Jump to content

Προς Συντονιστικη Ομαδα Και Διαχειριστες


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Μια θερμή παράκληση προς τη Συντονιστική ομάδα και τους Διαχειριστές.

Ο λόγος τις αναφοράς αυτής είναι για ορισμένα γεγονότα που διαδραματιστικαν το τελευταίο διάστημα.

Αναφέρομαι για το μικρο Πέτρο 10 ετών και πριν λίγο διάστημα ένα άλλο παιδί 13 ετών

Αν είναι εφικτό στη φόρμα εγγραφής ενός μέλους το σημείο που αναγράφει για την ηλικία να είναι

υποχρεωτικό..

Αυτό που θέλω να πω είναι, για να μπορεί ο καθείς από εμάς να χειριστεί την κάθε κατάσταση με

διαφορετικό γνώμονα και ευαισθησία!

Μετά εκτιμήσεως Δημήτρης.

Σας ευχαριστώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

δυσκολο .... ο καθενας μπορει να βαλει οτι ηλικια θελει που θα ειναι δυσκολο να επιβεβαιωσει καποιος ( εκτος απο αυτους που γνωριζονται προσωπικα )

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η ιδέα σου Δημήτρη, αλλά νομίζω πως ο lezas έχει δίκιο. Εμένα θα με απασχολούσε το νομικό κομμάτι όσον αφορά την ηλικία των μελών, αλλά υποθέτω ότι αυτό θα το έχουν ήδη φροντίσει οι υπεύθυνοι. :)

Link to comment
Share on other sites

Μολις ειδα οτι ο πιτσιρικας εγινα μπαν.Κριμα.....

Περισσοτερο λογω της ηλικιας θα επρεπε το παιδακι να βοηθηθει οσο το δυνατον περισσοτερο...........

Εδω υπαρχει ανοχη σε αλλους κι αλλους............

Γνωμη μου!

Link to comment
Share on other sites

Τι να βοηθηθει ρε Στρατο; στην εκτροφη κουνουπιων;

Ναι..........να το γυρισει στις κατσαριδες.................

Να γυρισουν τα μυαλα του φυσικα ρε βασιλη!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Να σκοτωσει τα κουνουπια του ειπαμε και ζητησε διαγραφη

Και στο προφιλ του δηλωνει 98χρονων απο Catalonia, ξερω γω τι παιζει, τι να πω;

Link to comment
Share on other sites

Αφορμή στάθηκε ἐνα πρόσφατο θέμα που ανοίχτηκε (οι περισσότεροι καταλαβαίνουν τί εννοώ ), αλλά είναι κάτι που το σκέφτομαι καιρό και θα ήθελα να παραθέσω εδώ τις σκέψεις μου.

Έχουμε δει (και με αυξημένα ποσοστά τον τελευταίο καιρό) μικρά παιδιά να γράφονται στο φόρουμ. Φυσικά ολοι είναι καλοδεχούμενοι στην κοινότητα μας, και άλλο παρά χαρά δεν θα έδινε σε ένα χομπίστα το να δει μικρά παιδιά να ασχολούνται με τα ενυδρεία ( οι παλιοί βιώσαμε το όμορφο αυτό συναίσθημα στο σχολείο τότε το 2009 ). Παρ' όλα αυτά, τα μικρά παιδιά που αυτοβούλως γράφονται εδώ, χωρίς μάλιστα οι γονείς τους να έχουν σχέση με το χόμπυ, θεωρώ πως μόνο πρόβλημα δημιουργούν και σε εμάς αλλά και στις οικογένειες τους. Θα ήθελα να παραθέσω εδώ τους προβληματισμούς μου.

1. Πολλές φορές κατά καιρούς ἐχουμε δει άτομα σχετικά μικρής ηλικίας να γράφονται στο φόρουμ, να ρωτάνε πράγματα, και ο κόσμος εδω μέσα να τους απαντάει, στην αρχή ευγενικά, μετά όμως με όλο και περισσότερο εκνευρισμό καθώς (και είναι λογικό) τα παιδιά μικρών ηλικιών δεν είναι σε θέση ούτε να κατανοήσουν κάποιες δύσκολες έννοιες, αλλά ούτε και να δείξουν την πρέπουσα υπομονή και ενασχόληση που απαιτεί το χόμπυ. Τα θέματα που ανοίγουν καταλήγουν συνήθως σε συνεχόμενες ερωτήσεις που ουσιαστικά αναφέρονται στο ίδιο πράγμα. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη φυσικά, αλλά τα περισσότερα μικρά παιδιά που γράφονται εδώ καταλήγουν τοξικοί χρήστες. Δεν θα μιλήσω για την πιθανοτητα να γράψουν απάντηση σε κάποιον νέο χομπίστα η οποία άλλο παρά σοβαρή δεν θα είναι.

2. Δεν έχουν δικά τους χρήματα, οπότε ό,τι προτείνουμε εμείς η ό,τι βλέπουνε στο φόρουμ και τους αρέσει το φορτώνονται οι γονείς τους. Άλλωστε τα περισσότερα μικρά παιδιά δεν έχουν συναίσθηση του πόσο δύσκολα βγαίνει το χρήμα και συνήθως είναι υπερκαταναλωτές.

3. Προφανώς και δεν μπορείς να αφήσεις ένα δεκάχρονο παιδί να τρέχει μέσα στο σπίτι με φίλτρα και κουβάδες για αλλαγή νερού. Ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης του ενυδρείου το φορτώνονται και αυτό οι γονείς τους. Και ειλικρινά, φοβάμαι να σκεφτώ ποσα ψάρια κατέληξαν στην αποχετευση επειδή το παιδάκι βαρέθηκε το χρυσόψαρο και το κακόμοιρο το ψάρι "πέθανε" ξαφνικά.

4. Ακριβώς λόγω μικρής ηλικίας, είναι αναξιόπιστοι αγοραστές αλλά και πωλητές στο θέμα των αγγελιών. Μπορεί να θέλουν κάτι και μετά το μέλος μας να λάβει ένα πμ. του στυλ "τελικά η μαμά μου δεν με αφήνει να το πάρω"

5. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν συναίσθηση των άγραφων και γραπτών κανόνων όχι μόνο του φόρουμ αλλά και του ίντερνετ. Μπορούν να γίνουν αγενή, να μιλήσουν σε μια γλώσσα που δεν αρμόζει σε έναν ιστότοπο οπως το φόρουμ μας αλλά και να μην έχουν την υπομονή να διαβάσουν αυτά που εμείς εδω μέσα τους απαντάμε.

6. Ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης του Aquazone είναι η ανταλλαγή γνώσεων αλλά και η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στους νέους του χώρου να αποφύγουν μοιραία λάθη που εμείς κάναμε και να στήσουν ένα υγειές ενυδρείο. Με τα μικρά παιδιά ούτε ανταλλαγή γνώσεων μπορούμε να έχουμε αλλά ούτε και να τα διδάξουμε κάτι για τους λόγους που ανέφερα στο 1. Άλλο πράγμα ένας γονιός να ενδιαφέρεται για το ενυδρείο και να δείξει σιγά σιγά στο παιδάκι του την ομορφιά του χόμπυ, έχοντας όμως πάντα καβάντζα ότι αυτός θα ασχοληθεί με την ρουτίνα του ενυδρείου όταν το παιδάκι βαριέται, και άλλο εμείς εδω μέσα να ωθούμε ένα 10χρονο παιδί να αναλάβει τις ευθύνες και την φροντίδα μιας ζωής.

7. Παιδιά είμαστε εδώ μια παρέα, και αυτό το πράγμα μπορεί να γίνει εθιστικό. Ίσως κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν, αλλά ο εθισμός στο ίντερνετ στις μικρές ηλικίες δεν έχει να κάνει τόσο με τα παιχνίδια, όσο με την κοινωνικοποίηση. Φανταστείτε ένα παιδάκι που περνάει όλη του την ελεύθερη ώρα στον υπολογιστή να κάθεται και να διαβἀζει εμἀς που κάνουμε πλάκα, αστειευόμαστε, βριζόμαστε και πετάμε διάφορα. Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά μεγάλη πλειοψηφία των μικρών παιδιών που μπαίνουν εδώ μέσα τα μισά ποστ που κάνουν είναι για "γκόμενες" και σεξ, προσπαθώντας να δείξουν οτι είναι άξια να μπουν στον κύκλο των "μεγάλων". Αυτό είναι ένα θέμα που δεν έχει άμεση σχέση με το φόρουμ, αλλά το αναφέρω γιατί είναι μια ευθύνη που όλοι οι χρήστες του ίντερνετ έχουμε: να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά και να τους επιβάλλουμε την λογοκρισία που το ίντερνετ δεν έχει. Για φανταστείτε να κλείνει το παιδί σας τον υπολογιστή και να κάθεται μαζί σας να φάει λέγοντας σας ποσο πολύ γέλασε με διάφορα που έλεγε ο Μήτσος, ο Θοδωρής, η Άννα και ότι πρέπει πάλι να μπει αύριο γιατί έστειλε ένα μύνημα σε κάποιον που ούτε καν ξέρει και περιμένει απάντηση. Ναι εδω μέσα είμαστε πάντα σχετικά ευγενικοί και αποφεύγουμε τις "κακές" λέξεις, αλλά υπονοούμενα φεύγουν πάντα απο εδώ και απο κεί.

TLTR : Θεωρώ πως τα μικρά παιδιά δεν προσφέρουν τίποτα στο φόρουμ αλλά ούτε και το φόρουμ μπορεί να προσφέρει δυστυχώς τίποτα σε αυτά. Θεωρώ ανεύθυνο απο μέρους μας, ως χομπίστες, ως πολίτες που δουλεύουμε για να βγάλουμε ένα φράγκο, και ως γονείς (όσοι είστε) να προτείνουμε στα παιδάκια να πάρουν ψαράκια ή ενυδρεία που δεν ξέρουμε καν αν οι γονείς τους τα θέλουν ή αν τσάμπα θα χαλάσουμε την μέρα μιας οικογένειας, την δικιά μας για να κουραζόμαστε να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια σε ένα θέμα, για να δούμε τελικά άλλο ένα χρυσόψαρο να καταλήγει στην τουαλέτα.

Προτείνω λοιπόν την προσθήκη ενός ακόμα κανονισμού στους όρους εγγραφής του φόρουμ που να απαγορεύει την εγγραφή σε άτομα κάτω των 14.

Φυσικά, οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει μια λάθος ηλικία αλλά ο κανονισμός αυτός μας επιτρέπει το εξής:

1. Την αναίρεση δικαιωμάτων λογαριασμού σε άτομα που θα κάνουν μπαμ οτι είναι μικρά παιδιά (και συνήθως φαίνεται αμέσως). Η αναίρεση αυτή μπορεί να συνοδεύεται απο ένα ευγενικό αυτόματο email που θα εξηγεί την παράβαση του κανονισμού και θα προτρέπει το παιδί να ενημερώσει τους γονείς τους να γραφτούν αυτοί στο φόρουμ εάν και εφόσον ενδιαφέρονται για τον όμορφο κόσμο του ενυδρείου. Βέβαια μπορεί να μην τα καταλάβουμε όλα τα μικρά παιδιά. Αλλά αν υπάρξει κάποιο που δεν πάρουμε χαμπάρι, σημαίνει οτι είτε θα γράφει ώριμα είτε δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στο φόρουμ.

2. Εάν ο γονιός ασκεί γονικό ελεγχο στο πού μπαινει το παιδί του, και σε τέτοιες ηλικίες θεωρώ προσωπικά απαραίτητο να το κάνει, θα δει ότι το παιδί παραβαίνει κανονισμούς και θα του απαγορεύσει την είσοδο στο φόρουμ. Βέβαια αν το κουβεντιάσει μαζί του έχει όλο το δικαίωμα να γραφτεί εκείνος και να το βοηθήσει να στήσει ενυδρείο, πλέον ομως υπ' ευθύνη δικιά του και όχι του παιδιού.

Φυσικά όλοι αυτοί οι προβληματισμοί έχουν μια απλή απάντηση: ας πρόσεχε ο γονιός το παιδί του. Πόσο όμως χρόνο έχει κάποιος σήμερα για να ελεχγει τί κάνουν τα παδιά του, και γιατί να χαλιούνται δικά μας μέλη απαντώντας σε θέματα χωρίς νόημα; Γιατί, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, να μην διαφυλάξουμε και την ποιότητα των θεμάτων που ανοίγονται στο φόρουμ αλλά και να φροντίσουμε και για την κοινωνική πλευρά του θέματος;

Καλώς ή κακώς, δεν μπορούμε να μἀθουμε σε ένα παιδάκι την αξία μιας ζωής και της ευθύνες που επιφέρει η φροντίδα της. Δουλειά του γονιού του είναι να το κάνει. Αν ο ίδιος ενδιαφερθεί εδώ είμαστε για να τον βοηθήσουμε και να τον εθίσουμε σ αυτό που αγαπάμε.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Γιώργος!

Βέβαια αν ο άλλος θέλει να βάλει οτι νάναι ηλικία λογικά θέλει να τρολλαρει..

Και αν δεν θέλει να τρολλαρει είναι πρόβλημα του που βάζει λάθος ηλικια!

Δεν μπορεί να βάζει 50 χρονων ,να ειναι 10 ,να του πει κάποιος κάτι παραπανω και να πει

"αα ειμαι 10 χρονων και μου μιλάς έτσι...."

Ας έβαζες αληθινή ηλικία φιλε μου!

Φιλικά παντα!

Οποτε Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο!

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα και μόλις έγραψα ένα μακρυνάρι που περιμένει έγκριση. Αμα είναι, οποιος mod το δει, βάλτε το εδώ ή ενώστε τα ή κάτι τέτοιο.

Mod edit

Μεταφέρθηκε ήδη

Link to comment
Share on other sites

Το να ελέγξει κάνεις την ηλικία εκείνων που κάνουν έγγραφη δε γινεται απλα γιατι ο κάθε μας δηλώνει ότι θέλει. Απο εκει και πέρα θα συμφωνήσω με τον ΔΙΑ ότι έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια να δώσουμε στον πιτσιρικά να καταλάβει τι κάνει και τι θα έπρεπε κανονικά να κάνει. Τα παιδικά μυαλά δε τα καταφέρνεις τόσο εύκολα γι' αυτο και οι περίεργες αντιδράσεις του μετα απο τις πρώτες συμβουλές που δέχθηκε. Θέλει άλλο τροπο και υπομονή. Εγω μικρός μάζευα ας πούμε ακρίδες. Είχα κάνει το σπίτι άνδρο τρόμου για όλες τις γυναίκες που κυκλοφορούσαν στην περιοχή. Το έβρισκα πολυ ωραίο αυτο που έκανα μέχρι ο πατέρας μου να μου εξηγήσει κάποια πράγματα. Θέλει τροπο να κάνεις εναν πιτσιρικά να δει τα πράγματα από την οπτική γωνία ενός ενήλικα. Τώρα αν δεν ήταν 10χρονος αλλα κάποιος που έκανε την πλάκα του, τι να πω, άλλο αυτο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εγω ενα θελω να πω το χασαμε το κορμι πατριωτη,τι να πω εχω μεινει αφωνος.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πω κάποια πράγματα βλέποντας τα από μια διαφορετική οπτική γωνία έτσι για να υπάρχει ποικιλία απόψεων. :)

Γνωρίζουμε αν κάποιος είναι πράγματι αυτός που δηλώνει;

Γνωρίζουμε αν κάποιος μας εμπαίζει ή όχι;

Γνωρίζουμε αν κάποιος πικραμένος, τρελαμένος, μπαναρισμένος δεν ξαναγράφτηκε με άλλο νίκ για να δημιουργήσει θέμα;

Γνωρίζεται ότι ίσος οι συντονιστές μπορεί να ξέρουν κάποια πράγματα που μας διαφεύγουν;

Όλα όσα ερωτώ ποιο πάνω στο παρελθών έχουν συμβεί αρκετές φορές, δεν είναι σενάρια και μυθοπλασίες αλλά πραγματικότητα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα υποχρεωτικής δήλωσης στην φόρμα εγγραφής είναι κάτι που ήδη συζητιέται από την ομάδα και τον προγραμματιστή του φόρουμ διότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές στον κώδικα.

Δυστυχώς όμως δεν μας διασφαλίζει τίποτα ότι η ημερομηνία γέννησης θα είναι αληθινή.

Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε "ψιλιασμένοι" για τον τρόπο που θα χειριζόμαστε άτομα μικρής ηλικίας εφόσον καταλαβαίνουμε ή μαθαίνουμε κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Σημασία έχει οτι αν στους όρους χρήσης- κανόνες εγγραφής απαιτείτε να είναι κάποιος πάνω από πχ16 χρονών για να εγγραφεί

σε μια στραβή το forum,ο ιδιοκτήτης δηλαδή θα είναι καλυμμένος νομικά!!

Να πιστοποιηθεί η ηλικία του νέου μέλους δεν υπάρχει τρόπος!Δεν ζητάει ταυτότητα το forum κατά την εγγραφή . . . ;)

Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά. :)
Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του πιστεύω και τα δικά του ενδιαφέροντα.

Το Aquazone είναι ένας χώρος όπου μπορούν να συνυπάρξουν μικροί και μεγάλοι, εφόσον ο ένας σέβεται τον άλλο και

τηρεί κάποιους γραπτούς και άγραφους κανόνες. Σαφώς και δε ζητείται ταυτότητα σε κανέναν κατά την εγγραφή και ούτε είναι απαραίτητο. οποιοσδήποτε ανήλικος μπορεί να

παρακολουθήσει τις συζητήσεις στο forum και να συμμετάσχει. Οι όροι χρήσης του Aquazone είναι σαφείς και υπάρχει ειδική ενότητα για τη συμμετοχή ανηλίκων στις συζητήσεις, καθώς και την προστασία τους.
Σας την παραθέτω.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Οι υπηρεσίες του Aquazone.gr απευθύνονται σε ενήλικες, που έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα.

Η ραγδαία όμως εξάπλωση του Internet αποτελεί μία αναμφισβήτητη πραγματικότητα με συνέπεια ολοένα και περισσότερο οι νεαρότερες ηλικίες να χρησιμοποιούν το Internet για να αποκτήσουν πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση, ιστορία και επικαιρότητα και όπως είναι φυσικό να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον καινούριο χώρο με τον οποίο εξοικειώνονται.

Το Aquazone.gr προειδοποιεί τους γονείς, ότι όπως σε κάθε πηγή αστείρευτων πληροφοριών έτσι και στις σελίδες του, μπορεί να συναντήσουν περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Το Aquazone.gr προσπαθεί όσο αυτό είναι εφικτό να προστατεύει τους χρήστες του, πολύ περισσότερο δε τους ανηλίκους, κατά την επίσκεψή τους στις σελίδες του και για το λόγο αυτό, σε κάθε ενότητα ή υπηρεσία που μπορεί να περιέχει υλικό ακατάλληλο, προσβλητικό, απρεπές, ενοχλητικό, βίαιο, παραπλανητικό κλπ έχει τοποθετήσει σχετικές προειδοποιήσεις προς τους χρήστες (η προσπέλαση των οποίων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του χρήστη).

Το Aquazone.gr συνιστά στους γονείς να φροντίζουν ώστε τα παιδιά να μην αποκτούν πρόσβαση στο Internet χωρίς την ανάλογη καθοδήγηση και επίβλεψη, γιατί όπως και ανωτέρω αναφέρθηκε, το Aquazone.gr δεν είναι δυνατό να ελέγχει τις πληροφορίες που διακινούνται στους servers του. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες επισκεφτούν σελίδες και συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το Aquazone.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

Μια παρένθεση σχετικά με το θέμα μιας και μου δίνεται η ευκαιρία...
Πολλές φορές "μαλώνουμε" ενήλικα μέλη για κάποιες "ακατάλληλες" λέξεις που γράφουν. Η απάντηση συχνά είναι "έλα μωρέ, παντού το ακούνε, εδώ θα τους χαλάσει;" .

Η συντονιστική ομάδα σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να προστατεύει τους ανήλικους χρήστες. Σαφώς δε μπορούμε να έχουμε τα μάτια μας 14 και όλο και κάτι θα ξεφύγει. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να καταλάβουμε οτι εδώ μέσα υπάρχουν άτομα όλων των ηλικιών και ότι γράφουμε χρειάζεται προσοχή. :)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τα σχόλια του σε όλα τα θέματα είναι πολύ καυστικά, ακόμα και σε αυτό που παράθεσε ο Δημοσθένης.

Δεν νομίζω να είναι 10 ετών όπως αναφέρει.

Έρχομαι να συμφωνήσω σε αυτά που αναφέρει ποιο πάνω ο Χρήστος.

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια να συμφωνήσεις, ξέρει τι ρωτάει.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά. :)

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του πιστεύω και τα δικά του ενδιαφέροντα.

Το Aquazone είναι ένας χώρος όπου μπορούν να συνυπάρξουν μικροί και μεγάλοι, εφόσον ο ένας σέβεται τον άλλο και

τηρεί κάποιους γραπτούς και άγραφους κανόνες. Σαφώς και δε ζητείται ταυτότητα σε κανέναν κατά την εγγραφή και ούτε είναι απαραίτητο. οποιοσδήποτε ανήλικος μπορεί να

παρακολουθήσει τις συζητήσεις στο forum και να συμμετάσχει. Οι όροι χρήσης του Aquazone είναι σαφείς και υπάρχει ειδική ενότητα για τη συμμετοχή ανηλίκων στις συζητήσεις, καθώς και την προστασία τους.

Σας την παραθέτω.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Οι υπηρεσίες του Aquazone.gr απευθύνονται σε ενήλικες, που έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα.

Η ραγδαία όμως εξάπλωση του Internet αποτελεί μία αναμφισβήτητη πραγματικότητα με συνέπεια ολοένα και περισσότερο οι νεαρότερες ηλικίες να χρησιμοποιούν το Internet για να αποκτήσουν πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση, ιστορία και επικαιρότητα και όπως είναι φυσικό να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον καινούριο χώρο με τον οποίο εξοικειώνονται.

Το Aquazone.gr προειδοποιεί τους γονείς, ότι όπως σε κάθε πηγή αστείρευτων πληροφοριών έτσι και στις σελίδες του, μπορεί να συναντήσουν περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Το Aquazone.gr προσπαθεί όσο αυτό είναι εφικτό να προστατεύει τους χρήστες του, πολύ περισσότερο δε τους ανηλίκους, κατά την επίσκεψή τους στις σελίδες του και για το λόγο αυτό, σε κάθε ενότητα ή υπηρεσία που μπορεί να περιέχει υλικό ακατάλληλο, προσβλητικό, απρεπές, ενοχλητικό, βίαιο, παραπλανητικό κλπ έχει τοποθετήσει σχετικές προειδοποιήσεις προς τους χρήστες (η προσπέλαση των οποίων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του χρήστη).

Το Aquazone.gr συνιστά στους γονείς να φροντίζουν ώστε τα παιδιά να μην αποκτούν πρόσβαση στο Internet χωρίς την ανάλογη καθοδήγηση και επίβλεψη, γιατί όπως και ανωτέρω αναφέρθηκε, το Aquazone.gr δεν είναι δυνατό να ελέγχει τις πληροφορίες που διακινούνται στους servers του. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες επισκεφτούν σελίδες και συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το Aquazone.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

Μια παρένθεση σχετικά με το θέμα μιας και μου δίνεται η ευκαιρία...

Πολλές φορές "μαλώνουμε" ενήλικα μέλη για κάποιες "ακατάλληλες" λέξεις που γράφουν. Η απάντηση συχνά είναι "έλα μωρέ, παντού το ακούνε, εδώ θα τους χαλάσει;" .

Η συντονιστική ομάδα σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να προστατεύει τους ανήλικους χρήστες. Σαφώς δε μπορούμε να έχουμε τα μάτια μας 14 και όλο και κάτι θα ξεφύγει. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να καταλάβουμε οτι εδώ μέσα υπάρχουν άτομα όλων των ηλικιών και ότι γράφουμε χρειάζεται προσοχή. :)

Α να μπράβο!Έχω φάει "φάπες" εγώ για απρεπή συμπεριφορά (γαλλικά) εδώ...ουκ ολίγες φορές!!:P
Link to comment
Share on other sites

Οι θέσεις τις Astra μεταφέρθηκαν και αναρτήθηκαν χρονολογικά λίγο παραπάνω στο παρών θέμα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=90693&p=874897

Link to comment
Share on other sites

Σημασία έχει οτι αν στους όρους χρήσης- κανόνες εγγραφής απαιτείτε να είναι κάποιος πάνω από πχ16 χρονών για να εγγραφεί

σε μια στραβή το forum,ο ιδιοκτήτης δηλαδή θα είναι καλυμμένος νομικά!!

Να πιστοποιηθεί η ηλικία του νέου μέλους δεν υπάρχει τρόπος!Δεν ζητάει ταυτότητα το forum κατά την εγγραφή . . . ;)

+1000

από εκεί και πέρα όμως αυτό είναι το ιντερνετ με όλα τα θετικά του και τα αρνητικά του , και αυτά είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα αποφύγεις.

Και σίγουρα τα θετικά είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά , γι αυτό και κατακλύζετε από τόσο κόσμο, μαζί με όλους αυτούς και με μερικούς ανεξέλεγκτους ανήλικους

σε 10 , 20 ,30 χρόνια αναμφισβήτητα με τόσα που γίνονται θα έχουν μπει τόσες δικλείδες στο ιντερνετ που χωρίς επαληθευμένη ταυτοποίηση δεν θα μπορεί να συνδεθεί κανείς .

προσωπικά πιστεύω ότι τώρα είναι καλύτερο παρόλο που έχει και κάποια αρνητικά

Link to comment
Share on other sites

Οι θέσεις τις Astra μεταφέρθηκαν και αναρτήθηκαν χρονολογικά λίγο παραπάνω στο παρών θέμα.

http://www.aquazone....=90693&p=874897

Ωφείλω να της βγάλω το καπέλο....!
Link to comment
Share on other sites

Οι θέσεις της Astra με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη...

Ως γονιός 10χρονου κοριτσιού νομίζω ότι είναι δύσκολο να δώσεις στο παιδί να καταλάβει το λάθος του κυρίως όταν αυτό δεν θέλει να καταλάβει (γιατί δεν είναι αυτό που θέλει να ακούσει και κατά βάθος γνωρίζει ότι ο συνομιλιτής του έχει δίκιο) πόσο μάλλον όταν αυτό βρίσκεται στο διαδύκτιο και θεωρεί ότι δεν είναι υποχρεωμένο να λογοδοτεί σε κανέναν... Είδαμε όλοι την αντίδραση του συγκεκριμένου μέλους όταν δεν πήρε την απάντηση που ήθελε .... Αν δεν είναι 10 ετών πιστεύω ότι μάλλον είναι ανήλικος ή κάποιος τρελαμμένος που όπως αναφέρατε παραπάνω που προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι ο γονικός έλεγχος στην πρόσβαση που έχουν τα παιδιά στο διαδύκτιο είναι πάρα πολύ σημαντικός.

Σίγουρα δεν βοηθήσαμε τον εν λόγω χρήστη αλλά δεν θα μπορούσαμε και να το κάνουμε άλλωστε από την στιγμή που ο ίδιος δεν ήθελε να καταλάβει αυτά που του έλεγαν οι υπόλοιποι. Είναι ο βασικός ρόλος του γονιού να μάθει στο παιδί του πως πρέπει να φέρεται είτε στις διαπροσωπικές του σχέσεις και σε οποιαδήποτε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Είμαι σύμφωνη με την πρόταση να είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται η ηλικία κατά την εγγραφή νέου μέλους στο φόρουμ και γιατί όχι να θεσπιστεί κατώτατο όριο ηλικίας. Ίσως αυτό να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα ή τουλάχιστον η αιτία να ενημερωθεί ο γονιός για την εγγραφή αυτή. Αν αυτό γίνει η αιτία έστω και ένα παιδί να ενημερώσει τους γονείς του για την εγγραφή στο φόρουμ και ασχοληθούν όλοι μαζί με αυτό το υπέροχο χόμπι τότε μόνο κέρδος θα έχουμε από όλη αυτή τη συζήτηση!!!

Με εκτίμηση

Μαίρη

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικά το ΑΖ δεν είναι ένα φόρουμ αποκλειστικά για ενήλικους. Είναι ένα ενυδρειακό φόρουμ που αποσκοπεί στη διάδοση γνώσεων για το χόμπι και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Η υποχρεωτική αναγραφή της ηλικίας δεν έχει κάποιο άλλο λόγο από να γνωρίζουμε όλοι μας τον τρόπο που θα χειριζόμαστε τα ανήλικα μέλη μας.

Αλλιώς θα απαντήσουμε σε έναν 25+ και πολύ διαφορετική αντιμετώπιση και κατανόηση θα δείξουμε όλοι μας σε ένα παιδάκι 10 χρονών.

Όπως είπε και ο Φώτης παραπάνω, οι λόγοι που πολλές φορές σας γίνονται παρατηρήσεις για κάποια "γαλλικά" δεν είναι ότι είμαστε πουριτανοί ως φόρουμ, αλλά υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη και μικρά παιδιά, (είτε το γνωρίζουμε είτε όχι), και μάλιστα μερικά ίσως εις γνώσιν των γονέων τους για την πρόσβασή τους, οπότε εύλογα ο γονιός να αντιδράσει αν μέσα σε ένα ενυδρειακό φόρουμ (που λογικά είναι τελείως ανώδυνο για τους ανήλικους), διαπιστώσει πράγματα και καταστάσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν "ακατάλληλα" η προσβλητικά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικά το ΑΖ δεν είναι ένα φόρουμ αποκλειστικά για ενήλικους. Είναι ένα ενυδρειακό φόρουμ που αποσκοπεί στη διάδοση γνώσεων για το χόμπι και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Η υποχρεωτική αναγραφή της ηλικίας δεν έχει κάποιο άλλο λόγο από να γνωρίζουμε όλοι μας τον τρόπο που θα χειριζόμαστε τα ανήλικα μέλη μας.

Αλλιώς θα απαντήσουμε σε έναν 25+ και πολύ διαφορετική αντιμετώπιση και κατανόηση θα δείξουμε όλοι μας σε ένα παιδάκι 10 χρονών.

Όπως είπε και ο Φώτης παραπάνω, οι λόγοι που πολλές φορές σας γίνονται παρατηρήσεις για κάποια "γαλλικά" δεν είναι ότι είμαστε πουριτανοί ως φόρουμ, αλλά υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη και μικρά παιδιά, (είτε το γνωρίζουμε είτε όχι), και μάλιστα μερικά ίσως εις γνώσιν των γονέων τους για την πρόσβασή τους, οπότε εύλογα ο γονιός να αντιδράσει αν μέσα σε ένα ενυδρειακό φόρουμ (που λογικά είναι τελείως ανώδυνο για τους ανήλικους), διαπιστώσει πράγματα και καταστάσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν "ακατάλληλα" η προσβλητικά.

Αυτός ήταν ακριβός ο λόγος που άνοιξα και το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...