Jump to content

Γέννα


SW1IXC

Recommended Posts

Χτες το βράδυ είχα μια ακόμα γέννα στο ενυδρείο μου.

Έχουν τοποθετήσει τα αυγά τους πάνω σε μια μικρή ρίζα.

Σκέφτομαι λοιπόν να αφαιρέσω την ρίζα και να την τοποθετήσω σε ενα μικρό 60λιτρο ενυδρειάκι που έχω στην άκρη μπας και δω ψαράκια.

Έχω όμως τους εξής προβληματισμούς.

1ον. Θα επηρεαστούν τα αυγά για το στιγμιαίο χρόνο απουσίας του νερού μέχρι να τοποθετήσω την ρίζα στο μικρό ενυδρειάκι ;

2ον. Αν τοποθετήσω τα αυγά και δε βάλω το ζευγάρι στη γενίστρα τουλάχιστον μέχρι να σκάσουν για το φόβο μήπως και τα φάνε λόγω στρές θα υπάρξει αποτέλεσμα ;

3ον. Αν και όταν αρχίσουν και σκάνε οι ουρίτσες, θα πρέπει να τοποθετήσω και τους 2 γονιούς η μόνο την θυληκιά.; Υπάρχει περίπτωση λόγω στρες να φάει τα μικρά και πάλι ;

Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως δε μπορούν να δωθούν σαφείς απαντήσεις μιας και η φύση είναι απρόβλεπτη αλλά αν κάποιος φίλος συνχομπίστας έχει ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν θα μπορούσε να μου δώσει μερικές πληροφορίες.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν, τα συγχαρητήριά μου Βαγγέλη, σε εσένα και τα ψάρια σου.

Θα προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις στα ερωτήματά σου, σύμφωνα με τις προσωπικές μου εμπειρίες.

Την μεταφορά των αυγών μαζί με τους γονείς, σε ενυδρείο γεννήστρα, το έχω δοκιμάσει κατά το παρελθόν.

Το αποτέλεσμα ήταν, οι γονείς να φάνε τα αυγά, αμέσως μετά την εγκατάστασή τους στη γεννήστρα. Ο λόγος ήταν πως το σοκ, που τους δημιουργήθηκε κατά τη μεταφορά, τους έκανε να προβούν σε αυτή την πράξη, λόγω ανασφάλειας, παρόλο που συνθήκες και οι παράμετροι νερού, της γεννήστρας ήταν ακριβώς ίδιες.

Υποθέτω, λοιπόν ότι και στη δικιά σου περίπτωση, το ίδιο θα συμβεί.

Όσον αφορά την εκκόλαψη των αυγών, χωρίς τους γονείς, είναι κάτι πολύ εύκολο να το πετύχεις. Το έχω κάνει κατά το παρελθόν, αρκετές φορές με επιτυχία.

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να τοποθετήσεις τα αυγά σε ένα ποτηράκι, που έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε άλλες συζητήσεις μας, με μια μικρή αερόπετρα. Εκεί τα αυγά θα εκκολαφθούν και θα δεις τις νύμφες να κολυμπούν.

Από εκεί και πέρα, όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν τα βάλεις και πάλι μαζί με τους γονείς, το πιθανότερο είναι οι γονείς να τις φάνε ή στην καλύτερη περίπτωση, να μην ασχοληθούν καθόλου μαζί τους.

Οι περίπτωση να τις ταΐσεις, μόνος σου τεχνητά, με προσομοίωση, της επιφάνειας του σώματος των γονιών, αποτελεί πολύ δύσκολο και επίπονο εγχείρημα. Όσες φορές το επιχείρησα, δυστυχώς δεν είχα καλά αποτελέσματα, παρόλο που είχα μελετήσει πολλές αναφορές και άρθρα.

Η γνώμη μου είναι, από τη στιγμή που έχεις ένα ενεργό ζευγάρι, να το απομονώσεις σε μια γεννήστρα, όπου θα ξαναγεννήσουν και πιθανά να έχεις κάποιο αποτέλεσμα.

Ότι και να αποφασίσεις, καλό είναι να ασχοληθείς.

Εύχομαι τα καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας ειπες ομως τι ψαρια σε γεννησαν.

ΔΙΣΚΟΙ

:bowdown::thumbup::D;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...