Jump to content

Ενεργος Ανθρακας


linglong

Recommended Posts

εχω ενα ενυδρειο με κιχλιδες convict....εχω επεισης διαβασει σε πολλα ποστ εδω μεσα ,την αρνητικη σταση των περισσοτερων για την χρηση ανθρακα σε γλυκο....εκτος απο το κοστος του ανθρακα ,ας μου εξηγησει καποιος (ξανα,καθοτι ποντιος),τα αρνητικα της φιλτρανσης με ανθρακα στο γλυκο....

και αν υπαρχουν θετικα ,παρακαλω να ακουστουν και αυτα!!!!!

Έγινε επεξεργασία - linglong
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο καποιο καιρο,ξαναστελνει μεσα οτι εχει τραβιξει.

Επισης,δεν ειναι κακο να κανουμε και καμια αναζητηση στο φορουμ για παλιοτερα θεματα..το συγκεκριμενο που ρωτας εχει συζητηθει παρα πολλες φορες στο παρελθον..

Link to comment
Share on other sites

εννοειτε οτι αν φιλτραρω με ανθρακα ,θα τον αλλαζω τακτικα και οποτε χρειαζετε.....γι'αυτο εβγαλα εκτος το θεμα κοστους φιλτρανσης με ανθρακα.....

και μιας και αναφερεσε σε παλιοτερα θεματα,βαλε κανενα λινκγ γιατι εψαξα και δεν βρηκα κατι τοσο χρησιμο για γλυκο νερο...

Έγινε επεξεργασία - linglong
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω....

αλλα οσο διαβαζω ,τοσο περισσοτερες αποριες εχω.Διαβαζω λοιπον οτι ο ανθρακας μαζι με αλλα ,αποροφαει και χαλκο αλλα και φοσφωρικα και γενικως πολλα στοιχεια τα οποια ισως σε ενα φυτεμενο χρειαζοντε,σε ενα ενυδρειο ομως χωρις φυτα σιγουρα δεν ειναι απαραιτητα,και το μονο που μενει να αποροφησει αυτα τα στοιχεια ειναι οι αλγες.

Ρωταω λοιπον ,αν σε ενα ενυδρειο με κιχλιδες και χωρις φυτα αλλα και με νερο νορμαλ Η σχετικα σκληρο,δεν θα κανει ΜΟΝΟ καλο?????

Εγω για παραδειγμα εχω αρκετη διατομικη κατα περιοδους(ανοιξη-φθινοπορο) αυξημενη.Δεν θα με βοηθουσε ο ανθρακας μαζι με την UV που διαθετω,να απαλαγω απο αυτην την αλγη?

Εξαλου το κοστος του ανθρακα,που ολοι σχεδον για αυτο μιλανε,ειναι αμελλητεο της ταξεως 1-2 βαρια 3 ευρω τον μηνα οποτε δεν το σηζηταω καθολου!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

γενικα πιστευετε οτι ο ανθρακας βοηθαει με τις αλγες και ποιο συγκεκριμενα με την διατομικη?

Link to comment
Share on other sites

Ενα ενυδρείο δεν χρειάζεται σε μόνιμη βάση τη χρήση άνθρακα, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μιας και είναι και πολύ συγκεκριμένη η δουλειά που μας κάνει (χημικό φιλτράρισμα). Με τη διατομική άλγη μπορείς να το παλέψεις με τον τρόπο που προτείνεται εδώ. http://www.aquazone.gr/forums/topic/80879-seaaao-aeoeiy-iaaniy/

Link to comment
Share on other sites

Τα φωσφορικά δεν είναι απαραίτητα η μόνη αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα με τις άλγες.

Για να ρίξεις τα φωσφορικά (αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα) υπάρχουν σκευάσματα που μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά καλύτερα να το παλέψεις χωρίς αυτά ταίζοντας λιγότερο και πιο σωστά, και αυξάνοντας λίγο τις αλλαγές νερού.

 
 
 
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...