Jump to content

Setup2_Aquaterrarium_Michelantzelo


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά και πάλι.

Αποφάσισα λοιπον να κανω μια απλη σχετικα παρουσιαση το ενυδρείο του Michelantzelo..

Κάτι εντελώς καινουργιο των τελευταιων 2 ημερων!!!!!!

Οι 3 παρακάτω φωτογραφίες ελπίζω να σας δίνουν μια εικόνα και εχουμε να λεμε :

1) Ξέρα :

3 σχετικά μεγάλες πέτρες και ενα tyrtle dock station απο Αγγλια της zoomed(Επιπλεει με βεντουζες αναλογα τη σταθμη του νερου).

1 μεγάλη (καφε) τοποθετημενη καθετα κοντα στην ξέρα όπου και εκει καθεται γιατι ειναι μισος μεσα και μισος έξω απο το νερο.Συνηθίζει να τρωει και εκει.

1 κίτρινη σχεδον κολλητά στην καφε όπου το τελείωμα της ειναι σχεδον στην επιφανεια και τον βοηθά για ωθηση να περασει απο τον κυκλοφορητη νερού.

1 σε σχημα πήλης όποου κάθεταιο και παρατηρεί/

Θεωρώ πως είναι αρκετα ικανοποιητικές,προς το παρόν. Σε αυτην της zoo med στεγνώνει ολοκληρος και απο κατω όπως μου είχε αναφέρει

ο Billias και τον ευχαριστώ για αυτό.

2)Φίλτρο :

Eheim 2008 εσωτερικό

Χαρακτηριστικά :

Κυκλοφορία νερού 300λ/ω

Για ενυδρεία μέχρι 60 λιτρα.

Σχετική βιολογία του :

α) Κομμένο το σφουγγάρι πoυ είχε στο μισό

β) Κομμένο σφουγγάρι άνθρακα(ενεργού απ οτι μου παν στο πετ, eheim aquaball 13 €) και τοποθετημένο στον υπολοιπο χώρο

γ) Στο κένο οσο εμεινε μπιλάκια eheim substrat pro ( 20 € )

3)Ενυδρείο :

112 λίτρα μεταχειρισμένο και μαλλον handmate απο αυτον που το ειχε.

Διαστασεις Ενυδρείου :

80(υψος) Χ 35(πλατος) Χ 40(υψος)

4)Καπάκι ενυδρείου :

α)Εσωτερικη λάμπα φθορίου (μακρόστενη) κατα μήκος

β)Τοποθετήμένο κεραμικό ντουι στο πίσω μερος,οπου ανοιγει το καπάκι, με λάμπα για ερπετά 13w exo terra repti glo 5.0 με uv a uv b

με χρονοδιακοπτη αναμενη για 10 ωρες.

γ)Στο πίσω μέρος,οπου ανοιγει το καπάκι, ειναι τρυπημένο κατα μήκος για να μην θολώνει.

5)Θερμοκρασία :

α)Θερμοκρασία νερού 26 Κελσιου

β)Θερμοστάτης eheim 25w (max 25 λίτρα) εκτός λειτουργίας γιατί ε΄χω τον απο κατω

γ)Θερμοστάτης eheim jager 75w (max 100 λίτρα)

6)Κυκλοφορητής Νερού

Eheim Compact 1000

Τοποθετημενος στη μεση και καθετα.

7)Κλειστό καπάκι το βράδυ για διατήρηση υγρασίας αλλά θολώνει το ενυδρείο.

Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας???

8)Σκέψη για αγορά αυτόματης ταιστρας...

Θα ηθελα πολυ να ακουσω γνώμες

(Μέσα η τροφη που θα τοποθετείτε ειναι αποξηραμενες γαρίδες του εμπορίου για χελωνακια.Θα λειτουργει???)

Αυτά λοιπόν παιδιά με το δικό μου σχετικά απλο setup και περιμένω τα σχόλια,τις αποψεις ακόμα και τις ιδέες σας για καλυτέρευση των συνθηκών.

Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά !!!!!!

post-47121-0-80943700-1323630026_thumb.jpg

post-47121-0-06429500-1323630043_thumb.jpg

post-47121-0-24079700-1323630068_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

καλοριζικο Γιαννη το νεο ενυδρειο,πολυ καλυτερο απο αποψη ογκου απο το προηγουμενο...Το οτι ειναι handmade δεν πρεπει να σε πειραζει καθολου...Το οτι σου θολωνουν τα τζαμια κατα την διαρκεια της νυχτας,ειναι απολυτα φυσιολογικο μιας και η θερμοκρασια του αερα πεφτει,ενω υπαρχει εξατμηση του νερου λογο της λειτουργιας του θερμοστατη...Αυτοματη ταιστρα και να παρεις δεν θα καταφερεις πιστευω να την λειτουργησεις με γαριδουλες,μιας και κανονικα ειναι φτιαγμενες για bites που έχουν μεγαλυτερο βαρος...αλλαγες νερου καθε ποτε κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας Mr_Zoo !!! Τι γινεται???

Τι???Σχεδον αδθνατο δηλαδη για τις αυτοματες ταιστρες????Σιγουρο αυτο???

Γιατι τωρα τα Χριστουγεννα που θα φυγω για κανα 2 βδομαδες τι θα κανω???

Ευχαριστώ παρα πολυ και φτυστε το φτυστε το :-p

Χεχε,κ γω αγχωθηκα με το θολωμα,,,Σχετικα με την εξατμιση αποχθες το πρωι μεχρι σημερα ειχα παντως μια μικρη. Ε,βασικα ακομα 2 μερα ειναι οποτες δεν προλαβα να κανω...

Στο παλιο εκανα μια φορα το μηνα περιπου και λογω της εξατμισης του νερου συμπληρωνα περιπου 1-2 λιτρα καθε 3 μερες,,,

Link to comment
Share on other sites

Στην ταιστρα το μονο που κα καταφερει να λειτουργησει θα ειναι αν την εχεις μαθει να τρωει την ξηρα τροφη που ειναι σε μορφη bites,αυτη μπαινει και δεν θα εχει προβλημα...Στην περιπτωση που την εχεις μαθημενη μονο σε γαριδουλα,απλα θα πρεπει να αγκαρεψεις καποιον να πηγενει να την βλεπει,ή ακομα και να την παρεις μαζι σου

Link to comment
Share on other sites

"ξηρα τροφη που ειναι σε μορφη bites" Mr_Zoo δεν ξέρω τι ειναι καν αυτο και επειδη μετα απο 2 μηνες τελειωνει η τροφη θα ηθελα να της την αλλαξω..

Αυτη τι ειναι?

Link to comment
Share on other sites

σαν αυτη (προτιμησε τους μικροτερους κοκους που ειναι το δεξια) ή αυτη ή αυτη ή ακομα και αυτη Γιαννη αν σπασεις τα sticks σε ποιο μικρα κοματακια

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα,πολυ δυνατο σε κοβω!!! Εισαι μεγιστος και σε ευχαριστω!!!! Ελπιζω απλα να τις εχει εδω το πετ αλλιως ¨-(

Τροφες που να λιωνουν για πχ μες το νερο στη διαρκεια μιας η και 2 εβδομαδων δεν υπαρχουν ε?

Δηλαδη να διασπωνται σταδιακα μερα με τη μερα....???

Link to comment
Share on other sites

Σε διαφορα μαγαζια εχω βρει μεμονομενα ,μια στο ενα,την αλλη μαρκα στο αλλο και παει λεγοντας...Για τροφη διαρκιας που να λιωνει αργα αργα,δεν εχω δει,αλλα και να ειχα δει δεν θα την προτημουσα...ποιος μου λεει οτι θα λιωσει με την ταχυτητα που προτηνουν και οτι δεν θα λιωσει ποιο γρηγορα με αποτελεσμα να τα λερωσει ολα ή ακομα και να λιωνει ποιο αργα???Παντα ήμουν γι αυτη την περιπτωση υπερ της ταιστρας

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιάννη καλησπέρα! Αφού μελέτησα και το παρών άρθρο αλλά και αυτά που μου περιέγραψες, έχω να σε συμβουλέψω για κάποια πράγματα. Όλα όσα θα σου πω βγαίνουν από την αγάπη μου για τα συγκεκριμένα ζώα και απλά θέλω ότι καλύτερο γι αυτά βάζοντας πάνω απ'όλα την δική τους υγεία και ευχαρίστηση και όχι την δική μου/σου/του ικανοποίηση ή ακόμα και οπτικό κομμάτι. Η δική μας ευχαρίστηση έρχεται με τον καιρό βλέποντας ότι αυτά που προσφέραμε ήταν σωστά και το ζωάκι μας είναι ασφαλή και υγιή. Να ξέρεις οτι το σωστό στήσιμο που απαιτείται για την νεροχελώνα σου δεν έχει καμία σχέση με κάποιο πανέμορφο στα μάτια μας ενυδρείο που θα το βλέπεις και θα σε ταξιδεύει. Το αν θα ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές είναι καθαρά στην δική σου κρίση. Οπότε ξεκινάμε:

- Έχεις ένα ενυδρείο 80 μ*35 π*40 υ (cm). Από αυτό έχεις περίπου 10 cm νερό, άρα έχεις 28 λίτρα γεμάτα. Εαν αφαιρέσεις πέτρες, και ότι άλλο έχεις μέσα μένει ένα καθαρό 20-25 λίτρα. Το οποίο είναι σχετικά λίγο για την νεροχελώνα σου. Μπορείς να ανεβάσεις την στάθμη άλλους 2-3 πόντους χωρίς να έχεις να φοβάσαι κάτι από την στιγμή που κλείσει 3 μήνες το χελωνάκι σου. Επίσης να ανεβάζεις την στάθμη σταδιακά, έτσι ώστε όταν κλείσει 6 μήνες το χελωνάκι σου να έχεις ύψος νερού περίπου 20 πόντους σίγουρα εαν την κρατήσεις στο συγκεκριμένο ενυδρείο.

- Ο κυκλοφορητής σου δεν χρησιμεύει πουθενά αυτήν την στιγμή, μόνο ταραχή προκαλείς στο χελωνάκι. Σχετικά με τις ακαθαρσίες που μου ανέφερες μην ανησυχείς, κολυμπώντας θα τις σπρώχνει και θα πηγαίνουν στο φίλτρο και επίσης όποιες αντιλαμβάνεται θα τις δαγκώνει και θα τις κάνει σκόνη. Όποιο κομμάτι τους δεν μπορει να διαλύσει θα το τρώει. Εαν δεν το κάνει ακόμα, σε λίγο καιρό θα το κάνει σίγουρα. Είναι στη φύση τους.

- Για το κρύσταλλο νερό που αναφέρεις ούτε καν να το σκέφτεσαι. Για να αποκτήσει ένα ενυδρείο νερό "κρυσταλλο" θα πρέπει να περάσει τον κύκλο του αζώτου. Αυτήν την στιγμή στα 25 λίτρα που έχεις στο ενυδρείο σου υπάρχουν 1 εκατομμύριο στοιχεία που δεν βλέπεις (κυρίως μικρόβια και τοξικά απόβλητα) και δεν έχουν προλάβει να εξαλειφθούν απο οποιαδήποτε φυσική ή τεχνιτή καλλιέργεια των ανάλογων βακτηρίων. Φυσικά το νερό του ενυδρείου σου είναι τόσο λίγο που όλα αυτά είναι στο έλεός τους διότι η χελώνα είναι πολύ βρώμικο ζώο και προκαλεί πολύ ραγδαίες αλλαγές στο νερό σου. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις για αρχή είναι να αλλάζεις ολοκληρωτικά το νερό του ενυδρείου σου μια φορά την εβδομάδα. Και μην ξοδεύεις χρήματα για βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετό ενεργό άνθρακα (σε σακουλάκι και όχι σφουγγάρι), και 2 στρώσεις σφουγγάρι, την πρώτη χοντρό, και την δεύτερη λεπτό, μετά απο αυτά τον άνθρακα, και τέλος λίγο υαλοβάμβακα. Μετά από 2-3 μήνες όταν θα έχεις ανεβάσει λίγο και την στάθμη του νερού, μπορείς να κοιτάξεις για ένα μικρό εξωτερικό φίλτρο σαν κ αυτό που μου έδειξες. Τα 600 λ/ω είναι κάπως πολλά γι αυτά τα λίτρα αν κ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με spray bar. Όταν τα λίτρα σου γίνουν από 80 τουλάχιστον κ πάνω θα μπορείς κάπως να κοντρολάρεις την βιολογία τους.

- Να χρησιμοποιείς τον μικρό θερμοστάτη εφ'όσων έχεις τόσο λίγο νερό. Και θα λειτουργεί καλύτερα (εννοώ δεν θα είναι τόσο συχνά τα ανοιγοκλεισίματα του ρελέ του) και δεν θα κινδυνεύει η χελώνα να καεί όπως με τον 75W που θα ζεσταίνεται αμέσως με τόσα λίγα λίτρα και αν ακουμπήσει την ώρα που ανάβει θα καεί σίγουρα. Επίσης να ρυθμίσεις την θερμοκρασία του στους 25 βαθμούς για όλον τον χειμώνα, και μόνο για φέτος που είναι μικρό. Από του χρόνου δεν θα χρειάζεσαι καν θερμοστάτη. Και μην ανησυχεις, αν δεν έχεις το ενυδρείο στο μπαλκόνι δεν θα αλλάξει τίποτα για το χελωνάκι. Το νερό δεν προκειται να πέσει κάτω από τους 18-20 βαθμούς το βράδυ που δεν θα ανάβεις τα φώτα.

- Αύξησε τις ώρες εκπομπής της UVA-UVB λάμπας σε 12 ώρες μέχρι να κλείσει 1 χρόνο. Από του χρόνου το χειμώνα μπορείς να εκπέμπεις 8 ώρες τους χειμώνες και 10 ώρες τα καλοκαίρια. Όλες οι αλλαγές να γίνονται σιγά σιγά (να σου παίρνει δλδ 3-4 μέρες για να μειώσεις ή να αυξήσεις σταδιακά 2 ώρες στη λάμπα).

- Όσαν αφορά το καπάκι τώρα. Να το αφήνεις ανοιχτό τα βράδια και πάντα γενικώς, αν μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο κομμάτι του. Πρέπει να εξαερίζεται καλά και εννοείται να μην πιάνει υδρατμούς στα στεγνά τζάμια του υπόλοιπου τερράριου. Το ιδανικό θα ήταν να μην υπήρχε καν καπάκι.

- Επίσης κάτι τελευταίο, προσοχή στην τροφή. Μην το δίνεις μόνο γαρίδες. Προσπάθησε σιγά σιγά να το προσαρμόσεις και σε άλλες τροφές. Όσο είναι μικρό έχει πιο πολύ ανάγκη ζωική τροφή και μεγαλώνοντας θα τρώει και φυτική. Για ταΐστρα δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, χρησιμοποιώ κι εγώ για στίκς. Καλό είναι όμως όσο είναι μικρή να την ταΐζεις στο στόμα με το χέρι για να συνιθίσει και εσένα! ;) Να της δίνεις το πολύ 2 φορές την ημέρα φαγητό (όσο υπάρχει ανοιχτή η uva-uvb λάμπα της εννοείται και να μένει ανοιχτή για τις επόμενες 2 ώρες αφού φάει το δεύτερο γεύμα). Αυτή θα σε παρακαλάει όλη την ώρα για φαγητό επειδή είναι λαίμαργα ζώα όταν είναι στην αιχμαλωσία. Καταλαβαίνει οτι το φαγητό εξαρτάται απο σένα και όχι απο αυτήν όποτε το θέλει, και το κάνουν για να νιώθουν σίγουρες οτι δεν θα πεινάσουν. Να ξέρεις οτι ζουν και ένα-ενάμισι μήνα χωρίς φαγητό και 2 εδομάδες χωρίς νερό.

Αυτά από μένα!

Link to comment
Share on other sites

Τα οποία ειναι αξιοσημειωτα και πραγματικα οχι μονο ενδιαφεροντα λλα και μπραβο σου!!Εισαι πολυ ενημερωμενος και πολυ καλη δουλεια!!

Μου αρεσε ιδιατερα ο τροπος που εναποθετεις την αποψη και την εμπερια σου σχετικα με αυτα τα πλασματακια,Οτι και να πω ειναι λιγο και πραγματικα ευχαριστω

για το χρονο και τις συμβουλες σχετικα με το θεμα,Οφειλω να ομολογησω πως με βοηθησες αρκετα και να παρω καποιες αποφασεις απο δω και περα.

Οσο για την ταιστρα που αναφερα απλα επειδη θα φυγω για Χρισοτυγεννα ελεγα να χρησιμοποιησω οχι για καπιον αλλον λογο προς το παρον.

Με το πω θα εχω νεοτερα θα αναρτησω στο setup.

Link to comment
Share on other sites

Θελω να σταθω σε 1-2 σημεια πανω στην κατα τα αλλα τεκμηριομενη απαντιση σου

Φίλε Γιάννη καλησπέρα! Αφού μελέτησα και το παρών άρθρο αλλά και αυτά που μου περιέγραψες, έχω να σε συμβουλέψω για κάποια πράγματα. Όλα όσα θα σου πω βγαίνουν από την αγάπη μου για τα συγκεκριμένα ζώα και απλά θέλω ότι καλύτερο γι αυτά βάζοντας πάνω απ'όλα την δική τους υγεία και ευχαρίστηση και όχι την δική μου/σου/του ικανοποίηση ή ακόμα και οπτικό κομμάτι. Η δική μας ευχαρίστηση έρχεται με τον καιρό βλέποντας ότι αυτά που προσφέραμε ήταν σωστά και το ζωάκι μας είναι ασφαλή και υγιή. Να ξέρεις οτι το σωστό στήσιμο που απαιτείται για την νεροχελώνα σου δεν έχει καμία σχέση με κάποιο πανέμορφο στα μάτια μας ενυδρείο που θα το βλέπεις και θα σε ταξιδεύει. Το αν θα ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές είναι καθαρά στην δική σου κρίση. Οπότε ξεκινάμε:

- Έχεις ένα ενυδρείο 80 μ*35 π*40 υ (cm). Από αυτό έχεις περίπου 10 cm νερό, άρα έχεις 28 λίτρα γεμάτα. Εαν αφαιρέσεις πέτρες, και ότι άλλο έχεις μέσα μένει ένα καθαρό 20-25 λίτρα. Το οποίο είναι σχετικά λίγο για την νεροχελώνα σου. Μπορείς να ανεβάσεις την στάθμη άλλους 2-3 πόντους χωρίς να έχεις να φοβάσαι κάτι από την στιγμή που κλείσει 3 μήνες το χελωνάκι σου. Επίσης να ανεβάζεις την στάθμη σταδιακά, έτσι ώστε όταν κλείσει 6 μήνες το χελωνάκι σου να έχεις ύψος νερού περίπου 20 πόντους σίγουρα εαν την κρατήσεις στο συγκεκριμένο ενυδρείο.

- Ο κυκλοφορητής σου δεν χρησιμεύει πουθενά αυτήν την στιγμή, μόνο ταραχή προκαλείς στο χελωνάκι. Σχετικά με τις ακαθαρσίες που μου ανέφερες μην ανησυχείς, κολυμπώντας θα τις σπρώχνει και θα πηγαίνουν στο φίλτρο και επίσης όποιες αντιλαμβάνεται θα τις δαγκώνει και θα τις κάνει σκόνη. Όποιο κομμάτι τους δεν μπορει να διαλύσει θα το τρώει. Εαν δεν το κάνει ακόμα, σε λίγο καιρό θα το κάνει σίγουρα. Είναι στη φύση τους.

- Για το κρύσταλλο νερό που αναφέρεις ούτε καν να το σκέφτεσαι. Για να αποκτήσει ένα ενυδρείο νερό "κρυσταλλο" θα πρέπει να περάσει τον κύκλο του αζώτου. Αυτήν την στιγμή στα 25 λίτρα που έχεις στο ενυδρείο σου υπάρχουν 1 εκατομμύριο στοιχεία που δεν βλέπεις (κυρίως μικρόβια και τοξικά απόβλητα) και δεν έχουν προλάβει να εξαλειφθούν απο οποιαδήποτε φυσική ή τεχνιτή καλλιέργεια των ανάλογων βακτηρίων. Φυσικά το νερό του ενυδρείου σου είναι τόσο λίγο που όλα αυτά είναι στο έλεός τους διότι η χελώνα είναι πολύ βρώμικο ζώο και προκαλεί πολύ ραγδαίες αλλαγές στο νερό σου.-το οποιο αφου ειναι τοσο λιγου ογκου,υπερκαλυπτετε απο την λειτουργεια του εσωτερικου φιλτρου που έχει (λόγο οτι αυτο το φιλτρακι καλυπτε οριακα τα 100 γεματα λιτρα του ενυδρειου,τωρα που δουλευει τυπικα στο 1/4 του ογκου,ειναι υπερ αρκετο για να κανουν τα βακτηρια που αποικουν στα διολογικα την αποδωμηση των οργανηκων ενωσεων) Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις για αρχή είναι να αλλάζεις ολοκληρωτικά το νερό του ενυδρείου σου μια φορά την εβδομάδα.-με αυτον τον τροπο ομως δεν θα έχει ποτε σταθερες τιμες νερου,μιας και κατα την διαρκει της βδομαδας οι τιμες θα ανεβαινουν μεχρι να φτασουν στο ζενιθ τους στο τελος της και μετα να ξαναπεσουν στο ναδιρ...κανουμε μονο μερικες αλλαγες νερου για να μην χανετε και το συνολο της βιολογιας του ενυδρειου μας Και μην ξοδεύεις χρήματα για βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετό ενεργό άνθρακα (σε σακουλάκι και όχι σφουγγάρι), και 2 στρώσεις σφουγγάρι, την πρώτη χοντρό, και την δεύτερη λεπτό, μετά απο αυτά τον άνθρακα, και τέλος λίγο υαλοβάμβακα. Μετά από 2-3 μήνες όταν θα έχεις ανεβάσει λίγο και την στάθμη του νερού, μπορείς να κοιτάξεις για ένα μικρό εξωτερικό φίλτρο σαν κ αυτό που μου έδειξες. Τα 600 λ/ω είναι κάπως πολλά γι αυτά τα λίτρα αν κ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με spray bar. Όταν τα λίτρα σου γίνουν από 80 τουλάχιστον κ πάνω θα μπορείς κάπως να κοντρολάρεις την βιολογία τους.

- Να χρησιμοποιείς τον μικρό θερμοστάτη εφ'όσων έχεις τόσο λίγο νερό. Και θα λειτουργεί καλύτερα (εννοώ δεν θα είναι τόσο συχνά τα ανοιγοκλεισίματα του ρελέ του) και δεν θα κινδυνεύει η χελώνα να καεί όπως με τον 75W που θα ζεσταίνεται αμέσως με τόσα λίγα λίτρα και αν ακουμπήσει την ώρα που ανάβει θα καεί σίγουρα. Επίσης να ρυθμίσεις την θερμοκρασία του στους 25 βαθμούς για όλον τον χειμώνα, και μόνο για φέτος που είναι μικρό. Από του χρόνου δεν θα χρειάζεσαι καν θερμοστάτη. Και μην ανησυχεις, αν δεν έχεις το ενυδρείο στο μπαλκόνι δεν θα αλλάξει τίποτα για το χελωνάκι. Το νερό δεν προκειται να πέσει κάτω από τους 18-20 βαθμούς το βράδυ που δεν θα ανάβεις τα φώτα.

- Αύξησε τις ώρες εκπομπής της UVA-UVB λάμπας σε 12 ώρες μέχρι να κλείσει 1 χρόνο. Από του χρόνου το χειμώνα μπορείς να εκπέμπεις 8 ώρες τους χειμώνες και 10 ώρες τα καλοκαίρια. Όλες οι αλλαγές να γίνονται σιγά σιγά (να σου παίρνει δλδ 3-4 μέρες για να μειώσεις ή να αυξήσεις σταδιακά 2 ώρες στη λάμπα).

- Όσαν αφορά το καπάκι τώρα. Να το αφήνεις ανοιχτό τα βράδια και πάντα γενικώς, αν μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο κομμάτι του. Πρέπει να εξαερίζεται καλά και εννοείται να μην πιάνει υδρατμούς στα στεγνά τζάμια του υπόλοιπου τερράριου. Το ιδανικό θα ήταν να μην υπήρχε καν καπάκι.- αν διαβασες καλα ο Γιαννης ειπε στο πρωτο του ποστ πως εχει κοψει το πισω μερος απο το καπακι στο σημειο που βρησκετε η λαμπα εχει τρυπηθει κατα μήκος για να υπαρχει εξαερησμος και αν μην θολωνει

4)Καπάκι ενυδρείου :

α)Εσωτερικη λάμπα φθορίου (μακρόστενη) κατα μήκος

β)Τοποθετήμένο κεραμικό ντουι στο πίσω μερος,οπου ανοιγει το καπάκι, με λάμπα για ερπετά 13w exo terra repti glo 5.0 με uv a uv b

με χρονοδιακοπτη αναμενη για 10 ωρες.

γ)Στο πίσω μέρος,οπου ανοιγει το καπάκι, ειναι τρυπημένο κατα μήκος για να μην θολώνει.

H υγρασια εμφανηζετε σε οολα τα tarrarium κατα την διαρκεια της νυχτας,που πεφτει η θερμοκρασια του αερα και κατα συναιπια ανεβαινει η υγρασια (και στα καπακια των ενυδρειων των ψαριων το ιδιο πραμα γινετε,την μερα που ειναι αναμενες οι λαμπες και βγαζουν ζεστη η υγρασια γυρω τους εξαφανηζετε,ενω την νυχτα η λαμπες ειναι μεσα στην υγρασια)

- Επίσης κάτι τελευταίο, προσοχή στην τροφή. Μην το δίνεις μόνο γαρίδες. Προσπάθησε σιγά σιγά να το προσαρμόσεις και σε άλλες τροφές. Όσο είναι μικρό έχει πιο πολύ ανάγκη ζωική τροφή και μεγαλώνοντας θα τρώει και φυτική. Για ταΐστρα δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, χρησιμοποιώ κι εγώ για στίκς.-το ειπες και μονος σου...για sticks...ολες οι αυτοματες ταιστρες των ψαριων ειναι σχεδιασμενες για sticks kai bites...ο Γιαννης ηθελε να βαλει γαριδες,που λογο του μικρου τους βαρους,με την περιστροφη του καδου δεν θα επεφταν Καλό είναι όμως όσο είναι μικρή να την ταΐζεις στο στόμα με το χέρι για να συνιθίσει και εσένα! ;) Να της δίνεις το πολύ 2 φορές την ημέρα φαγητό (όσο υπάρχει ανοιχτή η uva-uvb λάμπα της εννοείται και να μένει ανοιχτή για τις επόμενες 2 ώρες αφού φάει το δεύτερο γεύμα). Αυτή θα σε παρακαλάει όλη την ώρα για φαγητό επειδή είναι λαίμαργα ζώα όταν είναι στην αιχμαλωσία. Καταλαβαίνει οτι το φαγητό εξαρτάται απο σένα και όχι απο αυτήν όποτε το θέλει, και το κάνουν για να νιώθουν σίγουρες οτι δεν θα πεινάσουν. Να ξέρεις οτι ζουν και ένα-ενάμισι μήνα χωρίς φαγητό και 2 εδομάδες χωρίς νερό.

Αυτά από μένα!

Link to comment
Share on other sites

:bigemo_harabe_net-92: :bigemo_harabe_net-92: :bigemo_harabe_net-92:

Ευχαριστώ πολυ Mr_Zoo για τις παρατηρήσεις,με προλαβες θα εγραφα ακριβως τα ιδια.

Α,και μια λεπτομερεια που ισως να ειναι ενδιαφερον λοιπον ο μικρος εχει χαζεψει.Σαν να του αρεσει πολυ δε μπορειτε να φανταστειτε κολυμπι που κανει αφου πλατσουριζει και ακουγεται πλεον....

Χαχαχαχαχα,πολυ αστειο μου φαινεται,και επισης οταν τριγυρναψω εκει γυρω πχ να παω να πιω νερο με ακολουθαει (οσο μπορει)!!!

Το γελιο δε ειναι οταν κρυβομαι και με ψαχννει....χαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

οποτε και καθε φορα που θα ειναι να τον ταισεις,θα τρεχει προς το χερι σου...οποτε ξεκινα να τον ταιζεις απο το χερι σου,και δοκιμασε του και αλλη μορφη τροφης (pellets εκτος γαριδας),και στην αναγκη βαλε και λιγο κερατοφυλλο μεσα...η μια πιθανοτητα ειναι να ορμησει να το φαει,αλλα και αν δεν το κανει και ζησει,καλο θα κανει μιας και ολλα τα φυτα απορροφουν οργανικες ουσιες

Link to comment
Share on other sites

χεχε...Γιατι όχι!!?!Πολυ μ'αρεσε η ιδεα σου αλλα για να το φυτεψω μες το ενυδρειο νομιζω πως χρειαζομαι εξοπλισμο και αρκετα χρηματα!!!

Οσο για τις τροφες ναι θα το δοκιμασω και θα δειξει δεν νομιζω να μην δεν ορμισει.....

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασε κανα-δυο ριζες κερατοφιλλου να τις μαγκωσεις κατω απο καποια πετρα,χωρις εξοπλησμο φυτεμενου εννοειτε (δεν θες να κανεις φυτεμενο,αρα δεν σε νοιαζει και αν θα ζησει το φυτο στην περιπτωση που δεν θαγωθει... η "σαλατα" του κυριως γευματος θες να ειναι)

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα...λες?Οκ ,θα ψαξω να βρω και θα το κανω να δουμε αντιδρασεις.

Link to comment
Share on other sites

Ταίστρα εγώ δούλευα μία της juwel που γυρνούσε ολόκληρος ο κάδος για να πέσει η τροφή και όριζες εσύ πόσο θα πέσει ανοίγοντας κατάλληλα το κενό. Και με γαρίδες δούλευε μια χαρά που είχα δοκιμάσει!! Όταν είχαν μεγαλώσει περιπου 1 χρονόν, είχα βάλει μίγμα γαρίδες και στίκς και αφαίρεσα τελείως το πλαστικό που όριζε την ποσότητα, αφήνοντας όλο το κενό ανοιχτό. Έτσι έπεφτε αρκετή ποσότητα, αλλά άντεχε άνετα μια εβδομάδα η τροφή! Μετά πήρα μια της Eheim με διπλό κάδο και έκανα κατασκευή με χαρτόνι από πάνω για να παίρνει περισσότερη ποσότητα. Αυτή η τελευταία είναι ηλεκτρονική και γυρίζει όσες φορές θέλεις ένας κοχλίας που έχει μέσα. Αυτό το κάνει έως 3 φορές την ημέρα για τον κάθε κάδο. Εσύ την προγραμματίζεις όπως θέλεις. Και έτσι δεν έχω πλέον πρόβλημα ούτε με τις μέρες που θα λείπω. Απλά δεν θυμάμαι το μοντέλο της, πρέπει να βρω το κουτί αν είναι.

Link to comment
Share on other sites

Για το καπάκι που ανέφερα είδα στην φωτογραφία κάποιες τρύπες στο πίσω καπάκι αλλά δεν νομίζω οτι φεύγει η υγρασία παρ'όλα αυτά. Η χελώνα πολλές φορές κοιμάται και έξω τα βράδια και δεν είναι καλό να αναπνέει τόση υγρασία που δημιουργείται. Εμένα που την είχα πατήσει κ εγώ σε παρόμοιο θέμα, μετά απο 2-3 μήνες άκουγα την μύτη της κάπως περίεργα όταν ανέπνεε, σαν να ήταν βουλωμένη/μπουκωμένη.. Και όταν τα βράδια έβγαζα το καπάκι για να είναι στεγνά, σταμάτησε. Φυσικά δεν υπάρχει τεκμηρίωση οτι ήταν από αυτό, αλλά σίγουρα μετά που το σκεφτόμουν, δεν είναι και ότι καλύτερο να αναπνέει μέσα στην υγρασία..

Επίσης, κατα την γνώμη μου πάντα, οι μερικές αλλαγές θα πρέπει να ξεκινήσουν αφού ανέβει λίγο η ποσότητα του νερού.. Διότι θα είναι πολύ πιο χρονοβόρο αλλά και θα χρειάζονται περισσότερα χρήματα να προσπαθεί από τώρα με 25 λίτρα να κρατήσει ευημερία τιμών του νερού.. Για μένα τουλάχιστόν ήταν αδύνατο, ότι κ αν είχα δοκιμάσει.. Μόλις τα λίτρα μου έφτασαν γύρω στα 50-60 τότε όλα ήρθαν σε μία πιο ομαλή κατάσταση.. Και ναι, με μερικές αλλαγές νερού, μπορούσες να τα κουμαντάρεις κάπως τα πράγματα.. Ίσως αν είχα αντίστροφη όσμωση και τότε να ήταν καλύτερα.. Το θέμα είναι οτι η χελώνα αν δεν υπάρχουν υψηλές τιμές τοξικών (κυρίως αμμωνίας & αμμωνίου), δεν έχει κανένα πρόβλημα και προσαρμοζεται. Στην μια εβδομάδα που αμμωνία & νιτρώδη θα ανέβουν λίγο και μετά θα ξανακατέβουν βάζοντας καινούριο νερό, δεν θα επηρρεαστεί καθόλου.. Εγώ το λέω καθαρά για να μην παιδεύεται και ξοδεύεται χωρίς λόγο για τόσα λίγα λίτρα. Παρ'όλα αυτά έχεις απόλυτο δίκιο στην σημείωσή σου. ;)

Φιλικά πάντα!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θέλω να φτιάξω μια ωραία παρουσίαση όπως του Γιάννη αλλά δεν προλαβαίνω.... Θα προσπαθήσω όμως κάποια στιγμή..! :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ Σαββα και για τις συμβουλες σου και για το γεγονος οτι σου αρεσε η παρουσιαση μου.Ειναι πολυ θετικο για μενα αυτο και σιγουρα οι αποψεις και αυτες οι συζητησει βοηθανε παρα πολυ...Παντως ειλικρινα περιμενουμε γιατι τα βιντεακια στο you-tube εναι πολυ ωραια...χαχαχα!!!Να τις χαιρεσαι!!Οσο για την ταιστρα της eheim οχι την δικια σου με 2 καδους με μονο γυρω στο 50αρικο

http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=414&products_id=1526

απ οτι βλεπω κανει και για γαριδες και ειλικρινα το σκεφτομαι αν οχι για τωρα ισως για το μελλον σιγουρα.Δεν ξερω ακομη θα το ψαξω λιγο περισσοτερο και το ξανασυζηταμε παιδια...

Link to comment
Share on other sites

Ωωωπ,καλη ιντερνετοσελιδα και γενικα καλες τιμες panik και σε ευχαριστω για τη βοηθεια.Γενικα εχεις κανει αγορες απο κει?Πως και εχει τετοιες διαφορες στις τιμες?

Φανταζομαι ειναι και αξιοπιστο?Γιατι πηρα την αποφαση να ψωνισω απο κει καποια πραματακια...

Link to comment
Share on other sites

Πολυ χαιρομαι που το ακουω αυτο !!!Ειναι πλεον και δικα μου παιδια!!!Αν με θελουνε για φιλο τους ;-)

Crazy_Beaver εσαι ωραιος.!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...