Jump to content

dartman

Διακριθέντα Μέλη
 • Content Count

  2,643
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

dartman last won the day on March 7

dartman had the most liked content!

Community Reputation

131 Excellent

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  999 λιτρα , ουτε 1000 !!!
 • Location
  Ριζουπολη , Περισσος
 • Interests
  Ενυδρεία , darts , music , cars

Previous Fields

 • Ομάδα Aquazone
  Διακεκριμένο μέλος
 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.padc.gr

Recent Profile Visitors

709 profile views
 1. Βλέπω παρα πολυ CO2 ή ειναι ιδέα μου ; Τα ψαριά είναι τυχαία ολα στην επιφανεία ; Να γνωρίζεις οτι και οι ανισοροπιες στο CO2 ή η πολύ ποσότητα ή η λίγη ποσοτητα μπορούν να δημιουργήσουν άλγες. Staghorn βλέπω ότι έχεις. Σε συνδυασμό με το ελάχιστο βιολογικο υλικό που έχεις και σε σχέση με την ιχθυοφόρτιση μπορει να έχεις αμμωνια spikes που είναι η κύρια αιτία για την άλγη σε συνδυασμό με το φως σου που άποσο μπορώ να δω δεν ειναι και οτι καλυτερο. Άσε τα ζουμιά , δες τη ροή σου , δες τη βιολογία σου , το φωτισμό σου και βάλε περισσοτερα φυτά. Επίσης καλο ειναι να μέτρησεις αμμωνι
 2. Ουτε καν είδα οτι ειναι για μονομαχο .... Για μονομάχο τα κρεμαστά είναι μια χαρά επιλογή λόγω της ροής τους. Αυτο που έχω εγω για υπνοδωματιο δεν κανει !!! Ίσως έτυχα στο κομμάτι όμως , ίσως κ οχι ... Οπότε πας αναγκαστικά για το Oase Filtosmart 60 που είναι παρεμφερές και αρκετα ποιοτικό.
 3. Για μένα αυτου του είδους φίλτρα (χωρίς να εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο) είναι ελλιπέστατα σε ροή και είναι λογικό λόγω σχεδιασμού και λογικής. Εγώ θα σου πρότεινα το Dophin CF300 mini πολύ τίμιο με πολύ καλή ροή , το μόνο μειονέκτημα είναι οτι εμένα τουλάχιστον μου κάνει ένα μικρό θόρυβο.
 4. Όλα σχετικά είναι ! Απο το τι ψάρια θα βάλεις , αν θα βάλεις φυτά, από το τι Ph , Tds θέλεις , και το κυριότερο αν οι αλλαγές σου θα είναι τακτικές με Α/Ο.
 5. Δεν είναι λόγω της αντανάκλασης που κάνει το πράσινο των φυτών , η σωστή διατύπωση και αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά είναι ότι τα φύλλα µας φαίνονται πράσινα επειδή η χλωροφύλλη απορροφά στο ιώδες-κυανό και στο ερυθρό τµήµα του φωτός, επιτρέποντας τη διέλευση και ανάκλαση του πράσινου φωτός. Επίσης υστέρα από μετρήσεις που έχουν γίνει σε σχέση με τη κατανάλωση σε CO2 ή σε απελευθέρωση O2 (οξυγόνου) το λιγότερο αποτελεσµατικό µήκος κύµατος για τη φωτοσύνθεση είναι το πράσινο. Θεωρώ ότι τα RGB φωτιστικά έχοντας και πράσινο είναι στην ουσία για λόγους εμφάνισης και ωραιότερων χρωμάτων
 6. Η χλωροφύλλη Α & Β χρησιμοποιούν κυρίως το μπλε και το κόκκινο. Οπότε τα αποτελεσματικότερα τμήματα του ορατού φάσματος του φωτός είναι το ιώδες-κυανό και το ερυθρό. Η διαφορά του Specialized με το Premium είναι ότι το πρώτο έχει και νιτρικά και φωσφορικά. Εxcel για εμένα και ειδικά χωρίς προσθήκη Co2 να βάζεις κανονικά. Φυτό που να μπορείς να το κρατήσεις χαμηλό να ψιλοκοκκινίκοκαφετίζει 😜 και να ειναι χαμηλων απαιτήσεων Cryptocoryne undulatus Red,Cryptocoryne albida 'Brown'και καμία Bucephalandra.
 7. Εκτός από τα Κελβιν και τα Λούμεν παίζει ρόλο και ο τύπος / χρώμα των led καθώς και το φάσμα . Γενικά είναι πολύ καλύτερο για φυτά. Τα έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο. Αλλά εμείς προτείνουμε και ενημερώνουμε και εσύ αναλόγως πράττεις.
 8. Για τo 8 αγόρασε το ADS-300C είναι πολύ καλύτερο για φυτεμένο και η διαφορά είναι ~10ευρω και τα αξίζει και με το παραπάνω.
 9. Ούτε με σφαίρες ....... Μη σε φοβίζει αυτό ...
 10. Αν το θέμα για το PH είναι για τα ψάρια μέχρι 7.5 είναι οκ. Στο ποταμό που ζούνε έχει 7.3 .
 11. Δεν είναι ανάγκη ένας/μία αρχάριος να κάτσει να συμπληρώσει όλο αυτό το κατεβατό , πόσο μάλλον όταν τουλάχιστον το 1/4 από αυτά θα του φανούν κινέζικα. Εδώ το/τα προβλήματα είναι πασιφανές. Αταίριαστα ψάρια μεταξύ τους που κάποια δεν κάνουν και για το μέγεθος/συμπεριφορά τους , σε ένα άστρωτο ενυδρείο με ένα φίλτρο που δεν έχει καν μέσα βιολογικό υλικό. (Όπως το έψαξα λίγο , θεωρώ όπως το είδα ότι μπορείς να βάλεις λίγο βιολογικό υλικό, πχ Eheim Substrat Pro) Είμαι σίγουρος ότι θα σε στεναχωρήσω , αλλά το πρώτο σου μέλημα δεν θα πρέπει σε αυτή τη φάση να είναι η περιπο
 12. Τι και ποσα ψάρια υπάρχουν μεσα στο ενυδρειο ; Επίσης πιο μοντελο της Aquael αποτι βλέπω είναι το φίλτρο για να δούμε μήπως μπορει να μπει βιολογικο υλικό. Κάλο είναι να μην ξανακουσετε τον συγκεκριμενο πετσοπα , διότι ειτε δεν έχει γνώσεις είτε θέλει να βγάλει γρήγορο χρήμα.
 13. Πως γίνετε ο καθαρισμος του φίλτρου ; τι βηματα ακολουθειτε ; είναι εσωτερικο ή εξωτερικο ; τι περιεχει το φιλτρο ; έχει βιολογικο υλικο; εχει σφουγγαρια ; Μετρήσεις για το ενυδρειο έχουμε ; Αμμωνια , νιτρώδη , νιτρικά ;
 14. Καλησπέρα, έχοντας αρκετή εμπειρία από αυτά τα υπέροχα ψάρια στο παρελθόν , το μινιμουμ που θα τα κράταγα θα ήταν ένα ενυδρείο 180*60.
×
×
 • Create New...