Jump to content

alexander

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Ναι και εγώ έτσι το σκέφτηκα και έστειλα mail, παντός από το amazon δεν συμφέρει γιατί είναι από Αμερική και τα μεταφορικά πάνε πολύ ακριβά. Μακάρι να έχουν τα παιδιά στο petcumulus γιατί δεν βρίσκω τίποτα πουθενά.
 2. Εγώ έψαχνα αυτό που προτείνει η εταιρεία, οπού είναι αυτό εδώ. Στην Ελλάδα δεν το βρίσκω πουθενά αλλά ούτε και άλλης εταιρείας. Είχα ακούσει ότι μπορείς να βάλεις και υγρό καλιμπραρισματος κατά προτίμηση το χαμηλότερο σε πεχα, αλλά δεν ξερώ τι αποτέλεσμα θα έχει στην μεμβράνη επικάλυψης μετά από μερικούς μήνες (?). Με βλέπω να το αφήνω για αρκετό καιρό (κανένα χρόνο) για αυτό ψάχνω ένα σωστό υγρό, όχι απαραίτητα της ιδίας εταιρείας. Θα κάνω ένα τηλέφωνο στο Petcumulus γιατί στο site τους δεν βλέπω κάτι!
 3. Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τέτοιο υγρό? Έχω ψάξει μερικά e-shops ευρωπαϊκά, έχω μιλήσει με μερικά καταστήματα και τίποτα.
 4. Ok thanks! Για τις σιλικόνες η βαζελίνη δεν θα κάνει τίποτα?
 5. Τι πρέπει να κάνω για την αποθήκευση του ενυδρείου για ένα χρόνο περίπου? Επίσης για το σύστημα διοξειδίου οι φιάλες είναι γεμάτες, υπάρχει πρόβλημα άμα μείνουν τόσο καιρό? Τέλος το ηλεκτρόδιο πως αποθηκεύεται?
 6. Πολύ καλό site! Είμαι σίγουρος πια ότι είναι Staghorn. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
 7. Η αλήθεια είναι πως και εγώ σε αυτή είχα καταλήξει αλλά παλιά σε άλλο ενυδρείο που την είχα έμοιαζε αλλιώς Παλιά ήταν πάντα έτσι Αλλά τώρα είναι έτσι Εφόσον είναι η ίδια άλγη γιατί η διαφορά χρώματος?
 8. Λίγο βοήθεια ένα όνομα χρειάζομαι μόνο :helpjim:
 9. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες! Μήπως έχεις καμιά συμβουλή για ενυδρεία με κουρμπαριστό το μπροστά τζάμι? Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με ένα κλασικό flat τζάμι? Σε ρωτώ γιατί ασχολούμαι με macro φωτογραφίες και παρατηρώ ότι υπάρχουν σημεία που δεν μπορώ να κάνω καλό focus με τίποτα, ακόμα και με τρίποδο, ενώ με κλασικό zoom φακό κάνει μια χαρά focus στα σημεία αυτά. Δεν ξέρω άμα παίζει κάτι περίεργο τους macro φακούς και κουρμπαριστά τζάμια.. Μπορείς να μου απαντήσεις και με π.μ. για να μην χαλάσουμε το ποστ σου
 10. Εφόσον έχεις ράφι πάνω από το ενυδρείο και δεν έχεις σκοπό να το μετακινήσεις από εκεί γιατί δεν βιδώνεις στην κάτω πλευρά του ραφιού το ανεμιστήρακι? άσε και λίγα εκατοστά κενό ανάμεσα σε ανεμιστήρακι και ράφι για να αναπνέει και είσαι κύριος.
 11. Μήπως γνωρίζει αυτή την άλγη κάνεις? έψαξα στα προφίλ άλγεων και δεν βλέπω να μοιάζει με καμία. Θα ήθελα να την ξεφορτωθώ αλλά έχει γλιτσερή υφή και δεν πιάνεται ώστε να την τραβήξω, επίσης έχει φυτρώσει μόνο σε ξύλα
 12. Καλά μην φανταστείς τίποτα τρομερό, λίγο το αισθητικό κομμάτι θέλω να βελτιώσω κόβοντας μερικές ρίζες που 'ανεμίζουν' Ευχαριστώ για την απάντηση..
 13. Τις ρίζες αυτού του φυτού τις κλαδεύω άφοβα? Είναι μόνο για να κρατιέται το φυτό ή παίρνει και ιχνοστοιχεία από τις ρίζες?
 14. Mια ερώτηση ακόμα, πριν είχα juwel λάμπες και για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω τις άλλαξα (στους 7-8 μήνες). Τώρα έχω dennerle όπου λένε ότι αντέχουν 10000 ώρες λειτουργιάς!!! Εγώ τις έχω περίπου 8 μήνες με καθημερινή λειτουργία 8 ωρών, λίγο μακριά από τις 10000 ώρες. Βέβαια φαντάζομαι άλλο χρόνος μέγιστης λειτουργιάς και άλλο χρόνος μέγιστης απόδοσης? Μια ακόμα παρατήρηση, πριν περίπου ένα μήνα όπου άρχισαν οι πολλές άλγεις γύρισα τις λάμπες ανάποδα (180 μοίρες) γιατί θεώρησα ότι η έξαρση οφειλόταν σε άλατα όπου έχει πιάσει η κάτω πλευρά από την εξάτμιση ενώ η πάνω θα λογικά είναι πιο καθαρή, όμως δεν είδα καμία μείωση άλγεων.
×
×
 • Create New...