Jump to content

panagiotis_dms

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  964
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

panagiotis_dms last won the day on February 17

panagiotis_dms had the most liked content!

Community Reputation

591 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1) 35lt
  Betta Mahachai 2) 30lt
  Betta red dragon 3) 180lt
  tanganyika
 • Location
  Κορυδαλλός
 • Interests
  Thinking out loud

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

1,482 profile views
 1. Staghorn είχα αντιμετωπίσει με οξυζενέ και δεν μου εμφανίστηκε πάλι αν και εγώ είχα σε δύο σημεία και πολύ περιορισμένα. Το κόκκινο χρώμα βγαίνει όταν πεθαίνει. Καλό θα είναι να ισορροπήσεις τον φωτισμό και με μέτρο τα λιπάσματα.
 2. Με γνώμονα ότι τα rio 180,240 έχουν ίδιο φίλτρο και θερμοστάτη θα έλεγα καλύτερα να πας σε εξωτερικό. Στο 180 έχω αφήσει το εσωτερικό χωρίς κάτι έξτρα και φαίνεται πως πάει καλά. Για τον θερμοστάτη επιφυλάσσομαι στα λίτρα σου αλλά δεν νομίζω πως θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Στο 180 τουλάχιστον είναι οκ.
 3. Update: Έχουμε λοιπόν ένα κυρίαρχο από τα δύο είδη και είναι τα ίδια ψάρια που έχουν καπαρώσει τις σπηλιές. Παρατήρησα σήμερα ένα leleupi ότι άρχισε να βγάζει ένα σκούρο, προς καφέ ίσως, χρώμα στο δέρμα. Διάβασα ότι το χρώμα τους κυμαίνεται από κίτρινο έως σκούρο καφέ ανάλογα από ποιο μέρος της λίμνης προέρχονται. Βάζω μία φωτογραφία του ψαριού και μερικές γενικές ακόμα.
 4. Καλή σου μέρα, Μήπως το ενυδρείο σου έχει πολλή ροή? Μήπως το φως είναι πολύ?
 5. Καλησπέρα, εγώ χρησιμοποιώ sera, είναι κάπως φθηνότερα. Υπάρχουν και πιο φθηνά salifert,amtra αλλά δεν ξέρω τι παίζει περί αξιοπιστίας. μπορείς να βάλεις αγγελία για μεταχειρισμένα (προσοχή στις ημερομηνίες λήξης) αντιχλώριο prime,aquatan,api stress coat κ.α. , βακτήρια microbe lift nite-out/special blend, τροφή εγώ έριξα flakes. χρησιμοποιώ αυτό το σετ που περιέχει διάφορα για τον καθαρισμό το οποίο δουλεύει με μπαταρίες. Για την αλλαγή κουμπώνω ξεχωριστό λάστιχο και βγάζω.
 6. Εγώ πιστεύω πως μπόλι δεν πήρες και απλά σου έδωσε υλικό του κουτιού. Για να σου δώσω να καταλάβεις τα βακτήρια που ρίχνεις φτιάχνουν μια αποικία πάνω στο υλικό και περνούν διάφορες φάσεις κατά την διάρκεια του κύκλου του αζώτου. Το μπόλι λοιπόν είναι βιολογικό υλικό με βακτήρια πάνω από ήδη στρωμένο φίλτρο που θα επιταχύνει την διαδικασία του στρωσίματος. Αν πάντως είσαι σίγουρη ότι σου έδωσε μπόλι τότε θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσεις τις μετρήσεις.
 7. Καλή σου μέρα, Το nitrivec έχει ένα μπέρδεμα λίγο με τις δοσολογίες του. Αν έστρωνα τώρα πρώτη φορά και είχα αυτό θα έσπαγα τις δόσεις σε λίγα ml κάθε μέρα. Εγώ απλά να προσθέσω πως μπορείς να ζητήσεις και μπόλι δηλαδή βιολογικό υλικό από ήδη στρωμένο φίλτρο. Μιας και δεν έχεις μεγάλο φίλτρο δεν θα χρειαστείς και πολλή ποσότητα. Σχετικά με το κόκκινο σημάδι στην ουρά δεν πιστεύω ότι είναι κάτι επικίνδυνο και είναι απλά χρωματισμός. Το παρακολουθείς βέβαια. Για την αλλαγή χρώματος ναι μπορεί να συμβεί αλλά απ'ότι έχω δει εγώ παίζει ρόλο η τροφή, η ηλικία κ.α Μπορώ να σου δείξω δική μου μονομαχίνα που σε διάστημα ενός έτους άλλαξε χρώμα δύο φορές.
 8. To ενυδρείο είναι στρωμένο? Αν όχι πρέπει να το δεις και αυτό. Για την ροή σου εξήγησα τι έκανα εγώ και πως την μείωσα γιατί για μένα είναι μεγάλο θέμα ειδικά για τους μονομάχους.
 9. Καλησπέρα, Το ψάρι φαίνεται οκ αν και παρατηρώ ότι στην πρώτη φωτογραφία ένα φούσκωμα στην κοιλιακή χώρα και φαίνεται και λίγο στην δεύτερη. Για την ηλικία τώρα πραγματικά θέλει έμπειρο μάτι για να καταλάβεις γιατί είναι ένας συνδυασμός από την κινητικότητα του ψαριού,το χρώμα του, το μέγεθος των πτερυγίων του κτλ. Πάντως πρόκειται για ενήλικο. Η τροφή είναι οκ την χρησιμοποιώ και εγώ, καλό θα είναι όμως να προσφέρεις μία ποικιλία τροφών (pelets,flakes κτλ). Το συγκεκριμένο ενυδρείο θέλει προσοχή με την ροή γιατί ο κυκλοφορητής είναι πολύ δυνατός.
 10. Κατ'αρχήν ενα μεγάλο συγγνώμη στην φίλη @SALT για το θέμα. Δεν θα πω καν στη διαδικασία να συνεχίσω αν και βλέπω ότι πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις το θέμα και μπλέχτηκαν και άλλα μέλη. Ως προς την βοήθεια που έχω δώσει σε άλλα μέλη και συγκεκριμένα στην @Christianna και σε αρκετούς άλλους θα σε συμβούλευα να μπεις στο προφιλ μου και στην δραστηριότητα μου και να δεις αν προτείνω ψαρόσουπες ή αν κάπου κάνω λάθος. Θα τελειώσω με αυτό και θα πω μόνο αλίμονο αν στερήσουμε το δικαίωμα της γνώμης και του αντίλογου.
 11. Εμένα πάντως ένα ψάρι το οποίο δέχεται παράμετρο 4-7 (πολύ καλό το seriouslyfish τελικά) μου δείχνει ψάρι που προσαρμόζεται. Τώρα να κάτσουμε να δούμε περιπτώσεις που έχουν μπει σε σκληρό νερό? Σίγουρα θα υπάρχουν. Ίσως και με επιτυχία, ίσως και με αποτυχία. Έχει γίνει όμως. Αν μπορείς να είσαι απόλυτος για το "ναι" και το "όχι" τότε ίσως θα πρέπει να προσέξεις.
 12. Γιατί ο μονομάχος δεν θέλει μαλακό νερό? κ όμως έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται. Για μένα περισσότερο ρόλο παίζει η σταθερότητα παρά τόσο οι απαιτήσεις. Τώρα αν είχες boraras σε 7,5-8 και εξακριβωμένα σου πέθαναν από τη σκληρότητα πάσο αλλά εδώ μιλάμε για ψάρια που υπάρχουν χρόνια στο εμπόριο και πλέον μπορούν και προσαρμόζονται σε εύρος παραμέτρων. Δεν εννοώ τρελές διαφορές γιατί αν βάλω betta macrostoma που θέλει 6 ph το ανώτατο σε σκληρό θα πάει αδιάβαστο.
 13. Τα rasbora θα χαθούν εκεί μέσα. Δες και τα boraras brigitae. Μονομάχος εξυπακούεται.
 14. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά!
 15. Για μένα πίσω στο ενυδρείο,κανονικά την τροφή της και να κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού . Εντάξει έχει λίγο φιν ροτ αλλά δεν είναι τόσο τρομερό. Έχεις άλλα ψάρια στο ενυδρείο? Άρα εφ'όσον σου έχει αυτό το σημαδάκι η κοπέλα σου είναι έτοιμη να φλερτάρει.
×
×
 • Create New...