Jump to content

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Τα ψάρια (2 Mikrogeophagus Ramirezi)  έχουν εμφανίσει τα γνωστό άσπρο πάπλωμα στο σώμα και κομμάτια άσπρου κολλημένα (όχι πάνω σαν του ικ) στα πτερύγια. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι velvet. Τα έχω 4 μέρες και εμφάνισαν το πρόβλημα μετά από λίγες ώρες αλλά σε πολύ μικρό βαθμό και φάνηκε σαν κάποια μικρή μόλυνση. Το αρσενικό έχει περισσότερο βελβετ απο το θηλυκό, και τα δυο ομως ειναι σε αρχικό στάδιο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:72
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): ecco pro 130 eheim και δυο μηχανικα μικρα εσωτερικα
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 5 έτη
- Ψάρια (είδη και αριθμός): 11 νεον χωρις σημαδι ασθένειας και 2 ραμιρεζι
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 2-3 ταισματα/μερα με πληθος κατεψυγμενων και ξηρων τροφων. Αλλαγη 35% τη βδομαδα με 90% αο

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: 6.8
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 
- ΝΟ3 (νιτρικά): 10
- Θερμοκρασία: 27

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: Mikrogeophagus Ramirezi Singapore Short Fin Strain
- Ιστορικό Ψαριού: Ήρθαν πριν 4 μέρες, εμφάνισαν σχεδόν αμέσως πρόβλημα σε μικρό βαθμό. Από λάθος μου άρχισα sera baktopur σήμερα
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Το αρσενικό που είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο τρίβεται στο χαλίκι , σπάνια όμως. Κατα τα άλλα έχουμε μόνο το εξωτερικό πάπλωμα και σημαδια σε μικρο βαθμο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Sera Baktopur (λαθος) Σήμερα
-Δοσολογία: 3ml
-Χρόνος Χρήσης: 1hr
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Θα προσπαθήσω αλλά δυστυχώς δεν κάθονται και επειδή είναι σε αρχικό στάδιο δεν φαίνεται με το φλας.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Η ερώτηση είναι αν θα το καταπολεμήσω με το baktopur που έριξα λανθασμένα νομίζοντας ότι είιναι omnipur sera. Αν όχι ποιο φάρμακο προτείνεται να πάρω ΑΜΕΣΑ σήμερα; Θα έχω θέμα που έριξα δόση baktopur?

______________________________________________________________

Link to comment
Share on other sites

 Mιλάμε σίγουρα για κάποιο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ παράσιτο. Τα ψάρια δεν έχουν καμία χρωματική παραμόρφωση, κουτσούρεμα πτερυγίων κτλπ. Μύκητας δεν είναι αφού αυτό που εμφανίζουν δεν έχει τριχίδια, μοιάζει με ικ αλλά οπως είπα έχουμε πάπλωμα. Στο νετ δεν μπορω να βρω κάποια φωτογραφία που να το εκφράζει απόλυτα και όταν κάνω αναζήτηση για μια συγκεκριμένη ασθένεια δεν εμφανίζονται μόνο τα δικά της συμπτώματα. Θα μπορούσε να είναι Chilodonella, Costia ή περισσότερο Brooklynella. Επίσης ίσως να έχουν συνδιασμό με ικ. Oι φωτογραφίες που βλέπω όμως είναι πολύ πιο προχωρημένο στάδιο. Ανεβάζω σταδιακά στους 28 βαθμούς και βλέπουμε, επίσης θα ταίσω φυλλαράκι με σκόρδο και fishtamin.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω επίσης ότι εχθές έγινε αλλαγή νερού που περιείχε Api Stress Coat και Hobby EKTOZON . Το αρσενικό παρουσιάζει το πέπλο ως επι το πλείστον στην μια μεριά του σώματος ενώ δεν βλέπω κάτι στο θηλυκό. Έχουν και τα δυο μεγάλα άσπρα στίγματα κυριως στα πτερύγια καθώς και μια θολουρα( το Πεπλο που εχει στο σώμα) στο πτερύγιο του αρσενικού. Τα ψαρια δείχνουν πολυ καλα σε διάθεση, φάγανε λαίμαργα και το αρσενικό ( σε αυτόν εχει εξαπλωθεί η μόλυνση περισσότερο) κυνηγάει το θηλυκο και γενικά εχει φυσιολογική συμπεριφορά . Κάνω προσπάθεια να βγει φωτο

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω τι εχουν τα ψαρια σου και με εχω μπερδευτει με αυτα που γραφεις.Απλα να σου πω οτι αν ειναι ικ εχουμε στο φορουμ εναν οδηγο τον οποιο ακολουθησα μια φορα και απαλλαχτηκα απο το ικ μια για παντα,με αυξηση στους 30 και διατηρη θερμοκρασιες αυστηρα τις ημερες που γραφει.Ειναι το πρωτο θρμα στις ασθενειες.Απλα πριν βεβαιωθεις τι ειναι μην κανεις βιαστικες κινησεια,βαλε και καμια φωτογρια,οπως βγει..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έβγαλα φωτογραφίες για να γίνουν πιο κατανοητά τα πράγματα. Ικ δεν είναι σίγουρα... Πάνω στα πτερύγια αυτά που βλέπω μου φαίνονται για κύστες.

Περιμένω γνώμες καθώς και αν γνωρίζει κάποιος αν είμαι καλυμμένος με το Sera Baktopur. Επίσης στη διάθεσή μου έχω Esha 2000, Hobby Ektozon, Api Stress Coat. Anti-ich Danios.

post-39178-0-72111200-1426335631_thumb.jpgpost-39178-0-06832500-1426335633_thumb.jpgpost-39178-0-44957400-1426335634_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στις δυο πρωτες δεν βλεπω τιποτα. Στην τριτη φαινεται σαν φουσκαλες! Θεωρητικα μπορει να ειναι οποιαδηποτε βακτηριακη μολυνση, πρωτοζωα ή και εσωτερικα παρασιτα.

Αφου ξεκινησες με bactopur, συνεχισε την θεραπεια! Στο δευτερο 24ωρο θα πρεπει να βλεπεις σαφη βελτιωση αλλιως σημαινει πως δεν κανουμε δουλεια! Αν ισχυσει το δευτερο αλλαγη νερου και ξεκινας costapur!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

Στην 2η ειναι λογικό να μην βλέπεις τιποτα επειδή χάθηκε με την υποβάθμιση ποιότητας που επιβάλλεται για να χωρέσει. Στην πρώτη ομως μέσα σε κυκλακια υπάρχουν άσπρα στίγματα. Τα ιδια στίγματα φαίνονται και στις άλλες φωτο. Στην Τρίτη που το βλέπω απο κοντα φαίνεται και κάπως σαν βαμβάκι. Ομως τα άσπρα στίγματα (κόκκινοι κύκλοι) με το πέπλο (μπλε πλαίσιο) δεν φαίνεται να μοιάζουν ...

Link to comment
Share on other sites

Οκ, εσυ τα βλεπεις καλυτερα απο μενα.  Απλα φροντισε επειδη το bactopur ειναι βαρυ, φροντισε να αεριζεται καλα το ενυδρειο, ισως με μια αεραντλια και ενισχυσε τα με fishtamin και την βιολογια με βακτηρια!

Link to comment
Share on other sites

Οκ, εσυ τα βλεπεις καλυτερα απο μενα.  Απλα φροντισε επειδη το bactopur ειναι βαρυ, φροντισε να αεριζεται καλα το ενυδρειο, ισως με μια αεραντλια και ενισχυσε τα με fishtamin και την βιολογια με βακτηρια!

Έχουν γίνει και τα δύο ήδη ;) 

Για την βιολογία δεν έχω ρίξει κάτι και δεν το θεωρώ απαραίτητο, αν πάμε σε δεύτερο κύκλο θεραπείας θα ρίξω νιτριβέκ στο φίλτρο.

Link to comment
Share on other sites

ΕΚΤΟΖΟΝ ή εν ανάγκη αλάτι... θα έλεγα μαζί με το Bactopur, αφού το ξεκίνησες.

Πηγαίνεις γυρεύοντας όμως... έχε το υπ' όψιν σου. Νέα ψάρια (ΧΩΡΙΣ καραντίνα) και αμέσως πρόβλημα. Μέχρι τώρα ΔΕΝ σου έχει "κάτσει" με τα ραμ... άρα... κάτι τρέχει.- ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τι γινεται εδω, πως πανε τα ψαρια;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...