Jump to content

stathis spithas

Ομάδα Υποστήριξης
 • Content Count

  3,707
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  87

stathis spithas last won the day on July 20

stathis spithas had the most liked content!

Community Reputation

3,433 Excellent

About stathis spithas

 • Rank
  Ομάδα Υποστήριξης

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

5,152 profile views
 1. Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού αρχικά έτσι ώστε να πέσει το επίπεδο της αμμωνίας.
 2. Βάλε 5ml δεν κάνει μεγάλη διαφορά.. Ο ρυθμος ανάπτυξης της βιολογίας δεν εξαρτάται μόνο από το πόσα βακτήρια θα βάλεις.. Το αντίθετο.. Άλλοι είναι οι παράγοντες που την ευνοούν. Και στην τελικη αυτό είναι δευτερεύον σε σχέση με την συνθήκες που ευνοούν κάποια ψάρια να μένουν υγιή και να βγάζουν τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα. Όπως και να έχει καλή συνέχεια από μένα.
 3. Διάβασε τις διατροφικές συνήθειες και τις προϋποθέσεις που θέλει το κάθε ψάρι για να μεγαλώσει οσο ποιο ασφαλές γίνεται. Τα οραντα πχ. δεν πρέπει να τα ταΐζεις με τροφές που μένουν πολύ στην επιφάνεια. Όταν διαβάσεις τις "συνήθειες " αυτών των δύο ψαριών από μόνος σου θα θες να τα κρατήσεις ξεχωριστά.
 4. Dwarf είναι τα "νανάκια ".. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ νευρικά συνήθως. Το pearl "συνηθως" κάνει μεγάλες αποστάσεις στο ενυδρείο και είναι σε κίνηση αργή. Τα dwarf απλά "κατακτουν" περιοχές.. Μπορεί την μια μέρα να κινούνται στην πισω αριστερή πλευρά χωρίς να επιτρέπουν σε αλλά ψάρια(ακόμα και απο το ειδος τους) να πλησιασουν και την επόμενη μέρα να κινούνται στην αντίθετη πλευρά. Δεν έχω εστιάσει ακόμα γιατί έχανα τα γκουραμακια τόσο γρήγορα εκείνη την εποχή παρόλο που ασχολήθηκα καμμία 3αρια χρόνια.. Πιστεύω οτι έγκειται στον τρόπο που αναπαρήγαγαν και εκτρεφαν εκείνην την εποχή τα συγκεκριμένα είδη αλλα δεν ειμαι σίγουρος. Εύχομαι να ειναι ποιο ανθεκτικά ποια. Φτιάξε σημεία με ξύλα και φυτά για να νιώθουν άνετα και να κρύβονται όποτε νιώθουν ανάγκη. Τάιζε φειδωλα και μην βάζεις χέρια μέσα μέχρι να νιώσουν άνετα. Καλή συνέχεια.
 5. Δεν χάνουν από την ηρεμία τους .. Το αντίθετο. Περιορίζεται ο τρόπος που κινούνται στο ενυδρείο. Και όντως είναι από τα ποιο ηρεμα είδη γκουραμι. Θα σου πρότεινα να δεις για νταρφ γκουραμακια. Αν και γενικά τα γκουραμι είναι από τα μόνο είδη που αν και τα είχα όλα σε ενυδρεία μου πότε δεν μπόρεσα να τα κρατήσω χρόνια..
 6. Εύκολα ψαράκια αλλά δεν θέλουν πολλούς συγκατοίκους.. Χάνουν τα χαρακτηριστικά τους.
 7. Με συνεχή.. Όταν ο Χρήστος ανοίξει θέμα για τον άνθρακα θα τα πούμε εκεί.. Υπάρχουν πολλές ποιότητες και είδη άνθρακα (αναλόγως από που προερχονται).. Γνώμη ειναι ότι μόνο σε θαλασσινά ενυδρεία η συνεχής χρήση του άνθρακα βοηθάει.. Στα υπόλοιπα χρησιμεύει μόνο μετά από θεραπείες ή για αποχρωματισμό του νερού. Και όταν δεν υπάρχει βιολογική άνθιση. Σιγά σιγά μετά η μετατροπή του είναι σε βιολογικό υλικό και τπτ άλλο .
 8. Σε αφρικανικα ο άνθρακας μόνο "ζημια"μου έκανε.. Σε φυτεμένο δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ γιατί γνώριζα ότι ήταν περιττός. Ένα δεύτερο φίλτρο προσφέρει ασφάλεια.. Χωροταξικά ενα εξωτερικό με ποιο δυνατή και "ρυθμιζόμενη "ροή σίγουρα είναι καλύτερη λύση. Όσον αφορά την βακτηριακη άνθιση το ποσό καλά πηγαίνει το ενυδρείο θα το δεις στις επόμενες αλλαγές νερού. Και όντως καλά κάνεις και δεν 'ζοριζεις' το φίλτρο.
 9. Περιμένω με ανυπομονησία Χρήστο! Ήθελα να σε "ταγκαρω" εσένα και τον Δημήτρη για να δω την γνώμη σας αλλά και εγώ είμαι σε φάση που δεν εχω χρόνο να γράφω πολύ. Έτυχε να πέσω πάνω στο θέμα.. Θα ήθελα όμως όποτε μπορείς να γράψεις ότι γνωρίζεις!
 10. Είναι ένα φίλτρο για το πολύ 50-60 λίτρα(μην υπολογιζεις με το τι λενε οι κατασκευαστές).. Στο συγκεκριμένο ενυδρείο χρειάζεσαι ροή μιας και εχείς αρκετά και μερικά "δύσκολα "φυτά. Αχετο..=Είναι πολύ όμορφο! Τα φυτά επίσης βοηθάνε πολύ το σύστημα σε άλλους τομείς αλλά όχι στην ενδυνάμωση της βιολογίας. Όπως και να έχει βγάλε τον άνθρακα αρχικά. Ακόμα και χωρίς σφουγγάρια και μόνο με βιολογικό υλικό στο φίλτρο αυτό το ενυδρείο μπορεί να λειτουργεί..
 11. Ναι αλλά δεν είναι ουσίες που βοηθάνε στην ανάπτυξη της ωφέλιμης βιολογίας ... Ο άνθρακας λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής βακτηρίων. Μπορείς εύκολα να διαπιστωθεί αν δεις τους παράγοντες που ευνοούν τα βακτήρια. Γι'αυτό τον λόγο πρέπει να τον αφαιρέσει. Στο φυτεμένο όντως δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά κάνει και ζημία (αν μιλά με για υψηλών απαιτήσεων φυτεμένο).
 12. Είναι πολύ καλό βιολογικό υλικό για μικρά συστήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο όμως θα είναι αρκετό.. Σωστά στην αρχή ο Βασίλης σε ρώτησε πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο και ποια είναι η υχθιοφορτωση . Όπως επίσης θα έπρεπε να γνωρίζουμε ποιο φίλτρο έχεις και ολικη φωτο από το ενυδρείο για να δούμε ποια φυτά βοηθάνε ή ποια υλικά επιβαρύνουν το νερό. Όπως και να έχει πάντως η λύση είναι η ενίσχυση της βιολογίας και μόνο.
 13. Αυτο ειναι ακριβως ο λόγος που ακμάζει η βακτηριακη άνθιση... Για πολλά χρόνια σε αφρικανικο είχα πρόβλημα μέχρι που έβαλα 2ο φίλτρο. Αρχικά βγάλε τον άνθρακα και βάλε βιολογικό υλικό κατά την γνώμη μου.. Γιατί όσο τα "ελευθερα" βακτήρια στην γιαλα υπερτερούν της βιολογίας του φίλτρου θα υποβόσκει πάντα το πρόβλημα.
×
×
 • Create New...