Jump to content

Κατάλληλες Πέτρες - Βράχια Για Διακόσμηση


Recommended Posts

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν κάποιες πέτρες είναι κατάλληλες για το ενυδρείο και δεν είναι ασβεστολυθικες? Αληθεύει ότι καλό είναι να υπάρχει ρίζα ή κατάλληλο ξύλο στη διακόσμηση?

Link to comment
Share on other sites

Για τις πέτρες μπορείς να κάνεις το τεστ μα το υδροχλωρικό οξύ (κεζαπ, ακουαφόρτε). Το βρίσκεις εύκολα στα σούπερ μάρκετ. Πάνω σε καθαρή επιφάνεια της πέτρας ρίχνεις μερικές σταγόνες και αν αφρίσει, τότε ειναι ασβεστολιθικές. Αν όχι, δεν ειναι. Πάντως και ασβεστολιθικές ειναι κατάλληλες για το ενυδρειο. Εκείνες που δεν ενδείκνυνται ειναι ας πούμε κάποιες που περιέχουν βαρέα μέταλλα ας πούμε η άλλες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα ζωντανά. Όσο για το φυσικό ξύλο ή ρίζα στη διακόσμηση, αναλόγως τα ψάρια και το aquascape που έχουμε φτιάξει, ειναι "must". Πλαστικα διακοσμητικά ή γενικα ψεύτικα απο διάφορα υλικα, μπορει και να γίνουν επικίνδυνα για τα ψάρια μας.

Πέτρες πολυ καλα πλυμενες και το ξύλο κατάλληλο για ενυδρειακή χρήση (απο κατάστημα ή χομπίστα), δε παίρνουμε οτι να 'ναι και το πετάμε μέσα στο ενυδρειο!

Έγινε επεξεργασία - Safarpn
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...