανω σε αυτο το σταδιο.Η γυαλα ειναι γυαλα και το ενυδρειο ενυδρειο,κανονικα με φιλτρο θερμαντηρα κτλ.

Εγω θα εκανα υπομονη με συχνες αλλαγες νερου και ενα μεγαλο κομματι κερατοφυλλο.Μεχρι να βρω λεφτα να κανω κατι πιθο ομορφο και πιο σωστο.

Σωστη σκεψη για το κρεμαστο ωστε να το κρατησει και αργοτερα αλλα στην παρουσα φαση μονο προβλημματα πιστευω θα δημιουργησει.

Link to comment
Share on other sites

Για να ειναι οκ θα πρεπει να βαλει την ροη στα 40 λιτρα την ωρα.Και παλι θα ειναι οριακα εως ενοχλητικα για τον μονομαχο.Εγω δεν θα εδινα χρηματα παραπανω σε αυτο το σταδιο.Η γυαλα ειναι γυαλα και το ενυδρειο ενυδρειο,κανονικα με φιλτρο θερμαντηρα κτλ.

Εγω θα εκανα υπομονη με συχνες αλλαγες νερου και ενα μεγαλο κομματι κερατοφυλλο.Μεχρι να βρω λεφτα να κανω κατι πιθο ομορφο και πιο σωστο.

Σωστη σκεψη για το κρεμαστο ωστε να το κρατησει και αργοτερα αλλα στην παρουσα φαση μονο προβλημματα πιστευω θα δημιουργησει.

Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω πως βγανει αυτη η απαντηση..

Δηλαδη να κανει υπομονη,κανοντας καθημερινες αλλαγες νερου και να κανει και τον σταυρο της μη παθει τιποτα το ψαρακι,παρα να δωσει 20-30 ευρω για εξοπλησμο που θα τον εχει και για μετα και θα εχει και το κεφαλι της ησυχο τωρα..

Το κρεμαστο μπορει να το βαλει στην ελαχιστη ροη του,σου λεω ειχα σε 15αρι ενυδρειο κρεμαστο φιλτρο για 4 χρονια με μονομαχο.

Επισης δεν εχει γυαλα..ενυδρειακι εχει λαστικο,γραφει 'στην ουσια γυαλα' εννοωντας οτι δεν εχει εξοπλησμο...

Link to comment
Share on other sites

Με 20-30 ευρω παιρνει ενυδρειο απο τα jumbo που εχει οτι χρειαζεται για ενα μονομαχο(εκτος απο το χαλικι και το φυτο που ειναι χαλια).Και ναι μεχρι να μπορει να δωσει 30 ευρω να κανει αλλαγες νερου καθε τρεις ημερες (δεν ειπα καθε μερα) και να βαλει ενα κομματι κερατοφυλλο μεσα που θα βηθαει αρκετα με τους ρυπους.

Δεν καταλαβαινω τι το παραλογο εχει αυτο που προτεινω σαν προσωρινη λυση.Ο μονομαχος θα εχει λιγοτερα προβλημματα απ'οτι σε ενα δοχειο με δυνατη ροη και η κοπελια δεν θα δωσει ουτε ευρω αυτη την στιγμη,θα οργανωσει τις σκεψεις και τις γνωσεις που θα εχει αποκτησει σε λιγο καιρο (και τα χρηματα βεβαια) και θα κανει κατι σωστο.

Και να σημειωσω οτι εγω μεχρι στιγμης φιλτρο καταλληλο για μονομαχο (απο θεμα ροης) δεν εχω βρει,ασχετως χρημματων.Και οσους ξερω απο εδω μεσα ειχαν προβλημμα με το φιλτρο.Το μονο που ειναι χαμηλο ειναι το φιλτρο που εχει το ενυδρειο του jumbo.Αν εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχει θεμα με το φιλτρο που προτεινεις τοτε παω πασο...

Link to comment
Share on other sites

Με 20-30 ευρω παιρνει ενυδρειο απο τα jumbo που εχει οτι χρειαζεται για ενα μονομαχο(εκτος απο το χαλικι και το φυτο που ειναι χαλια).Και ναι μεχρι να μπορει να δωσει 30 ευρω να κανει αλλαγες νερου καθε τρεις ημερες (δεν ειπα καθε μερα) και να βαλει ενα κομματι κερατοφυλλο μεσα που θα βηθαει αρκετα με τους ρυπους.

Δεν καταλαβαινω τι το παραλογο εχει αυτο που προτεινω σαν προσωρινη λυση.Ο μονομαχος θα εχει λιγοτερα προβλημματα απ'οτι σε ενα δοχειο με δυνατη ροη και η κοπελια δεν θα δωσει ουτε ευρω αυτη την στιγμη,θα οργανωσει τις σκεψεις και τις γνωσεις που θα εχει αποκτησει σε λιγο καιρο (και τα χρηματα βεβαια) και θα κανει κατι σωστο.

Και να σημειωσω οτι εγω μεχρι στιγμης φιλτρο καταλληλο για μονομαχο (απο θεμα ροης) δεν εχω βρει,ασχετως χρημματων.Και οσους ξερω απο εδω μεσα ειχαν προβλημμα με το φιλτρο.Το μονο που ειναι χαμηλο ειναι το φιλτρο που εχει το ενυδρειο του jumbo.Αν εισαι σιγουρος οτι δεν θα εχει θεμα με το φιλτρο που προτεινεις τοτε παω πασο...

Να δωσει 20-30 ευρω και να παρει ενα ενυδρειο 20 λιτρων απο το jumbo με ενα φιλτρο που ειναι αμφιβολου κατασκευης και με εναν θερμοστατη επισης αμφιβολου κατασκευης ,για ποιο λογο?Για αλλη μια προσωρινη λυση,που σιγουρα θα ειναι το φιλτρο και ο θερμοστατης?

Απο το να παρει δηλαδη εξοπλησμο που θα τον εχει για το 30αρι που σχεδιαζει να φτιαξει?Που ειναι και πιο μεγαλο ενυδρειο και πιο ανετο για το ψαρι?

Το κερατοφυλο σε ποιους ρυπους βοηθαει?Στα νιτρικα?Τα οποια μας ειναι αδιαφορα?Την αμμωνια και τα νιτρωδη που θα σηκωσει,τι θα τα τραβαει?Μονο οι καθημερινες αλλαγες που θα πρεπει να κανει..Και να σου πω την αληθεια,οι αλλαγες που θα πρεπει να κανει για να ειναι καλα το ψαρι χωρις εξοπλησμο,θα το ταλαιπωρισουν χειροτερα.

Δεν καταλαβαινω γιατι εχεις κολλησει με την μεγαλη ροη! Αφου λεμε οτι τα κρεμαστα εχουν αυξομειωτη ροης,που ειναι το προβλημα δηλαδη αν το βαλει στην ελαχιστη ροη του?Δεν μιλαμε να παρει κανενα κρεμαστο θηριο αλλα ενα μικρο.

Σιγουρος δεν μπορει να ειναι κανεις για τιποτα,εγω σου λεω την εμπειρια μου.Κρεμαστο φιλτρο με μικρη ροη,15 λιτρα ενυδρειο με μονομαχο 4 χρονια εκει,δεν ειχα ποτε προβλημα!

Ασε που δεν σου τρωει και λιτρα απο το ενυδρειο αφου ειναι απ εξω.

Μη τα κανετς τοσο τραγικα τα πραγματα ενω δεν ειναι..

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει θερμοστάτη το ενυδρείο του jumbo.Το λέω για να μην το πάρει με αυτό το σκεπτικό...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επισης,επειδη σας βλεπω και εχετε κολλησει με το θεμα της ροης,η ροη που γραφουν ολα μα ολα τα φιλτρα,ειναι η ονομαστικη ροη τους και χωρις υλικα μεσα το φιλτρο.Η πραγματικη ροη του φιλτρου με τα υλικα του δεν εχει καμια σχεση με την ονομαστικη ροη,ειναι κατα 40-50% λιγοτερη.

Οπωτε οταν ενα φιλτρο γραφει 500lt/h η κανονικη ροη του με τα υλικα ειναι 350-400lt/h

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει θερμοστάτη το ενυδρείο του jumbo.Το λέω για να μην το πάρει με αυτό το σκεπτικό...

Αλλο ενα μειων..δηλαδη 20-30 ευρω,συν αλλα 10 για θερμοστατη..Με τα ιδια λεφτα φτιαχνεις μεγαλητερο ενυδρειο με καλυτερο φιλτρο.

Link to comment
Share on other sites

Να δωσει 20-30 ευρω και να παρει ενα ενυδρειο 20 λιτρων απο το jumbo με ενα φιλτρο που ειναι αμφιβολου κατασκευης και με εναν θερμοστατη επισης αμφιβολου κατασκευης ,για ποιο λογο?Για αλλη μια προσωρινη λυση,που σιγουρα θα ειναι το φιλτρο και ο θερμοστατης?

Απο το να παρει δηλαδη εξοπλησμο που θα τον εχει για το 30αρι που σχεδιαζει να φτιαξει?Που ειναι και πιο μεγαλο ενυδρειο και πιο ανετο για το ψαρι?

Το κερατοφυλο σε ποιους ρυπους βοηθαει?Στα νιτρικα?Τα οποια μας ειναι αδιαφορα?Την αμμωνια και τα νιτρωδη που θα σηκωσει,τι θα τα τραβαει?Μονο οι καθημερινες αλλαγες που θα πρεπει να κανει..Και να σου πω την αληθεια,οι αλλαγες που θα πρεπει να κανει για να ειναι καλα το ψαρι χωρις εξοπλησμο,θα το ταλαιπωρισουν χειροτερα.

Δεν καταλαβαινω γιατι εχεις κολλησει με την μεγαλη ροη! Αφου λεμε οτι τα κρεμαστα εχουν αυξομειωτη ροης,που ειναι το προβλημα δηλαδη αν το βαλει στην ελαχιστη ροη του?Δεν μιλαμε να παρει κανενα κρεμαστο θηριο αλλα ενα μικρο.

Σιγουρος δεν μπορει να ειναι κανεις για τιποτα,εγω σου λεω την εμπειρια μου.Κρεμαστο φιλτρο με μικρη ροη,15 λιτρα ενυδρειο με μονομαχο 4 χρονια εκει,δεν ειχα ποτε προβλημα!

Ασε που δεν σου τρωει και λιτρα απο το ενυδρειο αφου ειναι απ εξω.

Μη τα κανετς τοσο τραγικα τα πραγματα ενω δεν ειναι..

Ποιος τα κανει τραγικα και με ποιο τροπο?

Δεν εχω κολησει,την γνωμη μου ειπα και για εμενα ειναι σωστη.

Η δικη σου γνωμη για εσενα ειναι σωστη.

Η επιλογη ειναι της κοπελας.

Τα φορουμ ειναι για να συζηταμε και αν ειχαμε ολοι τις ιδιες αποψεις δεν θα υπηρχε λογος να κουβεντιαζουμε.

Η κοπελιτσα ρωτησε τι να κανει και εχω το δικαιωμα να γραψω την αποψη μου μιας και εχω την ορεξη και την διαθεση να μπαινω και να γραφω εδω.

Ειπε οτι δεν εχει να διαθεσει τωρα χρηματα.

Οταν εχει προτεινω ενυδρειο με φιλτρο 20 ευρω,θερμοστατη 8 ευρω,αμμο χαλαζιακη μπεζ 3 ευρω τα 5 κιλα,μπολι φυτα χαριζονται και κανει κατι απιστευτα ομορφο με 31 ευρω και απειρα μειωνεκτηματα κατ'εσε,αψογο κατ'εμε.Αλλος με 30 ευρω παιρνει φιλτρο και αλλος στηνει ενυδρειο,ολοι ομως εχουν προσβαση στο χομπι και μπορουν να το φτασουν ως εκει που θελουν και σηκωνει η τσεπη τους.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος τα κανει τραγικα και με ποιο τροπο?

Δεν εχω κολησει,την γνωμη μου ειπα και για εμενα ειναι σωστη.

Η δικη σου γνωμη για εσενα ειναι σωστη.

Η επιλογη ειναι της κοπελας.

Τα φορουμ ειναι για να συζηταμε και αν ειχαμε ολοι τις ιδιες αποψεις δεν θα υπηρχε λογος να κουβεντιαζουμε.

Η κοπελιτσα ρωτησε τι να κανει και εχω το δικαιωμα να γραψω την αποψη μου μιας και εχω την ορεξη και την διαθεση να μπαινω και να γραφω εδω.

Ειπε οτι δεν εχει να διαθεσει τωρα χρηματα.

Οταν εχει προτεινω ενυδρειο με φιλτρο 20 ευρω,θερμοστατη 8 ευρω,αμμο χαλαζιακη μπεζ 3 ευρω τα 5 κιλα,μπολι φυτα χαριζονται και κανει κατι απιστευτα ομορφο με 31 ευρω και απειρα μειωνεκτηματα κατ'εσε,αψογο κατ'εμε.Αλλος με 30 ευρω παιρνει φιλτρο και αλλος στηνει ενυδρειο,ολοι ομως εχουν προσβαση στο χομπι και μπορουν να το φτασουν ως εκει που θελουν και σηκωνει η τσεπη τους.

Εγραψα πουθενα εγω 30 ευρω για φιλτρο?

Εγω εγραψα 30 ευρω συνολο για φιλτρο,θερμοστατη και θερμομετρο για να συνεχισει να εχει το ενυδρειο που εχει τωρα χωρις να εχει προβλημα το ψαρι της.Ενω εσυ λες να το αφησει ετσι χημα χωρις βασικο εξοπλησμο μεχρι να βρει λεφτα να δωσει 30 ευρω για ενα 20λιτρο απο τα jumbo με φιλτρο που δεν κανει τιποτα και δεν χωραει τιποτα μεσα..

Να σε ρωτησω και κατι? Αν η κοπελα θα μπορεσει να παρει το ενυδρειο που λες σε 3 μηνες,μεχρι τοτε ο μονομαχος τι θα κανει σε ενα ενυδρειο χωρις εξοπλησμο?Και χωρις θερμοστατη με χαμηλη θερμοκρασια?Αυτα τα σκεφτικες πριν γραψεις οτι εχεις γραψει?

Και που ακριβως θα βοηθησει το κερατοφυλο?

Παιδια,λιγο προσοχη σ αυτα που προτεινουμε παρακαλω.

Link to comment
Share on other sites

ειστε ωραιοι, αν και με εξαντλησατε λιγο με τη διαμαχη σας. φιλε Rastafarian μαλλον θα συμφωνησω μαζι σου και θα επιλεξω τον εξοπλισμο που μου προτεινεις με την προοπτικη να τον χρησιμοποιησω για το επομενο μεγαλυτερο ενυδρειο. με μπερδεψες λιγο με τον θερμοστατη και το θερμομετρο αλλα θελω να πιστευω πως θα μου το ξαναεξηγησεις. θα παραγγειλω αμεσα αυτα που μου προτεινεις, μπορει καποιο απο τα μελη να μου στειλει μπολι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...