Jump to content

Τ5 Η Led


simonm

Recommended Posts

Τ5 Η Led

Καλησπέρα σε όλους ! Είμαι καινούργιος στο χώρο και θα Θέλα τι γνώμη σας ,όσον αφορά το φωτισμό του ενυδρείου . Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα θαλασσινό και με ενδιαφέρει ο φωτισμός για κοράλλια σκληρά και μαλακά . Θα με ενδιέφερε και η λάμπα φθόριού Τ5 και τα led .Αν αποφασίσω να βάλω Τ5 πόσα βατ χρειάζομαι ? και πόσα βατ χρειάζομαι με led? Από τα λίγα που έχω διαβάσει χρειάζομαι για 1λιτρο -1 βατ και η αναλογία Τ5 με led είναι 1 προς 3βατ .Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει .

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι αυτο ειναι λαθος,τα led ειναι πιο δυνατα ,πχ 10watt led ειναι 70w πυρακτωσεως +-!


Αρα πιο λογικο μου φαινεται 1w ανα 3λιτρα!


Με επιφυλαξη μπορει να κανω και λαθος!






copy-paste απο το προηγουμενο θεμα σου "να δω αν το βλεπω σωστα"


Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπαρχουν παρα πολλα θεματα σχετικα με το τι ζητας. Μια έρευνα στις ανάλογες κατηγορίες θα σε βοηθήσουν να εχεις μια σωστη γνωμη

Link to comment
Share on other sites

Κατα την γνώμη μου προτείνω να κοιτάξεις κάτι σε Τ5 + Led μαζι! Υπάρχουν ελληνικά μαγαζιά που θα μπορούν να στο κάνουν και να κουβεντιάσεις μαζί τους σχετικά με τις προτιμήσεις σου (χρώματα,μέγεθος κλπ)

Αν μου δινόταν η ευκαιρια για νέο φωτιστικό θα το έφτιαχνα με τέτοιο τρόπο, έτσι ωστε ο φωτισμός του ενυδρείου μου να βασίζεται σε ενα ποσοστό 70 % σε Led και ενα 30% σε Τ5.

Αυτη την στιγμή είμαι μονο με Led και μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστήμενος με ανάπτυξη στα κοράλια (μ****α,SPS,LPS) Όμως για κάποιο άγνωστο λόγο πιστεύω οτι μου λείπει αυτο το "κάτι" απο τον φωτισμό. Αυτο το "κάτι" πιστεύω οτι θα μου το κάλυπτε το φωτιστικό μου αν είχε 1-2 θεσούλες για Τ5 :)

Link to comment
Share on other sites

φιλε εχω δουλεψει και τους φλδυο τροπους.

multichip led με φακου και Τ5 η διαφορα στην καταναλωση στοιχειων ειναι τρομερη...

αυτην την στηγμη δουλευω δυο θαλασσινα και τα δυο με λεντ.

το θεμα ειναι οτι τα λεντ εχουν ορισμενα θεματακια που πρεπει να ξεπερασεις και μετα εχεις ενα τελιο φωτιστικο που υπερτερει σχεδον.σε ολα....

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ .Από το λίγο που το έψαξα ,έτσι κι αλλιώς η εμπειρία μου με το θαλασσινό δεν μου επιτρέπει να μπορώ να καταλάβω πάρα πολλά πράγματα .Γενικότερα όσους ρώτησα για λεντ λίγο κουμπωμένα μου απαντήσανε και έτσι λοιπών κατέληξα σε Τ5 για αρχή τουλάχιστον και μετα από πολύ καιρό θα δω τι θα κάνω .Το ενυδρείο μου είναι 120 λίτρα και έχω 6 Τ5 τις Ati .Όλες τις λάμπες τις ati + μια ακτινική .Από το αποτέλεσμα είμαι αρκετά ικανοποιημένος .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...