Jump to content

Λαμπα 2700 Κελβιν Σε Φυτεμενο


nikos gn

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,
ηθελα να ρωτησω για το φωτισμο μου το φυτεμενο..
Λοιπον το ενυδρειο ειναι 144 λιτρα καθαρα και απο φωτισμο εχω 2 Τ8 των 18 βατ μια 4500 και μια 6500 κελβιν, 2 Τ5 24 βατ η καθε μια παλι 4500,6500 κελβιν και μια ακομα Τ5 13 βατ 6500 κελβιν
Σκεφτομαι για να συμπληρωσω το φασμα του φωτισμου μου να συμπληρωσω και μια λαμπα 3U εμποριου των 20 βατ στα 2700 κελβιν..
Αν το κανω, πιστευετε θα εχω θεμα με τις αλγες η κατι αλλο?
ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται απο αρκετα πραματα. Υψος ενυδρειου, φυτομαζα, ειδη φυτων (απαιτησεις σε λιπανση και αναπτυξη), co2, αν ειναι blackwater και λιπανση.

Σε πρωτη φαση ο φωτισμος σου θα ειναι σχετικα υψηλος αλλα χωρις αλλες πληροφοριες δε μπορει να σε βοηθησει κανεις. Τωρα απο φασμα σε θερμοτητα φωτος κλπ, δεν το κατεχω ακομη, οποτε δε ξερω αμα προκαλεσει μια τοσο "θερμη" λαμπα προβληματα με αλγες.

Link to comment
Share on other sites

αποσταση απο το βυθο ο φωτισμος μου εχει 50 εκατοστα, φυτομαζα μετρια ποσοτητα, ειδη φυτων ευκολα και μετρια συμφωνα με την τροπικα, CO2 εχω της τετρα το optimat που το δεινει για 100 λιτρα αλλα μια ludwigia grandulosa που εχω τα παει περιφημα και απο οσο εχω διαβασει χρειαζεται μετριας ποσοτητας CO2, δεν ειναι blackwater, λιπανση κανω.

Γνωριζω οτι θα εινια υψηλος ο φωτισμος μου αν βαλω και την 20αρα που λεω, πιο συγκεκριμενα θα ειμαι στα 0,8watt/liter

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτο υπολογισα κι εγω. Κοιτα συνηθως τετοια πειραματα με φασματα κλπ τα κανουμε για να πετυχουμε οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα οπτικα και για να δωσουμε εξτρα ωθηση στην αναπτυξη των φυτων μας. Οπως θα γνωριζεις ομως οσο πιο πολυ και "καλο" φως δινουμε στα φυτα μας αυξανουμε το μεταβολισμο τους και αυτα ζητανε περισσοτερα μικρο και μακρο στοιχεια οπως και co2. Το co2 που δουλευεις εσυ εκτος του οτι ειναι ασυμφορο οικονομικα σε βαθος χρονου δε θα σε καλυψει αφου θα αυξηθουν οι απαιτησεις των φυτων σου. Επισης μπορει να χρειαστεις ολο το προγραμμα λιπανσης για τα φυτα σου. Αυτα ειναι πραματα που θα πρεπει να σκεφτεις αμα δε θες να δεις ξαφνικα αλγες κλπ. Εαν πηγαινει καλα το ενυδρειο σου απο αναπτυξη και δεν εχεις αλγες κλπ θα ελεγα να μη το κανεις. Εαν εχεις αποφασισει και εχεις και αρκετο χρονο να ασχοληθεις κλπ κανε ολες τις αλλαγες μαζι γιατι αυτα πηγαινουν αλυσιδα συνηθως.

Link to comment
Share on other sites

Το co2 που εχεις δεν κανει,οπωε πολυ καλα ειπωθικε πιο πανω.

Με ολα αυτα τα φωτα,αν δεν θες να εχεις αλγες,πρεπει να εχεις μπουκαλα co2 και ολη τη σειρα της λιπανσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...