Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/06/2020 in all areas

 1. 9 points
  Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παιδιά για την τιμή που με κάνατε να κερδίσω πρώτη φορά κάτι!!!Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι κέρδισα γιατί είναι το πρώτο μου ενυδρείο που έστησα και τρέχει εδω και 7 μήνες όσο ασχολουμε δηλαδη και εγω σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο!!!Ειμαι νέος στο χόμπι και αυτό με δίνει δύναμη να συνεχίσω και να προσπαθώ να βελτιωνομαι ακόμα περισσότερο!!!Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος και συγχαρητήρια για τα ενυδρεια τους!Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα να έχεις έναν τέτοιο "κοσμο" μέσα στο σπίτι σου!!Κάθε ενυδρείο είναι όμορφο και είναι ακόμα πιο όμορφο στα μάτια του κάθε ιδιώτη γιατί το έκανε με τα χέρια του!!!!Είναι δημιούργημα του!!!!!Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους όσους πήραν μέρος.Ελπιζω να δώσαμε αφορμή και έμπνευση σε πολύ κόσμο να ξεκινήσει ή να βελτιώσει το ενυδρείο του!! Συγχαρητήρια και στο aquazone για αυτην την ενέργεια του!Μακάρι όλοι μαζί να ανεβάσουμε αυτό το χόμπι ακόμα πιο ψηλά στην χώρα μας χωρις προσωπικές έχθρες και αντιπαραθέσεις!!!!Είμαστε όλοι μαζί σε αυτο!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!
 2. 8 points
  κάναμε ένα διαγωνισμό με σκοπό να προωθήσουμε το χόμπι και να αναδείξουμε ένα όμορφο ενυδρείο, δεν είμαστε επαγγελματίες κριτές ούτε προχωρήσαμε με κάποια αυστηρά κριτήρια κομμένα ραμμένα και με θρησκευτική ευλάβεια. Τα κριτήρια ήταν αυτά που αναφέρει ο διαγωνισμός, όλοι μας κοιτάξαμε την συμβατότητα και τον συνδυασμό των ψαριών με βάση το ενυδρείο και τα λίτρα, και το άλλο κρατητήριο ήταν καθαρά η προσωπική κρίση του καθ' ενός. Αναφέρομε γενικά και αόριστα, πχ κάποιος που του αρέσουν τα βιοτοπικά θα έκλεινε να επιλέξει το ενυδρείο που είναι πιο κοντά στα γούστα του, ο άλλος του αρέσει το στημένο στήσιμο, ενώ του άλλου το φυσικό, άλλος εντυπωσιάζεται απο την δυσκολία του στησίματος κ.ο.κ. Ο κάθε συντονιστής επέλεγε πέντε ενυδρεία με βάση την δικιά του κριτική αντίληψη και έδινε μια βαθμολογία απο το ένα έως το πέντε. Στο τέλος έγινε αρίθμηση και ο νικητής ήταν αυτός με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Κατά την προσωπική μου πάντα γνώμη ακόμη και στους κορυφαίους διεθνής διαγωνισμούς ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα συνυφασμένο με την θέση που άξιζε το κάθε ενυδρείο. γιατί απλά το αποτέλεσμα δεν το βγάζει κάποιος αλγόριθμος αλλά ο άνθρωπος. Επίσης όσοι αναρωτιούνται γιατί δεν κάνομε δημόσια ψηφοφορία απο τα μέλη θα σας το χωρίς παρεξήγηση, παλιότερα που είχαμε κάνει κάποιον διαγωνισμό και ψήφιζαν όλα τα μέλη που είχαν πάνω απο 20 δημοσίευσης, είχαμε ουρανοκατεβατες έγγραφες μελών με άσκοπα ποστ και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά τον διαγωνισμό. Ο νοών νοητό. Εκτός αυτού όπως γίνεται σε οοοοοοολους τους δημόσιους διαγωνισμούς πάσης φύσεως ο φίλος θα ψηφίσει τον φύλο ανεξαρτήτως αν αξίζει η όχι. Αυτά και συγχαρητήρια στον νικητή.
 3. 8 points
  Συγχαρητήρια σε όλους, για τα πολυ όμορφα,αξιόλογα αλλά κυρίως βίο τοπικά ενυδρεία! Ενα μεγαλο ευχαριστώ στο aquazone. gr που βοηθάει όλους εμάς τους χομπιστες να αντλήσουμε γνώσεις, ιδέες, εικόνες και να βελτιώσουμε τους μικρόκοσμους που έχουμε δημιουργήσει μέσα σε μια χουφτα από τζάμια! Αυτή είναι η μαγεία σε αυτό το χόμπι, είμαστε εμείς που φτιάχνουμε ένα ζωντανο κομμάτι φύσης και το φέρνουμε μέσα στα σπίτια μας! Χαρά μας να το περιποιουμαστε όπως του αρμόζει και αυτό να μας ανταμείβει με την ομορφιά και την χαλάρωση που μας προσφερει! Είμαι σίγουρος ότι τρέχουν παρα πολλα εξίσου βίο τοπικά ενυδρεία στο φόρουμ και που δεν κατέβηκαν στον διαγωνισμό. Ένα ευχαριστώ και στην συντονιστική επιτροπή/κριτές για την τιμή που μου κάνανε. Με ενέργειες σαν αυτή, του διαγωνισμου, το χόμπι στην χώρα μας θα ανέβει πιο ψηλά!
 4. 5 points
  Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και μπράβο στους νικητές! Διαγωνισμοί φόρουμ σαν τον δικό μας, έχουν σκοπό να προάγουν το χόμπι, αναδεικνύοντας συμμετοχές που προσομοιώνουν σε έναν βαθμό το φυσικό οικοσύστημα και να επιβραβεύουν ενυδρεία που προσφέρουν όσο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους κατοίκους τους. Απώτερος σκοπός, και ο καλύτερος τρόπος προαγωγής του χόμπι είναι να προσελκύσει όσα περισσότερα άτομα γίνεται στα φόρουμ, όπου εκεί υπάρχει δυνατότητα ο καθένας να αντλήσει σημαντικές πληροφορίες από αρθρογραφία και εμπειρίες δεκαετιών. Η συνέχεια της ιστορίας και των 30 παραπάνω συμμετοχών μέσα από τις σελίδες του φόρουμ, όπου θα παρουσιάζονται και οι επιτυχίες και οι αναποδιές που θα έρθουν, φέρνει το μεγαλύτερο όφελος σε όλους! Μέσα στα παραπάνω πλαίσια που αναφέρθηκαν, ο καθένας ψήφισε με προσωπικά κριτήρια. Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τα ενυδρεία που στάλθηκαν σε τρεις κατηγορίες και ισάριθμους διαγωνισμούς, αλλά αυτό στα ελληνικά δεδομένα δυστυχώς δεν είναι εφικτό! Νομίζω πως τα 2 από τα 3 ενυδρεία που επικράτησαν παρουσιάζουν μεγάλη ομοιότητα ως προς την αρμονία που προσδίδουν. Είναι η ισορροπία μεταξύ του απόλυτου βιότοπου που σημείο αναφοράς είναι τα ψάρια και των high tech ενυδρείων όπου τα ψάρια έχουν συμπληρωματικό ρόλο και δίνουν κίνηση. Προσωπικά, έδωσα μεγαλύτερη βαθμολογία στις συμμετοχές 30 και 28, γιατί τέτοια ενυδρεία λείπουν από την χώρα μας και επειδή προσωπικά με εκφράζουν περισσότερο.
 5. 4 points
  Αυτά που περιγράφετε πολύ σωστά συμβαίνουν σε όλα τα pet shop που έχουν μείνει στη δεκαετία του 80s. Ευτυχώς τη τελευταία 10ετια έχουν δημιουργηθεί πολλά μαγαζιά στην Αθήνα και στη Κρήτη αποκλειστικά για το υδάτινο στοιχείο με εξαιρετικούς επαγγελματίες που είναι και οι ίδιοι χομπίστες με φοβερές γνώσεις και αγάπη για αυτό που κάνουν. Προμηθεύονται ποιητικά προϊόντα από κορυφαίες εταιρίες που λίγα χρόνια πριν ήταν αδύνατο να τα βρεις στην Ελλάδα, και κρατάνε τα ψάρια τους όσο το δυνατόν σε καλύτερες συνθήκες. Γνώμη μου η στήριξη σε αυτά τα μαγαζιά πρέπει να είναι μονόδρομος.
 6. 3 points
  το φιλτρο πρεπει να ειναι στρωμενο........ απλα οι χ3ελωνες επειδη δεν ειναι ψαρια, αντεχουν μια μικροπροθεσμη ''ταλαιπωρια'' μεχρι να στρωθει το φιλτρο αρκει να μην ειναι αρρωστα και πολυ ταλαιπωρημενα απο το μαγαζι που τα πηρες. Μπορεις βεβαια να τις εχεις προχειρα αλλου αλλαζοντας το νερο τους καθημερινα, μεχρι να στρωθει το φιλτρο στο ενυδρειο τους. Διαβασε και το παρακατω αρθρο για περισσοτερες λεπτομερειες.....
 7. 3 points
  Καταρχήν θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλα τα παιδιά της παρέας του AquaZone ! Πολύ αξιόλογες οι συμμετοχές με υψηλό επίπεδο και πανέμορφα ενυδρεία! Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να βρίσκομαι στην 3άδα ως ''μπακάλης'' του χόμπι αλλά χαίρομαι ιδιαιτέρως. 😃Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους!
 8. 3 points
  Νομίζω το πήρες λίγο αρνητικά το σχόλιο μου. Δεν έκρινα το αποτέλεσμα, ούτε τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Η πρόταση που έκανα αφορούσε το να πάνε ένα βήμα παραπέρα μελλοντικοί διαγωνισμοί και να έχει να μάθει και κάτι ο κόσμος από το αποτέλεσμα. Πχ αυτό που νομίζω δίνει τους πόντους στο ενυδρέιο του @Kostas Pontikos είναι η ηρεμία που εμπνέει και η αρμονία μεταξύ hardscape φυτών και ζωντανών, ενώ του @johnbaggios έχει μια πιο "άγρια" φυσικότητα. Ένα "sum up" δηλαδή του τι έκανε τα ενυδρεία των νικητών να πάρουν αυτή τη θέση, γιατί φαντάζομαι ότι να γίνει σχολιασμός 30 ενυδρείων και παραπάνω σε άλλες περιπτώσεις είναι ανέφτικο Φιλικά
 9. 3 points
  Συγχαρητήρια σε όλους όσους λάβανε μέρος! Και εγώ χάρηκα που πολύ που είδα ενυδρεία πολύ όμορφα στημένα βιοτοπικά και μη! Συνεχίστε την καλή αυτή προσπάθεια και ο διαγωνισμός αυτός να είναι ένα έναυσμα ώστε να πάμε το χόμπι ακόμα πιο ψηλά!
 10. 3 points
  Συγχαρητήρια στους νικητές! Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε και κάποιο σχόλιο για το καθένα από τους κριτές, όπως γίνεται και σε διαγωνισμούς του εξωτερικού, σχετικά με το που υπερείχαν οι νικητές στο τρίπτυχο (στήσιμο, ψαροσύνθεση, φωτογραφία) @Kostas Pontikos καλό στήσιμο στο νέο ενυδρείο! 👏🏻👏🏻
 11. 3 points
  Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της συντονιστικής ομάδας, ανακοινώνουμε τους τρεις πρώτους νικητές του διαγωνισμού κοινωνικό ενυδρείο 2020. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έλαβαν μέρος και μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 11 ΒΑΘΜΟΙ 43 Kostas Pontikos ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 15 ΒΑΘΜΟΙ 34 johnbaggios ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 18 ΒΑΘΜΟΙ 29 jetpipe
 12. 2 points
  Ευτυχώς οι ελληνικές μπάντες ζουν ακόμη.
 13. 2 points
  Πάλι έχω καιρό να κάνω ενημέρωση στο θέμα Βασικά, καλησπέρα σας Ο ψαρής μεγαλώνει,έχει γίνει καρακούκλαρος, θα κάτσω κάποια στιγμή να βγάλω φωτό.. πρέπει να δω τί γίνεται με τα φυτά γιατί σαν να μην πηγαίνουν καλά.. ξέμεινα και από flourish,έκανα παραγγελία σήμερα γιατί ήθελα και τροφές.. αυτά..
 14. 2 points
  3 από τις φωτογραφίες που έβγαλα για το διαγωνισμό "κοινωνικό ενυδρείο 2020" και ενώ πλησιάζουμε σιγά σιγά τους δύο μήνες 🙃
 15. 2 points
  Η αρχική μου πρόταση ήρθε από αντίστοιχα παραδείγματα του εξωρετικού (βλέπε συννημένη εικόνα). Προφανώς ο παρών διαγωνισμός έχει άλλο ύφος και άλλα ζητούμενα που μπορούν να γίνουν highlight. Και επ' ουδενί, δεν χρειάζεται οι άνθρωποι που κρίνουν να συμφωνούν μεταξύ τους. Όπως και να έχει καλύφθηκα πλήρως από την απάντηση του @bbetta Δεν ήρθα να δημιουργήσω εντάσεις ούτε τίποτα. Κατανοητό ότι δεν είδες με καλό μάτι την πρόταση, πάμε παρακάτω!
 16. 2 points
  Σημερα ειναι ... Για το υπολοιπο της ημερας θα σε κυνηγαει το notification για να μην το ξεχασεις
 17. 1 point
  Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 101x41x50 Συνολικά Λίτρα: 180 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά: eleocharis acicularis, moss διάφορες, java Fern, anubias nana, bacopa australis, hydrocotyle tripartita, blyxa Japonica, egeria densa, και διάφορα άλλα, προσφορά της @natateo Ψάρια: - Άλλα είδη: 🐌 Διακοσμητικά υλικά Φόντο: - Πέτρες: Ναι Ξύλα: Ναι Άλλα διακοσμητικά : - Υπόστρωμα: tropica substrate Βυθός: χαλαζιακή άμμος 0,5 - 1 mm Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Multilux Led (τις εργοστασιακες του RIO Διάρκεια φωτισμού: 6h Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Το εσωτερικό του Rio με 2 λίτρα siporax Θέρμανση/ Ψύξη: Aquaheat 200w Λίπανση: - Παροχή CO2: Προσωρινά Diy με διάχυση από μικρή αντλία Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): 0,5 mg/l Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 24 Συντήρηση Αλλαγές νερού:???? Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες Η ποιότητα δεν είναι και πολύ καλή είναι από screenshot, δεν με αφήνει να ανεβάσω μεγαλύτερη
 18. 1 point
  Ευχαριστούμε όλους τους φίλους-μέλη για την συμμετοχή τους σε έναν ακόμη διαγωνισμό του Aquazone!! Παρακάτω ακολουθούν οι φωτογραφίες με τις συμμετοχές που λάβαμε όλες αυτές τις μέρες και εμφανίζονται με την σειρά συμμετοχής που λάβαμε στο email μας. Κλικάροντας στις φώτο μπορρείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες της κάθε συμμετοχής όπως επίσης και μερικές πληροφορίες για το εικονιζόμενο ενυδρείο στο νέο και αναβαθμισμένο Blog του αγαπημένου μας forum ! ! !
 19. 1 point
  👍 Αυτό κοίταζα
 20. 1 point
  Έχεις δίκιο δεν λέω απλά είναι μετρημένα στο χέρι..αυτά που έχουν πετύχει εκεί έξω. Ωστόσο τα παλιά κομμάτια δεν χάνουν ποτέ την αξία τους.Θ αφήσω και αυτό εδώ γιατί το αγαπώ.
 21. 1 point
  sessiflora αναπτύσεται πολύ γρήγορα αν έχεις διοξείδιο αν και είναι εύκολο και δεν το χρειάζεται
 22. 1 point
 23. 1 point
  Είχα δει κάτι στηρίγματα καπακιού. Προφανώς είναι για καπάκι που είναι ένα κομμάτι και απλώς το στηρίζεις πάνω τους. Ρίξε μαι ματιά παρακάτω μήπως σε βολεύουν. https://www.greenaqua.gr/exoplismos/mikra-exartimata
 24. 1 point
  Καλή και όμορφη αρχή Κατερίνα !! Φυσικά αφού έχεις την Ναταλία δίπλα σου όλα θα τρένο Τι ψαράκια σκέφτεσαι να φιλοξενήσεις γιατί δεν μας έχεις γράψει κάτι στην παρουσίαση ??? ps Το μέγεθος των φώτο που μπορείς να ανεβάσεις είναι τα 5ΜΒ.Για οτιδήποτε μεγαλυτερο μπορείς να το κάνεις resize από το paint των windows ή να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή στο κινητό σου. Επίσης μπορείς να φτιάξεις και ένα album στην gallery του φορουμ και να έχεις όλες τις φωτογραφίες σου συγκεντρωμένες εκεί. . .
 25. 1 point
  @Thanasis Nikolaou έχεις απόλυτο δίκιο για τις IP20. Απλά αναφερόμουν στις IP33. Τώρα μπήκα λίγο και το έψαξα να βρω ακριβως τον κωδικό τους. Γενικότερα αυτές χρησιμοποιώ.
 26. 1 point
  Το "πρασίνισμα" των βράχων δείχνει την ορίμανσή του, και το κάνει απίστευτα natural.
 27. 1 point
  όχι δεν παρεξήγησα αλλά οφείλουμε να μιλάμε ξεκάθαρα και με αφορμή το σχόλιο σου έγραψα ότι έγραψα. Δεν είναι δυνατών να κάνουμε σχόλια για το ενυδρείο που βγήκε πρώτο ούτε για τα υπόλοιπα δύο, γιατί εσύ όπως λες το ενυδρείο του Κώστα σε εμπνέει μια αρμονία, τον άλλον να μην του βγάζει αυτά τα συναισθήματα όπως και το ενυδρείο του Γιάννη σου βγάζει μια άγρια φυσικότητα τον άλλον να του φαίνεται διαφορετικά. Διαφορετική άνθρωποι, διαφορετική αντίληψη, διαφορετική κρίση, διαφορετικά αποτελέσματα. Το να μιλήσουμε γενικά το πως να στήνουμε ένα ενυδρείο για να μας βγει όσο γίνεται ποιο καλό αυτό είναι ένα άλλο θέμα που αν επιθυμείς μπορούμε να το συζητήσουμε σε κάποιο άλλο θεματικό.
 28. 1 point
  Συγγνώμη, αλλά εύκολα ξεχνάμε ότι μιλάμε για εμπόριο από κάθε πλευρά! Έχουμε συμμετοχή στο μηχανισμό που συντηρεί αυτό τον εμπορικό κύκλο ως αγοραστές και δημιουργοί της ζήτησης. Το κατά πόσο περιμένεις ένας επαγγελματίας του κάθε κλάδου να είναι καλός ή όχι σε αυτό που κάνει, είναι αναπάντητο ερώτημα όχι μόνο στα ενυδρειακά αλλά παντού. Το μόνο που μπορεί να ρυθμίσει αυτό το πρόβλημα είναι η ίδια η αγορά, με την "τιμωρία" των κακών επιχειρηματιών, όπως εμείς τους χαρακτηρίζουμε. Βέβαια θα πρέπει και να αντιληφθούμε τι σημαίνει επιχείρηση και εμπορικό κέρδος. Γιατί αν το να προσλάβεις έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο υπάλληλο στον κλάδο και κάνεις επενδυσεις σε τεχνολογία, σημαίνει διπλασιασμό τιμών στο ράφι, τότε θα τιμωρηθεί και ο καλός επαγγελματίας από την αγορά. Από τη μια θέλουμε καλές συνθήκες στα ζώα στα καταστήματα αλλά από την άλλη δεν έχουμε αποφασίσει πόσο διατεθειμένοι είμαστε να το πληρώσουμε σε τελική τιμή καταναλωτή. Μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι η κάκιστη (μα ΚΑΚΙΣΤΗ, όμως!!) καταναλωτική μας αντίληψη και συμπεριφορά. Δεν αξιολογούμε, δεν επιλέγουμε σωστά και δεν σκεφτόμαστε ποτέ την επίδραση που έχει το πορτοφόλι μας (όσο περιορισμένο και αν είναι) στην διαμόρφωση της αγοράς και των συνηθειών μας! Πάντως αναφερόμαστε και σε 2 διαφορετικά πράγματα! Άλλο το θέμα της σκληρότητας ή αδιαφορίας προς τα ζώα και άλλο το θέμα του καλού/ κακού επαγγελματία!
 29. 1 point
  Επιασες ένα θέμα το οποίο μας τυρανάει όλους. Θα σου μιλήσω πολύ συγκεκριμένα γιατί έτυχε κάποια στιγμή στην ζωή μου να είμαι και εγώ υπάλληλος σε μεγάλο κατάστημα pet shop. Και για να σου απαντήσω στο ερώτημα σου είναι πολύ λίγα καταστήματα τα οποία όντως θα δώσουν ό,τι πρέπει στα ζωντανά. Είτε μιλάμε για χαμστεράκια είτε για ενυδρεία είτε για χελώνες. Και βασικά είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις στην ροή του μαγαζιού. Τι θέλω να πω.. Όταν είναι 2 άτομα στην βάρδια και ο ένας από αυτούς ξέρει καποια παραπάνω πράγματα και προσπαθεί να τα φέρει σε μια κατάσταση έστω επιβίωσης, ενώ ο άλλος δεν ξέρει να ξεχωρίζει guppy απο molly είναι πραγματικά δύσκολο. Και σαν να μην φτάνει αυτό όταν είσαι σε ένα μαγαζί μέσα που "παίζει" κυρίως ο σκύλος και η γάτα, με τροφές αξεσουαρ κλπ κλπ δεν έχεις τον χρόνο που θέλεις για να πεις οτι αα.. εχω 3 ωρες ας κάτσω να φτιάξω τα ενυδρεία. Το έχω κάνει, σε πληροφορώ ότι σε μια μέρα πάλι έγιναν στην ίδια κατάσταση που ήταν πρίν. Για να μην τα πολυλογώ, σε τέτοια καταστήματα θα πρέπει να εισέρχεται προσωπικό σε καίριες θέσεις και φυσικά να γνωρίζει κάτι παραπάνω ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις που άλλοι λένε εεε θα πεθάνει..
 30. 1 point
 31. 1 point
  Καλησπέρα Κατερίνα, όμορφα το έχεις ξεκινήσει, αν είχα να σου προτείνω κάτι θα ήταν να βάλεις κάποιο σκούρο φόντο στην πλάτη ή να την βάψεις για να τονίζεται το εσωτερικό. Από ψαράκια τι σκοπεύεις να βάλεις?
 32. 1 point
  Κατερινα, πνιγομαι στην δουλεια. Τωρα τελειωσα. Για πρωτη φωρα - πολυ καλα πηγες!
 33. 1 point
  Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της συντονιστικής ομάδας, ανακοινώνουμε τους τρεις πρώτους νικητές του διαγωνισμού κοινωνικό ενυδρείο 2020. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έλαβαν μέρος και μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 11 ΒΑΘΜΟΙ 43 Kostas Pontikos ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 15 ΒΑΘΜΟΙ 34 johnbaggios ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 18 ΒΑΘΜΟΙ 29 jetpipe
 34. 1 point
  Καλησπέρα και καλή αρχή συνονόματε (νιώθω κάπως περίεργα να γράφω στον.... εαυτό μου). Εγώ θα έβαζα το "βιοσφουγγάρι" πρώτο, το βαμβάκι δεύτερο και το βιολογικό υλικό τρίτο, σε σειρά. Αν ο άνθρακας που θα βγάλεις, δεν αφήνει πολύ χώρο για βιολογικό, κόψε λίγο από το βιοσφουγγάρι για να αυξήσεις τον όγκο του. Σε καμια περίπτωση όταν θα κάνεις τις αλλαγές στο φίλτρο, μην το ξεπλύνεις με νερό βρύσης. Κράτα το σφουγγάρι και το βαμβάκι με νερό απο το ενυδρείο ώστε να μην σκοτώσεις τα βακτήρια που ήδη έχουν εγκατασταθεί! Για το χρώμα του ξύλου αρκούν οι αλλαγές νερού, θα μειωθεί από μόνο του.
 35. 1 point
  Καταπληκτικά ενυδρεία, μπράβο σε όλους!!!!!
 36. 1 point
 37. 1 point
 38. 1 point
 39. 1 point
 40. 1 point
 41. 1 point
 42. 1 point
 43. 1 point
 44. 1 point
 45. 1 point
 46. 1 point
  Σας ευχαριστω ολους! Ξεκιναω με το νεο στησιμο. Θα χρειαστω την βοηθεια σας για ιδεες/παρατηρησεις κτλ. Παρελαβα προχθες τα φυτα και το υποστρωμα της τροπικα. Δυστηχως κατα την διαρκεια του στησιματος δεν εχω βγαλει καμια φωτογραφια να σας δειξω, οποτε θα δειτε το scape ολοκληρωμενο. Να πω οτι δεν ειναι κατι πολυ ιδιαιτερο, δεν ειναι για διαγωνισμο, αλλα ηθελα να καιρο να δοκιμασω το συγκεκριμενο στυλ. Η ιδεα ειναι η εξης. Ολο το ενυδρειο κατα μηκος ενα slope δηλαδη ενας λοφος απο την πλατη προς τα μπροστα με μεγαλη κλιση. Επιτηδες εχουν μπει μονο τα βασικα σημεια του hardscape και οχι μικροτερες πετρες για λεπτομερειες γιατι στη συνεχεια με τα φυτα θα καλυφθουν ετσι κ αλλιως. Για την κλιση οι πετρες πατανε πανω σε αφρολεξ και για να κρατησω την μεγαλη κλιση χρησιμοποιω πολλα μικρα κομματια απο πλαστικο για στηριγματα. Ακομα και τα κουπακια απο τα φυτα τα εχω κοψει και τα εχω χρησιμοποιησει να κρατανε το υποστρωμα στη θεση του .
×
×
 • Create New...