Jump to content

ΚΩΣΤΗΣ

Διακριθέντα Μέλη
 • Content Count

  7,850
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Location
  Γλυφάδα

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Tanzania

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

1,734 profile views
 1. Καλά ο Δημήτρης ειναι αρρωστάκι απ'τα λίγα, δεν θέλει και πολύ!! ΥΓ. χαχαχα σωστά ο Túrin ο καταραμένος
 2. Ωραία βίντεο Μήτσο. Κάποιος αναπολεί τα νταμάρια του ??? 😉
 3. Θα χρειαστείς μια "πηγή" αμμωνίας η οποία θα ξεκινήσει την διαδικασία του κύκλου του αζώτου για να στρώσει το ενυδρείο σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μην περιμένεις τόσο είναι να πάρεις μπόλι, δηλαδή στρωμένο βιολογικό υλικό για να μπολιάσεις τα υλικά του φίλτρου σου. Κάνε μια αναζήτηση για να διαβάσεις σχετικά.
 4. Ωραία ψάρια διάλεξες. Δώσε βάση περισσότερο στο καθαρό νερό με συχνές αλλαγές και στην σταθερότητα των τιμών, παρά στις υψηλές σκληρότητες. Εξάλλου τα ψάρια είναι εκτροφής και δεν είναι ανάγκη να κυνηγάμε τις ακριβείς τιμές της λίμνης. Καλή επιτυχία.
 5. Βασίλη χαλαρά φίλε. Κάποια στιγμή αυτά συμβαίνουν ειδικά όταν για κάποιο λόγο διαταράσσεται η ιεραρχία σε τόσο κυριαρχικά ζωντανά. Για κάτσε σκέψου τώρα κάτι καινούργιο που θα σε ψήσει να ασχοληθείς με κέφι όπως έκανες με αυτό στην αρχή Περιμένω να δω το καινούργιο να ξεκινάει
 6. Ψάξε την σειρά του Konings στο amazon αν είσαι εξοικειωμένος με τα αγγλικά, αλλιώς τα έχω δει σε μετάφραση σε διάφορα ενυδρειακά καταστήματα. http://www.amazon.com/Back-Nature-Cichlids-Revised-Expanded/dp/0966825594/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1384373364&sr=8-4&keywords=konings http://www.amazon.com/Back-Nature-Tanganyika-Cichlids-Expanded/dp/1932892036/ref=pd_bxgy_b_img_y Πολλές πληροφορίες, κατηγοριοποίηση των ειδών με πολλές φωτογραφίες και πολλά στοιχεία για σωστό στήσιμο ενώς αφρικάνικου ενυδρείου.
 7. Θυμάσαι κάποτε που σε έπρηζα να βάλεις αραγωνίτη ή άμμο θαλάσσης που θα σε βοηθούσε να φτάνεις ψηλά τις σκληρότητες και το πιο σημαντικό να τις κρατήσεις σταθερές; Προσπάθησε να απομακρύνεις τα σαλιγκάρια με όποιο τρόπο μπορείς, αλλά κυρίως για αισθητικούς λόγους. Μην σκάς για το ph. Δεν έχουμε αφρικάνικο για να καθόμαστε να μετράμε, αυτά είναι βάσανα άλλων :)
 8. Βασίλη τι έχουμε στον βυθό; Θυμάμαι ένα χοντρόκοκκο χαλίκι, το έχουμε αλλάξει; Κι αν ναι με τι υλικό;
 9. Βασίλη μπορείς να καταπολεμήσεις τους λαθρεπιβάτες με τους τρόπους που σου πρότειναν οι φίλοι παραπάνω, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να σε προβληματίζει το χαμηλό Ph. Τα ψάρια (αν δεν εχω χάσει κάτι) δεν είναι άγρια και μια χαρά θα είναι σε ph 7.2. Δεν λέω να μη το ανεβάσεις, αλλα χωρίς άγχος γιατί θα ψάρια δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.
 10. Δεν χρειάζεται να πειράξεις το στήσιμο σου. Το πιο αδύναμο είναι αυτό που συνήθως απομονώνεται σε κάποια γωνία και θα το βγάλεις εύκολα με μια απόχη. Υπομονή θέλει και όχι βιαστικές κινήσεις.
 11. Πολύ ωραία τα ψάρια, να τα χαίρεσαι. Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν πολλές φορές καθώς τα ψάρια θα μεγαλώνουν, οπότε μην βιάζεσαι να τα διαχωρίσεις με βάση τη συμπεριφορά. Επειδή η επιθετικότητα θα αυξάνεται και ο χώρος τους ειναι σχετικά μικρός, όποιο ψάρι βλέπεις για μέρες στον αφρό, καλύτερα να το βγάζεις γιατί μετράει αντίστροφα. Καλή επιτυχία.
 12. Ψιλόκοκκη άμμο, πολλά κοχύλια και θα είναι χαρούμενα. Η συμπεριφορά θα σε τρελάνει, είναι ψάρια με πολύ χαρακτήρα.
 13. Τα multies θέλουν δυο πράγματα. Αμμο και κοχύλια. Σκάβουν συνέχεια μέχρι να σου κάνουν το ενυδρείο εργοτάξιο και θέλουν οπωσδήποτε πολλά κοχύλια, αφού έκεί ζουν και αναπαράγονται.
 14. Όταν θα βλέπεις ότι η αποικία χρειάζεται χώρο, θα δίνεις ψάρια. Με τον καιρό μπορείς να προσθέτεις και κανα δυο για να ανακατεύεις τα αίματα.
×
×
 • Create New...