Jump to content

Προς Νυν Και Μελλοντικούς Υγραεριοκίνητους


Recommended Posts

Ένα πολύ ωραίο ελληνικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ελληνικό πυροσβεστικό σώμα.

Αφορά ένα πείραμα με πυροδότηση 2 αυτοκινήτων με εγκατάσταση υγραερίου. Υπάρχει περιγραφή κατά τη διάρκεια του.
Πιθανόν να ενδιαφέρει κάποιους , γι'αυτό και το ανέβασα. Σε όλους βέβαια θα φανεί "θεαματικό".

Δώστε μεγάλη προσοχή στο video και συγκρίνετε μόνοι σας τις δύο περιπτώσεις. Οικονομία και ασφάλεια πολλές φορές δεν πάνε μαζί.
Η επιλογή "σωστού" συστήματος είναι το παν.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&v=5BQHfzg_qfw&x-yt-ts=1421914688

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Φοβερό.

Θα πρέπει να πούμε μπράβο στη Πυροσβεστική για την εκτέλεση και δημοσιοποίηση αυτού του πειράματος

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ που φοβόμουν το υγραέριο...

Link to comment
Share on other sites

Να πούμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς οφείλεται σε εμάς τους ίδιους. Πόσοι από εμάς έχουμε αντικαταστήσει τους πυροσβεστήρες στα αυτοκίνητα μας ή γνωρίζουμε πως και αν λειτουργούν; Που βρίσκεται ο πυροσβεστήρας και πόσο άμεσα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; Να ξέρουμε ότι, τα πρώτα 2 με 3 πρώτα λεπτά είναι και τα πιο κρίσιμα για την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Μετά από αυτόν τον χρόνο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά με τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει το όχημα μας.

Link to comment
Share on other sites

+1 στον bouboulas. Αν και δεν είμαι πυροσβέστης, μέσα απο τη δουλειά μου έχω αντιμετωπίσει κατα κάποιο τροπο πυρκαγιές σε αυτοκίνητα, καλό θα ηταν ωστόσο αν έχουμε έναν πυροσβέστη στην παρέα μας να δώσει κάποιες πρακτικές συμβουλές για το τι πρεπει να κάνουμε, πως πρεπει να κινηθούμε σε μια περίπτωση που δούμε φλόγες στο αυτοκίνητό μας για να κάνουμε οτι ειναι να κάνουμε, όσο γίνεται με περισσότερη ασφάλεια μέχρι να έρθουν οι αρμόδιοι για την πυρόσβεση. Απο την εμπειρία μου πάνω σε αυτο το θέμα, η πυρκαγιά ξεσπάει κυρίως στο χώρο της μηχανής (να μη πω πάντα). Όσες φορες λοιπόν το αντιμετώπισα διαπίστωσα οτι η φωτιά εξαπλώνεται και "φουντώνει" απότομα και ανεξέλεγκτα οταν ανοίγουμε το καπό (επειδη προφανώς έχουμε οξυγόνωση του χώρου) και απο εκεί και πέρα με τα μέσα που διαθέτουμε (έναν μικρό κατά βάση πυροσβεστήρα) δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε, οι τραυματισμοί ειναι σχεδόν αναπόφευκτοι μιας και οταν ανοίγουμε το καπό για να σβήσουμε τη φωτιά, βρισκόμαστε ακριβώς μπροστά της και με το "φούντωμα" αρπάζουμε κι εμείς λίγο (κανά χέρι, κανά μαλλί, πρόσωπο κτλ). Θέλει πολλή προσοχή λοιπόν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...