Jump to content

Το Αδύναμο Piranha Pacu


myclub64

Recommended Posts

Καλή χρονιά σε όλους και από εμένα.Ονομάζομαι Στέλιος και είμαι καινούριος στο forum. Έχω αρκετό καιρό το χόμπι του ενυδρείου. Είχα ξεκινήσει με ενυδρείο 60 λίτρων και πριν 5 χρόνια πήρα ένα Sunsun 240 λίτρων. Από την αρχή ασχολούμουν με τα ήμερα ψάρια γλυκού νερού. Από πέρσι το γύρισα στα πιο δραστήρια και λίγο πιο επιθετικά ψάρια (για τα δεδομένα των προμηθευτών στη Χίο).

Τώρα έχω 7 κιχλίδες, 1 Oscar (13 cm), 2 piranha pacu (15cm και 12cm) και τις καθαρίστριες μου clown και πλακόστομους. Τα ψάρια ζουν στον ίδιο χώρο σχεδόν 7 μήνες.

Για να μην σας κουράζω άλλο, το θέμα μου είναι ότι το "μικρό" piranha γενικότερα την πλήρωνε (κυρίως από το μεγαλύτερο) άλλα επιβίωνε με κάτι ελαφρά τσιμπήματα σε ουρά και περίγεια. Την τελευταία βδομάδα όμως το ψάρι είναι να το λυπάσαι. Έχει μείνει η μισή ουρά και στο ραχιαίο περίγειο φαίνονται τα κόκαλα από τις τσιμπιές.Εκτός αυτού το ψάρι έχει μαυρίσει στο χρώμα (πιο πολύ με black piranha παρά με pacu μοιάζει). Σας παρακαλώ αν έχετε καμιά συμβουλή θα βοηθήσει πολύ! Σκέφτομαι να το βάλω σε ένα μικρό ενυδρείο μόνο του για λίγο καιρό μέχρι να πάρει τα πάνω του. Αν γνωρίζετε κάποιο τρόπο ( βιταμίνες κτλ) προκειμένου να επανέλθει πιο γρήγορα παρακαλώ ενημερώστε με.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες !

Άνοιξε ενα καινούργιο θέμα στο τομέα γλυκού! :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Πήγα στον τομέα του γλυκού νερού αλλά δεν μπορώ να ανοίξω θέμα ...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...