Jump to content

Ick-Λευκοστερνος.....


Recommended Posts

Αν κ είναι θέμα ξαναγραμμένο... Το αναφέρω διότι εκανα δοκιμή στο ψάρι και πέτυχε με τα αποτελεσματα ν είναι κάτι παραπάνω απο εθαρρυντικά!!αγορασα τον λευκοστερνο την επόμενη μέρα απο την εισαγωγη στο καταστημα(λαθος για πολλούς) απλα το δοκιμασα γιατί δεν ήθελα να εγκλιματστει το ψάρι στις συνθηκες του μαγαζιου...
Φυσικα δεν έτρωγε κ μονο τσίμπαγε απο το βράχο...την 5 μερα πέταξε ick...k τοτε είπα πως δεν έχει γυρισμό αφού δεν έτρωγε για να το ταραξω στο σκορδο...είπα μι έχοντας που να το βαλο για θεραπεία κ μ το φόβο τ θανάτου(τώρα αρχίζει η σπιτική ιατρική)ζεστανα νερό {βρύσης} 30 βαθμους σχεδον κ το εριξα σε ενα Κούβα για κάνα τέταρτο...το ψάρι έπεσε στον πάτο πλάγιασε κ ηταν σαν ψοφιο απο το σοκ...κ το έβαλα μετά στο ενιδρειο με τα ίδια αποτελεσματα ξαπλωμένο στον αραγωνητι σαν ακινιτο κ με διαστήματα που τιναζοταν...(ειμουν έτοιμος να το πεταξω)καθώς δεν μ άρεσε το θέαμα!!όμως είπα να το αφήσω μέσα κ να το βγάλω μόλις πεθάνει.... Γυρναντος το βράδυ απο την δουλεια βλέπω τον λευκοστερνο με κανένα σημάδι -ICK- και να κολιμπαει δειλά.....έχουν περάσει 10 μερες απο τοτε και το ψαράκι τρώει λιγάκι...δεν λέω να το δοκιμάσει κάποιος όμως το αναφέρω σαν πρακτικη ιατρική... Και πως αν ζισει το ψάρι ακόμα θα συμενει πως έπιασε το εγχείρημα!!

Link to comment
Share on other sites

Το ψαρι εχει καθαρισει; τρωει τωρα Οθων;;

Λυκουργο σε τι σταδιο της ασθενειας μπορει να γινει αυτο;

Link to comment
Share on other sites

Εγω το ειχα κανει πριν 7-8 χρόνια σε γιελοου τανκ σε κατι μαυρα στιγματα που ειχε αλλα για 5 λεπτα την αλλη μερα δεν ειχε τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Το ψαρι εχει καθαρισει; τρωει τωρα Οθων;;

Λυκουργο σε τι σταδιο της ασθενειας μπορει να γινει αυτο;

Δεν το έχω κανει ποτε απλα ξερω απο πολυ έμπειρο χομπίστα οτι το εκανε με επιτυχία αν θυμάμαι καλα έδωσε χρονο στο ψαρι λίγες μερες και οταν είδε οτι δεν υποχωρούσε το παράσιτο αλλα το ψαρι ηταν ακομα γερό δηλαδη θα πάλευε την διαδικασία το εκανε και φυσικα το ψαρι έζησε και ζει.

Link to comment
Share on other sites

Ναι τρώει αλλά όχι με τρελό ζήλο.... Αν είχα τραβιξει βίντεο πως ηταν το ψάρι πλαγιασμενο κ στον πάτο να κολυμπάει θα λεγατε δεν υπάρχει περιπτωση ν ζισει..το εκανα την πρωτη ημερα που το είδα..έμπειρος δεν είμαι απλα επειδή δεν θα ζούσε το δοκίμασα...

Link to comment
Share on other sites

του εκανες απλα DIP σε γλυκο νερο!

Καλα εκανες αλλα επρεπε το ψαρι να μπει μετα σε καραντινα!

Οπως και πριν την εισαγωγη του στο κεντρικο ενυδρειο!

Τα Tang ειναι πολυ επιρεπη στο Ick!

Το παρασιτο επεσε απο το οσμοτικο σοκ ομως δεν εισαι σιγουρος οτι ειναι καθαρο! Αρα μπορει να μολυνει και τα αλλα ψαρακια στο μελλον!

Την υποαλατοτητα την εχω χρισημοποιησει στο παρελθον με αριστα αποτελεσματα, παντα σε καραντηνα αλλα ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που εκανες εσυ!

Καλη επιτυχια στον υφαλο σου!

Link to comment
Share on other sites

Θα δείξει... Απλα πιστεύω πως ο λευκοστερνος μπορεί αν είναι πιο μεγαλος σε μέγεθος να το ξεπερνάει μονο του το ιck..στρεσαρετε εύκολα πολύ αυτό το ψαρι!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι σε λιγότερα απο 100 γιατί έχω χωρίσει το ενυδρείο λογο οτι εχω κάτι κλοουν....και σύντομα θα έχω το κενουριο μου ενυδρείο...

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω και εγω μια σκεψη παμω σε οτι είπες othon. Οντως το μπάνιο σε γλυκό νερο δουλευει στα παράσιτα γιατι στρεσσαρει το ψαρι στα όρια του..θανάτου οποτε τα παράσιτα αποδημούν πρωτα.

Ήσουν τυχερός που το ψαράκι σου έζησε, αλλα να ξερεις οτι το μπάνιο δουλευει σωστα οταν το ψαρι μετα δεν μπει στο ενυδρειο που ηταν. Και αυτο συμβαινει γιατι το οποιο παράσιτο εχει ενα συγκεκριμενο κυκλο, δεν θες να βαλεις το ζωντανο σε ενα ενυδρειο που θα ειναι γεμάτο νεα παράσιτα και θα το βρουν εξαντλημένο πια.

Link to comment
Share on other sites

Το νεο θα είναι 500 καθαρά σε κάνα 15 ήμερο θα είναι έτοιμο... Όντος στα όρια του θανάτου έτσι όπως ηταν....θα δείξει η συνέχεια....

Link to comment
Share on other sites

οι εμβυθισεις σε γλυκό νερό είναι ότι καλύτερο αλλά. ..όχι σε νερό βρύσης. .!μόνο σε γλυκό νερό ενυδρείου! ο λευκοστερνος σου ειναι αρκετά σκληρός και εσυ τυχερος που δεν εχασες το ψαρι σου,αφού αντεξε το χλώριο της βρύσης. .με την εμβυθιση λοιπόν τα παράσιτα δεν αντέχουν το οσμωτικο σοκ και πεθαίνουν (με ένα φακό θα τα δεις στο πατο του κουβα),αυτό προσφέρει μόνο μια προσωρινή ανακούφιση στο ψάρι διότι όταν ξαναμπεί στο ενυδρείο τα παράσιτα θα του ξανά επιτεθούν και ο χρόνος παραμονής στο γλυκό νερό όχι πάνω από 5 λεπτά, αρκούν για να πεθάνουν τα παράσιτα.αυτο μπορείς να το επαναλαβεις καθημερινά.

Link to comment
Share on other sites

Παντος το ξαναλεω....οτι εκανα ειναι για δοκιμη γιατι δεν ειχε καπιεσ ελπιδες το ψαρι μι εχοντας καραντινα και αφου δεν ετρωγε...

................................................................. :excl::excl::excl::excl::excl::excl::excl::excl::excl: ..................................................................

σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι αυτο ειναι η λυση για παρομιες ασθενειες :bigemo_harabe_net-69: οχι επειδη εκατσε σε μενα θα γινει σε καπιον αλλο και θα σωσει το ψαρακι του!!!

Μεγαλη προσοχη οχι ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ!!!

Link to comment
Share on other sites

Όθων όπως σου έγραψα και παραπάνω δεν έκανες κάπου λάθος!

Η τεχνική του ντιπινκ σε γλυκό νερό είναι μια παρυγοριντικη μέθοδος προς άνακουφιση του ψαριού!

Δεν είναι θεραπεία !

Οι θεραπείες είναι ο χαλκός η υποαλατοτητα!

Και πάντα μέσα στην καραντίνα !

Το ψάρι πρέπει να απομονωθεί για να μην κολλήσουν και τα αλλά στο στάδιο της αιώρησης του παράσιτου ! Μπορεί το συγκεκριμένο ψάρι να ανακάμψει αλλά το επόμενο όχι !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kαλημέρα,

σύμφωνα με όσα αναπτύσσονται για το ich υπάρχει θεραπεία μεμονωμένα για το ψάρι που ασθενεί. Από το διαδύκτιο εντούτοις βλέπω ότι το παράσιτο δεν φεύγει από το ενυδρείο άπαξ και κάνει την εμφάνισή του. Με το υπόλοιπο ενυδρείο τι κάνουμε? Αν μείνει το ενυδρείο χωρίς ψάρια για κάποιο διάστημα υπάρχει ελπίδα να εξαφανιστεί ή δεν φεύγει ποτέ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλε immer

Αυτες οι θεωριες ειναι περισσοτερο προιον της απογοητευσης που περνανε/με καποιοι οταν δοκιμαζουμε την καραντινα και αυτη αποτυγχανει.

Στο πρακτικο κομματι το παρασιτιο της συγκεκριμενης ασθενεια εαν δεν βρει ξενιστη θα πεθανει.

Οποτε ναι αν αφησεις το ενυδρειο χωρις ψαρια για 13-14 εβδομαδες θα πεθανει και δεν θα υπαρχει εκει μεσα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα !

Αν και οι 4-5 μήνες ίσως είναι πολύ !

Το παράσιτο έχει κύκλο ζωής πολύ μικρότερο!

Με 2 μήνες πιστεύω ότι είσαι καλυμμένος αλλά όσο περισσότερο τόσο καλύτερα !

Όμως το ενυδρείο χωρίς ψάρια !

Και όταν μπουν τα νέα η παλιά πρέπει να έχουν αποπαρασιτωθει πλήρως !

Αλλιώς τσάμπα κόπος !

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το ψάρι ξαναεβγαλε ick κ σε πιο βαριά μορφή.... Και δεν το κατάφερα να το κρατησω με βιταμηνες και σκόρδα.....σήμερα ψόφησε!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...