Jump to content

crs

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  60 lt

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

554 profile views
 1. PH GH NH4NH3 N02 N03 7.5 3 0.5 0.2 10 Αυτές είναι σημερινές μετρήσεις μετά από 30% αλλαγή νερού, 4 μέρες μετά την είσοδο-"έξοδο" του αρσενικού ramirezi, τα υπόλοιπα δείχνουν εντάξει. Οι μετρήσεις έγιναν με τεστ της API, tropic marin και JBL... Eως τώρα δεν μετρούσα αμμωνία. Στο Online Lab Sera βρίσκει αυξημένες τιμές σε αμμωνία και νιτρικά. Είναι πράγματι; Θα μπορούσαν αυτά να "έστειλαν" τον ramirezi;
 2. crs

  crs - tank v.2.0

  Η πρώτη αλλαγή στο ενυδρείο. Νέα φυτά, χαλαζιακή άμμος και νέα ψαροσύνθεση.
 3. crs

  DSC03707 1

  Τα τρία είδη από μπροστά προς τα πίσω. Corydoras aeneus, Mikrogeophagus ramirezi και Paracheirodon axelrodi.
 4. Το ενυδρείο είναι 10 μηνών. Μια μέρα μετά, το δεύτερο δείχνει να έχει προσαρμοστεί και φαίνεται εντάξει. Να ψάξω για αρσενικό; Ti με συμβουλεύετε;
 5. Oι τιμές ήταν οκ. ... Τώρα το δεύτερο ξεθάρρεψε (από το πρωί ήταν σε μα γωνιά) και εξερευνά το ενυδρείο. Οσο περνά η ώρα δε, γίνεται και πιο κινητικό... Είναι υπέροχο! Κρίμα που έμεινε μονάχο. (Mπορεί να είναι καλά και μόνο του, χωρίς ταίρι; ) Τείνω να πιστέψω, ότι το αρσενικό ήταν προβληματισμένο ήδη από το πετ σοπ. Αν το δεύτερο δεν παρουσιάσει πρόβλημα θα επιβεβαιώσει την θεωρία.
 6. Εψαχνα πολύ καιρό να βρω σε κοντινά πετ σοπ μπλου ραμ. Εφεραν πριν μια εβδομάδα. Σιγουρεύτηκα για το στρωμένο ενυδρείο να είναι οκ από καθαρότητα νερού να τα υποδεχτεί. Τα έριξα σήμερα ο πρωί με προσαρμογή μισής ώρας. Σε 5 λεπτά το αρσενικό άρχισε να αναπνέει με δυσκολία. Μετά σταμάτησαν να κινούνται τα κάτω πτερύγια. Επεσε στο βυθό. Σιγά σιγά έγειρε.Πέθανε πριν λίγο... Αντεξε 6 ώρες. Λυπήθηκα πολύ. Τώρα δε ξέρω τι μπορεί να έφταιξε. Να πάρω άλλο; Και πότε; Ανησυχώ για το δεύτερο. Προς παρόν δείχνει καλά...Φαίνεται μόνο στρεσαρισμένο.
 7. Ολοκλήρωσα - νομίζω - το ενυδρείο με την τοποθέτηση ενός κυρτού ξύλου που αγόρασα. Αν και είναι αρχή ακόμα, ο μπλε δείχνει να το "καταλαμβάνει" διώχνοντας αυτός με τη σειρά του από την περιοχή εκείνη τον κόκκινο, ο οποίος έπαψε να τον κυνηγά παντού.
 8. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς για θηλυκό και περιγράφοντας τη συμπεριφορά, κάποιος από άλλο κατάστημα, μου πρότεινε αύξηση ψαριών και των κρυψώνων στο ενυδρείο. Αν δεν είναι δυνατό, απομόνωση σε γυάλα για 2 ώρες του επιτιθέμενου. (Παντού μου είπαν, ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί θηλυκό γκουράμι)
 9. «Μέσα στα απλά είναι τα ωραία» Ξεχωριστό!
 10. ΟΙ συγκάτοικοι είναι ένα κοπάδι 8 Cardinal tetra. Φυσικά τους αγνοεί ασχολούμενος αποκλειστικά με τον μπλε. Το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο δίνοντας κάποια λύση. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να βελτιώσω τις συνθήκες για τον μπλε.
 11. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το δικό μου. Ζήτησα 1 ζευγάρι από το κατάστημα. Προφανώς επειδή δεν είχε θηλυκό, μου πρότεινε τα 2 αρσενικά. «Καλύτερα 2 αρσενικά, είπε. Μην σου γεννήσουν και δεν ξέρεις τι θα τα κάνεις μετά». Αποτέλεσμα, μετά από δύο βδομάδες ήρεμης συνύπαρξης, το ένα (flame) να κυνηγά ασταμάτητα το άλλο (blue). (Το πάθημα του αρχάριου.)
×
×
 • Create New...