Jump to content

space4711

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  120 Λίτρα φυτεμένο με γκάπυ & Red Cherry

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

202 profile views
 1. Λίγο αργά είδα το post σου. Έριξα με σύριγγα τοπικά σε 5-6 σημεία να δω τι θα κάνει. Αν δεν δω χαϊρι θα δοκιμάσω την κλαρυθρομυκίνη και θα σας πω αποτελέσματα.
 2. Το έκανα μετά τη συσκότιση (αφαίρεση με το χέρι) αλλά επανήρθε. Σε περίπτωση που το "πλακώσω" με οξυζενέ τι φόβος υπάρχει για 4 γκάπυ που έχω μέσα με σκοπό τη διατήρηση της βιολογίας;
 3. Σπύρο, τοπική έκχυση είναι μάλλον μια αφηρημένη έννοια. Η BGA είναι παντού; Λες να το δοκιμάσω;
 4. Προσπαθώ να ωριμάσω ένα 60lt καθαρά, για γαριδάδικο. Εϊμαι στον 2 μήνα και εκτός της καφέ άλγης που ολοκληρώνει πια τον κύκλο της, έχω και κυανοβακτηρίδιο (bga). Δοκίμασα 3ήμερη συσκότιση χωρίς αποτέλεσμα μιας και ύστερα από μικρή κάμψη επανήλθε δρυμίτερο. Έχω αυξήσει την κυκλοφορία με 2ο φίλτρο εσωτερικό και με κυκλοφορητή. Φροντίζω τα νιτρικά να είναι τουλάχιστον 10ppm και δοκίμασα και 2πλάσια δόση excel με συχνές αλλαγές νερού (30% κάθε 2η μέρα) δίχως αποτέλεσμα. Η τελευταία λύση ήταν η ερυθρομυκίνη όπου ανακάλυψα ότι έχει καταργηθεί ως δραστική ουσία λόγω μεγάλης παραγωγής και μείωσης της τιμής των αντιβιοτικών με βάση αυτήν. Φίλος γιατρός μου πρότεινε την κλαριθρομυκίνη ως συνθετικό υποκατάστατο της ερθρομυκίνης με την ίδια δραστική ικανότητα, στους ανθρώπους τουλάχιστον. Την έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Γνώμες; Α!, για την ιστορία, τα αντιβιοτικά με βάση την κλαριθρομυκίνη έχουν 4πλάσια τιμή από τα παλιά με την ερυθρομυκίνη (13ευρώ έναντι 3-4ευρώ)
 5. Εγώ καθάρισα τα σωληνάκια ως εξής: Στην μία άκρη έδεσα σε μια πετονιά έμα μικρό βαρίδι από τα ψαρικά και πέρασα τνν πετονιά από μέσα μέχρι την άλλη άκρη. Έλυσα το βαρίδι και στη θέση του έδεσα καλά μια τούφα από σύρμα για κατσαρόλες. Το τράβημα μέχρι την άκρη και κατόπιν έβαλα νερό να τρέξει από μέσα με πίεση. Μια χαρά :-)
 6. Με ταλαιπωρεί κι εμένα η bga σε ένα νέο ενυδρείο. Έκανα 3 μέρες πλήρη συσκότιση και αφού προσωρινά μειώθηκε, ξαναπήρε τα πάνω του. Δοκίμασα έντονη κυκλοφορία με excel, συχνές αλλαγές (κάθε 2 μέρες 30%-40%) και προσθήκη nitrogen ώστε να κρατάω τα νιτρικά τουλάχιστον στα 10ppm και πάλι τύχη δεν βρήκα. Θέλω να δοκιμάσω τοπικό ψεκασμό με οξυζενέ και αν δεν πετύχει τότε το επόμενο βήμα θα είναι η δραστική λύση που ήθελα ν' αποφύγω από την αρχή. Θεραπεία με ερυθρομικύνη. Το κυανοβακτηρίδιο είναι πράγματι μύκητας. Συνήθως εμφανίζεται όταν έχουμε χαμηλή ιχυθοφόρτιση άρα και χαμηλά νιτρικά, τροφές που σαπίζουν κακή κυκλοφορία και μικρή φυτομάζα. Ψάξε να δεις τι απ' όλα αυτά συμβαίνει και προσπάθησε να κρατάς τα νιτρικά περίπου σε 10-15ppm και τα φωσφορικά σε αναλογία 1/15 με τα νιτρικά.
 7. Τελικά, πράγματι δεν υπάρχει όριο στην...... (καθένας ας βάλει ότι θέλει). Τι να πω... μένω άφωνος. Πάντως έχει φάση!
 8. Καλοοοοοο. Για να δοκιμάστε να δούμε πως θα πάει ώστε να πάρουμε σειρά...
 9. Να τα πάρουμε με σειρά; 1. Πως ξέρεις ότι στρώθηκε το ενυδρείο. Έχεις μετρήσει αμωνία, νιτρικά και νιτρώδη; Αν ναι και έχεις μηδενικές τιμές σε αμωνία και νιτρώδη τότε έχει στρωθεί. 2. Εαν έχει στρωθεί ψαράκια βάζουμε σταδιακά. Έναν μικρό πληθυσμό στην αρχή και αυξάνουμε σταδιακά κάθε μια βδομάδα τον πληθυσμό ώστε να μπορεί παράλληλα να προσαρμόζεται η βιολογία του φίλτρου σου. 3. Σε στρωμένο ενυδρείο με τα λίτρα σου αλλαγή κάνε το 30% μια φορά τη βδομάδα. 4. Αν είναι νωρίς ή όχι να κάνεις αλλαγή εξαρτάτε από το αν είναι στρωμένο. Κανονικά, μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο κάνουμε μια γενναία αλλαγή της τάξης του 50% γιατί τα νιτρικά είναι πολύ υψηλά. Καλά είναι να έχουμε μέχρι 10-15ppm. Tότε βάζουμε ψαράκια. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. Αν ψάξεις λίγο στη μηχανή αναζήτησης του forum θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το στρώσιμο και τις αλλαγές νερού.
 10. Sylvania Grolux... κλασικά. Τα Watt εξαρτώνται από τα φυτά και την ύπαρξη ή όχι CO2. Για χαμηλών απαιτήσεων φυτά, συνολικά τα Watt θα μπορούσαν να φτάνουν τα 30-40
 11. Κάτω από το υπόστρωμα δεν θα αναπτυχθεί!!! Εγώ την έβαλα με πλέγμα στην επιφάνεια του υποστρώματος και για να μην κουνιέται έβαλα μικρά βότσαλα διάσπαρτα πάνω στο πλέγμα. Όταν με το καλό μεγαλώσει αρκετά δεν θα φαίνονται τα βότσαλα.
 12. Πάμε στοίχημα ότι ο τύπος είναι ελαιοχρωματιστής;
 13. Εξαρτάτε πόση ποσότητα χύθηκε μέσα στο ενυδρείο. Μετράς φωσφορικά και θα πρέπει να τα έχεις σε αναλογία 1/15 με 1/20 με τα νιτρικά. Αν δεν μπορείς να μετρήσεις κάνε μια καλή αλλαγή νερού προληπτικά.
 14. Axxxx θα έρθω βρε μόνο και μόνο για να μου πεις το κόλπο!!!
 15. Να γκρινιάξω λίγο; Η καθημερινή είναι μάλλον πιο βολική μέρα για εμάς τους οικογενειάρχες μιας και το ΣΚ πρέπει να το αφιερώνουμε στην οικογένεια... (αλλιώς κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο σκυλόσπιτο αγκαλιά με τα ζωντανά μας) Θα προσπαθήσω να μην χάσω την επερχόμενη συνάντηση
×
×
 • Create New...