Jump to content

Ομάδα Δημιουργίας Για Κιχλίδες Αμερικής


lykourgos

Recommended Posts

fantazio77

Οκ λοιπόν, αν χρειαστειται κάποια βοήθεια στα a Borellii πείτε μου μιας και εχω 2 χρόνια εμπειρίας στο ειδος

Link to comment
Share on other sites

fantazio77

Οκ λοιπόν, αν χρειαστειται κάποια βοήθεια στα a Borellii πείτε μου μιας και εχω 2 χρόνια εμπειρίας στο ειδος

:bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ακυρο παρακαλω να διαγραφει!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

Παιδια νομιζω οτι τα προφιλ που φτιαχνεται ειναι ελειπης σε πληροφοριες σε καποια σημεια.Πολλα πεδια ειναι γραμμενα μονο σε μια γραμμη ενω καποια αλλα δεν υπαρχουν καθολου,οπως πχ οι γενικες πληροφοριες των ψαριων.

Παρακαλω να τα ξανακοιταξετε και να εχετε σαν οδηγο τα ηδη υπαρχοντα προφιλ του φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια νομιζω οτι τα προφιλ που φτιαχνεται ειναι ελειπης σε πληροφοριες σε καποια σημεια.Πολλα πεδια ειναι γραμμενα μονο σε μια γραμμη ενω καποια αλλα δεν υπαρχουν καθολου,οπως πχ οι γενικες πληροφοριες των ψαριων.

Παρακαλω να τα ξανακοιταξετε και να εχετε σαν οδηγο τα ηδη υπαρχοντα προφιλ του φορουμ.

τα προφιλ και τα αρθρα ανεβαινουν εδω με αυτο των σκοπο να συμπληρωσουμε ολοι την δουλεια των παιδιων και οταν ολοκληρωθει να πανε στην αναλογη θεματικη κατηγορια!!!!!!!

αναμενουμε να συμπληρωσεις και εσυ το παζλ των προφιλ!

Link to comment
Share on other sites

Δυστοιχος απο ψαρια Αμερικης ειμαι ασχετος,εχω πολυ λιγες γνωσεις.

Η παρεμβαση μου ηταν καθαρα για την συγγραφη των προφιλ και οχι για να προσθεσω πληροφοριες.:)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στην ομάδα.. :D Χίλια συγνώμη για την πολυήμερη (σχεδόν μηνιαία) απώλειά μου, αλλα λόγω μετακόμισης δεν μπορούσα να μπένω συχνά και δεν ήμουν σε θεση να δημιουργώ προφίλ μιας και συχναζα σε internet-café :P Αλλά τώρα που γύρισα θα ξαναξεκινήσω δυναμικά.. Υπάρχουν προφίλ που δεν εχουν ετοιμαστει ακομα και δεν τα εχει αναλάβει κανείς?...αν ναι πειτε μου ονομασίες ψαριών.. :D

Link to comment
Share on other sites

Uaru

Επιστημονικό Όνομα: Uaru amphiacanthoides

Κοινές Ονομασίες: Triangle cichlid, Uaru, Poor man's discus, Chocolate cichlid και Waroo

Ελληνικό Όνομα: Uaru

Γενική Κατηγορία: Κιχλίδα Ν. Αμερικής

Κλάση: Actinopterygii

Οικογένεια: Cichlidae

Μέγεθος: Γύρω στα 30 εκατοστά (το τελικό μέγεθός τους) στην φύση, στο ενυδρείο συνήθως 5 εκατοστά μικρότερο.

Βιότοπος: Προέρχεται, κυρίως, από την Νότια Αμερική, Βραζιλία, Γκαηάνα. Ζεί στον Αμαζόνιο μέχρι το Solimaes River περνώντας από τους ποταμούς Japura River και Tapajos River.Συναντάται και στον κάτω ρου του Rio Negro.

Συντήρηση στο ενυδρείο:

PH 5-8 ( οι πηγές διαφέρουν πολύ μεταξύ τους σε αυτό το κομμάτι αλλά ας μην ξεχνάμε οτι είναι τροπικό ψάρι προερχόμενο από νερά με χαμηλό ph σε γενικές γραμμές )

KH:

GH: 5-12

Θερμοκρασία: 26-30°C (79-86°F)

Λίτρα: 200 λίτρα (minimum) για ένα ζευγάρι, 400 λίτρα ή και μεγαλύτερο για περισσότερα.

Κοινωνική συμπεριφορά: Σχετικά ειρηνικό που μπορεί όμως να γίνει επιθετικό κατά την διάρκεια του ταίσματος.

Διαχωρισμός φύλου: Όπως οι περισσότερες Κιχλίδες είναι δύσκολος ο διαχωρισμός παρά μόνο σε ενήλικα με τα αρσενικά να είναι μεγαλύτερα, σε μέγεθος, απ'τα θηλυκά. Επίσης η γενετική κύστη ( genital papila ) στο αρσενικό είναι μεγαλύτερη. Κάποια άλλα χαρακτηριστικά που έχουν ειπωθεί είναι πως τα θηλυκά και μόνο έχουν κόκκινα μάτια και τα αρσενικά αναπτύσσουν καμπούρα στον αυχένα.

Διακόσμηση ενυδρείου: Το ενυδρείο μπορεί να έχει άμμο ή χαλίκι, πέτρες, ξύλα, ρίζες για να προσφέρουν κρυψώνες . Αν και απολαμβάνει το φυτεμένο ενυδρείο καλό θα ήταν να αποφύγετε τα φυτά γιατί είναι μέρος της διατροφής του αν και έχει αναφερθεί οτι αρνείται να φάει java fern, java moss και anubias . Καλό θα ήταν, επίσης, να αποφεύγετε τα πλαστικά φυτά γιατί έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να τα μπερδεύει για αληθινά και να τα μασουλάει. Επίσης κάτι άλλο που έχει αναφερθεί είναι να μασουλάει και ξύλο αλλά λίγα είναι γνωστά γιαυτή του την συνήθεια.

Διατροφή: Το ψάρι θεωρείται παμφάγο αλλά κύριο λόγο στην διατροφή του παίζουν οι φυτικές ουσίες όπως μαρούλι, αγγούρι, αρακάς και σπιρουλίνα .Κατά τα άλλα μπορείτε να το ταίσετε τροφή για δίσκους, καρδιά βοδινού, bloodworms, cichlid pellets και ζωντανή τροφή.

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Με σωστές και σταθερές συνθήκες, μπορούν να ζήσουν 8-10 χρόνια.

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Τα Uaru ζουν σε υψηλές θερμοκρασίες όπως οι δίσκοι έτσι οι συγκάτοικοι πρέπει να πληρούν αυτήν την προυπόθεση. Κατά τα άλλα μπορεί να συμβιώσει με άλλες ειρηνικές κιχλίδες όπως Σκαλάρια, Δίσκοι και Σεβέρουμ, με Πλακόστομους, Ροδόστομους, Γεωφάγους και Ραμ!

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Τα Uaru είναι αρκετά δύσκολο ψάρι προς αναπαραγωγή. Διάφοροι χομπίστες έχουν αναφέρει πώς έχουν καταφέρει να πετύχουν αναπαραγωγή και σε μαλακό αλλά και σε σκληρό νερό με τιμές από 6,5 ως 8.

Γεννάνε τα αυγά τους, συνήθως, σε λείες επιφάνειες ή επίπεδα βραχάκια στον βυθό όπου και τα επιτηρούν συνεχώς οι γονείς. Η θηλυκιά γεννάει 100-800 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται συνήθως μέσα σε τέσσερις ημέρες περίπου. Κατά το διάστημα αυτό, οι γονείς απομακρύνουν τους εισβολείς και διάφορες άλλες απειλές από τη φωλιά. Σε γενικές γραμμές δεν διαφέρουν και πολύ από ένα ζευγάρι Δίσκων στο θέμα αυτό.Τα μικρά μεγαλώνουν γρήγορα και σε λιγότερο από δύο μήνες είναι περίπου 5 εκατοστά.

Γενικές πληροφορίες: Από προσωπική εμπειρία θα ήθελα να πω οτι αυτό το ψάρι είναι ιδιαίτερο με μεγάλη νοημοσύνη και στοργή προς τον ιδιοκτήτη του! Απολαυστική στιγμή όταν, αφού ενηλικιωθεί και σας συνηθίσει, θα σας πλησιάζει και θα σας αφήνει να το χαιδεύετε!

Μεγαλώνει γρήγορα.

Μεγάλο ψάρι που θέλει αρκετά λίτρα, κινητικό μέσα στο ενυδρείο σε όλα τα επίπεδα του!

Μια από τις πιο θεαματικές στιγμές του ψαριού είναι κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής όπου το σημάδι στα πλευρά του μεγαλώνει και γίνεται πιο σκούρο και τα μάτια του φωτίζονται με έντονο κόκκινο χρώμα.

Συγγενικό με τον γνωστό μας Δίσκο θέλει καλή ποιότητα νερού και προτιμά να ζει σε γκρουπάκια παρά μοναχό του. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο ψάρι αλλά δεν θεωρείται και εύκολο.

Τέλος το συγκεκριμένο ψάρι δεν είναί ευρέως διαδεδομένο και δεν το βρίσκετε εύκολα στα μαγαζιά

αρχείο λήψης (1).jpgαρχείο λήψης (3).jpgimages.jpgαρχείο λήψης (6).jpgαρχείο λήψης (5).jpgαρχείο λήψης (4).jpgimages (2).jpgimages (4).jpgimages (5).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

geo_h_zpsba2c433c.jpg

Επιστημονικό Όνομα: Geophagus Sp. Tapajos (Christop Seidel and Rainer Harnoss 1991)
Κοινές Ονομασίες: Tapajos,Red Head,Orange Head
Ελληνικό Όνομα:-
Γενική κατηγορία:Κιχλίδες
Κλάση: Perciformes
Οικογένεια: Cichlidae

Μέγεθος: Έως 25 εκατοστά στη φύση ενώ σε ενυδρείο 10-12 εκατοστά
Βιότοπος:Τα συναντάμε σε ποταμούς και παραποτάμους της περιοχή του Rio Tapajos

Συντήρηση στο ενυδρείο

PH: .....................5,5-7,5(Ιδανικά: )
KH: .....................
GH: .....................10-20°dGH (Ιδανικά:...°dGH)
Θερμοκρασία: .....26-30°C (Ιδανικά: °C)


Λίτρα: Ένα ενυδρείο με μήκος 150 εκατοστά τουλάχιστον είναι ιδανικό ενώ το ύψος δεν το απασχολεί ιδιαίτερα καθώς είναι ψάρι που την περισσότερη ώρα την περνάει στο βυθό.

Κοινωνική συμπεριφορά: Σχετικά ήρεμα ψάρια και συνιστάται η διατήρηση μαζί με άλλες κιχλίδες Αμερικής ίδιου μεγέθους ή και με άλλους γεωφάγους. Είναι επιθετικά μόνο κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.

Διαχωρισμός φύλου: Τα αρσενικά έχουν πιο έντονα χρώματα από τα θηλυκά, έχουν την τάση να είναι λίγο μεγαλύτερα και τα πτερύγια τους έχουν μεγαλύτερες επεκτάσεις.

Διακόσμηση ενυδρείου: Ένα μαλακό, αμμώδες υπόστρωμα με ρίζες και κλαδιά με άφθονες κρυψώνες και φύλλα σε αποσύνθεση. Δεν συνιστάται να έχουμε φυτά στο ενυδρείο καθώς σκάβουν συνέχεια τον βυθό, επίσης θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια μεγάλα βότσαλα ώστε όταν έρθει η ώρα της αναπαραγωγής να μπορούν να αποθέσουν τα αυγά τους.

Ζώνη Κολύμβησης: Βυθός, μέσο επίπεδο του ενυδρείου

Διατροφή: Παμφάγα τρώνε όλα τα είδη των τροφίμων που παρέχονται για το ενυδρείο αλλά θα πρέπει να δοθεί και ποικιλία στη διατροφή με κατεψυγμένες τροφές (Artemia,bloodworm, κλπ)

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Δεν υπάρχουν πληροφορίες

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Άλλες φιλήσυχες κιχλίδες ίδιου μεγέθους και ίδιων απαιτήσεων μέσα στο ενυδρείο από νότια Αμερική καθώς και γατόψαρα και Plecos.

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Η διαδικασία της αναπαραγωγής μπορεί να προκληθεί ταΐζοντας με πολλά ζωντανά και κατεψυγμένα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη με αύξηση της θερμοκρασίας του νερού και μείωση των επιπέδων pH.Στην αρχή το ζευγάρι θα αρχίσει να καθαρίζει κάποια επιφάνεια στη συνεχεία το θηλυκό θα εναποθέσει εκεί τα αυγά όπου και οι δυο γονείς θα τα φυλάνε.
Μετά από 3-4 μέρες, οι γονείς παίρνουν τα αυγά στο στόμα τους (επώαση) όπου τα κρατάνε και μετά από μια εβδομάδα εμφανίζονται οι γόνοι.Οι γονείς κάθε πρωί αφήνουν τους γόνους σε τρύπες που έχουν σκάψει στο έδαφος και τους φυλάνε ενώ το βράδυ τους παίρνουν πάλι μέσα στο στόμα τους.

Μετά από 2-3 βδομάδες οι γόνοι μπορούν να κολυμπήσουν αλλά οι γονείς συνεχίζουν την φροντίδα μέχρι οι γόνοι να φτάσουν σε μέγεθος που να μην χωρούν πλέον στο στόμα τους.

geo_f_zps4ba169f4.jpg

geo3_zps751466ad.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 300 λιτρα με ενα οσκαρ (βασιλειάς)!!

εαν μπορουσα να βοηθησω σε οτιδηποτε ευχαριστως

θα ηθελα πολυ να μπω σε αυτη την ομαδα :bigemo_harabe_net-77:^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους ! Δεν είμαι και πολύ νέος στο χώρο αλλά σχετικά νέος στις αμερικανικές κιχλίδες και συγκεκριμένα στις GREEN TERROR (Aequidens rivulatus) (green terror cichlid) . Μου έδωσε ένας φίλος 5 μικρά και μέσα σ' ένα 7μηνο μεγάλωσαν και μου έκαναν και 3 γέννες . Η 1η ήταν πετυχημένη με καμία 30αριά να έχουν επιβιώσει . Στη 2η δεν τα πήγα και τόσο καλά γιατί όλα τα νεογέννητα χάθηκαν μέσα σε μια νύχτα (μάλλον τα έφαγαν τ' αδέρφια τους) . Σήμερα ανακάλυψα και τρίτη γέννα . Η θηλυκιά έσκαψε στο χαλίκι και βρήκε ένα ξεχασμένο γλαστράκι από κάποιο παλιό φυτό . Καθάρισε τον γύρω χώρο και κόλλησε όλα της τ' αυγά επάνω στο γλαστράκι . Τώρα κάθεται πάνω από την λακούβα που άνοιξε , με ανοιχτά τα πτερύγιά της απειλητικά και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει . Το ενυδρείο αυτό είναι 120άρι με χαλίκι ψιλό και υπόστρωμα για φυτά . Έχει VALISNERIA SPIRALIS και CRYPTOCORYNE φυτεμένα και κάποιο άλλο είδος που δεν το ξέρω . Ξέχασα να σας πω ότι μέσα σ' αυτό άφησα μόνο το ζευγάρι που γεννάει και τα υπόλοιπα που είχα τα έβαλα σ' ένα 240άρι με άμμο και με τα ίδια φυτά μέσα . Ξέρει κανείς αν θα ήταν καλό να βγάλω από μέσα τα ήδη γεννημένα για να μην φάνε τα νεογέννητα ; Ή να περιμένω να γεννηθούν και να βάλω τα νεογέννητα στη γεννήστρα ; Φοβάμαι μήπως έχω κι άλλη στραβή γέννα . Άλλα ψάρια που έχω μέσα είναι 2 πλακόστομοι και 2 γαρίδες για να μου καθαρίζουν τα φυτά . Σας ευχαριστώ !

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

παίδες ώρα να ξαναρχίσει η δουλειά .

όποιος θέλει να συμμετέχει - βοηθήσει στην ομάδα ας δηλώσει συμμετοχή εδώ .

Link to comment
Share on other sites

επίσης και τα παιδιά που ήταν από πρίν ας δηλώσουν αν θέλουν να συνεχίσουν ή όχι για να μπορέσουμε να στήσουμε την ομάδα .

Link to comment
Share on other sites

Παρων! :bigemo_harabe_net-53:

:bigemo_harabe_net-117::bigemo_harabe_net-117::bigemo_harabe_net-117:

Link to comment
Share on other sites

αυτό είναι το μόνο σίγουρο .

Link to comment
Share on other sites

ok φίλος .

Link to comment
Share on other sites

η ομάδα σήμερα .

Sturm

fantazio 77

η δουλειά μπορεί να ξεκινήσει σιγά σιγά και περιμένουμε τους υπόλοιπους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

στην ομάδα και ο јоhn1801.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ευχαριστώ για τις συμμετοχές.

το θέμα κλειδώνει προς το παρών .

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...