Jump to content

george hmmy

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    833
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    όχι εδώ
  • Interests
    Ο άνθρωπος

Previous Fields

  • Χώρα
    Palestine

Πρόσφατοι επισκέπτες

707 εμφανίσεις προφίλ

george hmmy's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

4

Reputation

  1. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να συζητάμε για ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα και να καταλήγουμε να τσακωνόμαστε. Ξέρουμε πώς ξεκίνησε η ιστορία, ξέρουμε ποιοι έγιναν αιτία να κλειδωθούν όλα τα σχετικά τόπικ και τώρα που μας έκανε την "τιμή" να μας απαλλάξει από την έντονη (ενοχλητική και προσβλητική) παρουσία του φτάνουμε εδώ. Όλοι κάποια στιγμή είμαστε κουρασμένοι, εκνευρισμένοι κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση οφείλουμε οι υπόλοιποι να είμαστε λίγο ελαστικοί... Κλείνοντας θέλω να παρακαλέσω δημόσια τόσο το καλό μου Φίλο Γιάννο όσο και τον καλό μου Φίλο Βασίλη να αναθεωρήσουν και να συνεχίσουν να μετέχουν στο φόρουμ.
  2. george hmmy

    ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!!

    Απίστευτη ομορφιά φίλε zak... Άλλη μια απόδειξη ότι τα χρώματα και οι συνδυασμοί που δημιουργεί η φύση είναι μοναδικά!
  3. Δεν είμαι hummy!!!! hmmy σκέτο!!! Όταν ένα καλώδιο συνδέεται στην πρίζα του σπιτιού μας και γδαρθεί, ανεξάρτητα αν είναι ουδέτερος ή φάση το δυναμικό του νερού θα γίνει ίσο με 220volt απλά στη μία περίπτωση είναι τάση από επιστροφή.
  4. george hmmy

    Uefa Champions League

    Προσωπικά αποδέχομαι πλήρως το χαρακτηρισμό διότι, σύμφωνα με το νέο λεξικό της σύγχρονης ελληνκής, αργόσχολος είναι αυτός που σχολάει αργά.
  5. Θα πω κάτι απλό, που μας έχει προβληματίσει όλους, και σίγουρα κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει σαφή απάντηση, με απόλυτη βεβαιότητα, πλην των εταιρειών. Έστω ότι στο τσίλερ Χ είναι γειωμένο το σασί, ο μεταλλάκτης, ο συμπιεστής κλπ ενώ στο τσίλερ Ψ όχι. Προκύπτουν κάποιοι προβληματισμοί από αυτό: α)γιατί είναι γειωμένο το Χ και όχι το Ψ, β)τι ξέρει η εταιρεία παρασκευής του Χ που δεν ξέρει του Ψ ή το αντίστροφο, γ)αν είναι καλό/χρήσιμο να γειώνεις τις συσκευές του ενυδρείου γιατί δεν είναι γειωμένα τα πάντα, πχ φίλτρα, δ)είναι καλύτερα να είναι γειωμένο το τσίλερ ή όχι και γιατί, δ)αν είναι γειωμένα τα τσίλερ, είναι τέτοια ώστε αυτομάτως γειώνει και το ενυδρείο? Μεταφέρω εμπειρία φίλου μου με τσίλερ ΤΙΤΑΝ. Όσοι έχετε τσίλερ αυτής της μάρκας εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε ότι στο φις υπάρχει ακροδέκτης γείωσης. Θεωρητικά γειώνεται τόσο το τσίλερ (τιτανίου καλέ μου φίλε Τάσο) όσο και το (θαλασσινό) ενυδρείο του. Ένοιωθε μικροτσιμπήματα στο χέρι, όταν το έβαζε στο νερό, με το τσίλερ συνδεμένο. Να μην τα πολυλογώ, ησύχασε (αρχικά) όταν έβαλε γείωση και αγανάκτησε (τελικά) όταν έπεφτε το ρελέ προστασίας κάθε λίγο και λιγάκι, έως ότου ανακάλυψε ότι υπήρχε διαρροή από το φωτιστικό. Συγκεκριμένα πράματα, για συγκεκριμένη μάρκα. Δεν αναφέρω το όνομα του φίλου επειδή δε μετέχει στο ΑΖ, υπάρχει πάντως σχετικό thread από όσο θυμάμαι. ΑΝ το τσίλερ ήταν γειωμένο και γείωνε και το νερό, γιατί δεν έπεφτε το ρελέ πιο μπροστά και γιατί δεν "εξαφάνιζε" τη διαρροή? (ρητορική ερώτηση) Δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ άλλο με το θέμα της γείωσης όχι γιατί είμαι σνομπ, αλλά γιατί προσπαθούμε με υποθέσεις και "υψηλές θεωρίες" να ανατρέψουμε απλούς νόμους της φυσικής και του ηλεκτρισμού. Αναφέρω συγκεκριμένο παράδειγμα, συγκεκριμένης (κορυφαίας κατά πολλούς) μάρκας ψυκτικών και απλούς προβληματισμούς. Αν κάποιος έχει την πληροφόρηση να απαντήσει με πραγματικά δεδομένα και όχι υποθετικά ή εμπειρικά, ας καταθέσει την άποψη του. Διαφορετικά θα αναλωθούμε (πάλι) στα ίδια και στα ίδια.
  6. george hmmy

    Uefa Champions League

    Ώρες-ώρες απορώ, είμαι ο μοναδικός στο φόρουμ που ενδιαφέρεται για τα ποδοσφαιρικά??? Έλα τα προγνωστικά, ξέρουμε τι να παίξουμε και στο στοίχημα! Λέω Μίλαν και θέλω Μίλαν. Πιστεύω πως παίζει συνολικά καλύτερα από τη Λίβερπουλ, όπως επίσης είναι ιδιαίτερα αρτσωμένοι μετά το πατατράκ του 2005. Ελπίζω να γίνει ωραίος αγώνας με πολλά γκολ...
  7. george hmmy

    Χρόνια Πολλά Klaz

    Χρόνια πολλά σε όλους τους Κωνσταντίνους, Κωνσταντίνες και Έλενες και ειδικά στον καλό μου φίλο Κlaz για πολλά-πολλά ενυδρειακά χρόνια γεμάτα υγεία, χαρά και ευτυχία!!!
  8. Ενημερωτικά πάνω σε αυτό που λες Μάριε, το ότι υπάρχει γείωση στο φις δε σημαίνει απαραίτητα ότι η συσκευή είναι γειωμένη. Βλέπε αντλίες της eheim. Τώρα αν είναι γειωμένα τα ψυκτικά ή όχι. Δυστυχώς δεν έχω για να το μετρήσω και να σας απαντήσω και δεν έχει ποστάρει κάποιος σχετικά. Να ξεκαθαρίσουμε μόνο πως το ότι ίσως είναι γειωμένος ο συμπιεστής ή ο μεταλλάκτης δε σημαίνει αυτομάτως γείωση του ενυδρείου μέσω του αγώγιμου δρόμου του νερού.
  9. Ok thanks, κατάλαβα. Για την ιστορία μόνο να ξες ότι λέγεται wheatstone προς τιμή του Άγγλου φυσικού Charles Wheatstone (αφού τη χρησιμοποιείς να ξέρεις πώς λέγεται-γράφεται) και το ΩΜ δε λέγεται ΩΜ αλλά Ohm και ο διεθνής συμβολισμός του έχει καθιερωθεί από το ελληνικό κεφαλαίο γράμμα Ω. Θα ήθελα να ρωτήσω από το τεστ που πραγματοποίησες με τα 1000Volt κατά τη χρήση του Meger (η ονομασία, εγκυκλοπαιδικά, έχει προκύψει από το Μeg-Ohm Met-er πετώντας τα ενδιάμεσα) αν παρατήρησες τα ψάρια να ενοχλούνται. Αν όχι, τότε τι συζητάμε για τα 220V, ούτε που θα το καταλαβαίνουν... Σχετικά με αυτό που είπα παραπάνω (να χαρώ γείωση) σύμφωνα με τα γραφόμενα σου η αντίσταση που μετράς ψυκτικό-νερό ενυδρείου είναι κοντά στα 10ΜΩ το οποίο πρακτικά είναι ανοικτό κύκλωμα (δεν υπάρχει κύκλωμα για τους φίλους που δεν είναι εξοικειωμένοι με ηλεκτρικούς όρους), δηλαδή δε σου εξασφαλίζει γείωση το τσίλερ σε καμία περίπτωση. Χρησιμοποιείς νερό εξ ολοκλήρου από ΑΟ? Δεν μπορώ να καταλάβω τις (ηλεκτρικές) μετρήσεις σου... Φιλικά, Γιώργος edit: H φατσούλα έχει πλάκα και φυσικά δεν παρεξηγήθηκα.
  10. Όπως επίσης το ψυκτικό σου πρέπει να έχει πολύ ακριβά καλώδια (τι ακριβά, πανάκριβα) αφού έχουν αντίσταση μικρότερη του 0.0005Ω/m... Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σου.
  11. Σε 120lt μικτά μετράω αντίσταση περίπου στα 350KΩ, με νερό μισό βρύσης μισό απιονισμένο. Εσύ πώς καταφέρνεις και πιάνεις 10MΩ ή 10.000.000 Ω? Να χαρώ εγώ γείωση.... Σε βλέπω σε πιθανή διαρροή να παθαίνουν τρελό αμόκ τα ψάρια σου! Θα μπαχιρδιάσουν κατά το κοινώς λεγόμενο... edit: θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις με τι όργανο μέτρησες αντίσταση "0.001Ω" όπως λες.
  12. Το τσίλερ, από ότι είχα διαπιστώσει στο παρελθόν, γειώνει το σασί και το κομπρεσέρ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έρχεται, έμμεσα ή άμεσα, σε επαφή με το νερό. Οι έχοντες ας προβούν σε μια μέτρηση με ένα πολύμετρο και ας πληροφορήσουν και εμάς τους υπόλοιπους. ΙΜΗΟ εφόσον καμία άλλη συσκευή δεν έχει γείωση που να έρχεται σε επαφή με το νερό το τσίλερ θα κάνει το ίδιο.
  13. george hmmy

    στατικότητα σιδεροκατασκευής

    Καλημέρα και καλώς μας ήρθες φίλε nekt. Καλά σου τα είπε και ο μαραγκός και το παλικάρι της σιδηροκατασκευής, η στατικότητα δεν επηρεάζεται. Το μόνο που επηρεάζεται είναι η αντοχή της κατασκευής εξαιτίας των τρυπών που θα γίνουν για να "πιάσει" ο μεντεσές, αλλά είναι αστεία η αλλαγή και δεν αξίζει καν να αναφερθεί! Στο παρελθόν το είχαμε κάνει με ένα φίλο, είχαμε πάει σε μαγαζιά "Φτιάξτο μόνος σου", δώσαμε τα μέτρα και μας ετοίμασαν τα ξύλα όπως τα θέλαμε. Αν τα καταφέρνεις σε τέτοια ζητήματα μπορείς να ρωτήσεις για τιμές.
  14. Φίλε Γιάννο συμφωνώ σε όσα λες και ότι καλύτερη λύση είναι ο μετασχηματιστής, το ζήτημα όμως είναι ότι η πλειοψηφεία των ενυδρειόφιλων είτε αγνοούν την ύπαρξη του, είτε αδιαφορούν, είτε θεωρούν περιττό έξοδο. Η γείωση είναι σχετικά φτηνή ή προχωράς και σε μία DIY κατασκευή, σε κάθε περίπτωση όμως κρύβει όλους τους προαναφερθέντες κινδύνους. Στην ουσία δηλαδή συμφωνώ μαζί σου... Σχετικά με το χρωματισμό του νερού τώρα, εφόσον μας λέει ο φίλος μας Γιάννος ότι τα ηλεκτρόδια της συσκευής του είναι από χαλκό ξέρουμε αυτόματα ότι το πράσινο χρώμα του νερού οφείλεται στα δηλητηριώδη οξείδια του χαλκού που αναπτύσσονται. Σχετικά με τις απορρίες του άλλου καλού μου φίλου Νικόλα τώρα... 1) Στην περίπτωση Νικόλα που έχεις δύο διαρροές αντίθετης πολικότητας αυτόματα δημιουργείται ρεύμα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο ουδέτερος είναι γειωμένος κι ότι η γείωση συμπεριφέρεται σαν ουδέτερος. Όμως, όταν δεν έχεις γείωση στο ενυδρείο σου, το ρελέ διαφυγής δεν μπορεί να καταλάβει την απώλεια με αποτέλεσμα να μην πέφτει. Αν είναι σε μικρή απόσταση, τα γδαρμένα καλώδια, λόγου χάρη σπάσει ένας θερμαντήρας, θα πέσει η ασφάλεια υπερεντάσεως κι όχι το ρελέ προστασίας. Απαντώντας, μετά από αυτήν την εισαγωγή, στο ερώτημα σου, ναι τα ζωντανά στο ενυδρείο επηρεάζονται από αυτό το ρεύμα. 2) Γκρινιάζω διαρκώς ότι το δοκιμαστικό κατσαβίδι είναι πρόχειρος κι εσφαλμένος τρόπος ανίχνευσης διαρροής γιατί πολλές φορές ανάβει και από επαγωγικές τάσεις οδηγώντας μας σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Έστω τώρα ότι έχεις μια μικρή απώλεια από τον κυκλοφορητή σου, έχει πάρει υγρασία ας πούμε. Δεν έχεις γείωση στο ενυδρείο, άρα η μοναδική διέξοδος για να δημιουργηθεί ρεύμα (όχι τάση) είναι κατά το τεστ με το κατσαβίδι όπου δημιουργείται αγώγιμος δρόμος. (κατσαβίδι, το χέρι σου, το σώμα σου, πόδια, γη) Το κατσαβίδι όμως αυτό μπορείς να το βάλεις στην πρίζα απευθείας και πάλι δε σε "χτυπάει" το ρεύμα γιατί έχει μεγάλη εσωτερική αντίσταση. Κρατήστε το αυτό, θα χρειαστεί. Βάζεις τη γείωση στο ενυδρείο, δηλαδή δημιουργείς και δεύτερο αγώγιμο δρόμο, στην τάση που υπάρχει, για το πού μπορεί να φύγει. Λέει η τάση λοιπόν, από τη γείωση έχω να αντιμετωπίσω μόνο την αντίσταση του νερού (είναι μηδενική πρακτικά η αντίσταση του καλωδίου) ενώ από το κατσαβίδι έχω να αντιμετωπίσω την αντίσταση του κατσαβιδιού (μεγάλη), την αντίσταση του Νίκου, τα παπούτσια του κλπ. Κορόιδο είμαι να ζοριστώ? Όχι, θα φύγω από τη γείωση. Έτσι εξηγείται Νικόλα και υπόλοιποι φίλοι. 3) Στο ενυδρείο λόγω των τριβών του νερού με τις διάφορες συσκευές συχνά παρατηρείται το φαινόμενο επαγωγής τάσης λόγω στατικού φορτίου που είναι όμως πολύ-πολύ μικρά σε σχέση με το ρεύμα της πρίζας. 4) Χεχε, είδες που τα βρίσκεις μόνος σου τα παραδείγματα Νικόλα? Θυμάσαι κάπου που διάβασες ότι αν έχω διαρροή στο ενυδρείο και βουτήξω όλος μέσα δε θα πάθω τίποτα ενώ αν πατάω στη γη και ακουμπήσω θα καώ? Είναι ίδια περίπτωση, όταν ο ηλεκτροσυγκολητής είναι ολόκληρος μέσα στο νερό το δυναμικό του σώματός του είναι ίδιο με αυτό του πλοίου και δημιουργείται ρεύμα όταν ακουμπήσει το ηλεκτρόδιο στο πλοίο. Όταν όμως είναι το χέρι εκτός νερού και ακουμπήσει στο πλοίο μεγάλο μέρος του ρεύματος θα περάσει από το σώμα του που είναι στο ίδιο δυναμικό με αυτό του πλοίου. Μην ξεχνάμε ότι η ηλεκτροσυγκόληση θέλει δύο άκρα (πόλους) για να δουλέψει. 5) Δυστυχώς δεν γνωρίζω καθόλου την τεχνική αυτή για να μπορέσω να τοποθετηθώ. 6) Χμμ, με ψιλομπέρδεψες Νικόλα. Ο υποβρύχιος οργανισμός δεν μπορεί να είναι γειωμένος, εκτός αν εννοείς ένα ιδεατό παράδειγμα, να είναι γειωμένο το ψάρι (εκτός νερού) και να ακουμπήσει στο νερό, ποιες θα είναι οι συνέπειες. Αν κατάλαβα καλά και εννοείς κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα του ρεύματος επάνω μας (για δεδομένο ρεύμα) εξαρτώνται από το ποσοστό περιεκτικότητας του σώματός σε νερό. Το ρεύμα μας χτυπάει ακριβώς επειδή το σώμα μας αποτελείται μάλιστα σε ένα ποσοστό 70% από νερό. Ελπίζω να βοήθησα.
  15. george hmmy

    μεχρι ποτε??

    Φίλε Γιάννη κάνεις το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσες. Το Nitrivec στις οδηγίες του λέει ότι αφού περάσει μία ώρα από την προσθήκη του αντιχλωρίου ρίχνεις την ποσότητα Nitrivec που αντιστοιχεί στα λίτρα σου και μετά από 24 ώρες προσθέτεις ψάρι, διαφορετικά κάνεις μια τρύπα στο νερό. Εσύ ακολουθείς κάτι ανάμεσα στις οδηγίες του σκευάσματος και του στρωσίματος με αμμωνία, αλλά είναι εντελώς λάθος τεχνική. Φιλικά, Γιώργος
×
×
  • Create New...